Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

edzia.71 napisał(a):
Byłyśmy dziś na zachipowaniu i na szczepieniu przeciw wściekliźnie. Dostałam też od p. Marka tabletki na odrobaczenie.
P. Maja powiedziała , że Pixi ma ok. 5 m-cy. Mała cały czas przerażona . Bała się nawet p. Marka ale Ola szeptała jej "nie bój się nie zostaniesz tutaj" W domu całkowity relaks. Odsypia tera dzisiejszy stres bidulka mała.:roll:

Rany,pewnie myślała,że ją zostawicie...

• Replies 242
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Długo się nie odzywaliśmy, ale w końcu nadszedł czas na kilka zdjęć naszej Kiki :cool3:
Zdjęcie niezbyt dobrej jakości, bo robione telefonem, bo nie możemy znaleźć ładowarki do aparatu :angryy:
Cięzko ją namowić do pozowania, dlatego ciężko było uchwycić jej pieknoo :D
Powiem tylko tyle - jest wspaniała! :loveu:
Pozdrawiamy :)

Posted

Poszłam wczoraj z Soplem na trening, a moja kamerzystka ( czyt. Ola) wzięła Pixi, bo tam na ,,naszym" terenie agilitowym spokój, cisza, raz na jakiś czas przejdzie człowiek ( no dobra, tego dnia było dużo ludzi, ale oni Pixi nie interesowali. Pixi cały czas na lince 10 m, kilka razy ją odpięłam, żeby przebiec się z nią między tyczkami. I zwiała nam. Na początku pobiegła Ola, przyprowadziła ją a ja dalej sobie z nią biegałam, tylko że na lince. Widziałam, ze jest grzeczna, więc odpięłam ją. Przebiegła parę razy przez tyczki po czym ile sił w łapkach pobiegła przed siebie, przeskoczyła przez rów :crazyeye: Myślałam, ze serce mi stanie. Goniłam za nią aż do kostki, czyli prawie połowę naszej trasy spacerowej, wiedziałam, ze będzie uciekać, ale bałam się biec w drugą stronę ( choć podobno wtedy szczeniak włącza się do zabawy i goni człowieka), bo nie odrwacała się na mnie i nie zatrzymywała. Dopiero gdy przestraszyła się jakiegoś człowieka usiadła i spojrzała na mnie a wtedy pomachałam patyczkiem, radośnie podbiegła a ja musiałam ją całą mokrą i ubłoconą przytulić :mad:
Pixi, nigdy więcej nie będziesz spuszczona łobuziaro!

Posted

Kaja10014 napisał(a):
Poszłam wczoraj z Soplem na trening, a moja kamerzystka ( czyt. Ola) wzięła Pixi, bo tam na ,,naszym" terenie agilitowym spokój, cisza, raz na jakiś czas przejdzie człowiek ( no dobra, tego dnia było dużo ludzi, ale oni Pixi nie interesowali. Pixi cały czas na lince 10 m, kilka razy ją odpięłam, żeby przebiec się z nią między tyczkami. I zwiała nam. Na początku pobiegła Ola, przyprowadziła ją a ja dalej sobie z nią biegałam, tylko że na lince. Widziałam, ze jest grzeczna, więc odpięłam ją. Przebiegła parę razy przez tyczki po czym ile sił w łapkach pobiegła przed siebie, przeskoczyła przez rów :crazyeye: Myślałam, ze serce mi stanie. Goniłam za nią aż do kostki, czyli prawie połowę naszej trasy spacerowej, wiedziałam, ze będzie uciekać, ale bałam się biec w drugą stronę ( choć podobno wtedy szczeniak włącza się do zabawy i goni człowieka), bo nie odrwacała się na mnie i nie zatrzymywała. Dopiero gdy przestraszyła się jakiegoś człowieka usiadła i spojrzała na mnie a wtedy pomachałam patyczkiem, radośnie podbiegła a ja musiałam ją całą mokrą i ubłoconą przytulić :mad:
Pixi, nigdy więcej nie będziesz spuszczona łobuziaro!

O rany!Czym to tłumaczysz?Rozbrykaniem?

Posted

Kaja10014 napisał(a):
Nie, bo ona nie uciekała dla zabawy, chyba pędziła do domu. Ma straszne braki w socjalizacji :shake:

Ze mną gdy wychodzi cały czas oglada sie do tyłu . Patrzy jak daleko jest od domu. Przeraźliwie sie boi :shake:. Moje małe szczęście:loveu:

Posted

mamanabank napisał(a):
Była dzisiaj sama? Poradziła sobie?

Nie była sama Oliwka jest w domu. W niedziele prze ok półtoej godzinki była sama. Zero zniszczeń. Siusiu na podkładzie. Grzeczna dziewczynka.

Posted

Maleńka jest dzisiaj osowiała :-( . Rano nie chciała nawet wyjść siusiu. Cały dzień spała. Jak przyszłam z pracy troszkę się ucieszyła. Odkładam wizytę w lecznicy bo chyba troszkę się poprawia. Mały smutek.:shake:

Posted

edzia.71 napisał(a):
Maleńka jest dzisiaj osowiała :-( . Rano nie chciała nawet wyjść siusiu. Cały dzień spała. Jak przyszłam z pracy troszkę się ucieszyła. Odkładam wizytę w lecznicy bo chyba troszkę się poprawia. Mały smutek.:shake:

Po wczorajszym mogę stwierdzić, że już całkiem zdrowa, aż piszczała z radości jak podszedłem z nicą...

Posted

CZARODZIEJ:) napisał(a):
Po wczorajszym mogę stwierdzić, że już całkiem zdrowa, aż piszczała z radości jak podszedłem z nicą...

Tak już jest wszystko ok. Znowu terroryzuje Sopla:evil_lol:

Posted

Niezsocjalizowanie Pixi szczerze mówiąc mnie przeraża.Wczoraj spotkałyśmy sunię amstafkę, taki mały szczyl, młodszy od Pixi, ale dość ostry. Pixi na jej widok zwiała jak najdalej i uparcie próbowała wleźć mi na ręce. Nie chce wychodzić na dwór, zapiera się i piszczy. I co ja mam z tym małym dzikusem zrobić?

Posted

Kaja10014 napisał(a):
Niezsocjalizowanie Pixi szczerze mówiąc mnie przeraża.Wczoraj spotkałyśmy sunię amstafkę, taki mały szczyl, młodszy od Pixi, ale dość ostry. Pixi na jej widok zwiała jak najdalej i uparcie próbowała wleźć mi na ręce. Nie chce wychodzić na dwór, zapiera się i piszczy. I co ja mam z tym małym dzikusem zrobić?

Kaju kochać,kochać i rozpieszczać...zaraz zaufa i będzie ok...wolę rozpieszczone psiaki niż przestraszone dzikuski...