perdusia1 Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 A z Luną ją zapoznałaś, z naszą chodzącą łagodnością? Quote
CZARODZIEJ:) Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 perdusia1 napisał(a):A z Luną ją zapoznałaś, z naszą chodzącą łagodnością? Chyba się widziały raz... Quote
mamanabank Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 Romka napisał(a):Kaju kochać,kochać i rozpieszczać...zaraz zaufa i będzie ok...wolę rozpieszczone psiaki niż przestraszone dzikuski... Tak, ona jest jeszcze bardzo młodziutka, myślę, że takie zachowanie może być naturalne, pewności siebie nabierze z wiekiem, teraz najważniejsze, żeby miała jak najwięcej pozytywnych kontaktów z psami i ludźmi. ( Bardzo pozytywnych, bo widziałaś Hyźka, jak się boi większych psów, parę razy nas pogoniły i jest efekt. Ale po ostatnim spotkaniu z Niką Czarodziejską, gdy spotkał białą haskę w Łodzi podszedł do niej z zainteresowaniem, czyli odwrażliwia się na puszyste :-) ) Quote
CZARODZIEJ:) Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 mamanabank napisał(a):Tak, ona jest jeszcze bardzo młodziutka, myślę, że takie zachowanie może być naturalne, pewności siebie nabierze z wiekiem, teraz najważniejsze, żeby miała jak najwięcej pozytywnych kontaktów z psami i ludźmi. ( Bardzo pozytywnych, bo widziałaś Hyźka, jak się boi większych psów, parę razy nas pogoniły i jest efekt. Ale po ostatnim spotkaniu z Niką Czarodziejską, gdy spotkał białą haskę w Łodzi podszedł do niej z zainteresowaniem, czyli odwrażliwia się na puszyste :-) ) A bo mój misiek pozytywnie nastawiony jest do wszystkich. Dzieki temu udziela się to innym, ktorych poznaje, choćby leonowi. Quote
kajkoowa Posted April 25, 2011 Author Posted April 25, 2011 mamanabank napisał(a):Tak, ona jest jeszcze bardzo młodziutka, myślę, że takie zachowanie może być naturalne, pewności siebie nabierze z wiekiem, teraz najważniejsze, żeby miała jak najwięcej pozytywnych kontaktów z psami i ludźmi. ( Bardzo pozytywnych, bo widziałaś Hyźka, jak się boi większych psów, parę razy nas pogoniły i jest efekt. Ale po ostatnim spotkaniu z Niką Czarodziejską, gdy spotkał białą haskę w Łodzi podszedł do niej z zainteresowaniem, czyli odwrażliwia się na puszyste :-) ) Gdzieś czytałam, ze szczeniak ma kilka faz, podczas których zaczyna się wszystkiego bać, taki okres buntu. No i chyba będzie wychodzić z Soplem, bo pewniej się przy nim czuje, a on jest na spacerach grzeczny i może ją trochę zsocjalizuje. Quote
edzia.71 Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Mała juz czuje sie całkiem dobrze ;). Rano grzecznie czeka aż wyjdziemy na dwórek i wszysko robi co potrzeba. Póżniej od razu powadzi mnie do kuchni , no bo trzeba przeciez zjeśc coś z rana. Juz sie nauczyła, że rano szykuję sie do pracy i wskakuje na Oliwki łóżko, przygladając sie spokojnie. W domu jest coraz odwazniejsza, chociaz wczoraj udało mi sie z nią wyjść troszke dalej i nawet sama prowadziła nie odwracając sie. Myslę, że wszystko idzie w dobrym kierunku. Może nawet i dobrze, że jeszcze nikt nie dzwoni, chociaz to dziwne, że nawet nikt nie pyta Quote
Paula03 Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Kaja10014 napisał(a):Niezsocjalizowanie Pixi szczerze mówiąc mnie przeraża.Wczoraj spotkałyśmy sunię amstafkę, taki mały szczyl, młodszy od Pixi, ale dość ostry. Pixi na jej widok zwiała jak najdalej i uparcie próbowała wleźć mi na ręce. Nie chce wychodzić na dwór, zapiera się i piszczy. I co ja mam z tym małym dzikusem zrobić? Kaju, a pamiętasz jak kiedyś Kati panicznie bała się psów, mniejszych, większych. Piszczała, kuliła się, a czasem nawet odstraszała zębami... A dzisiaj :D Ona uwielbia psy, ciągnie do niech, chce się z nimi bawić, nie boi się. Wie, że nic jej się nie stanie, nabrała pewności siebie. Ostatnio nawet do ludzi zrobiła się pewniejsza :) Quote
edzia.71 Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Miałam dzisiaj telefon w sprawie Pixi. Rozmowa wyglądała mniej więcej tak Dzień dobry, czy ogłoszenie jest aktualne? - Czy jeszcze bardzo urośnie? i uwaga teraz ... - Czy mogłabym ją jutro przywieźć do Szczecina!!!!!!!:mad::mad::mad::mad: Quote
edzia.71 Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 mamanabank napisał(a):Chyba nie odmówiłaś??? :-D Jutro zaraz po pracy ruszam, tylko zrobię sobie parę kanapek na drogę :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
monis088 Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Witam :* Dziwię się, że nikt nie dzwoni po Pixi :shake: Naprawdę warto mieć takiego psiaka w domu ;-) My z Naszej Kiki jestesmy straasznie zadowoleni, a do tego jest taka mądra, że az sami się dziwimy :evil_lol: i nie ma osoby ktora by przechodząc obok Nas nie powiedziała, że jest sliczna :loveu: Nasza Kika lata po podwórku bez smyczy ;) słucha Nas, ciągle kręci się przy Nas, nie odbiega nigdzie :) jest po prostu cudna! :) to nasze oczko w głowie :diabloti: i narazie przestała rosnąć :evil_lol: Pozdrawiamy ;) Tak wygląda jak wróci ze spacerku, a na podwórku jest gorąco, wtedy kladzie się na kafelki bo ma chłodno :D Quote
Romka Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Śliczna...Kaju Ty jak widzę jutro w Szczecinie...he,he,he... Quote
kajkoowa Posted April 27, 2011 Author Posted April 27, 2011 Romka napisał(a):Śliczna...Kaju Ty jak widzę jutro w Szczecinie...he,he,he... Jakie jutro, przecie ja już jestem w podroży! :lol: Quote
edzia.71 Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Wczoraj Pixi siedziała sama do 13. Nic nie ruszone, siusiu na podkładzie. Gdy Oliwka wróciła do domu isne szaleństwo, tańce wokół Oli, szczekanie, radość. Grzeczna sunia. Quote
mamanabank Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Mądra kochana sunia, jakie to szczęście, że ona ma Was, a myślałam, ze bezogonka pierwsza znajdzie DS... Kiki jest cudowna! Mam nadzieję, że już zawsze zawsze będziecie ją kochać, tak jak ona Was! Quote
kajkoowa Posted April 28, 2011 Author Posted April 28, 2011 Kiki nie do poznania, wygląda bardzo dorośle! Pixi dziś znowu do 13.30 sama - żadnego siusiu, ani na matę, ani na podłogę, po wyjściu na dwór długo lała i załatwiła grubszą sprawę, nic nie zniszczyła. I polubiła małą jorczkę, nieśmiało się powąchały a potem zaczęła merdać kuperkiem. Quote
kajkoowa Posted April 28, 2011 Author Posted April 28, 2011 Odnowiłam Pixi ogłoszenia, czekamy na telefony :) Quote
kajkoowa Posted April 29, 2011 Author Posted April 29, 2011 Pixi rozwaliła na spacerze z Olą szelki - pękła zapinka. Podobno nie uciekała - poszła nażreć się mleczy :evil_lol: Quote
kajkoowa Posted April 30, 2011 Author Posted April 30, 2011 Dziś znowu zabrałam Pixi na trening, chciałam zobaczyć jej reakcję, bo wcześniej z tamtego pola uciekła. Ganiała sobie z Olą motylki, żabki, jaszczurki, jak się oddalaliśmy z Soplem to bardzo płakała. Raz zrobiła wielki krzyk i dodatkowo wyszła z szelek, ale zamiast uciekać do domu wskoczyła mi na kolana, położyła się i obserwowała, jak Sopel kopie dołek. Dobra sunia! Quote
mamanabank Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Kurczę, w domu potrafi zostawać spokojnie sama, znaczy z Soplem :-) a na dworze taka panika. Quote
kajkoowa Posted April 30, 2011 Author Posted April 30, 2011 [quote name='mamanabank']Kurczę, w domu potrafi zostawać spokojnie sama, znaczy z Soplem :-) a na dworze taka panika.[/QUOTE] Bo ona Sople kocha, i wszędzie chce z nim chodzić - w domu, na spacerach. Quote
kajkoowa Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 Romka miała telefon w sprawie Pixi, ale dała mi telefon, żebym ja rozmawiała. Pani z narzeczonym, z Zielonej Góry, szukamy osoby do przeprowadzenia wizyty. Quote
kajkoowa Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 Osoby z [URL="http://www.dogomania.pl/memberlist.php?s=&securitytoken=1304254072-ab83cda9fb42d7a17def26ecd8472793e8ffe02f&do=getall&ausername=&homepage=&field1=&field2=Zielona+G%C3%B3ra&field3=&field4=&icq=&aim=&msn=&yahoo=&skype=&postslower=&postsupper=&joindateafter=&joindatebefore=&lastpostafter=&lastpostbefore=&sort=username&order="]Zielonej Góry[/URL] Quote
mamanabank Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Niestety nie kojarzę nikogo. Kaju napiszesz? Myślę, że trzeba pisać do najbardziej aktywnych użytkowników, szczególnie na PWP. A czy mogłabyś wykryć mi taką listę osób z Łodzi? (dla Słodzika i jego spotkania z behawiorystką) Quote
Recommended Posts