Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pani Aniu a nie moze go Pani narazie u siebie przetrzymać może znajdzie sie dla niego hotelik. JA mam dwa duże psy i 3 koty. Nawet gdybym chciała to bym nie upilnowała, żeby krzywda sie nikomu nie stała.

• Replies 674
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To proszę jeszcz może do tego przytuliska na ursynowie zadzwonić szkoda go na wolności zostanie zagryziony lub zabity albo i zdechnie z głodu

Posted

Może niech da jeszcze trochę czasu dla psiaka na znalezienie domu już mniej więcej wiadomo jaki on jest, jak sie zachowuje do człowiek itd. Jest młodym i bardzo ładnym psem ma szanse na adopcje.

Posted

Bardzo się cieszę że udało się go gdzieś przechować :multi:. Mam nadzieje, że szybko znajdzie się dla niego domek. Może niech Pani zmieni troszkę opis na 1 stronie: przydałoby sie dopisać że lubi ludzi, szczeka na psy bo się ich boi. JAk dla mnie to on nie jest agresywny.

Posted

Ja mogę porobić tzw ogłoszenia tradycyjne i porozwieszać gdzie się da :) tylko bym prosiła o jakiś tekst do ogłoszeń i jaki nr tel miałabym podawać ?

Posted

na Paluchu????? czyli schronisku? jak źle dobiorą mu psy to jest dla niego zagrożenie skoro startuje/prowokuje inne psy, poza tym, pies z domowego jedzenia przejdzie na różne jedzenie schroniskowe zimne, to grozi skrętem żołądka, wiecie ile tam jest psów??? wiecie, że oddany z domu nie będzie miał kwarantanny? mam podobnego psa właśnie z Palucha, tam takich mnóstwo, pies odwieziony po 3 miesiącach przez właścicielkę trafił do boksu, miał tyle szczęścia, że nie zdąrzyli go przenieść na inne dalsze boksy i my go adoptowaliśmy, w klatce siedział cztery godziny, ale z jego lękiem separacyjnym walczyliśmy ponad rok.

jak nie ma chipa - wybierzcie inne schronisko, trudno trzeba będzie coś przeinaczyć, ale schronisko przynajmniej małe, kameralne i dużo wolontariuszy.

Posted

Inga- a co tu jest napisane? :

[quote name='Ania-tygrysiczka']i pomoże mi umieścić Kubę na razie na Paluchu, a następnie w dt.

Piotr, wielkie, ogromne dzięki za szybki odzew i nieocenioną pomoc.[/QUOTE]

Posted

a moze jeszcze tu poszukac?
[URL]http://www.hoteledlapsow.com/[/URL]
absolutnie z uwzglednieniem TEGO WATKU (hoteliki, ktore trzeba omijac)
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/188887-Domy-tymczasowe-i-hoteliki-które-trzeba-omijać?highlight=hoteliki[/URL]
wogole Aniu skoro to nie Twoj pies to jak zamierzasz go umiescic gdziekolwiek? Nie musisz miec czasem zrzeczenia sie wlasciciela do psa???

Posted

[quote name='Cleo2008']a moze jeszcze tu poszukac? a wogole A niu skoro to nie Twoj pies to jak zamierzasz go umiescic gdziekolwiek? Nie musisz miec czasem zrzeczenia sie wlasciciela do psa???
[URL]http://www.hoteledlapsow.com/[/URL][/QUOTE]

ten link już był, ale wydaje mi się, że nie ma potrzeby szukania po hotelach niezwiązanych z dogo, które będą drogie, na dogomanii są hotele, które mają niższe ceny dla dogomaniackich psów, tu bardziej niż z miejscem jest problem z kosztami utrzymania psa i to jaki naprawdę ma charakter, bo najpierw wyszło, że agresor, a później, że całkiem normalny pies.

Posted

Piotr pewnie jest wolontariuszem na Paluchu... to dobrze, bo nie da "zginąć" psinie i będzie go doglądać...Proponuję, jak umieszczą psa w schronie, zacząć zbierać na DT - nie ma czasu do stracenia!!

Posted

[quote name='AniaGucio']Piotr pewnie jest wolontariuszem na Paluchu... to dobrze, bo nie da "zginąć" psinie i będzie go doglądać...Proponuję, jak umieszczą psa w schronie, zacząć zbierać na DT - nie ma czasu do stracenia!![/QUOTE]

na wyjście ze schronu dużo trudniej jest uzbierać kasę niż na nie pójście do tego schronu, przede wszystkim chodzi też o psychikę psa i o to czy nie stanie mu się krzywda.

Posted

[B]Sprawa umieszczenia Kuby nieaktualna, ponieważ schronisko odmówiło, Ursynów też odmówił.[/B]

[B]Znajomy staje na głowie i obdzwania wszystkie przytuliska w okolicy, wszystko zajęte.[/B]

Jesteśmy w punkcie wyjścia, Kuba nie ma się od jutra gdzie podziać.

Kurczę, dt z kojcem i budą mógłby nawet być, choć Kuba ma krótką sierść i zawsze był w mieszkaniu.... ale czeka go igła... (w najlepszym wypadku)

POMOCY!!!!!!!!!!

Czy ma ktoś kojec z budą i mógłby dać Kubie dt????

Posted

[quote name='tripti']ten link już był, ale wydaje mi się, że nie ma potrzeby szukania po hotelach niezwiązanych z dogo, które będą drogie, na dogomanii są hotele, które mają niższe ceny dla dogomaniackich psów, tu bardziej niż z miejscem jest problem z kosztami utrzymania psa i to jaki naprawdę ma charakter, bo najpierw wyszło, że agresor, a później, że całkiem normalny pies.[/QUOTE]
No prosze Tripti , to daj liste tych hoteli, jak widac sytuacja jest podbramkowa

A ten juz byl ? ("sprawdzone hoteliki")
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/186573[/URL]
Moze warto w razie czego jednak miec liste pod reka , a ze byl nie zauwazylam, sorry
Nie wiem ile kosztuja te tanie hotele dla psow z dogo, bo jakos sie z tym do tej pory nie spotkalam, z tego co wiem to TAKIE lekkie, latwe i przyjemne do zlapania nie jest, a psow przeciez mnostwo. Podaj jakis namiar.

Poza tym od dlugiego czasu szukamy hotelikow dla wielu psow, jesli mozesz konkretnie pomoc to wejdz i pomoz PUSI , z gory dziekuje:
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/180466-WYRZUCONA-Z-AUTA-bezdomna-1-5-mies.-łapania-półdzikaZBIERAMY-FANTY-NA-BAZAREK[/URL]

Posted

[quote name='Tattoi']Inga- a co tu jest napisane? :[/QUOTE]

Jeśli jest w stanie to zrobić, to będę zdziwiona, bo znam zasady, ale jeśli uda się, to lepsze niż pewna śmierć.

Posted

tak jak wcześniej pisałam, w miarę blisko od wawy jest np Donka5, yumanji, chociażby nawet Tattoi, która chciała się czegoś dowiedzieć o psie, miejsce to jedno a drugie ważniejsze to kasa, jest też np Jeziórko za Piasecznem, to są kojce słabej klasy 10 zł doba, ale na awaryjne przetrzymanie psa od biedy ujdą, jest hotel pod Konstancinem. Można uprosić Tattoi o kawałek miejsca, ale trzeba mieć też fundusze na opłacenie i precyzyjne informacje o psie czy jest agresywny do ludzi i innych psów, czy tylko ze strachu szczeka. Na zdjęciach na klatce schodowej stoi w kagańcu, więc coś jednak może być na rzeczy.