Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 674
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uaktualniłam 1-szy post.
Kochani, mamy 150 zł stałych deklaracji, potrzebujemy jeszcze 200 zł stałych, żeby go wyciągnąć i umieścić w hoteliku. Gdyby 10 osób zdecydowało się zadeklarować po 20 zł miesięcznie, moglibyśmy go wspólnie uratować...

Wiem, że wszyscy macie mnóstwo zobowiązań, a pieniądze nie dają się rozmnażać. Ale może udałoby się wspólnymi siłami umieścić go w hoteliku? On już tyle przeszedł, a nie jest już młody... nie pozwólmy, żeby zgasł w schronisku z głodu... ma ciągłe biegunki, nie toleruje schroniskowego jedzenia... okropnie wygląda... zostały skóra i kości... w jego oczach jest błaganie o pomoc... ja sama nie dam rady... mamy 11 psów i jedziemy "na oparach"...

Proszę o pomoc dla Kubusia

[IMG]http://i59.tinypic.com/2rz515c.jpg[/IMG]

Posted

Podnoszę i proszę o pomoc dla Kubusia.
dla niego hotel oznacza życie, pozostawienie w schronisku-pewną śmierć z głodu.

Kuba potrzebuje diagnozy układu pokarmowego, ale przede wszystkim domowego jedzenia, a to w schronisku jest niemożliwe...

Pomooooooocy ludzie

Posted

Mam nadzieję, że ten dupek, który się go pozbył dostanie kiedyś to, co mu się należy:-( Mimo dużych długów na naszych psiakach deklaruję 20 zł miesięcznie na Kubusia, bo on musi wyjść stamtąd jak najszybciej!

Posted

[quote name='Ewa Marta']Mam nadzieję, że ten dupek, który się go pozbył dostanie kiedyś to, co mu się należy:-( Mimo dużych długów na naszych psiakach deklaruję 20 zł miesięcznie na Kubusia, bo on musi wyjść stamtąd jak najszybciej![/QUOTE]

Ewuś dziękuję, tym bardziej, że wiem, jak Ci ciężko.

Ja też mam nadzieję, że s..... zdechnie kiedyś bez żarcia na ulicy za to co zrobił.

Posted

[quote name='Agnieszka103']Z mojej strony 10 zł/mies. Proszę o dane do przelewu kiedy pieniądze będą już zbierane[/QUOTE]
z całego serca dziękuję w imieniu Kuby.

Posted

Kurcze, umknął mi wątek Kuby, a tu takie koszmarne wieści...
Jako, że Kuba jest "nasz pies" oferujemy miejsce dla niego na zasadzie BDT, tzn. za karmę i koszty wet.
Może łatwiej by mu było odnaleźć się w miejscu, które zna, może nas pozna biedak...

Posted

[quote name='Murka']Kurcze, umknął mi wątek Kuby, a tu takie koszmarne wieści...
Jako, że Kuba jest "nasz pies" oferujemy miejsce dla niego na zasadzie BDT, tzn. za karmę i koszty wet.
Może łatwiej by mu było odnaleźć się w miejscu, które zna, może nas pozna biedak...[/QUOTE]

Jaka cudowna wiadomość! Murko, "spadłaś z nieba" Kubie :)

Posted

Piszę w imieniu Ani, która jest poza domem i odcięta od neta.
Murka, spadłaś nam z nieba :-).
Niebawem skontaktuję się z Tobą odnośnie transportu Kuby. Niestety, mój obecny stan zdrowia (b. poważne problemy ze wzrokiem) nie pozwala mi na prowadzenie auta, ale pomoc w tym zakresie zaoferował mój kolega, który gotów jest ogarnąć temat całkowitego transportu (do schronu, do Murki i powrót), za koszt samego paliwa. Jeśli propozycja zostanie zaakceptowana przez ogół, pieniądze na ten cel mogłyby pochodzić ze zgromadzonych jednorazowych datków.
A teraz jeszcze coś, co pewnie wielu z Was zaskoczy. Jest bowiem pewna szansa, że... i tutaj nie mogę napisać o szczegółach, żeby nie zapeszyć...
Dosłownie przed godziną skontaktowała się z Anią wolontariuszka, która ma pod swoją opieką Kubę, i poinformowała ją, że psiakiem zainteresował się pewien DS. Sprawa wyjaśni się lada dzień, dlatego najrozsądniej będzie zaczekać z transportem do Murki, gdyż w grę wchodzi łącznie, bagatela, ponad 400 km. Na obecną chwilę nie pozostaje nam nic innego, tylko ściskać kciuki za Kubusia. Tak czy inaczej, będzie już tylko lepiej. A jemu poprzedniemu "panu" (przytaczam za Anią) piiiiiiiiiiiiiiiiii, piiiiiiiiiiiii, piiiiiiiiiiiiiiii (cenzura) ;-).

Tomek.

Posted

[quote name='Murka']Kurcze, umknął mi wątek Kuby, a tu takie koszmarne wieści...
Może łatwiej by mu było odnaleźć się w miejscu, które zna, może nas pozna biedak...[/QUOTE]

Murka :loveu: :loveu:
Z Ciebie dobry człowiek jest.

Posted

[quote name='mar.gajko']Murka :loveu: :loveu:
Z Ciebie dobry człowiek jest.[/QUOTE]

Dobrze powiedziane:-) Murka, szacun wielki! Trzymam kciuki za DS dla Kuby, a jeśłi nie wypali, to za jak najszybsze dojechanie do Murki:-) Swoją deklarację utrzymuję, bo Kubulec będzie w razie czego zbierał na karmę i weta:-)