Tigraa Posted June 25, 2014 Author Posted June 25, 2014 Uaktualniłam 1-szy post. Kochani, mamy 150 zł stałych deklaracji, potrzebujemy jeszcze 200 zł stałych, żeby go wyciągnąć i umieścić w hoteliku. Gdyby 10 osób zdecydowało się zadeklarować po 20 zł miesięcznie, moglibyśmy go wspólnie uratować... Wiem, że wszyscy macie mnóstwo zobowiązań, a pieniądze nie dają się rozmnażać. Ale może udałoby się wspólnymi siłami umieścić go w hoteliku? On już tyle przeszedł, a nie jest już młody... nie pozwólmy, żeby zgasł w schronisku z głodu... ma ciągłe biegunki, nie toleruje schroniskowego jedzenia... okropnie wygląda... zostały skóra i kości... w jego oczach jest błaganie o pomoc... ja sama nie dam rady... mamy 11 psów i jedziemy "na oparach"... Proszę o pomoc dla Kubusia [IMG]http://i59.tinypic.com/2rz515c.jpg[/IMG] Quote
Tigraa Posted June 25, 2014 Author Posted June 25, 2014 Podnoszę i proszę o pomoc dla Kubusia. dla niego hotel oznacza życie, pozostawienie w schronisku-pewną śmierć z głodu. Kuba potrzebuje diagnozy układu pokarmowego, ale przede wszystkim domowego jedzenia, a to w schronisku jest niemożliwe... Pomooooooocy ludzie Quote
Ewa Marta Posted June 25, 2014 Posted June 25, 2014 Mam nadzieję, że ten dupek, który się go pozbył dostanie kiedyś to, co mu się należy:-( Mimo dużych długów na naszych psiakach deklaruję 20 zł miesięcznie na Kubusia, bo on musi wyjść stamtąd jak najszybciej! Quote
Tigraa Posted June 25, 2014 Author Posted June 25, 2014 [quote name='Ewa Marta']Mam nadzieję, że ten dupek, który się go pozbył dostanie kiedyś to, co mu się należy:-( Mimo dużych długów na naszych psiakach deklaruję 20 zł miesięcznie na Kubusia, bo on musi wyjść stamtąd jak najszybciej![/QUOTE] Ewuś dziękuję, tym bardziej, że wiem, jak Ci ciężko. Ja też mam nadzieję, że s..... zdechnie kiedyś bez żarcia na ulicy za to co zrobił. Quote
mar.gajko Posted June 25, 2014 Posted June 25, 2014 Cześć Aneczko, znalazłam ten wątek. Dodam 20. Quote
Tigraa Posted June 26, 2014 Author Posted June 26, 2014 [quote name='mar.gajko']Cześć Aneczko, znalazłam ten wątek. Dodam 20.[/QUOTE] dziękuję Mariolko. Quote
eloise Posted June 26, 2014 Posted June 26, 2014 Podnoszę wątek, niech jak najszybciej znajdą sie deklarowicze i wsparcie dla Kuby Quote
Agnieszka103 Posted June 26, 2014 Posted June 26, 2014 Z mojej strony 10 zł/mies. Proszę o dane do przelewu kiedy pieniądze będą już zbierane Quote
Tigraa Posted June 26, 2014 Author Posted June 26, 2014 [quote name='Agnieszka103']Z mojej strony 10 zł/mies. Proszę o dane do przelewu kiedy pieniądze będą już zbierane[/QUOTE] z całego serca dziękuję w imieniu Kuby. Quote
Murka Posted June 26, 2014 Posted June 26, 2014 Kurcze, umknął mi wątek Kuby, a tu takie koszmarne wieści... Jako, że Kuba jest "nasz pies" oferujemy miejsce dla niego na zasadzie BDT, tzn. za karmę i koszty wet. Może łatwiej by mu było odnaleźć się w miejscu, które zna, może nas pozna biedak... Quote
Agnieszka103 Posted June 26, 2014 Posted June 26, 2014 [quote name='Murka']Kurcze, umknął mi wątek Kuby, a tu takie koszmarne wieści... Jako, że Kuba jest "nasz pies" oferujemy miejsce dla niego na zasadzie BDT, tzn. za karmę i koszty wet. Może łatwiej by mu było odnaleźć się w miejscu, które zna, może nas pozna biedak...[/QUOTE] Jaka cudowna wiadomość! Murko, "spadłaś z nieba" Kubie :) Quote
Tigraa Posted June 26, 2014 Author Posted June 26, 2014 Piszę w imieniu Ani, która jest poza domem i odcięta od neta. Murka, spadłaś nam z nieba :-). Niebawem skontaktuję się z Tobą odnośnie transportu Kuby. Niestety, mój obecny stan zdrowia (b. poważne problemy ze wzrokiem) nie pozwala mi na prowadzenie auta, ale pomoc w tym zakresie zaoferował mój kolega, który gotów jest ogarnąć temat całkowitego transportu (do schronu, do Murki i powrót), za koszt samego paliwa. Jeśli propozycja zostanie zaakceptowana przez ogół, pieniądze na ten cel mogłyby pochodzić ze zgromadzonych jednorazowych datków. A teraz jeszcze coś, co pewnie wielu z Was zaskoczy. Jest bowiem pewna szansa, że... i tutaj nie mogę napisać o szczegółach, żeby nie zapeszyć... Dosłownie przed godziną skontaktowała się z Anią wolontariuszka, która ma pod swoją opieką Kubę, i poinformowała ją, że psiakiem zainteresował się pewien DS. Sprawa wyjaśni się lada dzień, dlatego najrozsądniej będzie zaczekać z transportem do Murki, gdyż w grę wchodzi łącznie, bagatela, ponad 400 km. Na obecną chwilę nie pozostaje nam nic innego, tylko ściskać kciuki za Kubusia. Tak czy inaczej, będzie już tylko lepiej. A jemu poprzedniemu "panu" (przytaczam za Anią) piiiiiiiiiiiiiiiiii, piiiiiiiiiiiii, piiiiiiiiiiiiiiii (cenzura) ;-). Tomek. Quote
Murka Posted June 26, 2014 Posted June 26, 2014 No to trzymam kciuki za ten DS! Może akurat się uda... Jakby co to dawajcie znać :) Quote
mar.gajko Posted June 26, 2014 Posted June 26, 2014 [quote name='Murka']Kurcze, umknął mi wątek Kuby, a tu takie koszmarne wieści... Jako, że Kuba jest "nasz pies" oferujemy miejsce dla niego na zasadzie BDT, tzn. za karmę i koszty wet. Może łatwiej by mu było odnaleźć się w miejscu, które zna, może nas pozna biedak...[/QUOTE] Murka :loveu: :loveu: Z Ciebie dobry człowiek jest. Quote
eloise Posted June 26, 2014 Posted June 26, 2014 Trzymam kciuki. A w razie "W" dorzucam sie do paliwa, byleby wyrwać Kubę ze schronu! Quote
Aldrumka Posted June 27, 2014 Posted June 27, 2014 BDT i znane - uffffff jakie szczęście w nieszczęściu Quote
Ewa Marta Posted June 27, 2014 Posted June 27, 2014 [quote name='mar.gajko']Murka :loveu: :loveu: Z Ciebie dobry człowiek jest.[/QUOTE] Dobrze powiedziane:-) Murka, szacun wielki! Trzymam kciuki za DS dla Kuby, a jeśłi nie wypali, to za jak najszybsze dojechanie do Murki:-) Swoją deklarację utrzymuję, bo Kubulec będzie w razie czego zbierał na karmę i weta:-) Quote
mar.gajko Posted June 27, 2014 Posted June 27, 2014 Ja też oczywiście deklarację podtrzymuję na jedzonko, weta, zabawki :) Quote
Tigraa Posted June 30, 2014 Author Posted June 30, 2014 [quote name='eloise']czy coś wiadomo? kciuki nadal zaciśnięte![/QUOTE] dopiero po tym weekendzie... Quote
mar.gajko Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 [quote name='Ania-tygrysiczka']dopiero po tym weekendzie...[/QUOTE] No to trzymamy kciuki, aby domek był najlepszy. Jak taki nie jest to nie dawać. Quote
Tigraa Posted July 3, 2014 Author Posted July 3, 2014 dawid9t, serdeczne dzięki za kolejne pieniążki. Rozliczenie w pierwszym poście :Rose: Quote
kado Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Ja oczywiście też dam 10,00 zł stałej,gdy będzie potrzeba. Quote
Recommended Posts