Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

leni356 napisał(a):
Mam trochę zaległości do poczytania :) W Krotoszynie 5 szczeniaków przerzuconych przez płot :( Magda, wyślę mailem zdjęcia, może któremuś pozostałemu domkowi wpadną w oko

Przesłałam każdemu kto dzwonił lub mailował po Nindże :) Mam nadzieję że ktoś się odezwie :)

• Replies 286
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czaputkowa napisał(a):
Kochani.. Duśka biega i bawi się z Czapim na dworzu!! Zdjecia nie udało mi się zrobić bo to dwie torpedy :D :D :D

Hmmm... chyba czas wkroczyć tam z Nelką, bo Czaputek zapomina, kto jest jego dziewczyną number one:evil_lol:

Posted

Andzike napisał(a):
Hmmm... chyba czas wkroczyć tam z Nelką, bo Czaputek zapomina, kto jest jego dziewczyną number one:evil_lol:

Nala jest Czaputka dziewczyną a Duśka siostrą!! (obawiam się że jak dalej tak pójdzie z odzewem z ogłoszeń to już na stałe ;) ) a ich zabawa w niczym nie przypomina szalonego sparingu Czapi kontra Nela / Nela kontra Czapi :D :D Duśka jest księżniczką ;)

Posted

Akrum napisał(a):
Duśka biega??

Nie mogę sobie tego wyobrazić...

Duśka zachowuje się jakby była z nami od zawsze... i zaczyna po woli kiełkować we mnie myśl że zostanie na zawsze... We mnie kiełkuje a mój TZ jest o tym przekonany...
Stwierdził że jeżeli po Duśke nikt nie zgłosi się w ciągu najbliższego tygodnia to zdejmujemy ogłoszenia... I widzę że modli się żeby nikt nie zadzwonił...
Ja jestem rozdarta :( Pomocy!!

Posted

Akrum napisał(a):
Duśka, widzę że potrafisz kraść serca :)

A taki niewinny osiołek z ciebie był :)

he, he- a nie mówiliśmy? :) :) :) my się pierwsi na niej poznaliśmy :) :) :)

Posted

Czaputkowa - ja tam Ci nic nie poradzę...u mnie Misia bardzo szybciutko ( chyba..) zamieniła swój tymczas w DS...
Wiesz, nie każdy może i potrafi być Domem Tymczasowym.
Ja na przykład nie. I podziwiam ludzi, ktorzy potrafią, dzieki ktorym tyle schroniskowych psow dostaje swoja sznsę.
Kurcze, ja miałam raz na DWUDNIOWYM tymczasie Zuzanke i jak pojechała, to smarkałam z tydzień....I na dodatek mój Reksio ją "zagryzał" co 10 minut i musiałam izolowac towarzystwo...bo jakby nie, jakby się jeszcze na dodatek pokochały to bym jej chyba nie oddała, nie wiem...
Współczuję decyzji...a z każdym dniem będzie trudniej.
Niemniej - nadal zaciskam kciuki za super dom.

Posted

Przepraszam, że tak długo nie pisałam, zapomniałam już że Duśka to mój tymczas ;) wiedziemy spokojne życie stada ;)
Z nowości; Duśka bawi się pileczką!! Wieczorne spacery to szał piłeczkowy :D :D dobrze że Czapi miał dwie piłki (podkreślam "miał" ;) )Dwa żółte "wałki" ;) w pogoni za piłeczkami :D :D
W sobotę byliśmy u mojej mamuśki - Duska podbiła serca całej rodziny :) sprawdziliśmy Duśki reakcje na koty... a w sumie jej brak ;) i zachowanie w samochodzie... tylne siedzenie = psy śpią :D Dwa idelane pieski :) :)
A zainteresowania z ogloszen brak!! tzn. dzwoniły dwie super rodziny... jedna ze śląska druga z Hajnówki... :( aaa były jeszcze dwa beznadziejne maile... ludzie piszą chyba dla zabicia czasu...

Posted

[quote name='Czaputkowa'].... [B]zapomniałam już że Duśka to mój tymczas ;) wiedziemy spokojne życie stada ;)[/B][/QUOTE]

Hłe, hłe, hłe ;)
No nic - stado nam się powiększa... Rozumiem, że Duśka zrobi jakąś imprezę, jak już oficjalnie będzie należeć do stada ? :D

Posted

[quote name='Jasza'][B][I]" dzwoniły dwie super rodziny... jedna ze śląska druga z Hajnówki...[/I][/B] "
I ????[/QUOTE]

I za daleko :)
Duśka musi zostać w Warszawie lub okolicach (tak jak moi tymczasowicze) :D żebyśmy ją miały na oku ;)

Posted

[quote name='Jasza']Ano.
Ale poleciłyście rodzinkom jakiegoś psiaka?[/QUOTE]

Czaputkowa ma pewnie namiary, to coś się podeśle :)
Macie jakieś propozycje z tamtych okolic?

Posted

Ustalilismy oficjalnie że dajemy Duśce czas do 16.02. to będzie miesiąc od jej przyjazdu do nas i jednoczesnie znak że ma w nim pozostać... także jeżeli do tej pory nie zgłosi się idealny dom ktory powali nas na kolana z Warszawy lub okolic to Duśki już nikomu nie oddajemy :) Ale na razie akcja poszukiwania domu idealnego trwa!! ;)

Posted

[quote name='Andzike']Czaputkowa ma pewnie namiary, to coś się podeśle :)
Macie jakieś propozycje z tamtych okolic?[/QUOTE]
Ze Śląska, czyli "od nas", to może któryś z psów Jaagi....
ma zatrzęsienie kieleckich biedaków...

Posted

[quote name='Jasza']Ze Śląska, czyli "od nas", to może któryś z psów Jaagi....
ma zatrzęsienie kieleckich biedaków...[/QUOTE]
Czekam na info :) Rodzinka z dwójką starszych dzieci (druga i piata klasa podst.) szukaja psa spokojniejszego żeby dzieci tez mogły spokojnie wychodzić z nim na dwór bez niszczycielskich zapędów ;) nie koniecznie pieknego ;) przez telefon baaardzo miłe wrażenie na mnie wywarli :)

Posted

Gdyby te domki przyjechaly po Duśke do Warszawy i zakochały się w niej to oddałabym ją bez mrugnięcia oka zwłaszcza tym ze sląska ( Mój TZ ma tam rodzinę więc wizytę przed adopcyjna mielibysmy załatwioną :) ) a i pewnie z Hajnówką nie było by problemu ;) ale jechać tam w ślepo z Duśką tylko po to żeby stwierdzili że nie... lub co gorsza nie odebrali telefonu... chyba na tyle nie ufam już ludziom po tych kilku tygodniach i po tym wszystkim co usłyszałam od was :(
Jeżeli stwierdzą że to ten jedyny pies to przyjadą :) My po Czapiego jechaliśmy do Brodnicy ;)

Posted

Skontaktuję się z Jaagą.
Wczoraj wróciły do niej z adopcji dwie sunie...
Napiszę jutro.
Dzięki.

Edit: Napisałam i zaprosiłam na wątek.