Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dusieńka dostała od moich przyjaciół (co poniektórym znanym jako "Czaputkowie":evil_lol:) szanse na nowe życie - zaoferowali jej BDT :)
W niedzielę przyjechała do Warszawy z przytuliska w Glinnie k. Nowego Tomyśla i rozpoczęła poszukiwanie swojego człowieka :)

Tutaj osiołeczek jeszcze w schronisku...

• Replies 286
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pierwsze chwile w domu tymczasowym - od razu władowała się na fotel ;) wszystkimi czterema zabłoconymi łapkami ;)

hihihi :)

Z Czaputkiem :D

Do którego wcale nie zapałała taką miłością jak on do niej ;)

Posted

Tekst do ogłoszeń :)
Dusia ma allegro, gumtree, szerloka, moruska i chyba coś jeszcze ;)

Mała słodka sunia szuka kochającego domu.

Mała prześliczna sunia ok. 3lat dużo wycierpiała w swoim krótkim życiu.

Po wszystkich krzywdach które wyrządził jej własny Pan (!!) zabrana została do schroniska gdzie mieszkała
ponad pól roku, ale dzięki dobrym ludziom trafia do domu tymczasowego gdzie czeka na nową szansę na
nowe lepsze życie… na swojego człowieka który pokocha ją bezinteresownie, przytuli, pogłaszcze, nakarmi i
znowu przytuli… bo Dusia nie wymaga wiele.. tylko miłości swojego nowego Pana/Pani

Patrząc na Dusię ma się wrażenie że rozpadnie się zaraz na tysiące kawałeczków … jest taka krucha i
delikatna jak prawdziwa księżniczka. I jak na prawdziwą księżniczkę przystało uwielbia leżeć na łóżeczku
i podusi rozkoszując się chwilą. Widać że sunia mieszkała z człowiekiem (nie brudzi w domu – czeka na
spacery, ładnie chociaż jeszcze niepewnie chodzi na smyczy, niczego nie niszczy w mieszkaniu, nie boi się
schodów ani windy) i mimo wszystkich wyrządzanych przez niego krzywd w dalszym ciągu szuka kontaktu z
ludźmi. Uwielbia być głaskana a w jej spojrzeniu widać wdzięczność , zaufanie i … budzącą się nadzieje.

Dusia (o urodzie niezwykłej, czarującej chwilami komicznej ) jest sunią bardzo mądrą, spokojną, delikatną
ale jeszcze przestraszoną, potrzebującą pilnie nowego kochającego domu. Człowieka odpowiedzialnego,
który przekona sunię że człowiek potrafi kochać a ona na pewno odwdzięczy tym samym.

Gwarantuję że Dusi nie da się nie pokochać

Sunia jest wysterylizowana, posiada wszystkie badania i szczepienia, przebywa w domu tymczasowym w
Warszawie.

Warunkiem adopcji jest wizyta przed adopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej.

Kontakt w sprawie adopcji;

[email protected] lub 607-639-461 odpowiem na wszystkie pytania.

Posted

Jeśli Czaputek nie jest zbyt uciążliwy to ewentualnie jest skłonna go tolerować na "swoim" łóżku ;)

tu na zdjęciu też Papi - również z Glinna i również szuka domu !!!

Przytulaki :)

Ale samej najwygodniej :)

Posted

mamanabank napisał(a):
Nie no, zostaję u prosiaczka :-( Cudowna psineczka, od razu wpadła mi w oko... :-(

Czy to na pewno jest pies? Przecież to świnka jako żywa :loveu:

Świnka??? To osiołeczek jest :D z charakterkiem ;)

Boska jest, nie można się w niej nie zakochać...

Posted

Witamy, kochana złodziejko serc:)
potwierdzamy razem z Juldanem- KONTAKT OSOBISTY Z TYM MAŁYM OSIOŁKIEM GROZI MIŁOŚCIĄ OD PIERWSZEGO WEJRZENIA!!! jak tylko wsiadłam do auta po oddaniu jej Andzike to od razu się powyłam:-(:-(:-(
Duśka jesteś cudna, pamiętaj co mówiłam Ci na odchodne- WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE MALUTKA, JUŻ NIKT CIĘ NIE SKRZYWDZI

Posted

mamanabank napisał(a):
To nie jest Osiołek, to jest Prosiaczek :-D
Wszak wszystkie postaci z "Kubusia Puchatka" muszą mieć swoje uosobienie w psim świecie :-D

W takim razie Papi to małe kangurzątko ;)

Posted

na żywo to jest osiołek, ze spuszczonym łebkiem (przynajmniej przy nas) chodziła, pewnie niedługo zmieni się w damę niedopoznania:). ale rzeczywiście wszyscy, którym pokazywałam Jej zdjęcia, mówią "jaka ładna świnka";););)

Posted

Juldan napisał(a):
na żywo to jest osiołek, ze spuszczonym łebkiem (przynajmniej przy nas) chodziła, pewnie niedługo zmieni się w damę niedopoznania:). ale rzeczywiście wszyscy, którym pokazywałam Jej zdjęcia, mówią "jaka ładna świnka";););)

Ha! (zadarty nos!) :-)

Posted

Andzike napisał(a):
Hehe :)
apropos nosa to Duska nos ma świetny - jakby jej się czarna farba z niego starła ;)

uszy ma jeszcze lepsze, jak próbuje je szybciutko postawić to robi się jej z nich daszek;) połowa idzie w górę a drugie pół na boki- nad oczka;)

Posted

Czaputkowa napisał(a):
Witam wszystkich :) Tu Czaputkowa czyli tymaczasowy dom Duśki i gnojka zwanego Papi vel Nindża ;) Prosze mi tu nie obrażać Dusieńki :D

Nooooo :) w końcu się Ciebie doczekaliśmy na dogomanii :)
Witamy, witamy :D

Posted

Czaputkowa napisał(a):
Nic jeszcze tu nie ogarniam (oprócz trzech pociech w domu) więc proszę o wyrozumiałość ;)

wystarczy, że tą trójkę ogarniasz :) a z resztą - pomożemy - banerek sobie wstawisz, avatarek z Czaputkiem ;)

Posted

Czaputkowa napisał(a):
Nic jeszcze tu nie ogarniam (oprócz trzech pociech w domu) więc proszę o wyrozumiałość ;)

ja początkowo twierdziłam, że wprowadzanie danych na stronę "Przytuliska" jest łatwiejsze, ale szybciutko to ogarniesz i przetrawisz;)
Tymczasowiczkę masz wspaniałą- jakby nie nasze dwa łobuzy (jeden też z Glinna) to pewnie bym Ci Ją ukradła ;)

Posted

Mam nadzieje że Andzike wszystkiego mnie nauczy ;)
W każdym razie Dusieńka jest kochana, delikatna i słodka. Od niedzieli zmienia tylko miejsca odpoczynku; z fotela na posłanko, z posłanka na łóżko, z łózka na fotel ;) z małymi przerwami na spacery za którymi nie przepada... tzn sam spacer ok, (idzie nieufnie ale ładnie) ale sam widok szelek powoduje panikę :( To cała ceremonia zdejmowania kubraczka i zakładania szelek trwa ok 15 min ;) ale idzie nam już coraz lepiej :) Od wczoraj bardzo poprawił jej się apetyt można powiedzieć że je za troje ;)
Do Dusieńki trzeba mowić bardzo cichutko i slodko jak do dziecka (nawet mój TZ zaczął rozmawiać z nią jak...hmmm.. dziwnie w każdym razie ;)
Widać że jeszcze boli ją szew :( Jutro idziemy do zaprzyjaźnionej weterynarz (gnojka tez zabieramy) - zdam po wizycie dokładną relacje :)
Z dnia na dzień jest co raz bardziej ufna i ciągle domaga się głaskania :D Kochany osiołek :D Tylko nie przepada (jak prawdziwa księżniczka;) ) za resztą "sierściuchów" ;) :D
Dlatego mój Czaputek z roli adoratora został zdegradowany do roli ojca gnojkowej ;) która z dnia na dzień co raz bardziej dokazuje ( kapci już nie mamy, kurczak Czapiego nie żyje tylko piłka się ostała ;) )
Ogólnie dom wariatów :D :D :D

Posted

jestem jestem i ja u mojego osiołka :)
Świnka?? nie, u nas każdy kto ją widział to mówił osiołek, jaki śliczny osiołek, ale z niej osiołek... i takie tam :)

Jak zajechałam z nią do weta na strylkę, to też pan doktor powiedział - o matko, jaki osiołek do mnie zawitał :)

Po sterylce była u mnie jedną dobę i teściowa też na dzień dobry powiedziała, ale mamy fajnego osiołka w domu :) o!

Ogólnie ona jest bardzo kochana. Strasznie się zmieniła od momentu pojawienia się w przytulisku.
Na początku dziobała wszystkich (ludzi), była też bardzo, bardzo smutna. Ale z czasem było coraz lepiej i lepiej :) Jak wchodziłam do niej do kojca to była bardzo zadowolona, a jak kucnęłam to jeszcze bardziej, bo mogła od razu wskoczyć na kolana i się tulić i od razu buzi dawała :)

U mnie w domu robiła siusiu na podkład, od razu wiedziała do czego to służy :)
Nie wynosiłam jej na dwór, bo nie chciałam jej męczyć schodzeniem po schodach lub noszeniem na rękach.
To prawdziwa księżniczka - bardzo kochana :)
Jej oczy mówią wyraźnie, że dużo przeszła w życiu... ale to już przeszłość, teraz jest bezpieczna :)

Czaputkowa, dziękuję Ci bardzo że dałaś naszemu osiołkowi taką szansę, że otoczyłaś ją opieką :)
Mam nadzieję, że Czaputek i Dusia się polubią, że nie będzie zgrzytów.
A Papi - mała dzikuska - boi się jeszcze tak panicznie ludzi?

I ja nie wiem jak to się stało, ale Czaputek i Dusia to chyba rodzeństwo rozdzielone przy porodzie. One są identyczne :)

Posted

Romka napisał(a):
No, mnie nie może tutaj nie być...psineczka cudna...a maluszek jeszcze cudniejszy...

a gdzie jest ten maluszek? gdzie można go zobaczyć?

Edit.: Już widziałam :-) Podobny do Dżordża, tylko chyba mniejszy :-)