Jump to content
Dogomania

Psy uratowane przed schronem w swoich domach :) został dług- bardzo proszę o pomoc...

Recommended Posts

Posted

No teraz to pewnie nie. Bo się skomplikowało z innym psiakiem, właśnie czytałam, miał mieć BDT zamiast jechać do Astaroth, a BDT okazał się zamieszany w jakąś niesmaczną sprawę. I kicha.

• Replies 742
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mysza 1 napisał(a):
[FONT=Verdana]fajny ten Farcik, miałam w jego sprawie telefon, wydawało się poważny, z Grodziska, do towarzystwa sunia ze schroniska w Milanówku. Ale wczoraj Pani zadzwoniła, że brat jej uświadomił, że ma tuje a przecież taki pies to obsiusia i zniszczy tuje....więc chce suczkę teraz.
Ma obejrzeć nasze na stronie... zobaczymy.
[/FONT]

Chudy akurat sika jak dziewczynka :evil_lol:, ciekawe czy tak już zostanie ?

Posted

dziś przez nasz dom przewinęły się dwa nowe psy. rano sąsiadka znalazła psa i go do nas przyprowadziła. była adresówka z adresem lecznicy i nr szczepienia na wściekliznę - po tym doszliśmy do właściciela. przez te poszukiwania nawiązaliśmy kontakt z lecznicą w Lesznie i młodą wetką, która odlawia psy z okolicy i szuka im domów. tym sposobem trafiła do nas Rysia - słodziutka, grzeczniutka. przed chwilą właśnie pojechała do nowego domu - do dziadków dziewczyny, która leczy swoje psy w tamtej lecznicy. dom propsi na bielanach. umowa podpisana, będę dzwonić tam czy wszystko ok.
Rysia

gdy odbierałam Rysię, w lecznicy na stole czekała na operację wyrzucona z samochodu z przestrzeloną tchawicą mała brzydulka. Mysza postanowił wziąć ją pod swoją opiekę:loveu: będzie do odebrania we wtorek rano już po sterylce.

Posted

Iwonko to ja Ci chyba przekażę swoje psy, u mnie całkowity zator a Ty masz takie szczęście. Ja nawet rasowej owczarki nie mogłam przez pół roku wyadoptować.Rzucę w diabły tę robotę

Posted

asiaf1 napisał(a):
Iwonko to ja Ci chyba przekażę swoje psy, u mnie całkowity zator a Ty masz takie szczęście. Ja nawet rasowej owczarki nie mogłam przez pół roku wyadoptować.Rzucę w diabły tę robotę

Dużo masz jeszcze takich pomysłów? :evil_lol:

Posted

o domowym dt to nawet nie ma co marzyc.
Miejsce jest jakies w jeziorku na pewno, ale chlopka sam w wilekiej budzie zamarznie, nie jest to blisko, wiec i istnieje szansa na cofniecie w rozwoju, bo psy maja tam tylko dwa razy dziennie podawane jedzenie i na tym konczy sie kontakt z czlowiekiem...
a moze Beata z Konstancina by go rpzyjela, ona co prawda bierze tylko duze psy, ale moze zrobilaby wyjatek...

Posted

golf napisał(a):
o domowym dt to nawet nie ma co marzyc.
Miejsce jest jakies w jeziorku na pewno, ale chlopka sam w wilekiej budzie zamarznie, nie jest to blisko, wiec i istnieje szansa na cofniecie w rozwoju, bo psy maja tam tylko dwa razy dziennie podawane jedzenie i na tym konczy sie kontakt z czlowiekiem...
a moze Beata z Konstancina by go rpzyjela, ona co prawda bierze tylko duze psy, ale moze zrobilaby wyjatek...

Nie, to całkowicie odpada. Kojec zewnętrzny dla takiego malucha, który mieszkał w domu. Musimy mu znaleźc hotel ale domowy albo inne ciepłe miejsce.
U Beaty to nie, miałam tam psa i nie zamierzam więcej ;)

Posted

golf napisał(a):
sluchajcie, a co robi Koksik z psami ze wprowadza je w traumy?
zeby potencjalnego dt nie wprowadzic na "minę"i zeby znow nie bylo kloptow

To są psy wyjątkowe, po przejściach dlatego sytuacja jest skomplikowana.

Posted

Gingerek miał dzisiaj odwiedziny, Państwo mieszkający w okolicy Ronji, spodobał się, zwłaszcza Panu, chociaż średnio się zaprezentował ;)
Pan jest w domu więc by było towarzystwo. Jedyny problem to koty, bo jest ich kilka, na jednego Ginger nie reagował ale 4 czy 5 to wyzwanie ;)
Jutro Gingerek jedzie do domu ale jeśli z kotami się nie pogodzi to wróci. Miejmy nadzieję, że będzie dobrze ;)

Posted

Gingerek w nowym domku już. Kotami się nie zainteresował, ale one się najeżyły i pouciekały. Myślę, że będzie miał dobrze. Umówiłam się z panią, że w razie akcji z kotami, Gingerek do nas wróci.