mmd Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 No teraz to pewnie nie. Bo się skomplikowało z innym psiakiem, właśnie czytałam, miał mieć BDT zamiast jechać do Astaroth, a BDT okazał się zamieszany w jakąś niesmaczną sprawę. I kicha. Quote
*Gajowa* Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 mysza 1 napisał(a):[FONT=Verdana]fajny ten Farcik, miałam w jego sprawie telefon, wydawało się poważny, z Grodziska, do towarzystwa sunia ze schroniska w Milanówku. Ale wczoraj Pani zadzwoniła, że brat jej uświadomił, że ma tuje a przecież taki pies to obsiusia i zniszczy tuje....więc chce suczkę teraz. Ma obejrzeć nasze na stronie... zobaczymy. [/FONT] Chudy akurat sika jak dziewczynka :evil_lol:, ciekawe czy tak już zostanie ? Quote
ronja Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 dziś przez nasz dom przewinęły się dwa nowe psy. rano sąsiadka znalazła psa i go do nas przyprowadziła. była adresówka z adresem lecznicy i nr szczepienia na wściekliznę - po tym doszliśmy do właściciela. przez te poszukiwania nawiązaliśmy kontakt z lecznicą w Lesznie i młodą wetką, która odlawia psy z okolicy i szuka im domów. tym sposobem trafiła do nas Rysia - słodziutka, grzeczniutka. przed chwilą właśnie pojechała do nowego domu - do dziadków dziewczyny, która leczy swoje psy w tamtej lecznicy. dom propsi na bielanach. umowa podpisana, będę dzwonić tam czy wszystko ok. Rysia gdy odbierałam Rysię, w lecznicy na stole czekała na operację wyrzucona z samochodu z przestrzeloną tchawicą mała brzydulka. Mysza postanowił wziąć ją pod swoją opiekę:loveu: będzie do odebrania we wtorek rano już po sterylce. Quote
mysza 1 Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 Skoro Rysia poszła tak szybko to damy szansę kolejnej. Ale nam idą te adopcje ostatnio ;) tfu, tfu ;) Tylko te z tego wątku jak zaklęte siedzą ;) Quote
asiaf1 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Iwonko to ja Ci chyba przekażę swoje psy, u mnie całkowity zator a Ty masz takie szczęście. Ja nawet rasowej owczarki nie mogłam przez pół roku wyadoptować.Rzucę w diabły tę robotę Quote
asiaf1 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Marta a Koksa byś nie chciała?:-) on tak naprawdę jest bardzo grzecznym psem:-) jak jest sam z człowiekiem to tylko by na kolankach siedział. Quote
ronja Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 ja mam już takiego jednego grzecznego Gingerka:diabloti: Quote
asiaf1 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 ale jakbyś miała dwóch to by się sobą zajęli i miałabyś spokój :-) Quote
mmd Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 A Gingerek większy i by młodemu nastukał ;) I by było wychowaczo :) Quote
mysza 1 Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 asiaf1 napisał(a):Iwonko to ja Ci chyba przekażę swoje psy, u mnie całkowity zator a Ty masz takie szczęście. Ja nawet rasowej owczarki nie mogłam przez pół roku wyadoptować.Rzucę w diabły tę robotę Dużo masz jeszcze takich pomysłów? :evil_lol: Quote
golf Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 o domowym dt to nawet nie ma co marzyc. Miejsce jest jakies w jeziorku na pewno, ale chlopka sam w wilekiej budzie zamarznie, nie jest to blisko, wiec i istnieje szansa na cofniecie w rozwoju, bo psy maja tam tylko dwa razy dziennie podawane jedzenie i na tym konczy sie kontakt z czlowiekiem... a moze Beata z Konstancina by go rpzyjela, ona co prawda bierze tylko duze psy, ale moze zrobilaby wyjatek... Quote
mysza 1 Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 golf napisał(a):o domowym dt to nawet nie ma co marzyc. Miejsce jest jakies w jeziorku na pewno, ale chlopka sam w wilekiej budzie zamarznie, nie jest to blisko, wiec i istnieje szansa na cofniecie w rozwoju, bo psy maja tam tylko dwa razy dziennie podawane jedzenie i na tym konczy sie kontakt z czlowiekiem... a moze Beata z Konstancina by go rpzyjela, ona co prawda bierze tylko duze psy, ale moze zrobilaby wyjatek... Nie, to całkowicie odpada. Kojec zewnętrzny dla takiego malucha, który mieszkał w domu. Musimy mu znaleźc hotel ale domowy albo inne ciepłe miejsce. U Beaty to nie, miałam tam psa i nie zamierzam więcej ;) Quote
mysza 1 Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 golf napisał(a):a ile Koksik ma w tej chwili?? Trudno powiedzieć, zależy ile miał wtedy... Pewnie z 5 miesięcy ;) Quote
Mery779 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 *Gajowa* napisał(a):Chudy akurat sika jak dziewczynka :evil_lol:, ciekawe czy tak już zostanie ? A moja Moreta sika jak chłopak:evil_lol::evil_lol: Quote
golf Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 sluchajcie, a co robi Koksik z psami ze wprowadza je w traumy? zeby potencjalnego dt nie wprowadzic na "minę"i zeby znow nie bylo kloptow Quote
mysza 1 Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 golf napisał(a):sluchajcie, a co robi Koksik z psami ze wprowadza je w traumy? zeby potencjalnego dt nie wprowadzic na "minę"i zeby znow nie bylo kloptow To są psy wyjątkowe, po przejściach dlatego sytuacja jest skomplikowana. Quote
mysza 1 Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 Gingerek miał dzisiaj odwiedziny, Państwo mieszkający w okolicy Ronji, spodobał się, zwłaszcza Panu, chociaż średnio się zaprezentował ;) Pan jest w domu więc by było towarzystwo. Jedyny problem to koty, bo jest ich kilka, na jednego Ginger nie reagował ale 4 czy 5 to wyzwanie ;) Jutro Gingerek jedzie do domu ale jeśli z kotami się nie pogodzi to wróci. Miejmy nadzieję, że będzie dobrze ;) Quote
3 x Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 [quote name='mysza 1'] chyba mam zwidy, podobny czy mi się wydaje? dobra, ten z mojego zdjecia ma wiecej białego na klacie Quote
mmd Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Brat był ciemny. Może jak jeden znalazł dom, to już będzie z górki :) Quote
gusia0106 Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Pojechał ;) Kciuki wskazane;) Zobaczymy czy da radę ;) Quote
ronja Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Gingerek w nowym domku już. Kotami się nie zainteresował, ale one się najeżyły i pouciekały. Myślę, że będzie miał dobrze. Umówiłam się z panią, że w razie akcji z kotami, Gingerek do nas wróci. Quote
Recommended Posts