Onaa Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Dziękuję za rady :). Dobrze że jesteście bo to duże wsparcie i zawsze jest raźniej :). Oczka jest urocza, i malutka. Jak dla mnie. W każdym razie teraz moge porównać psiaka na żywo i jego zdjęcia i napiszę że ona ma bardzo drobny pyszczek, nosek to ma normalnie jak mały kamyczek. Tylko w pasie jest taka sobie szersza :eviltong:. Quote
Vesper Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Dogo, ja widzę że Oczulka całkiem pewnie się czuje u Ciebie...:) Przynajmniej tak to wygląda na zdjęciach... A co do Twojego psiaka, to może spróbuj zabrać- jeszcze z jedną osobą- oba psy na wspólny spacer? Teren neutralny, chłopak nie powinien tak się denerwować... I tak jak przeczytałam w podręcznikach psich: kiedy do domu wprowadza się nowego psa, trzeba temu starszemu jeszcze więcej uwagi poświęcić- żeby zazdrosny nie był... I rada z kąpielą też chyba jest dobra- może pachnieć innym samczykiem jakimś :hmmmm: Bazarek ubrankowy idzie całkiem ładnie- mamy około 70zł, z podręczników mniej, bo tylko 11zł na razie. Ale termin do ok. 10.10., więc może jeszcze więcej pieniążków będzie :lol: Quote
mmd Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Będzie dobrze :) Z tym poświęcaniem uwagi domownikowi wcześniej pisałam, ale nie wiedziałam, że podręcznikowo, tak mi instynkt mówił ;) A skoro tak w mądrych księgach jest to na pewno trzeba. Cieszę się, że Oczka Wam się podoba, ona jest słodka i przyjacielska. Jeśli trafi się domek to będzie miał szczęście, bo to wspaniała psineczka. Quote
obraczus87 Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Aniu, karma widzę, że jest. Potrzebne jest wsparcie z Kundelkowej?? Quote
ocelot Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 [quote name='obraczus87']Aniu, karma widzę, że jest. Potrzebne jest wsparcie z Kundelkowej??[/QUOTE] na razie dziękujemy, przyda się innym kundelkom:) W razie będzie później prosić ok? Quote
obraczus87 Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 [quote name='ocelot']na razie dziękujemy, przyda się innym kundelkom:) W razie będzie później prosić ok?[/QUOTE] Oki :) ..... Quote
NusiaiJa Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Oczulka to wielki SŁODZIAK i przylepka .To prawda, kto ją zaadoptuje będzie szczęściarzem, bo sunia jest cudowna. Oczulko CiotkaE wysłała CI dziś malutki prezencik . Dogo ,z psiakami się wszystko ułoży.Ja miałam na tymczasku 3 sunie i jakoś poszło.A wszystkie mieszkały w jednym pokoju. Zawsze poznaje psy ze soba na neutralnym gruncie, później wąchają sie pupami ( trzymamy je w tym czasie przez chwilę )Po takim poznaniu wiedzą że nic im nie grozi ze strony drugiego psiaka i juz jest dobrze. Wcześniej przeprowadzam " poważną rozmowę "i tłumaczę że schronienie biduli dać trzeba.Chyba to skutkuje.Bo nie było większych problemów. Quote
Onaa Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Dzisiejsze zdjęcie: [IMG]http://images41.fotosik.pl/1088/4e30266982352798.jpg[/IMG] Miałam telefon z rana o Oczkę , domek fajnie brzmiał, tylko odległość mnie troche zastrzeliła: Gdańsk :). Quote
Sarunia-Niunia Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 No Gdańsk to spory kawałek, ale skoro domek dobrze brzmi? Może warto tylko znowu taka długa podróż dla Oczki? Ale jak sprawdzi się domek i będzie wszystko ok? Quote
ocelot Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 Oj chyba już nie jest tak źle?:)Nino uśmiechnięty:) Quote
NusiaiJa Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Jak będzie domek dla niej to chyba nie ma znaczenia odległość i po nią przyjadą. Chociaz wolało by sie blizej , bo można odwiedzić malenką.Po moją tymczaske przyjechali państwo z Gryfina.Do tej pory jestesmy w kontakcie. A Oczulka to juz Pani na włościach.Szybko dziewczynka sie klimatyzuje .A dżentelmen obok ? Już dobrze ? Quote
ocelot Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 Najpierw sprawdzimy ten domek z kocurami Quote
Onaa Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Nad psiakami cały czas czuwamy ale nie jest już tak nerwowo jak wczoraj. [IMG]http://images49.fotosik.pl/1095/2c88b6fb1a6208e1.jpg[/IMG] [IMG]http://images39.fotosik.pl/1088/66a6e6de41cdd42e.jpg[/IMG] Wraz z karmą Acana zamówioną dla Oczki przez aniawawa przyjechały też trzy smaczki, Oczka do razu ochoczo zabrała się za gryzienie :). [COLOR=green][B]Aniawawa - bardzo dziękujemy :lol:.[/B][/COLOR] Quote
aniawawa Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Proszę bardzo :) Cieszę się, że jej smakuje i ma zajęcie. Karmy mam nadzieję, że starczy na jakiś czas. Quote
Onaa Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Oczka właśnie sobie zajada karmę, cieszę się bo wczoraj nie bardzo miała apetyt. A ta karma jest fajna, takie małe krążki :). Jest teraz zamknięta w pokoju z moją Córką, żeby mogła sobie spokojnie zjeść. A mój psiak drapie w drzwi i bardzo chce się do niej dostać bo od kilku minut go fascynuje wąchanie poopy Oczki :oops:. Quote
pawel1w25 Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 i nikt się nią na poważnie nie zainteresował. Czasami tak bywa . . . Ale jestem przekonany , że ktoś doceni tę śliczną suczkę . Quote
ocelot Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 [quote name='Dogo07']Oczka właśnie sobie zajada karmę, cieszę się bo wczoraj nie bardzo miała apetyt. A ta karma jest fajna, takie małe krążki :). Jest teraz zamknięta w pokoju z moją Córką, żeby mogła sobie spokojnie zjeść. A mój psiak drapie w drzwi i bardzo chce się do niej dostać bo od kilku minut go fascynuje wąchanie poopy Oczki :oops:.[/QUOTE] A niech wącha:):):)Ona jest panienka z zasadami:) Quote
Onaa Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Ale jest wysterylizowana , i myślałam że wtedy pies się nie interesuje suczką. Quote
mmd Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Może wreszcie, jak jej pupkę pozna, to się chłopak pozna i na reszcie :) Zdjęcia super. Dobre do ogłoszeń. Ale jak są chętni to sprężajcie się, koty nie koty, Gdańsk czy nawet biegun północy, wszystko się da zorganizować ;) Quote
Onaa Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 A tak się chowa :). [IMG]http://images38.fotosik.pl/1112/4acea080e4024887.jpg[/IMG] I taka jest słodka. [IMG]http://images38.fotosik.pl/1112/8a6cfa207a6404b8.jpg[/IMG] Quote
aniawawa Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Pies inetersuje się nią nie dlatego że jest suczką tylko po prostu jest nowym mieszkańcem i chce ją poznać. Wąchanie służy lepszemu poznaniu i nie jest powiązane tylko i wyłącznie z rozmnażaniem (przepraszam że tak piszę). Quote
mmd Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 No jasne, w pupie są zapachy i m.in. dlatego pies macha ogonem, żeby zapach "rozpylać" - to skądś wiem :) Zreszta u mnie Jonik i Kelbi też pupy najpierw posprawdzali :) Quote
Onaa Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Czyli powinnam im pozwolić aby wzajemnie sobie wąchały poopy aż się zapoznają na dobre, tak ? Quote
Recommended Posts