Jump to content
Dogomania

Odyseja Oczki dobiegła do końca:):)Jest w swoim domku:):):)

Recommended Posts

Posted

Dziękuję za rady :).
Dobrze że jesteście bo to duże wsparcie i zawsze jest raźniej :).

Oczka jest urocza, i malutka. Jak dla mnie.
W każdym razie teraz moge porównać psiaka na żywo i jego zdjęcia i napiszę że ona ma bardzo drobny pyszczek, nosek to ma normalnie jak mały kamyczek.
Tylko w pasie jest taka sobie szersza :eviltong:.

Posted

Dogo, ja widzę że Oczulka całkiem pewnie się czuje u Ciebie...:) Przynajmniej tak to wygląda na zdjęciach... A co do Twojego psiaka, to może spróbuj zabrać- jeszcze z jedną osobą- oba psy na wspólny spacer? Teren neutralny, chłopak nie powinien tak się denerwować... I tak jak przeczytałam w podręcznikach psich: kiedy do domu wprowadza się nowego psa, trzeba temu starszemu jeszcze więcej uwagi poświęcić- żeby zazdrosny nie był... I rada z kąpielą też chyba jest dobra- może pachnieć innym samczykiem jakimś :hmmmm:

Bazarek ubrankowy idzie całkiem ładnie- mamy około 70zł, z podręczników mniej, bo tylko 11zł na razie. Ale termin do ok. 10.10., więc może jeszcze więcej pieniążków będzie :lol:

Posted

Będzie dobrze :)
Z tym poświęcaniem uwagi domownikowi wcześniej pisałam, ale nie wiedziałam, że podręcznikowo, tak mi instynkt mówił ;) A skoro tak w mądrych księgach jest to na pewno trzeba.
Cieszę się, że Oczka Wam się podoba, ona jest słodka i przyjacielska.
Jeśli trafi się domek to będzie miał szczęście, bo to wspaniała psineczka.

Posted

[quote name='obraczus87']Aniu, karma widzę, że jest. Potrzebne jest wsparcie z Kundelkowej??[/QUOTE]
na razie dziękujemy, przyda się innym kundelkom:)
W razie będzie później prosić ok?

Posted

Oczulka to wielki SŁODZIAK i przylepka .To prawda, kto ją zaadoptuje będzie szczęściarzem, bo sunia jest cudowna.
Oczulko CiotkaE wysłała CI dziś malutki prezencik .
Dogo ,z psiakami się wszystko ułoży.Ja miałam na tymczasku 3 sunie i jakoś poszło.A wszystkie mieszkały w jednym pokoju. Zawsze poznaje psy ze soba na neutralnym gruncie, później wąchają sie pupami ( trzymamy je w tym czasie przez chwilę )Po takim poznaniu wiedzą że nic im nie grozi ze strony drugiego psiaka i juz jest dobrze. Wcześniej przeprowadzam " poważną rozmowę "i tłumaczę że schronienie biduli dać trzeba.Chyba to skutkuje.Bo nie było większych problemów.

Posted

Dzisiejsze zdjęcie:
[IMG]http://images41.fotosik.pl/1088/4e30266982352798.jpg[/IMG]

Miałam telefon z rana o Oczkę , domek fajnie brzmiał, tylko odległość mnie troche zastrzeliła: Gdańsk :).

Posted

Jak będzie domek dla niej to chyba nie ma znaczenia odległość i po nią przyjadą. Chociaz wolało by sie blizej , bo można odwiedzić malenką.Po moją tymczaske przyjechali państwo z Gryfina.Do tej pory jestesmy w kontakcie.
A Oczulka to juz Pani na włościach.Szybko dziewczynka sie klimatyzuje .A dżentelmen obok ? Już dobrze ?

Posted

Nad psiakami cały czas czuwamy ale nie jest już tak nerwowo jak wczoraj.

[IMG]http://images49.fotosik.pl/1095/2c88b6fb1a6208e1.jpg[/IMG]

[IMG]http://images39.fotosik.pl/1088/66a6e6de41cdd42e.jpg[/IMG]

Wraz z karmą Acana zamówioną dla Oczki przez aniawawa przyjechały też trzy smaczki, Oczka do razu ochoczo zabrała się za gryzienie :).
[COLOR=green][B]Aniawawa - bardzo dziękujemy :lol:.[/B][/COLOR]

Posted

Oczka właśnie sobie zajada karmę, cieszę się bo wczoraj nie bardzo miała apetyt. A ta karma jest fajna, takie małe krążki :).
Jest teraz zamknięta w pokoju z moją Córką, żeby mogła sobie spokojnie zjeść.
A mój psiak drapie w drzwi i bardzo chce się do niej dostać bo od kilku minut go fascynuje wąchanie poopy Oczki :oops:.

Posted

[quote name='Dogo07']Oczka właśnie sobie zajada karmę, cieszę się bo wczoraj nie bardzo miała apetyt. A ta karma jest fajna, takie małe krążki :).
Jest teraz zamknięta w pokoju z moją Córką, żeby mogła sobie spokojnie zjeść.
A mój psiak drapie w drzwi i bardzo chce się do niej dostać bo od kilku minut go fascynuje wąchanie poopy Oczki :oops:.[/QUOTE]
A niech wącha:):):)Ona jest panienka z zasadami:)

Posted

Może wreszcie, jak jej pupkę pozna, to się chłopak pozna i na reszcie :)

Zdjęcia super. Dobre do ogłoszeń. Ale jak są chętni to sprężajcie się, koty nie koty, Gdańsk czy nawet biegun północy, wszystko się da zorganizować ;)

Posted

A tak się chowa :).
[IMG]http://images38.fotosik.pl/1112/4acea080e4024887.jpg[/IMG]

I taka jest słodka.
[IMG]http://images38.fotosik.pl/1112/8a6cfa207a6404b8.jpg[/IMG]

Posted

Pies inetersuje się nią nie dlatego że jest suczką tylko po prostu jest nowym mieszkańcem i chce ją poznać. Wąchanie służy lepszemu poznaniu i nie jest powiązane tylko i wyłącznie z rozmnażaniem (przepraszam że tak piszę).

Posted

No jasne, w pupie są zapachy i m.in. dlatego pies macha ogonem, żeby zapach "rozpylać" - to skądś wiem :) Zreszta u mnie Jonik i Kelbi też pupy najpierw posprawdzali :)