Jump to content
Dogomania

Odyseja Oczki dobiegła do końca:):)Jest w swoim domku:):):)

Recommended Posts

Posted

[quote name='Dogo07']Tak sobie myślę, że może każdy komu spodoba się Oczka myśli że taka miła mała sunia to szybko jakiś inny domek znajdzie i dlatego nikt do tej pory jej nie wziął do domu :(.
A to taka niekłopotliwa sympatyczna psinka. I już tyle czasu czeka na dom.[/QUOTE]

No i co z moja wizyta u Oczki ??

Posted

[quote name='NusiaiJa']Oczka jest cudowna, grzeczna ,taki przytulasek jeden !
Szczęśliwcem będzie ten , kto ją pokocha.To taka fajna dziewczynka
Ale dziś domku ani widu ani słychu !
Mam nadzieję że wkrótce ktoś ją wypatrzy.Powodzenia maleńka ![/QUOTE]

Ten w domek w Warszawie nie jest jeszcze pewny?
I z tego co przeczytalam pod uwage brany byl tez drugi domek w Gdańsku, tylko potrzebna byla wizyta przedadopcyjna.

A jak tam Oczusia - spotkala sie już z kotem?

Posted

Jeśli chodzi o finanse to potrzebna jest wizyta u weta, szczepienie, itp. Być może będzie potrzebne czyszczenie ząbków. Sunia też bardzo się drapie, nie wiem co zaleci wet. To w pierwszej kolejności. Obawiam się że pieniążki jakie obecnie są na koncie Oczki nie wystarczą.

Jeśli chodzi o domki, to pisałam do Kalvy ale miała zapchaną skrzynkę, a to ona chyba ma jedynie kontakt z chętnym domkiem z W-wy.
Domek z Gdańska nie odezwał się więcej, no a do Gdańska to bardzo daleko :roll:.

A jeśli chodzi o odwiedziny Oczki u mnie to było kilka osób chętnych, i my czekamy na gości a gości nie ma :mad:.

Posted

[quote name='Dogo07']

A jeśli chodzi o odwiedziny Oczki u mnie to było kilka osób chętnych, i my czekamy na gości a gości nie ma :mad:.[/QUOTE]

Jestem chetna, ale musialabym miec jakies blizsze dane:):)

Posted

witam sie u slicznosci:loveu::loveu::loveu:Oczenki panienk, ciociu Dogo czytam i sie zachwycam zdjateczkami , cudnie masz teraz juz spokojniutko razem dwa psie serca :iloveyou::thumbs: pozdrawiam goracoo i ...Oczenka jest przesliczna:loveu:Ninusiuk tez postokroc:multi:

Posted

Dziękuję Ewo , Ty zawsze z pogodą ducha i serdecznością :lol:.

A w ogóle to chciałam podziękować Wam tutaj wszystkim za wsparcie duchowe, obecność, ciepłe myśli i za cenne rady :loveu:.
Bardzo to dla nas ważne i potrzebne!

Dzisiaj Nino próbował zachęcać Oczkę do zabawy, szkoda że nie udało mi się zrobić zdjęcia :).

Posted

[quote name='Dogo07']Skoro Kamusia miała super transport to i Oczka na taki zasługuje :).[/QUOTE]

Oczywiście, ze zasluguje :lol:.

Chodziło o to, że do dobrego domku warto pojechać nawet daleko :lol:.

Posted

Tak barb, ale ds musi się jakoś zaangażować , przynajmniej ja tak uważam. Jeśli by ds z Gdańska przyjechał sam po Oczkę to byłoby ok.
Chociaż właściwe to się przyznam że nie chciałabym żeby Oczka tak daleko jechała. Marzyłam że znajdzie domek w Krakowie i że może kiedyś ją odwiedzę...
Na szczęście tutaj o losie i domku dla Oczki decyduje Ocelot.

Posted

[quote name='Dogo07']Jestem umówiona na jazdę próbną Oczki z kotem na wtorek.[/QUOTE]

Oczka będzie z wizytą u kota czy kot u niej ? :wolfie:

Posted

[quote name='barb']Oczka będzie z wizytą u kota czy kot u niej ? :wolfie:[/QUOTE]

My o kotka a raczej u kotków :).
U mnie nie ryzykowałabym dla dobra i zdrowia nerwów Nina ;).

Posted

[quote name='Dogo07']My o kotka a raczej u kotków :).
U mnie nie ryzykowałabym dla dobra i zdrowia nerwów Nina ;).[/QUOTE]

A kotki przyzwyczajone do psa/psow?

A co mysłisz o zmianie tytulu watku "Oczka Suczka od Zuzki jest w dt i pilnie szuka domku stalego" ? czy coś w tym stylu?

Posted

Tak, to są właśnie kotki testowe :).
Takie które znają pieski i z nimi mieszkają.
Specjalnie szukałam takiego kota do testów bo wydawało mi się że taki kotek domowy który nie zna w ogóle psów albo ich się boi albo nie lubi to nie będzie dobry do oceny zachowania Oczki.
Ale myślę że Oczka będzie ok. do kotków.
Ona jest taka słodka.
I tak się biedna patrzy tymi swoimi oczyskami, żebyście widzieli. To jest nie do opisania.
Tak jakby pytała, czy to jest już mój dom, prawdziwy dom ?
A ja ... co ja jej mogę odpowiedzieć ?
Nie maleńka ... nie wiem kiedy ale za jakiś czas znowu ktoś Cię zabierze, i gdzieś zawiezie w nieznane :(.
No serce mi sie kroi.
Tak bardzo bym chciała żeby znalazła wspaniały kochający cudowny Domek !

Posted

[quote name='Dogo07']Chociaż właściwe to się przyznam że nie chciałabym żeby Oczka tak daleko jechała. Marzyłam że znajdzie domek w Krakowie i że może kiedyś ją odwiedzę...
Na szczęście tutaj o losie i domku dla Oczki decyduje Ocelot.[/QUOTE]
Tak szczerze mówiąc- jeżeli Oczka tak się z Wami zżyła, to na początku, kiedy pojedzie do swojego domku- niestety, nie powinnaś się z nią widywać- to dla jej dobra :sad: Ja też w marcu oddałam Nutkę- była u mnie ok. 2 m-cy- mieszka teraz w W-wie i nazywa się Figa- na początku dzwoniłam codziennie, na szczęście pani była wyrozumiała, później zrozumiałam że "brak wiadomości jest dobrą wiadomością" i wszystko ułożyło się świetnie- może niektórzy tutaj Nutkę z Nowego Tomyśla pamiętają, właśnie o niej piszę (przepraszam na O.T.).
Ale rzeczywiście chyba lepiej żeby domek był bliżej, no, chyba że jesteście absolutnie pewne domku...

Mam jeszcze pytanie a propos bazarków które zorganizowałam dla Oczki i Kamy- jeden jest do 9.10, drugi do 10.10. Chodzi mi o kontakt z osobą odpowiedzialną za finanse Oczki i finanse Kamy- i tutaj właśnie nie wiem, jeżeli Kamusia już w domu, nie mam jej wątku żeby zobaczyć czy ma jakieś długi... Proszę o kontakt na pw, do kogo mam wysłać pieniążki? (Jest to pytanie na zapas, ale wolę wiedzieć wcześniej ;) ).

Posted

[quote name='arielka186']
Chodzi mi o kontakt z osobą odpowiedzialną za finanse Oczki i finanse Kamy- i tutaj właśnie nie wiem, jeżeli Kamusia już w domu, nie mam jej wątku żeby zobaczyć czy ma jakieś długi... Proszę o kontakt na pw, do kogo mam wysłać pieniążki? (Jest to pytanie na zapas, ale wolę wiedzieć wcześniej ;) ).

Arielka! Tu jest wątek Kamusi:
http://www.dogomania.pl/threads/206929-Kamusia-juz-dzi%C5%9B-b%C4%99dzie-w-swoim-wymarzonym-domku!!!!!

Posted

Wątek Oczki prowadzi Ocelot i tylko ona może zmienić tytuł wątku.

A z tym domkiem w Krakowie to była taka moja sugestia związana z tym że , no cóż, dt nie ma serca przecież z kamienia, ale macie rację, jeśli Oczka znajdzie domek to ten domek będzie dla niej najważniejszy i o nas będzie musiała zapomnieć.
Więc nieważne gdzie, byleby to był najlepszy domek pod słońcem.

Posted

:iloveyou::thumbs::thumbs:oj tak ciociu Dogo , tak wlasnie byc powinno , ale czasem sie nie spi ..po nocach .... telefonuje jak warjat jaki:evil_lol::roll: musli sie na kazdem kroczku - co teraz ,,nasze,,:loveu::loveu:psie serce , teraz wlasnie robi ? czy wszystko okej , czemu nie dzwonia :shake::roll::shake:i ...tak w koleczko ......ale jak sie widzi , ze nasze serca maja dobrze , to i nam wielka radosc odrazu w zycie zaglada:cool2::iloveyou:za domus cudny dla cudnejjjjjjjj:loveu::loveu::loveu:panieneczki - mocno trzymamy1

Posted

Tytuł zmieniłam, aczkolwiek akurat na dogo wątpię, że dom się dla niej znajdzie. Kto miał przygarnąć psiaka - przygarnął.

powiem tak ja zawsze przeżywam jak idzie psiak dodomu, nawet ten ze schroniska. A jesli już jest to psiak któremu udało się pomóc to nerwy mam zszarpane do granic możliwości.
Na Oczce szczególnie mi zależy.

Mój pierwszy i ostatni tymczas - Figa. Znaleziona na ulicy, wypłakana u TZ po tyg. pojechała do super domu. I ten super dom wytrzymał z Figą tydzień.
A ja, no cóż nie mogłam jej więcej na stres narażać, chociaż chyba już bardziej siebie? I została u mnie.
Jak zaczełam sobie wyobrażać.... to wolałam już ją mieć tu:)

Prawda jest taka, że ja tez bym wolała, żeby dom się znalazł gdzieś bliżej, żeby choc przypadkiem mozna było zerknąć na Oczkę. Pewnie to egoizm, ale... uzasadniony?

I dogo ma rację, jeśli Pan z Gdańska by po nia przyjechał to nie miałabym zastrzeżeń, natomiast bardzo się boję dowożenia psiaków pod same drzwi. Pewnie są przypadki uzasadnone, ludzie starsi itd.

Posted

No dobra, jestem tutaj ;)
Dziewczyny, rozliczymy na dniach Kamę i zobaczymy na czym stoimy. Rozliczenie Kamy jest o tyle ważne, że Kama już w DS i trzeba popłacic hotel i transport.
Chciałam się zapytac jakie ogłoszenia ma Oczka, bo przeciez jest już w DT ponad tydzień i powinna ich miec sporo. Wsadźcie ją na tablica.pl (woj, małopolskie) i allegro. Jak dla mnie to jedyne skuteczne miejsca w necie (ostatnio szczególnie tablica) i te ogłoszenia sunia powinna miec już od tygodnia!
Oczywiście gdyby któraś miała wejście do gazety, to byłoby szczególnie dobre, no ale wiadomo, że z tym jest trudno.

Co do weta, to prośba abyście zrobiły co konieczne, ale w granicach rozsądku. Tych pieniądzy nie będzie jakaś straszna kwota, a wiadomo, że wet kosztuje. Zwłaszcza to czyszczenie zębów będzie kosztowne. W sytuacji, gdy tyle psów na dogo nie ma na karmę, hotel czy tez sterylkę, wyciagnie kasy na zabiegi kosmetyczne jest trochę naciagne. Może nowy dom już to zrobi? Ja oczywiście przepłacę Wam kasę nawet na jedwabne kocyki do Oczki, jesli tylko zgodzą się na to osoby wpłacające. Odwołuję się po prostu do Waszego zdrowego rozsądku, co by potem znów nie było płaczu, że nie ma kasy np. na transport do DS, a teraz transport kosztuje krocie.

Posted

Reno2001 nie wiem czemu żałujesz Oczce na weterynarza ale jakoś transport Kamy za 350zł był ok. tak ?
Oczka jechała z Figu to i Kama mogła.

A dla Oczki trzeba będzie zrobić wszystko co będzie konieczne dla jej zdrowia i dobrego samopoczucia.
Teraz martwi mnie to jej drapanie, może potrzebny będzie jakiś zastrzyk.