Jump to content
Dogomania

Odyseja Oczki dobiegła do końca:):)Jest w swoim domku:):):)

Recommended Posts

Posted

[quote name='Dogo07']Narazie czekam aż Oczka się zaaklimatyzuje :).

A jeśli chodzi o koty to może Teresa Borcz sprawdzała sunie na kotki, musze zapytać.
Jak pójdziemy na spacer to może jakiś dachowiec się będzie przemykał to zobaczymy jak będzie reagować ale z kotem domowym to narazie nie mam jak ją sprawdzić :roll:.

[COLOR=blue][B]Jeszcze mam pytanko:
ile ona ma latek i czy to jej jasne oczko to tylko sprawa koloru a nie jakiś problemów z okiem ? Bo ona ma to oczko takie białawe, coś jak bielmo, nie niebieskie jak wygląda na zdjęciach. Muszę się jeszcze przyjrzeć dokładniej. [/B][/COLOR]Ale narazie tak jak pisałam jest czas aby w domu wszystko się jakoś uspokoiło. Narazie sunia śpi z moją Córką w łóżku :lol:.[/QUOTE]

[B]T[/B]a informacja Reni o tym jasnym oczku Oczki powinna być sprawdzona u weta-okulisty ,gdy sunia trafi juz do swego nowego domu . Bardzo możliwe ,że jest to zmiana chorobowa jednak . Inaczej my to odbieramy na fot. widząc a inaczej to pewnie wyglada na żywo . Możliwe,że to oko Oczki wymaga jednak leczenia .

Posted

Oczka wspaniale się aklimatyzuje:) Same się powoli ustawią, bo chyba nie ma między nimi prawdziwej agresji tylko takie przepychanki, czyli normalna sprawa, ingerować trzeba tylko jak próbują się zbyt ostro ustawiać, no i domownik w żadnym wypadku nie może czuć, że traci dotychczasową pozycję. Dobrze, że Oczka jest łagodna, szybko się ułożą:)
Mam następujące wieści: Pani chętna do adopcji Oczki wyjeżdża służbowo za granicę, będzie dostępna od 14 października i wtedy można dalej rozmawiać.
Może na wszelki wypadek sprawdźmy ten dom w Gdańsku, bo z punktu widzenia Oczki to lepiej by trafiła do domu stałego jak najszybciej, tylko czy mamy tam kogoś naprawdę odpowiedniego do wizyty pa w Gdańsku? Bo to oczywiście musi być dom idealny. Rozsyłamy ją też regularnie na fb, będziemy mieć na pewno kilka domów do wyboru jak tak dalej pójdzie:)

Posted

Właśnie dostałyśmy przesyłkę, hm to znaczy Oczka dostała ale cieszyli się wszyscy :lol:.

Bardzo dziękujemy Ciotce E :Rose:.
Oczka dostała śliczny brązowy kocyk polarowy z pieskiem, a ona lubi się zawijać , wtulać w coś, więc bardzo się przyda.
Dostała jeszcze przysmaczki, jeden od razu dostała i spałaszowała. Oczywiście Nino też został poczęstowany ale powąchał tylko i zostawił. Jak nie patrzył to Oczka mu zjadła :p.

On lubi podjadać i zabierać ale Oczki, ma własną wodę ale jak był w pokoju Córki gdzie Oczka leżała na łóżku to musiał jej wodę z miski troche wypić :razz:.

Aha,
Oczka jeszcze dostała i bardzo się ucieszyła piszczącą zabawką , faktycznie takie lubi :).

• Upvote 1
Posted

Cieszę sie ,że trochę radości psiakom sprawiłam.A cieplutki kocyk zawsze sie przyda.Zabawka jest troszkę głośna, ale Oczulka lubi robić wokół siebie dużo hałasu.
Pewnie pragnie aby ją fajny domek wypatrzył.

Posted

Oczka od wczoraj pięknie prezentuje pozę na pleckach, i brzusio do góry.

Jeśli chodzi o ten domek z Warszawy to czy w takim razie trzeba sunie ogłaszać ? Czy czekać co ta pani zadecyduje ?

Posted

Myślę że osoby które mają namiary na domek to jakoś się dowiedzą jak to miałoby wyglądać, zresztą znacie się na rzeczy, więc co ja będę tutaj pisać.
A dla Oczki trzeba znaleźć kochający domek, żeby już miała tam miłość, troskliwą opiekę i poczucie bezpieczeństwa.

Posted

Halo? Ma ktoś kotka który jest na tyle spokojny żeby zrobić konfrontację?

A co do pani z W-wy, jeżeli ma koty, to pewnie ktoś się zwierzakami zajmuje pod Jej nieobecność? Ale ogłaszać nie zaszkodzi- Oczka zasługuje na złote klamki ;)

Posted

Ja właściwie myślałam że skoro Małopolska i Kraków to teren bardzo adopcyjny i lubiący psiaki, to może tutaj znajdzie się chętny domek, zawsze to łatwiej byłoby bo ktoś by mógł Oczkę zobaczyć najpierw na żywo, pójść z nami na spacer, i wtedy decydować się w sprawie adopcji.
A jak psiak ma jechać tak daleko to zawsze jakoś tak się człowiek obawia ryzyka.
Tylko Oczka chyba nie była ogłaszana na Kraków.
A jest jakiś tekst dla niej ?

A ona się chyba coraz bardziej do nas przywiązuje.
Śpi z moją Córką w łóżeczku.
Wczoraj leżała wieczorkiem obok mnie na kanapie i się tak przytulała :sleep2:.
Jest taka wzruszająca.

Posted

Chyba wszystkie psiaki od Zuzki zachowują się podobnie. Oczka jest super psiną w dodatku łatwo nawiązuje kontakt, nie jest zestrachana, podchodzi na głaski. W nowym domu też szybko się zaaklimatyzuje :)

To nie ma żadnego kota w Krakowie? :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Zobaczcie - to już są jaja - Kama też od Zuzki potrzebuje wizyty w Krakowie:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/206929-***UWAGA!***-Kama-ma-szans%C4%99-na-DOM!-PILNIE-WIZYTA-PA-KRAK%C3%93W!!!?p=17724210#post17724210[/url]

Posted

tekst do ogłoszeń jest, jeszcze napisany przez Zuzke, może warto go zmodyfikować? Na Kraków ogłaszana nie była. Ja bym próbowała na Kraków. Blisko Dodo i łatwo później sprawdzić

Posted

Pani nie wyjeżdża często, ma normalnie rodzinę zwierzolubną, co widać bo ma już 3 psiaki i 2 koty, dom i ogródek podobno przestrzenne, wszyscy się zwierzakami opiekują. Z tego, co zrozumiałam Oczka miałaby super, co oczywiście potwierdzi się wizytą pa. Pani obiecała pomoc, gdyby Oczka czegoś potrzebowała - tyylko musimy mówić przed wyjazdem - przed środą - czy wszystko jest ok? Jak te zęby? jaki to koszt??
DOGO 07 prośba ogromna! Czy możesz sprawdzić w Krakowie domek dla Kamuni? Dziś w nocy otrzymałam ostateczną decyzję Joasi, która i Oczkę i Kamę zna od dawna, znała też Krysię [*]. Wizyta to formalność bo Kama będzie miała jak księżniczka, ale Joasia chętni by spotkała Oczkę choćby na spacerku - myślę, że mogłybuyście się jakoś umówić, żeby Kama i Oczka, przyjaciółki się spotkały:) Czy byłabyś w stanie zrobić pa??? - możemy umawiać od poniedziałku.

Posted

Pies który jest w Krakowie ma jechać do Warszawy, a ten co pod Warszawą do Krakowa :evil_lol:

... chyba Zuzka z zaświatów Wam psikusy robi ;) I chyba pilnuje psiaków, bo to się tak fajnie wszystko układa.

Posted

Słuchajcie bo ja już sama nie wiem, czy Oczke trzeba ogłaszać czy ona ma ten domek w Wwie pewny, czy pani się dopiero zastanawia, czy tam była już wizyta przedadopcyjna. Rozumiem że trzeba sprawdzić sunie na kotki, narazie brak kota testowego :roll:.

Posted

To może ja wkleję zdjęcia Oczki z wczorajszymi prezentami :).

[IMG]http://images46.fotosik.pl/1083/497db411b36b5b01gen.jpg[/IMG]

[IMG]http://images46.fotosik.pl/1083/89a052de0951b591.jpg[/IMG]

Było więcej ale na niektórych wesoła Oczka w ruchu i dlatego fotki są rozmazane.

Posted

To pewny ten domek? Ja też już zwątpiłam?
Do weterynarza trzeba ją zabrać.
Aha książeczka...
Miał wysłać mój mąż, no cóż przeprowadzę wieczorem śledztwo bo całkiem możliwe, że zapomniałam.

Posted

[quote name='Kalva']Pani nie wyjeżdża często, ma normalnie rodzinę zwierzolubną, co widać bo ma już 3 psiaki i 2 koty, dom i ogródek podobno przestrzenne, wszyscy się zwierzakami opiekują. Z tego, co zrozumiałam Oczka miałaby super, co oczywiście potwierdzi się wizytą pa. Pani obiecała pomoc, gdyby Oczka czegoś potrzebowała - tyylko musimy mówić przed wyjazdem - przed środą - czy wszystko jest ok? Jak te zęby? jaki to koszt??
DOGO 07 prośba ogromna! Czy możesz sprawdzić w Krakowie domek dla Kamuni? Dziś w nocy otrzymałam ostateczną decyzję Joasi, która i Oczkę i Kamę zna od dawna, znała też Krysię
[*]. Wizyta to formalność bo Kama będzie miała jak księżniczka, ale Joasia chętni by spotkała Oczkę choćby na spacerku - myślę, że mogłybuyście się jakoś umówić, żeby Kama i Oczka, przyjaciółki się spotkały:) Czy byłabyś w stanie zrobić pa??? - możemy umawiać od poniedziałku.[/QUOTE]

Jestem jesze od wczoraj oszołomiony tymi cudnymi wieściami od Kalvy. W sprawie wizyty pa dla Oczki - mogę już kontaktować się i załatwiać. Podajcie tylko namiary domu, jaka to okolica, bo osób z Warszawy znam sporo. Gdy będę wiedział popiszę na PW i pospamuję trochę po warszawskich wątkach ze znanymi mi osobami...