Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie bądź smutna czarodziejko.. Ja dostałam od kochanego Han&Dom 100zł na dowolnie wybrane psiaki - 30 zł przeznaczam na Sabe, bo ona teraz w potrzebie duzej.. Przeleję Ci je razem z moja ratą za październik, dobrze? Zaraz sobie zapisuje, ze taka kwota ma byc dodatkowo dla Saby (wszytsko musze poisać, bo inaczej zginę...:oops:)

Posted

[quote name='Czarodziejka']Przyjacielu Koni - nie zamierzam wypominać personalnie kto deklarował. Te osoby powinny się poczuwać same do odpowiedzialności za los Saby. Widocznie zmieniły obiekty zainteresowań i współczucia. Osoby, które najwięcej krzyczały na początku tego wątku pienią się gdzie indziej. Ich sprawa. [B]Może za długo Saba żyje i jej żałosny, monotonny los stał się nudny. [/B]
[/quote]

Taka jest smutna i wstydliwa rzeczywistość dogo. Zawsze w końcu człowiek zostaje sam.
Czy Saba ma skarpetę w AFN? Nie mogę zadeklarować stałych wpłat, ale postaram się w miarę możliwości choć trochę pomóc.

Posted

[quote name='Ania-Sonia']Taka jest smutna i wstydliwa rzeczywistość dogo. Zawsze w końcu człowiek zostaje sam.
Czy Saba ma skarpetę w AFN? Nie mogę zadeklarować stałych wpłat, ale postaram się w miarę możliwości choć trochę pomóc.[/quote]

Dzięki Aniu - Soniu :loveu:
Saby skarpetka to "Saba Rembertów".

Posted

Wiem Czarodziejko, że psiaki długo "przebywające" na Dogo stają się mało interesujące.... A jeszcze bardziej przykro jest zdawać sobie sprawę, że z czasem te najbardziej potrzebujące w końcu zostają bez pomocy....
Ja to określam jako "pięć minut".... Każdy z psiaków ma swoje pięć minut.... Potem nie ma nic.... (Chyba, że ma szczęście i trafi na kogoś z tej niestety mniej licznej grupy Osób z Dogo....)

No to sobie ponarzekałam....

[B]Prośba do zaglądających na wątek Saby !!!![/B]
Jeśli Ktoś z Was może zadeklarować pomoc stałą dla Sabuni będziemy bardzo wdzięczni !!!!
Nawet niewielkie kwoty, ale wpłacane co miesiąc bardzo pomogą w tej sytuacji !!!!!

Posted

DZiękujemy Kanzaj :loveu:
U nas noce coraz chłodniejsze, ale Sabi nie chce spać w domu. Nie daje się wprowadzić, zapiera i jest nie do ruszenia, a nie mam serca jej ciągnąć, bo ma przecież taki delikatny kark.
Śpi więc w swojej szopce wraz z Funią i Miśkiem na kołderce.
Misiek też głuchnie :(
Kiedy rozdaję kanapki, a Saba i Misiek są w rozjazdach, muszę się nachodzić, żeby je odnaleźć. Na szczęście reszta psów słysząc, że wołam biegnie przede mną szczekając i jakoś trafiamy ;)

Posted

Sabi jesienna asystująca przy porządkach w ogrodzie.

[IMG]http://img165.imageshack.us/img165/8048/kopia1zdjcie2gd6.jpg[/IMG]

[IMG]http://img146.imageshack.us/img146/3963/zdjcie1pt4.jpg[/IMG]

Z Foczką, Rexem i Julcią :)

[IMG]http://img502.imageshack.us/img502/4303/zdjcie4sd2.jpg[/IMG]

Leciuteńko przyciągamy za niesforną kufę, bo pozowanie nie należy do ulubionych czynności Sabi.

[IMG]http://img502.imageshack.us/img502/6087/zdjcie7bu5.jpg[/IMG]

• 2 weeks later...
Posted

Akurat u nas jest dość ciepło i wczoraj np. Saba otworzyła sobie drzwi od szopy łapą i przespała noc na dworze w kupie liści. Zazwyczaj zabezpieczam drzwi specjalnym hakiem i zostawiam szparę na wyjście za potrzebą, ale chyba zapomniałam. Rano wrota rozwarte w cały świat a Sabi w liściach. Reszta za to na jej kołdrze.
Stan suni jest stabilny, nic jej się ostatnio nie pogorszyło, podaję jej sterydy i witaminy, karmię całe stado 2 x dziennie = 3 kg ryżu + karma, smalec i warzywa. Saba dodatkowo spożywa resztki moich pomidorów z folii - dodaję jej do jedzenia, bo uwielbia. Specjalnie zerwałam wszystko, co było, trzymam, aż dojrzeje i tak stopniowo rarytasy jej się dostają ;) Dajemy radę jakoś.

Posted

Ono nie jest zmartwione, tylko zmarszczone :D
Sabi niestety nie może wyżej podnieść głowy, bo ma bardzo sztywny kark i obrócić też jej nie może. Żeby zobaczyć, co jest za nią musi się cała przestawić.