ARKA Posted August 27, 2006 Posted August 27, 2006 :lol: znalazlam: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=5944&highlight=gora+kalwaria Quote
KingaW Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 Mieszkam na Grochowie - to blisko od Rembertowa.Mam w piwnicy brodzik z prysznicem, świetnie się sprawdza przy myciu mojego większego psa.Gdyby mycie było nadal potrzebne, zapraszam w tygodniu w godzinach 'po pracy' czyli 18-19.Jeśli chcecie ją zbadać, prześwietlić, etc, sądzę że można w lecznicy na Tatarkiewicza (Gocław, jakieś 4 przystanki autobusowe od mojego domu). Ewentualnie bliżej mojego domu też jest lecznica, mogę spytać czy mają rtg. Quote
Blondella Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 Wpłaciłam deklarowane pieniążki. Piszcie co u suni Quote
kasiaprodex Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 Nie chce aby wyszły jakieś problemy i niedomówienia więc szukamy innego miejsca na tymczasówkę. Jestesmy w trakcie załatwiania i dopinania wszystkiego. Wieczorem podamy szczegóły. Quote
kasiaprodex Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 oto otrzymane dzis wpłaty MŁ - 200,00 AB - 50,00 HG - 100,00 MW - 50,00 razem 400 ,00 zł Quote
irma Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 kasiaprodex napisał(a):oto otrzymane dzis wpłaty MŁ - 200,00 AB - 50,00 HG - 100,00 MW - 50,00 razem 400 ,00 zł na co te pieniążki wystarczą ? Quote
AniaB Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 kasiaprodex napisał(a): razem 400 ,00 zł Na początek to chyba nie najgorzej, ale zalezy co powie wet pewnie... Ja w kazdym razie deklaracje podtrzymuje - 50 zł co miesiac bede na suńke przesyłac. Czy sunia zamieszka w hotelu? Quote
kasiaprodex Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 jutro akcja zaczyna sie ok 14-tej, test psi umówiony, wet też, pozostałe szczegóły uzgadnia Oktawia- powinna niedługo byc na dogo Quote
kasiaprodex Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 irma napisał(a):na co te pieniążki wystarczą ? zobaczymy jutro co powie wet Quote
lavinia Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 Kasiu, Oktawia mówiła, że na wątku są namiary do psiego fryzjera na Ursynowie... gdzie te namiary ????? Quote
kasiaprodex Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 a tu na tym wątku post nr 7 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2092552#post2092552 na ursynowie jest taki salon, podobno psiakom po przejsciach za darmo pomagaja, tylko ze to daleko.... "Salon spa dla kota i psa" [email protected] 0512 26 93 98 022 251 33 78 Quote
kacha_wawa Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 Przeczytałam już, że cała akcja zaczyna się o 14, a ja w pracy zamieniłam się na zmiany, bo myślałam, że rano potrzebujecie łazienki... Więc w tej chwili nie będę mogła nic zrobić :( Na 15 idę do pracy, o 14 muszę wyjść z domu... A jeśli chodzi o kwestię odległości między Rembertowem, a Ursynowem to nie jest tak daleko... Mostem Siekierkowskim i chwila moment jest się na miejscu... Trzymam kciukasy za całą akcję :happy1: :happy1: :happy1: Quote
kasiaprodex Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 na ursynowie jest taki salon, podobno psiakom po przejsciach za darmo pomagaja, tylko ze to daleko.... "Salon spa dla kota i psa" [email protected] 0512 26 93 98 022 251 33 78 Quote
oktawia6 Posted August 28, 2006 Author Posted August 28, 2006 tak "już" jestem Lavinia będzie w Rembertowie na godzinę 14:00 czy kilka minut przed-sunia będzie zawieziona na badania-będzie miała dla niej kaganiec, smycz i obrożę, salon byłby najlepszą opcją dla niej=to naprawdę duży pies-a do tego zanim się ją wykąpie-trzeba powycinać te dredy z brudu-i tak dalej-potem do wanny-2 osoby muszą ją podnieść-jej tylne łapy są nie całkiem sprawne-nie wiadomo jak zareaguje podczas kąpieli-wygląda na czystą cieprliwośc i spokój-ale do końca nie można powiedzieć jak się zachowa-ale kaganiec będzie dla bezpieczeństwa. ZAdzwonię do tego salonu z rana-pod komórkę i zapytam się jakie są możliwości. Quote
oktawia6 Posted August 28, 2006 Author Posted August 28, 2006 Dzięki Kasia za łazienkę-jesteś super:lol: powalczymy o ten salon z darmową opieką dla biedaczki Quote
kacha_wawa Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 oktawia6 napisał(a):Dzięki Kasia za łazienkę-jesteś super:lol: powalczymy o ten salon z darmową opieką dla biedaczki nie ma za co ;) przynajmniej się wyśpię jutro ;););) Quote
oktawia6 Posted August 29, 2006 Author Posted August 29, 2006 Wszystko załatwione:lol: sunia miała wykonane RTG, morfologię i biochemię (ma Spondylozę, łapa po tym wypadku nie wygląda na prześwietleniu tak źle jak przypuszczałam) ma anemię-ale to kwestia odpowiedniego jej dożywienia, do jutra jest w klinice całodobowej a o 14-tej tak jak dziś będzie przewieziona na SGGW-do hoteliku-ale tylko do najbliższego poniedziałku-bo w poniedziałaek czeka ją tymczas, który załatwiła Lavinia-będzie mieszkać z panią, w domu z ogrodem, która ma starszego psa-Dalmatyńczyka-sunię, obok Lavinii;) . Sunia dostała tabletki-musi je przyjmować 3 razy dziennie-oprócz tego zapytamy się jutro czy nie jest dla niej potrzebny Arthoflex na Sponydlozę-czy odpowiednia karma-na jej stan-na SGGW cena 30 zł/dobę-na 100% bez wyżywienia-więc karmę trzeba będzie dokupić dla niej. Ten kaganiec był zbędny-ona jest tak poczciwa i grzeczna-coś wspaniałego-niesamowita sunia=może to kwestia wieku czy jej wcześniejszych przeżyć-ale taki charakter to skarb. Biduli dziasiaj nie kąpano-za dużo przeżyć i nowych wrażeń-butelka szamponu jest (to już nie z jej pieniążków) Lavinia dała na sunię 300 zł:Rose: Super, że pieniążków przybywa dla bieduli, będą jej potrzebne-sunia ma na imię Saba-Sabcia, te zbite kłęby na grzbiecie wycięłam-całkiem fajne zajęcie:lol: od razu się pozbyła tego paskudztwa, na skórze nie ma żadnych zmian-tylko bród-to oczywiste. Jutro zrobimy zdjęcia Sabci. Jutro kolejny ciąg-oby do tego poniedziałku-to już sunia będzie miała spokój-to co jej najbardziej potrzebne i opiekę-no nie będzie spała w deszczu na piachu. Wszystkim ludziom dziękuję za wpłaty na Sabcię (środki na jej koncie są bardzo potrzebne)-Lavinia-za dzisiejsze wsparcie też i za pieniądze-i za jutro to podziękuję jutro;) . P.S. za każdą czynność i wydane pieniążki na Sabcie są kwity;) Quote
*Gajowa* Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 To wspaniale, że bidula już nie musi moknąć na deszczu. Ona wyglada na bardzo poczciwą, łagodną sunię o wspaniałym charakterze. Całe szczęście, że temu bydlakowi nie udało się poważnie jej uszkodzić. Quote
AniaB Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Bardzo sie cieszę. Ona od razu na zdjeciach wygladała na poczciwinę. Dziewczyny - wielkie podziekowania dla Was za wypatrzenie i opieke nad Sabcią! Teraz moze juz być tylko lepiej!:iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: Quote
ronja Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 fajnie,że Sabę czekają teraz tylko dobre rzeczy. Quote
Winnetou Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Byłem dzisiaj w Psim Losie ze swoim Maksem, zapytałem o bezdomne zwierzaki i pozwolono mi je wszystkie obejrzeć :multi: Okazuje się, że nasza Saba jest w Psim Losie :crazyeye: . Quote
agusiazet Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Sabciu, trzymam kciuki, żeby Ci się powiodło!!! Quote
Witokret Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Mocno trzymam kciuki za sunieczkę - nalezy jej się już tylko wszystko co najlepsze !!! Quote
Recommended Posts