Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mieszkam na Grochowie - to blisko od Rembertowa.Mam w piwnicy brodzik z prysznicem, świetnie się sprawdza przy myciu mojego większego psa.Gdyby mycie było nadal potrzebne, zapraszam w tygodniu w godzinach 'po pracy' czyli 18-19.Jeśli chcecie ją zbadać, prześwietlić, etc, sądzę że można w lecznicy na Tatarkiewicza (Gocław, jakieś 4 przystanki autobusowe od mojego domu). Ewentualnie bliżej mojego domu też jest lecznica, mogę spytać czy mają rtg.

Posted

kasiaprodex napisał(a):
oto otrzymane dzis wpłaty

MŁ - 200,00
AB - 50,00
HG - 100,00
MW - 50,00

razem 400 ,00 zł

na co te pieniążki wystarczą ?

Posted

kasiaprodex napisał(a):

razem 400 ,00 zł

Na początek to chyba nie najgorzej, ale zalezy co powie wet pewnie...
Ja w kazdym razie deklaracje podtrzymuje - 50 zł co miesiac bede na suńke przesyłac.

Czy sunia zamieszka w hotelu?

Posted

Przeczytałam już, że cała akcja zaczyna się o 14, a ja w pracy zamieniłam się na zmiany, bo myślałam, że rano potrzebujecie łazienki...
Więc w tej chwili nie będę mogła nic zrobić :(
Na 15 idę do pracy, o 14 muszę wyjść z domu...
A jeśli chodzi o kwestię odległości między Rembertowem, a Ursynowem to nie jest tak daleko...
Mostem Siekierkowskim i chwila moment jest się na miejscu...
Trzymam kciukasy za całą akcję :happy1: :happy1: :happy1:

Posted

tak "już" jestem
Lavinia będzie w Rembertowie na godzinę 14:00 czy kilka minut przed-sunia będzie zawieziona na badania-będzie miała dla niej kaganiec, smycz i obrożę, salon byłby najlepszą opcją dla niej=to naprawdę duży pies-a do tego zanim się ją wykąpie-trzeba powycinać te dredy z brudu-i tak dalej-potem do wanny-2 osoby muszą ją podnieść-jej tylne łapy są nie całkiem sprawne-nie wiadomo jak zareaguje podczas kąpieli-wygląda na czystą cieprliwośc i spokój-ale do końca nie można powiedzieć jak się zachowa-ale kaganiec będzie dla bezpieczeństwa.
ZAdzwonię do tego salonu z rana-pod komórkę i zapytam się jakie są możliwości.

Posted

Wszystko załatwione:lol: sunia miała wykonane RTG, morfologię i biochemię (ma Spondylozę, łapa po tym wypadku nie wygląda na prześwietleniu tak źle jak przypuszczałam) ma anemię-ale to kwestia odpowiedniego jej dożywienia, do jutra jest w klinice całodobowej a o 14-tej tak jak dziś będzie przewieziona na SGGW-do hoteliku-ale tylko do najbliższego poniedziałku-bo w poniedziałaek czeka ją tymczas, który załatwiła Lavinia-będzie mieszkać z panią, w domu z ogrodem, która ma starszego psa-Dalmatyńczyka-sunię, obok Lavinii;) . Sunia dostała tabletki-musi je przyjmować 3 razy dziennie-oprócz tego zapytamy się jutro czy nie jest dla niej potrzebny Arthoflex na Sponydlozę-czy odpowiednia karma-na jej stan-na SGGW cena 30 zł/dobę-na 100% bez wyżywienia-więc karmę trzeba będzie dokupić dla niej.
Ten kaganiec był zbędny-ona jest tak poczciwa i grzeczna-coś wspaniałego-niesamowita sunia=może to kwestia wieku czy jej wcześniejszych przeżyć-ale taki charakter to skarb. Biduli dziasiaj nie kąpano-za dużo przeżyć i nowych wrażeń-butelka szamponu jest (to już nie z jej pieniążków) Lavinia dała na sunię 300 zł:Rose:

Super, że pieniążków przybywa dla bieduli, będą jej potrzebne-sunia ma na imię Saba-Sabcia, te zbite kłęby na grzbiecie wycięłam-całkiem fajne zajęcie:lol: od razu się pozbyła tego paskudztwa, na skórze nie ma żadnych zmian-tylko bród-to oczywiste. Jutro zrobimy zdjęcia Sabci.
Jutro kolejny ciąg-oby do tego poniedziałku-to już sunia będzie miała spokój-to co jej najbardziej potrzebne i opiekę-no nie będzie spała w deszczu na piachu.
Wszystkim ludziom dziękuję za wpłaty na Sabcię (środki na jej koncie są bardzo potrzebne)-Lavinia-za dzisiejsze wsparcie też i za pieniądze-i za jutro to podziękuję jutro;) .
P.S. za każdą czynność i wydane pieniążki na Sabcie są kwity;)

Posted

To wspaniale, że bidula już nie musi moknąć na deszczu. Ona wyglada na bardzo poczciwą, łagodną sunię o wspaniałym charakterze.
Całe szczęście, że temu bydlakowi nie udało się poważnie jej uszkodzić.

Posted

Bardzo sie cieszę.
Ona od razu na zdjeciach wygladała na poczciwinę.
Dziewczyny - wielkie podziekowania dla Was za wypatrzenie i opieke nad Sabcią! Teraz moze juz być tylko lepiej!:iloveyou: :iloveyou: :iloveyou:

Posted

Byłem dzisiaj w Psim Losie ze swoim Maksem, zapytałem o bezdomne zwierzaki i pozwolono mi je wszystkie obejrzeć :multi: Okazuje się, że nasza Saba jest w Psim Losie :crazyeye: .