asiaf1 Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 oktawia6 napisał(a):przecież są zdjęcia jej wyprawki, co zostało kupione co zawiezone-oraz zjęcia rachunków-za ile:roll: :roll: :roll: odpowiadałam na pytanie Pixi czy ew. karma wchodzi w rozliczenie rachunku za Sabcię. Prosiłam , żeby w tej kwestii ktoś skontaktował się z Grażyną. Nie zamierzam nikogo rozliczać z pieniędzy wydanych na Sabcię tym bardziej, że ja nie mogę sie dołożyć do jej utrzymania.:oops: Quote
agusiazet Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 Sabcia na Allegro: http://allegro.pl/item127578691_sabcia_madra_starsza_sunia_w_typie_owczarka.html Quote
oktawia6 Posted September 13, 2006 Author Posted September 13, 2006 dziękuję Ci Agusia;) już 11 wyświetleń!!! to wspaniała sunia-musi się udać-dobrze udać:thumbs: Quote
loozerka Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 sluchajcie, czy ktoś mogłby przedstawić jakies finansowe rozliczenie suni- ile ma, jesli ma, ile kosztuje jej dzienne utrzymanie, czy ma jakies zaległosci, a moze ma oplacone na jakiś czas. Do pewnego momentu te finansowe sprawy byly koordynowane, a nagle, jakby się "rozejszło" w szwach. Została zgłoszona w watku zgłoszeniowym, ze jest mocno zadłużona, z tego, co czytam to wydaje mi się, ze nie, ze nawet na ten moment jest troszkę do przodu, warto byłoby dac jasny komunikat. Wiadomo, ze każdy grosz w przyszłości się przyda, ale niektorym psiakom pieniądze są potrzebne na wczoraj, wiec czasem z tymi wpłatami trzeba wybierac, co pierwsze. A Saba cudna, łzy mi się mocno zakrecily, gdy czytalam pierwsze posty :(, no i radosc przy kolejnych. I jeszcze- jak potrzebny dywanik, to mogę wysłać- w dobrym stanie, taki chodniczek "przedpokojowy" - tyle, ze nie wiem, czy nie potrzeba czegoś specjalnego, nieprzemakalnego, ale chyba nie jest to konieczne. Jesli przydałby się- podajcie adres komu mam to słac. Quote
tania Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 Wybieram się w weekend do Sabci, więc sprawdzę ja się sprawy mają i czego jej brakuje...zrobię zdjęcia, tylko ktoś będzie musiał je wstawić...ja nie potrafię:oops: Quote
loozerka Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 Taniu, jesli to nie jest jednorazowa wizyta i będziesz bywała tam częściej, to moze ewentualną paczkę do Ciebie wysłać? ktos gdzies pisał o tym dywaniku, a u mnie taki zalega- to po co ma zalegać. No i jesli jeszcze jakieś inne rzeczowe dary przydałyby się- a mogłabym pomoc- to chętnie wyslalabym Sabci. Warto pomagać wszystkim psom, ale niektore są tak cudowne, że w żaden sposób nie zasłużyły na porzucenie na stare lata :( a ze wstawianiem zdjęc nie ma problemu, mogę to zrobić zawsze :) Quote
tania Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 Na pewno będę do niej jeździła, może nie co tydzień, ale co dwa to na pewno..moż umómy się tak, że zobacze czego jej brakuje (w piątek mam dostać kołdrę od Oktawi, sama zresztą też mam, na pewno się przyda innemu psiakowi) i wtedy mogłybysmy się tak umówić. Dziewczyny planują przewóz dwóch suczek oddanych do schroniska (ich właścicielka zmarła) do hoteliku w pomorskiem (znasz wątek?) i może tam by się coś przydało... Quote
tania Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 loozerka to post pt: Tragedia! Potrzebny szybko dom dla zdezorientowanych, osieroconych suczek Quote
loozerka Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 bylam tam, czytalam, będę miała na uwadze, tyle, ze na razie tam wszystko wisi w powietrzu. A do tego wątku będę zagladać. Quote
oktawia6 Posted September 14, 2006 Author Posted September 14, 2006 :czytaj: przypominam: Sabcia przebywa obecnie w Pensjonacie dla zwierząt Otrębusy k/Podkowy Leśnej ul.Wiejska 38 B tel.:022/798-17-30 0604-537-096 (komórka do mnie 0602-178-666) Przydałaby się sterylizacja dla Sabci-ale pierw doszczepienia oraz wymacałam jej przy kręgosłupie zgrubienie w wielkości śliwki węgierki:roll: Loozerka-dywanik-tak!!! pod kołderkę!!! z dopiskiem dla Sabci pod kołderkę!! Tania jutro kołdra z kompletem 2 poszewek będzie gotowa;) tylko podjedź pod samą klatkę schodową-będę miała nieporęcznie składajcie się dogomaniaczki proszę na hotelik-każdy ile może z dopiskiem "Rembertów-sunia z budowy" Quote
loozerka Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 ok, to w poniedzialek wyśle bezpośrednio do hoteliku :) Quote
lavinia Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 ja chwilowo odpadam z pomagania Sabci niestety - wydałam na nią do tej pory 600 zł ( 200 zł rachunek Psi Los, 100 zł dla Oktawii na opłatę SGGW, 300 zł dla Grażynki na hotel ) to i tak więcej niż myslałam - nie mam na inne psy....:-( nie mam więcej kasy, mam problemy w domu, nie mogę się chwilowo udzielać. Quote
loozerka Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 lavinia, to i tak ogromnie dużo :) Ale były osoby, ktore deklarowaly co miesięczną pomoc, no i może ktoś wreszcie napisze, ile kosztuje jej dzienne - miesięczne utrzymanie w tym hoteliku, czy w tej chwili jest tam "na czysto", a moze coś ma na górkę, bo w koncu jest tam parę dni, a lavinia wpłaciła 300 zł. Ja chetnie co jakiś czas pomogę, ale muszą być konkrety. Napiszcie coś o tym. Quote
oktawia6 Posted September 15, 2006 Author Posted September 15, 2006 Lavinia-toż to na czerwono podkreśliłam ile zasponsorowałaś Sabcię-i najwięcej jak na 1 piesia !!! Dzisiaj przekazałam kołdrę w ślicznej pachnącej poszewce dla Sabci, duży ręcznik frotte na kołderkę też dla Sabci na niedzielę-Tania ma zawieżć;) odwiedzić ją-pamiętaj o zapytaniu o szczepienia zakaźne dla Saby!!! Quote
AniaB Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 loozerka napisał(a): Ale były osoby, ktore deklarowaly co miesięczną pomoc, Tak, ja deklarowałam 50 zł co miesiąc i zgodnie z obietnicą przesle je po 25.09. Quote
oktawia6 Posted September 16, 2006 Author Posted September 16, 2006 dzięki Aniu:loveu: Tania przypominam o aparacie i zdjęciach jutro Sabci-zrób ładne fotki;) zapytaj się o szczepienia oraz wymacaj ten guz w wielkości śliwki rzy kręgosłupie-wcześniej już o tym pisałam, kołdra i reszta pod pachę-zapytaj się czy smakuje jej karma specjalistyczna-zobacz iel jej jescze zostało-i czy mają miarkę do karmy. Quote
*Gajowa* Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 Bardzo prosimy o fotki Sabci z hoteliku... Quote
oktawia6 Posted September 17, 2006 Author Posted September 17, 2006 Sabcia przebywa obecnie w Pensjonacie dla zwierząt Otrębusy k/Podkowy Leśnej ul.Wiejska 38 B tel.:022/798-17-30 0604-537-096 (komórka do mnie 0602-178-666) Przydałaby się sterylizacja dla Sabci-ale pierw doszczepienia oraz wymacałam jej przy kręgosłupie zgrubienie w wielkości śliwki węgierki:roll: Loozerka-dywanik-tak!!! pod kołderkę!!! z dopiskiem dla Sabci pod kołderkę!! PROŚBA O WPŁATY: składajcie się dogomaniaczki proszę na hotelik-każdy ile może z dopiskiem "Rembertów-sunia z budowy" Tania dzisiaj była u Sabci=jutro zda nam relacje;) Quote
loozerka Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 AniuB, pamietam, że deklarowałas i bron boże nie mialam zamiaru powątpiewać w to. Chce się tylko dowiedzieć, ile jej brakuje do takiego miesięcznego utrzymania, poza tym, co deklarowali juz się wypowiadajacy. Ale skoro jakoś nie mam siły przebicia trudno- wyslę to, co mialam wyslać. Quote
tania Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 W niedzielę odwiedziłam Sabcię i od razu się przyznam jaka ze mnie gapa-zapomniałam zabrać aparat:oops: ale ale proszę się tu jeszcze na mnie nie denerwować, będę u niej w sobotę i wtedy zrobię jej zdjęcia, ok? A więc Sabcia...cóż....to najkochańsza suczka jaką widziałam, jest tak urocza i przyjazna że aż brakuje słów. Zawiozłam jej kołderkę, na której już pewnie sobie smacznie spała. Niestety Pani Grażynka wychodziła (w niedzielę hotel jest nieczynny dla odwiedzających), więc byłam u niej może jakieś 15 min, ale zdążyłam ją wygłaskać i wytarmosić:lol:. Planuję wybrać się do niej w sobotę, zabrać na spacer, wyczesać i ..zrobić zdjęcia:oops: Sabcia ma jeszcze dużo karmy, w hoteliku jest 80 PLN, no ale trzeba będzie dalej myśleć o funduszach..chyba że ktoś zabierze do domu najkochańszą sunię... Quote
tania Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Od rana nikt nie zainteresował się Sabcią:crazyeye: ? Quote
agusiazet Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 A na Allegro niestety brak zainteresowania sunią, jak na razie!!! Quote
Blondella Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Przeslałam 50 zł na hotelik na konto AFN Quote
loozerka Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Ja dzisiaj odsypiam morderczy weekend, ale zaraz po przebudzeniu zaglądam do Sabci. Jakos ta sunia mi szczególnie zapadła w pamieć- taki cudowny psiak i bezdomny :( Taniu, a ile kosztuje tam dzienne utrzymanie? Ja dywanik wyśle jednak jutro, bo dzis nie jestem w stanie pokonać odleglosci na pocztę :evil_lol: Quote
Recommended Posts