Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O matko, jakie fajne wiadomości!
Nareszcie do pzrodu.
Karolina jestes wspaniała!

Secia, biedaku chorutki, dzisiaj dygałam do 21 na uczelni, ale jutro - może Ci jakieś zakupy zrobić?
wyślij smska- to rano zrobię i Ci podrzucę, ma tam o Ciebie kto dbać?
Dzielna jesteś bardzo i świetna, że mimo choroby zajmiesz się sunieczką

Fajnie, jedno niemowa, drugie nie widzi - dogadacie sie z Gałeczką, hi hi

• Replies 821
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

beataczl napisał(a):
tak, rybeczka jedzie grzecznie ,...niedlugo bedzie na miejscu
cudo to malo powiedziane...
jutro jedzie z TZ Karoliny
mam fotki ,komu na maila..?

i mialam dzis sensowny telefon od Pani z Lodzi w sprawie adopcji, zobaczymy...

Mi zdjęcia na maila ;)

I jak? Mała już u Seci? O której wyjazd do W-wy?

Posted

Gałeczka przyjechała do mnie wczoraj po 23.00 Miała bardzo luźną obróżkę. Bałam się, że może się wyrwać bo była trochę zaniepokojona, więc wieczorny sik był tylko w ogródku i do domku. Zjadał 2 małe puszeczki, chyba zaopatrzenie ze schronu. To jest jedzonko dla kota, więc dzisiaj już było dla pieska właściwe. Poszłam wieczorem umyć zeby, wracam a tu qupsko jak stodoła na środku pokoju. Do roboty a tu psiaca najedzona, wysikana wykupana podniosła ogonek i dalej do zabawy. Skończyłyśmy o 0.45 :razz:
Spała spokojnie obok mojego łóżeczka. Moja tymczasowiczka stara bokserka jakoś takoś boi sie takich małych ruchliwych, więc spała na górze przy łóżeczku TZ. Wczoraj uciekła od Gałki.
Budzę ci ja się dzisiaj rano tymczasowiczka z TZ do ogrodu a ja z Gałką też do ogrodu na zapoznanie. Było ok. Potem śniadanko piesków, kurza łapka na dobry dzień no ja też na sniadanko. Wracam a tu kolejna qupa jak stodoła na środku pokoju WIWAT :evil_lol:

Gałeczka to bardzo miła i zabawowa sunia. Nie narzuca się ale chętnie zaprasza do zabawy. Liże po dłoniach dosyć często

Posted

Secia napisał(a):
wiwat kupy na środku pokoju :diabloti:

Lepiej po środku, niż po kątach:diabloti:

Secia, chorusie - zrobić Ci ajkies zakupy albo co?

Posted

no koleżanko posłałam smsa dziękczynnego. Mój TZ wywiązuję się pięknie z opieki :-)

Gałeczka nie umie chodzić na smyczce, no bo gdzie miała się nauczyć, boi sie bardzo ale do znanego pokoju leciała od drzwi jak strzała i się zeszcz.....

no ale jak się zadomowi u kogoś to będzie wspaniała, ma dużo radości w sobie. proponuje kupić jej piłęczkę z dzwoneczkiem w środku będzie pięknie za nią goniła. Takich piłeczek używają niewidomi do ćwiczeń

Posted

Secia pieknie Ci dziekuje za opiekę nad Galcia! :loveu::loveu:
mam info, ze jada juz do Ciebie i zabiora Ci tego mega srajdke;) do stolicy :)

podziekowania dla Doroty_Sz i Jej TZta za transport do schroniska po Galeczke i dalej....:loveu: oraz karoliny_g_k i Jej Tzta za dalszy transport :loveu: i szerokiej drogi!!!

Casablanca -wyslalam ostatnie fotki ze schroniska Galeczki na maila :) :-)

Awit-umowa jest na mnie.. :-)

Posted

Gałeczka już odjechała :-( Dostaje certyfikat Psiej Damy. Była nadzwyczaj grzeczna i spokojna. Ale widać tą chęć na zabawę. Psinka została nakarmiona o 12.00 poraz ostatni i nawet po spaniu udało się donieść siku do ogrodu. Jestem dumna z Gałęczki :-)

Moja tymczasowiczka wylizała mnie. Tak była zazdrosna, że nie bardzo chciała do swojego domku wchodzić a teraz już śpi spokojnie.....

Posted

Secia -Twoje nauki nie poszly w las.;) sioo i koo byly na dworzu po podrozy:):)
ronja -polarek prosze dac Galeczce, bo juz mi Opiekunka teraz smsa pisze i obiecalam...;):)
jak to odsypia po podrozy? cala droge spala twardo ponoc :evil_lol: to spioch jest!

Posted

Jak ja się cieszę, że UDAŁO się ją wziąć ze schroniska!!:-)
Ależ to fajna sunia, taka kochana, radosna mimo swojego inwalidztwa, młodziutka dziewczynka, skłonna do zabawy i figlów:-)
Ronja czy na pewno nie ucieknie, ma ciasno obróżkę zapiętą?
Ona jest w domku czy mieszkaniu?
Jak sobie radzi chodząc po domu, jak sobie radzi na dworze?
Teraz to prawie Warszawianka:-)

Posted

beataczl napisał(a):
Secia -Twoje nauki nie poszly w las.;) sioo i koo byly na dworzu po podrozy:):)
ronja -polarek prosze dac Galeczce, bo juz mi Opiekunka teraz smsa pisze i obiecalam...;):)
jak to odsypia po podrozy? cala droge spala twardo ponoc :evil_lol: to spioch jest!

słyszałam, że polar mam odesłac. podaj mi proszę adres.

Posted

ja proponowałabym dla suni jednak szelki, trudniej się wypiąć z nich a ona jest strachliwa bo nie widzi i z obróżki może dać dyla. Ale w pokoju, w którym była zachowywała się znakomicie o nic się nie obijała, chyba widzi cienie, może zarysy no i kita w górę i na obchód pokoju. Wchodziła z dworu do pokoju bardzo pewnie.
Fajna babka

Posted

Sunia nigdzie nie ucieknie, bo od Ronji psy nie uciekają :) mieszka w domu z ogrodem, wychodzi do ogródka.
Będzie miała szelki tylko dajmy się jej oswoić, na razie nie lubi gmerania przy obróżce ;)

Gdyby ktos chciał nas wesprzeć, będę wdzięczna. Sunię czeka wizyta u dra Garncarza, zrobimy tez podstawowe badania, dzisiaj odrobaczenie, później być może operacja.
Poza tym muszę opłacić DT.

Posted

Bazarek szykuję, ale nie wiem jak to będzie bo...nie mam internetu w domu! Zrobię zdjęcia i przyniosę do babci :D
Zdjęcia będę mogła dodać dopiero jutro, albo dziś jak mi się internet otworzy, bo na tym komputerze nie ma programu do zmniejszania zdjęć, a foty takie duże, że na fotosika nie chcą się wgrać :D