Casablanca Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Sądzę, że powinna pojechać. Za te trzy miesiące gdyby nie znalazła DS wróci so schronu w Chojnicach. W Warszawie ma szanse na odzyskanie wzroku i to wielkie z czym również wiąże się większa szansa na adopcję. beataczl ostatecznie zadecyduje. Itske, nie mamy transportu do Gdańska...czy jeśli by do piątku się nie znalazł mogłabyś podjechać za ewentualnym pokryciem kosztów i ile by to było jeśli tak? Quote
Itske Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='Casablanca']Itske, nie mamy transportu do Gdańska...czy jeśli by do piątku się nie znalazł mogłabyś podjechać za ewentualnym pokryciem kosztów i ile by to było jeśli tak?[/QUOTE] Tu nie chodzi o kasę, tylko o czas, nie dostanę urlopu na wtorek, a z Gdańska do Chojnic to ok 1,5 do 2 godzin, plus znacznie wydłużona droga do Warszawy - a ja jadę dalej na szkolenie. Oferuję to co mogę, bezpłatny transport - Gdańsk - Warszawa Quote
beataczl Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 w sprawie dt jeszcze do konca nie wiadomo sa przymiarki na wizyte u dr Garncarza ale w Gdyni na 9.4 koszt wizyty 150 zl. transport prawdopodobnie za zwrot paliwa (samochod Opiekunki). ale to wszystko niedopiete takie dlatego nic pewnego i czekam na telefon konkretny. moja kolezanka dzis zabrala mnie przy okazji do Chojnic mam 2 zdjecia suni jedno za ciemne pewne , moge komus na maila podeslac? szczekala wytrwale na mnie z innymi psiaczkami w biurze i powiem Wam ze jest najmniejszym tam pieskiem , nozki ma krociutkie , jest dosc grubiutka albo to siersc taka puchata i napewno nie ma 6 kg ja bym jej dala na oko 3 kg. kurcze nie poglaskalam Jej nawet pieski mnie otoczyly i sie balam ruszyc :oops: a moglam wejsc tylko na szybko i wracac. Quote
Casablanca Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Prześlij mi foty na maila: [email protected] 3 kg to ona na pewno nie ma, bo siedziała mi na kolanach :D Moja chihuahua ma 2,5 kg i jest o wieeele lżejsza ;) Jest możliwa wizyta 9.04 w Gdyni?! To 150+transport uzbieramy, przecież pierwsza pani zadeklarowała się na dołożenie troszkę kaski, ja mam kilka gratów na bazarek, kilka Cioteczek wstępnie napisała, że dorzuci grosik... Quote
Casablanca Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='Itske']Tu nie chodzi o kasę, tylko o czas, nie dostanę urlopu na wtorek, a z Gdańska do Chojnic to ok 1,5 do 2 godzin, plus znacznie wydłużona droga do Warszawy - a ja jadę dalej na szkolenie. Oferuję to co mogę, bezpłatny transport - Gdańsk - Warszawa[/QUOTE] Bardzo wiele oferujesz, to nie mała trasa ;) Tylko teraz trzeba szybko zadecydować czy Mała jedzie czy nie i czy mamy transport do Gdańska... Quote
beataczl Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Casablanka juz wysylam fotki na maila , ta jedna to ciemna taka chyba nic nie bedzie widac z pomieszczenia-a mozesz ja jakos rozjasnic czy sie nie da... edit juz poszly Quote
Casablanca Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='beataczl']Casablanka juz wysylam fotki na maila , ta jedna to ciemna taka chyba nic nie bedzie widac z pomieszczenia-a mozesz ja jakos rozjasnic czy sie nie da... edit juz poszly[/QUOTE] Zaraz sprawdzam pocztę i spróbuję trochę rozjaśnić ;) Quote
aniawawa Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Jak już pisałam, jeśli sunia zostanie w schronisku to mogę wpłacić na jej konto na leczenie. Quote
beataczl Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Casablanca napisał(a):Zaraz sprawdzam pocztę i spróbuję trochę rozjaśnić ;) Doszly zdjecia ? Quote
aniawawa Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Casablanca napisał(a):Hop, hop....pusto się zrobiło? No właśnie - pusto. Mam nadzieje że działania są poza światem wirtualnym. Quote
Itske Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Czy oprócz transportu samochodowego, o który może być trudno w takich godzinach, chyba, że ktoś pracuje tak, że mu to pasuje, czy rozważacie po prostu PKP lub autobus? Do Gd. z Chojnic coś przecież jeździ? A wtedy niepotrzebne jest prawo jazdy i chyba nawet taniej. Ewentualnie można przecież Gałeczkę do Gd przywieźć dzień wcześniej i poszukać dogomaniaka z GD, który ją przenocuje. Jak ma się podróż Galeczki do W-wa, wobec informacji, że konsultacje okulistyczne mogą odbyć się w Gdyni? I nie wiem, czy po trzymiesięcznym pobycie w normalnym domu powrót do schroniska nie będzie jeszcze większą krzywdą. Quote
aniawawa Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Casablanca napisał(a):Jest możliwa wizyta 9.04 w Gdyni?! To 150+transport uzbieramy, przecież pierwsza pani zadeklarowała się na dołożenie troszkę kaski, ja mam kilka gratów na bazarek, kilka Cioteczek wstępnie napisała, że dorzuci grosik... Nie wiem czy dobrze zrozumiałam - 150 to cena za konsultacje dr Garncarza?? Quote
aniawawa Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Itske napisał(a):Jak ma się podróż Galeczki do W-wa, wobec informacji, że konsultacje okulistyczne mogą odbyć się w Gdyni? I nie wiem, czy po trzymiesięcznym pobycie w normalnym domu powrót do schroniska nie będzie jeszcze większą krzywdą. Na te pytania to muszą sobie odpowiedzieć przede wszystkim osoby decyzyjne. Quote
Betbet Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Jeśli zamierzacie (nie mam sił czytać całości...gorączka...) zabrać ją a potem oddać po 3 miesiącach do schroniska to zrobicie suni największą krzywdę pod słońcem i oprócz oczu może mieć problemy z głową... Zawsze uczono mnie jednego - pies nie może wrócić, nie może, nie może, choć by nie wiem co. Ona przestanie rozumieć cokolwiek. Quote
beataczl Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Casablanka chyba nie zastanowila sie co pisze... mi przez mysl to nawet nie przechodzi...ej Ciotka !! Quote
mysza 1 Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 Gałeczka jest malutka, młodziutka, nie widzi ale jest kochana i jestem przekonana, że znajdzie za 2-3 miesiące lub w razie potrzeby inny DT czy znajdziemy jej domowy hotel. Myślę, że warto ją zabrać do Warszawy, jestem na miejscu i mogę jakoś pomóc jesli będzie taka potrzeba. p.s Dr Garncarz w Warszawie konsultuje bezdomniaki za pól ceny. Quote
beataczl Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Opiekunka nie chce jechac do Wawy tylko blizej do Gdyni , a P.Kierownik przychyla sie do tego. Mysle,ze TMZ wspomoze kwota 90 zl., ktore obiecane bylo na wizyte w Wawie. Quote
aniawawa Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 beataczl napisał(a):Opiekunka nie chce jechac do Wawy tylko blizej do Gdyni , a P.Kierownik przychyla sie do tego. Powiedzcie czy w takim razie mam rozumieć że sunia zostaje w Chojnicach?? Quote
beataczl Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 aniawawa napisał(a):Powiedzcie czy w takim razie mam rozumieć że sunia zostaje w Chojnicach?? Rozmawialam z Opiekunka suni. Galeczka pojedzie z Opiekunka do Gdyni wizyta na 9.4 . Pojutrze najdalej bedzie wiadomo co z transportem Opiekunki, chyba ziec pojedzie. Schron sie wycofal z dofinansowania wizyty , oddali do naprawy lodowke na zwloki i maja klopoty z szambem, a finansow brak. Jesli po konsultacji dr Garncarz zadecyduje ze operacja ma byc ( a wet schronowy twierdzi,ze na jedno oczko cos widzi ) to Opiekunka pojedzie do Warszawy z Galeczka do Ciebie. Jesli nie - zostanie w Chojnicach i bedziemy szukali DS . Quote
ihabe Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 ja juz sie pogubiłam i bardzo jest mi szkoda tej suni:-( Kim ,że jest ta sławna "Opiekunka" ? Quote
aniawawa Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 beataczl napisał(a):Rozmawialam z Opiekunka suni. Galeczka pojedzie z Opiekunka do Gdyni wizyta na 9.4 . Czyli jeśli dobrze zrozumiałam będzie wiadomo po 9.04 co dalej. Ja myślę że niezależnie od decyzji lekarza trzeba jej szukać DS, przecież na operacje może pojechać już ze swojego domu, prawda? Quote
beataczl Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='aniawawa']Czyli jeśli dobrze zrozumiałam będzie wiadomo po 9.04 co dalej. Ja myślę że niezależnie od decyzji lekarza trzeba jej szukać DS, przecież na operacje może pojechać już ze swojego domu, prawda? Oczywiscie, tekst do ogloszen jest od poczatku w 1 poscie. Poki co tylko 1 zdjecie od Casablanki sie nadaje . Niedzielna sesja zdjeciowa nie udala sie -przyjechal jakis behawiorysta do psow ,efekt taki ze psy zaczely sie grysc i sa podenerwowane do dzis. Na widok faceta dostaja furii. Wlazl do kojcow w trakcie pory karmienia i nie pozwolil nakarmic, dopoki pies nie usiadzie a boksy sa takie wybiegowe duze po 14 psow podobno. Ponoc bylo tragicznie... ihabe - Opiekunka to pracownica schroniska , ktora jest odpowiedzialna za Galeczke. Powiedziala,ze wejdzie na forum a jest na naszym watku pod nickiem mambroze . to sie dostanie za ten laczony transport ktory byl kolowany do Krk.! ;) Quote
Itske Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Rozumiem, że piesek zostaje w Chojnicach i tarnsport nieaktualny? Quote
beataczl Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Itske napisał(a):Rozumiem, że piesek zostaje w Chojnicach i tarnsport nieaktualny? Tak. I dziekuje za propozycje ! :smile::smile: Quote
Recommended Posts