Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No proszę ile dobrego dla naszego schroniska może się wydarzyć dzięki Jokiemu. Dziękuję kochani :Rose:

wiosenka napisał(a):
Czy Joki nie potrzebuje jakiegoś bazarku? A może na konkretne psy ze schroniska z B.Podlaskiej? Idzie wiosna można by zrobić porządek w szafach a przy okazji pomóc psiną?:roll:

1% podatku bardzo się przyda na potrzeby schroniska, jak również bazarki, adopcje wirtuale, akcje w szkołach i wszystkie inne pomysły. Joki rzeczywiście jest zabezpieczony dzięki cudownym osobom z forum miłośników rasy cavalier king charles spaniel - Cavisiowo. :buzi: Starczyło na wszystko. W tym tygodniu ostatecznie rozliczę się z panią doktor opiekującą się Jokim i w końcu zrobię rozliczenia, żebyście wiedzieli na co poszły wasze pieniążki.
Jest też inna dobra wiadomość. W przyszły weekend mój podopieczny pojedzie do swojego własnego domu do Lublina i zamieszka u jazzgotki. Cała rodzina czeka już na niego z utęsknieniem. No może oprócz kota, który jest nieświadomy, że niedługo będzie miał konkurencję do pieszczot pańciostwa. Synek jazzgotki już podobno odkłada swoje kieszonkowe na akcesoria dla pieska. Wydaje mi się, że to taka rodzina, jaką wymarzyłam sobie dla Jokiego.
Muszę wam powiedzieć, że dzięki temu pieskowi poznałam jeszcze kilka bardzo wrażliwych na losy zwierząt i wspaniałych rodzin i gdybym mogła to sklonowałabym Jokiego kilka razy i wysłała w różne strony Polski. Ponieważ jest to niemożliwe, to dla rodzin które są zdecydowane na cocker spaniela będę podsyłała inne pieski tej rasy, a dla pozostałych zaprezentuję pieski z bialskiego schroniska.

Asia & Ginger napisał(a):
Oprócz tych dwóch znalazłoby się kilka innych spanieli, dla których są pożadane domki z ogrodem i bez małych dzieci.

Asiu, problem w tym, że te wszystkie rodziny dzwoniły, bo Joki lubi dzieci i jest dla nich bezpieczny. I tylko takie cockerki mogę im zaproponować, co im obiecałam. Pan myśliwy też ma wnuczki 2 i 5 - letnie i też weźmie tylko takiego psa, do którego będą mogły się bez obaw przytulić, więc trudny pies i w tym przypadku odpada.

P.S. Okazało się, że pisałyśmy z jazzgotką jednocześnie :lol:
A wklejać zdjęcia nauczymy! Zaraz podeślę na PW przydatny wątek, który mi też przysłała pewna dobra dusza.

• Replies 471
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Skoro kochany mój chrześniak ma domek zajmijmy się trzema spanielkami , tym biedakiem z Katowic, to chyba najpilniejsze, NIE POZWÓLMY go uspić szukajmy mu domu, może właśnie wśród mysliwych, leśników ??? I te dwie sunie - złota i czarnulka ! Niech nas nie opuszcza ta dobra energia, którą Joki zapoczatkował ! Cavani, prosze poytaj pana mysliwego, może on pomoże temu zagrozonemu cockerowi, to PRZEPIĘKNY pies ! Może jakaś rodzina leśników ??? Cieszę się,że Jokus trafi do jazzgotki. Zawsze jej służę radą w sprawch wychowowczo-pielęgnacyjnych :) Jazzgotko, ile lat ma synek ? myślę,że w Jokim będzie miał super przyjaciela ! :)

Posted

Jeśli dobrze pamiętam to 16 - letni młpdy młody mężczyzna :lol: Też myślę, że od razu się zaprzjaźnią :painting:

P.S. Jazzgotko - znowu pisałyśmy w tej samej minucie ;)

Posted

Dziewcyny spanielowate:) Czy mogę gdzieś wstawić fotki bezdomnego, przyjaznego ludziom spanielowatego?Proszę o wskazówki. Towarzysz tego "spanielka" zamarzł kilka dni temu. Może tej biedzie znajdziemy dom? Może zdarzy się cud?

Posted

Wszystkie pieski są kochane i wszystkim trzeba pomóc, ale spanielowate wszelkich odmian mają szczególne miejsce w moim sercu !!!! Nie ma agresywnych spanieli, sa tylko źle rozumiane ! NAPRAWDĘ !!! Moje życie jak juz pisałam biegnie razem ze spanielami :) nie wyobrażam sobie życia bez powiewających uszu, maslanych oczu i zabawnego merdania ogonkiem krótkim lub długim cavisiowym :)

Posted

[quote name='wiosenka']Cały dzień mnie nie było a tu takie dobre wieści :lol:.Gratuluje Jazzgotko!
To ja jeszcze dodam spanielkowatą suczkę z Psiego Anioła Sawanne http://www.psianiol.org.pl/adopcje?species=d&status=1&page=3&id=2022
Siedzi biedulka już dosyć długo, już raz ją proponowałam w jednym wątku czekoladowego pieska który zamieszkał w W. ale jak widać nikt jej nie wypatrzył :placz:.
Wrzuciłam sunię na forum spanielowe i do wątku adopcyjnego spanieli tu na dogo. Mam nadzieję, że ktoś ją wypatrzy. :kciuki: :kciuki:

Posted

Jaka śliczna sunia !!! Piękna, trochę do seterka podobna ! Trzeba teraz o tę spanielowatą gromadkę zawalczyć, może nasz Jokuś rozpoczął dobry rok dla cockerków :) A może te domki, co po jazzgotce ustawiły się do Jokusia ? Cvani, masz namiary ?

Posted

Witam
Obserwuję ten wątek od początku. Jestem pełna podziwu dla Waszych działań względem tych piesków. Ja także, jestem zakochana w Spanielach, mogę śmiało powiedzieć, że jest to jedna z moich ulubionych ras, z tego powodu tym bardziej boli mnie serce, kiedy widzę je cierpiące w schroniskach. Joki jest cudownym pieskiem, i myślę że jego przyszła właścicielka będzie miała z niego dużo pociechy. Ja również adoptowałam suczkę cavalierkę z pseudohodowli i doskonale zdaje sobie sprawę z tego, jak wdzięczny i kochający może być piesek, który przeszedł przez takie coś.
Jazgotko: Życzę Ci dużo pociechy z Twojego nowego przyjaciela, cieszę się że znalazł swój wymarzony dom :-)

Posted

[quote name='Asia & Ginger']Wrzuciłam sunię na forum spanielowe i do wątku adopcyjnego spanieli tu na dogo. Mam nadzieję, że ktoś ją wypatrzy. :kciuki: :kciuki:
Zadzwoniłam dziś do wolontariusza Sawanny, miała kontakt z dziećmi (od 2lat wzwyż ) jest do nich przyjacielsko nastawiona, podobnie jest z innymi psami, w razie pytań postaram się czegoś więcej dowiedzieć lub osobiście sprawdzić.

Posted

Wicky62, witamy u Jokiego :smile:

Freja napisał(a):
jak rekonwalescencja JOKIEGO ? Jak się psinka czuje ?

Psinka czuje się wyśmienicie :multi: Ma ochotę brykać jak dawniej, ale kiedy sobie bryknie, to podczas lądowania klosz uderza w ziemię i już nie jest fajnie i zabawnie. Biega więc sobie na ile mu ozdoba głowy pozwala.
Ponieważ uwielbia aportować, a ma teraz ograniczone pole widzenia, to kiedy wyrzucę apotr, zastyga w bezruchu i nasłuchuje, gdzie wyrzucony przedmiot spadnie na ziemię. Kiedy usłyszy stuknięcie kłusuje zabawnie w tamtą stronę. Nawet czasami udaje mu się dobiec przed cavisiami. Trzyma wtedy zdobycz między łapkami i próbuje wziąć ją do mordki, ale z wiadomych względów jest to niemożliwe. Szkoda mi go bardzo, że jest teraz tak ograniczony i odliczam dni, kiedy zostanie mu zdjęty szew i będzię mógł brykać po swojemu radośnie. Chciałabym się jeszcze na to napatrzeć, zanim mnie opuści i pojedzie do nowego domku.
Bardzo brakuje mu też możliwości wtulenia głowy w człowieka. Przytula się do mnie z całej siły kloszem, ale nie czuje mojego ciepła i ma wtedy takie tęskne oczy. Obejmuję mu więc łepek obiema rękoma i głaszczę, głaszczę, głaszczę...
Jeszcze tylko kilka dni...

Posted

Oj cavani, będziesz tęsknić za Jokim...jazgotko musisz nam dużo o naszym Jokusiu pisać bo chyba wszyscy tu będziemy za psiakiem tęsknić... I czyż cockery nie są przekochane ???

Posted

Cockerek czarnulek z cavisiowego ogłoszenia o jego niedoli - przepiękny ,hej domki rozczarowane,że Joki do was nie trafił, teraz Fredzio czeka na swoich ludzi, biedny, skrzywdzony piesek...a śliczny jak z obrazka ! Jokuś kochany to dzieki Tobie może więcej spanielków znajdzie domek !

Posted

[quote name='arabiansaneta']Właśnie na cavisiowie jest kolejny cocker do wzięcia - młody i cudowny!
(żeby link się otworzył trzeba usunąć spację w wyrazie "cavalier world")
http://www.cavalier world.eu/cavisiowo/viewtopic.php?t=3834&sid=46bbbd649b518940eb15053f6b5179fd

Ależ piękny ten czarnulek! :loveu: :loveu: :loveu:
I do tego milusiński. :p
Dobry domek musi się szybko znaleźć. :kciuki: :kciuki:

Posted

Witam Wszystkich fanów spanielków :) tych wspaniałych najkochańszych psiaczków na ziemi ... Bylam szczęśliwa posiadaczką cockera ale niestety odszedł już na tamten świat ... Tesknie za nim bardzo i obecnie poszukuję jakiegoś słodziaka ... Żałuję ze nie trafilam na ten temat wczesniej , zanim znalazł sie domek dla Jokiego :( dla psiaka super ale mnie szkoda ... z Waszych opisów i zdięc wynika ze to psiaczek ideał kochany przecudowny aniołek ... Niech mu sie wiedzie w nowym domku , a może i ja trafię na swojego psiego przyjaciela ... :)