agnieszka.cz. Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Witam Wszystkich bardzo cieplutko. Jestem Agnieszka i to właśnie ja zamierzam adoptowac Jokusia. Bardzo się cieszę że Joki ma tyle fanów bo z tego co widzę i o nim czytam jest super kochanym psiakiem. Cały czas śledzę ten wątek i napisałam dlatego żeby wszyscy miłośnicy Jokusia mogli mnie poznac i ocenic. Powiem szczerze że pierwszy raz bede pisac na forum ale bardzo chętnie to zrobię gdyż u mnie w Kutnie naprawdę nie ma z kim porozmawiac na tematy naszych pupili a także na problemy w świecie zwierzaków bez kochających domków. Jeśli macie jakies pytania bardzo chętnie na wszystkie odpowiem proszę się nie krępowac :) Buziaczki dla wszystkich za takie poświecenie dla Jokusia gdyby nie Wy nigdy nie znalazłabym ogłoszenia. Pozdrawiam Quote
Asia & Ginger Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 agnieszka.cz. napisał(a):Witam Wszystkich bardzo cieplutko. Jestem Agnieszka i to właśnie ja zamierzam adoptowac Jokusia. Bardzo się cieszę że Joki ma tyle fanów bo z tego co widzę i o nim czytam jest super kochanym psiakiem. Cały czas śledzę ten wątek i napisałam dlatego żeby wszyscy miłośnicy Jokusia mogli mnie poznac i ocenic. Powiem szczerze że pierwszy raz bede pisac na forum ale bardzo chętnie to zrobię gdyż u mnie w Kutnie naprawdę nie ma z kim porozmawiac na tematy naszych pupili a także na problemy w świecie zwierzaków bez kochających domków. Jeśli macie jakies pytania bardzo chętnie na wszystkie odpowiem proszę się nie krępowac :) Buziaczki dla wszystkich za takie poświecenie dla Jokusia gdyby nie Wy nigdy nie znalazłabym ogłoszenia. Pozdrawiam Agnieszka.cz. witamy serdecznie na dogo! :p Quote
agnieszka.cz. Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Dziekuję Wam za ciepłe powitanie ! Quote
agnieszka.cz. Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Jak zobaczyłam Jokusia niemalże odrazu zdecydowałam się na adopcję , oczywiscie musialam jeszcze porozmawiac z mężem ale odrazu wiedzialam jaka bedzie jego decyzja. On jeszcze bardziej kocha spanielki niz ja chociaz szczerze to nie wiem czy bardziej sie da :)). Powiem szczerze ze jednego sie trochę obawiam , do tej pory z tego co wiem Joki nie mial kontaktu z mniejszymi dziecmi a ja mam 2 letnią coreczkę Wiktorię i troszkę mnie martwi jak zareaguje. Chociaz moje córy maja wpajane że nie wolno robic krzywdy zwierzakom i ich męczyc ale to jednak mały jeszcze szkrab. Jak nasz spanielek Diego odszedł od nas to wikusia miala 4 miesiące wiec do tej pory nie miala kontaktu z psem tak na dłuzsza mete. Ale jestem dobrej mysli :) Quote
Rumi. Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 To ja mam pierwsze pytanie! Co to za psiak co jest w twoim avatarze? :) Quote
Rumi. Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Oh... [*] Mam nadzieję że Joki zapełni tą pustkę :) Quote
agnieszka.cz. Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 To nasz poprzedni cocker Diego ? Niestety zachorował nieuleczalnie i niestety zmuszeni bylismy go uśpic. Mial 9 lat jak odszedl Quote
Rumi. Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Posty znowu przeskakują :/ Moja odpowiedź jest przed twoim postem... Quote
agnieszka.cz. Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Zauważyłam . Jednak zmienilam avatar jakos dziwnie się czułam patrząc na niego. Niedługo może bede miała Jokusia to będę wklejac jego zdiątka :) Bardzo kochalismy Diego i nie bede wykorzystywac jego zdiec publicznie . Lepiej jakies neutralne zdięcie. :) Quote
agnieszka.cz. Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Dzisiaj dostałam tel od Pani Ani z wiadomością że jest w stanie przyjechac do mnie na wizytę wraz z Jokusiem . Bardzo mnie ucieszyla ta wiadomośc i ( P. Aniu nie ma żadnych przeszkód na Pani przyjazd, zgadzam sie na warunki. Jak tylko Joki dojdzie do siebie po zabiegu zapraszam :)). Wszystko jest na dobrej drodze abyśmy my zyskali kolejnego członka rodziny a Joki nowy dom, miłosc i szczescie. Quote
bartek1208 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 agnieszka.cz. witam serdecznie na dogomanii! bardzo mnie cieszy, że założyła sobi Pani konto na forum, gdyż z naszego miasta jest tu rzeczywiście mało osób- w sumie to nikogo nie ma ;) mam nadzieję na jakis wspólny spacer z psami, gdy Joki juz zawita do Pani :) Quote
cavani Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 Ilu nowych gości u Jokiego :multi: Witamy! Pani Agnieszko - jaka miła niespodzianka! Cieszę się, że dołączyła Pani do forumowiczów i będzie miała możliwość uczestniczenia w naszych dyskusjach i zachwytach dotyczących tego kochanego psiaka. Bartku, bardzo Ci dziękuję za chęć pomocy, ale właśnie wczoraj zaproponowałam Pani Agnieszce, że przeprowadzimy razem z Jokim wizytę przedadopcyjną. Nie możemy nikogo znaleźć z doświadczonych dogomaniaków, kto by mieszkał w miarę blisko Kutna, a mój podopieczny coraz bardziej się przywiązuje. Coraz częściej sam dopomina się o przytulanki i mizianki. Coraz bardziej zaczyna mieć takie słodko - maślane oczy, jakimi pies patrzy na kochanego człowieka. Im dłużej będzie u mnie, tym cięższe będzie rozstanie - dla obu stron :roll: Najpierw pozbawię pana psa jego klejnotów :evil_lol: a jak tylko dojdze do siebie to wyruszamy w drogę do Kutna. Będziemy miały okazję poznać się z panią Agnieszką, zobaczyć jak Joki zareaguje na dzieciaczki, a jak dzieciaczki obejdą się z Jokim. Wtedy zapadnie decyzja, że albo piesek już zostanie i wrócę sama, albo zabiorę go z powrotem do Białej Podlaskiej i będziemy sprawdzać kolejne zainteresowane nim domki ( a zainteresowanie jest coraz większe ;) ) Dla fanklubu Jokiego chciałam zrobić zdjęcia, jak bryka na śniego, ale nie wyszło - za wolny aparat. Więc pokażę wam tylko takie Tak biegam Tak wącham ślady. Na tym zdjęciu widać, jaki ze mnie chudzielec. Te sterczące kości nie dodają mi urody... A taki jestem czasami zamyślony. Tutaj doskonale widać, jak brzydko moja opiekunka wyciapała mi moje piękne kiedyś uszy. Chyba będę potrzebował korekty fryzjerskiej... Quote
jostel5 Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Cavani,wpadłaś na najlepszy z możliwych pomysł z wizytą przedadopcyjną u Agnieszki!:) Joki-nie będzie się stresował podróżą (bo odbędzie ją z Tobą),Ty -na własne,nieufne oczy ;) "sprawdzisz" domek,więc później nie będziesz się stresowała,Agnieszka-wypyta Cię o wszystko,co związane z psiakiem (a zatem też uniknie stresu :)),wymizia go przy Tobie i ...może mały łatwiej zniesie rozstanie. Wyobrażam sobie,co będziesz czuła,wracając bez niego... Agnieszko,witamy na DGM,takich ludzi nam tu baaaardzo trzeba!:) Quote
agnieszka.cz. Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Dziękuję bardzo za tak gorące przywitanie. Bartek1208 z chęcią wybiore się na spacer :) Pani Aniu jestem gotowa na wizytę w każdej chwili, zapraszam serdecznie. Narazie nie pracuję bo postanowiłam zając się dziecmi wiec to dobrze sie składa bo bede mogla poswięcic Jokiemu bardzo duzo czasu a mysle ze na początek bedzie to bardzo dobre dla niego . Przez caly czas jaki bede spedzac z nim w domu i na spacerach bede sie starała poznac go i jego dusze a takze pozwole poznac siebie, zeby aklimatyzacja Jokiego była szybka, bezstresowa i mysle skuteczna . Bardzo kocham psy i mysle ze Joki jest tak inteligentnym psiakiem ze bez problemu odczyta nasze intencje i zamiary. Zawsze chciałam udzielac sie w pomocy chorym, porzuconym i skrzywdzonym zwierzakom ale niestety najpierw było 1 dziecko a potem 2 i nie mialam zbytnio czasu zwłaszcza ze maz pracuje za granica. Ale mysle ze teraz to wszystko sie zmieni i zabranie Jokusia do domu jest pierwszym krokiem do mojego bezinteresownego udziału w pomocy tym zwierzakom. Quote
jazzgotka Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Witam wszystkich fanów Jokiego, Pani Agnieszko trzymam kciuki za pomyślną klimatyzacje , choc nie ukrywam że sama zakochałam się w psiaku i z WIELKĄ chęcia i otwartym sercem widziałabym go u nas w domku. Quote
wiosenka Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Witam nowych forumowiczów. Cieszę się, że kolejna nowa osoba jest zainteresowana, może w tej sytuacji oprócz Jokiego inny spanielek znajdzie dom? Nowe Fotki śniegowe śliczne. Mam taki pomysł jeśli spanielka Bartka jest pozytywnie nastawiona do dzieci to może wcześniej spotkać się na spacerku, zobaczyć jak maluchy reagują na takiego psiaka? Trzymam kciuki za Jokiego żeby szybko wracał do formy i jak najszybciej poznał swoją nową ludzką rodzinę. Quote
Freja Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Hej Agnieszko ! Cieszę się,że pokochałaś Jokiego, to niemal mój chrześniak, bo Ania wybrała jedno z proponowanych przeze mnie imion :)) najbardziej na świecie kocham spanielki, z Avantarku uśmiecha się do was mój kochany Wikuś ( Wiking ) a w domku są jeszcze dwa małe spanielki caviski :) :) moje całe dzieciństwo upłynęło w towarzystwie czarno-srebrnego cocker spaniela... spaniele to miłość mojego życia, twierdzę,że o cockerach wiem prawie wszystko ! Mam nadzieję,że pokażasz nam zdjęcia Jokiego, jak już stanie się członkiem waszej rodziny. Co do dzieci musisz uważać,żeby nie ciągnęły do za uszy, to wrażliwa częśc ciała każdego cockerka :) a tak to będziesz mieć super nianię do maluszków :) Quote
cavani Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 jazzgotka napisał(a):Witam wszystkich fanów Jokiego, Pani Agnieszko trzymam kciuki za pomyślną klimatyzacje , choc nie ukrywam że sama zakochałam się w psiaku i z WIELKĄ chęcia i otwartym sercem widziałabym go u nas w domku. Witam jazzgotkę - również zakochaną w Jokim i od jakiegoś czasu zainteresowaną jego adopcją. Zainteresowane moim podopiecznym bardzo ostatnio wzrosło - mam maile i telefony z Lublina, spod Lublina, z Tucznej. Rodzina z Tucznej jutro do mnie przyjeżdża bo bardzo chcieliby zobaczyć pieska na żywo i porozmawiać. Muszę jednak uczciwie przyznać, że Agnieszka Cz. była pierwsza i rozpoczęła dobrą passę Jokiego. Cały czas była ze mną w kontakcie poprzez maile, sms-y, rozmowy telefoniczne, więc widzę, że naprawdę zależy jej na psiaku. Teraz wszystko zależy już od spotkania w czasie wizyty przedadopcyjnej. Bo tak naprawdę to realne spotkanie jest najważniejsze. I obie strony muszą mieć pewność, że to dobra decyzja i ja i pani Agnieszka. wiosenka napisał(a):Cieszę się, że kolejna nowa osoba jest zainteresowana, może w tej sytuacji oprócz Jokiego inny spanielek znajdzie dom? Też mam taką nadzieję. Freja napisał(a):Hej Agnieszko ! Cieszę się,że pokochałaś Jokiego, to niemal mój chrześniak, bo Ania wybrała jedno z proponowanych przeze mnie imion :)) Tak, tak - to Tobie Joki zawdzięcza swoje imię. Znjąc miłość Frei do cockerów poprosiłam ją o to. Quote
jankar Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Pani Aniu, ależ się cieszę, że jest tyle zainteresowanych osób adaptacją Jokiego. To świetny pies, doskonale ułożony. Osobiście trzymam kciuki za Agnieszkę i jej rodzinę. Będzie dobrze. Agnieszko, o ile zdasz "egzamin" u Ani, proszę informuj nas na bieżąco o dalszych losach Jokiego. No wiesz, będziesz na świeczniku. Quote
Freja Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Na tych zimowych fotkach jest szczęśliwy i radosny JOKI ! I ten pląsający bieg cockera :) Wikuś mimo swoich prawie 14 lat, też tak biegnie :) Joki ma piekną mordkę i szlachetną głowę, to piekny cocker ! Jak go się odkarmi, podtuczy i odrośnie mu futreko to będzie prawdziwe cudo ! Uszkami się nie przejmuj, włos odrosnie, a jemu to nie przeszkadza ! Quote
cavani Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 Jak zobaczyłam to ostatnie zdjęcie to jakoś tak mi się wstyd zrobiło, że te uszy takie postrzępione :oops: Wzięłam grzebień, nożyczki i popracowałam trochę nad nimi - na ile się dało oczywiście. Za wiele do wyrównywania to tam nie zostało, ale moim zdaniem wygląda deko lepiej. Ja też uważam, że jak Joki nabierze ciałka i się ofutrzy to będzie bardzo piękny :lol: A teraz się pochwalę - nareszcie udało mi się uchwycić Jokiego w locie! Nie jest to jeszcze to, co bym chciała uwiecznić, ale robię postępy. Joki w locie Lądowanie Jedna z ulubionych zabaw - aportowanie piłeczki Jak już złapałem to nie oddam Joki i jego dziewczyna Quote
wiosenka Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Teraz do uszu nie można się przyczepić, są super, z czasem zarosną i będzie piękny uszasty cocker ;) .Te zdjęcie w locie fantastyczne. Czekamy na więcej...:evil_lol: Quote
cavani Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 Właśnie przeczytałam wiadomość od pani Agnieszki, że z powodów rodzinnych nie może adoptować Jokiego. Powody znam i rozumiem. Kochani - szukamy domku dla Jokiego :help1: Quote
Recommended Posts