Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 471
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rodzinka z Sopotu na razie się nie odzywa.

Nie martwcie się za wcześnie.Z tym znajdowaniem nowych domów nigdy nie jest łatwo i lekko,to przecież NORMA.
Kudi czekał na dom 4 tygodnie,Mailo -3 miesiące...to naprawdę musi czasem potrwać!Będzie dobrze! :)

Posted

To prawda, czasem trzeba czasu żeby pies i człowiek się odnaleźli...wiele osób szuka piesków z tymczasów, o których już coś wiadomo. O Jokim każdy dzień przynosi dobre wieści ot na przykład, że to nie powsinoga ;)

Posted

Kochani, dostałam pierwszego maila :multi:

[FONT="Arial Narrow"]"Witam ! jestem bardzo zainteresowana adopcją spanielka o imieniu Joki . Zakochałam sie w nim od pierwszego wejrzenia i ważne dla mnie jest to ze lubi dzieci bo mam ich 2. Kocham spaniele i własnie takiemu jak Joki od zawsze chcialam pomoc i dac mu szczesliwy i pelny milosci dom. Zalezy mi bardzo, tylko szczerze powiem, że nie bede miala jak przyjechac po pieska gdyz mieszkam w Kutnie i nie mam prawa jazdy ani nie mam z kim zostawic dzieci na taki długi czas. Proszę mi poradzic i pomoc w odbiorze jesli adopcja doszłaby do skutku. Pozdrawiam Agnieszka Cz.

Jestem osobą odpowiedzialna i przygotowaną na dopelnienie wszystkich formalnosci adopcyjnych. jesli trafi do naszego domu to nigdy z niego nie zostanie usunięty. "
[/FONT]

Rozmawiałam już z panią telefonicznie. Bardzo miła i konkretna osoba. Miała cocerka który przeszedł za TM. Kocha tę rasę i nie chce innej. Mogłaby wziąć szczeniaczka, ale zdecydowała, że pomoże jakiemuś pieskowi w potrzebie. :multi:

Szukamy kogoś do wizyty przedadopcyjnej! Kutno jest 60 km od Łodzi. Pomóżcie!

Pani czyta wątek :lol:

Posted

Jeżeli Pani mogłaby pokryć koszty paliwa, to ja mogę jechać. Wiem, ze dziewczyny z Łodzi szukają transportu, więc może by można podzielić koszty transportu.

Posted

O jakie dobre wiadomości :) a ja właśnie weszłam, żeby napisać że Joki ma 1 osobę obserwującą aukcję na allegro. Domek zapowiada się bardzo fajnie. Psiaki tej rasy powinny trafić na pasjonatów spanieli, osoby, które mają jakiekolwiek pojęcie o nich. Do takiego domku trafił też nasz Fado, pomimo swojego niezbyt łatwego charakteru Państwo się w nim zakochali pomimo wszystko.

Posted

Nareszcie coś drgnęło. Co za dzień. Właśnie sobie uświadomiłam, że 26 to dzień moich urodzin i imienin :cool3: (chociaż nie dzisiaj oczywiście). Oby był szczęśliwy dla Jokiego!
A sprawca poruszenia śpi sobie na swoim posłanku i nie jest świadomy, że tu ważą się jego losy :lol:

Muszę Wam się przyznać, że z pewnością przez Jokiego będę miała opinię wariatki wśród sąsiadów. Tak mnie strasznie śmieszy brykający galop tego psa, że ostatnio sama go prowokuję. Biegnę przez podwórko - a jest długie (kto był, to wie) - i wykrzykuję radośnie jego imię. Ten za każdym razem bryka za mną, tylko mu uszy fruwają, a ja chichocę, jakbym miała 5 lat, a nie...:cool3: Właśnie ostatnią taką akcję mieliśmy ok. godz. 22. Wszystkie psy w okolicy się rozszczekały :diabloti:

W mieszkaniu wpadł Joki ostatnio na genialny pomysł. Jak się zmęczy ciągłym wędrowaniem za mną po mieszkaniu, to zaczyna ciągać za sobą swoje posłanko. Ja do pokoju - on do pokoju z posłankiem i się kładzie. Ja do kuchni - on do kuchni z posłankiem i się kładzie :megagrin: Na żadnym innym się nie położy i koniec! A są rozłożone cztery :megagrin:

Posted

Niestety na spanielitrzebauważąć, to pies myśliwski i kocha tropienie. Martwię się,że nie ma jeszcze chętnych do adopcji, taki piękny, kochany piesek !

Posted

Freja napisał(a):
Niestety na spanielitrzebauważąć, to pies myśliwski i kocha tropienie. Martwię się,że nie ma jeszcze chętnych do adopcji, taki piękny, kochany piesek !

Freju - już są pierwsi chętni - przeczytaj posty wyżej :lol:

Posted

Przeczytałam !!! Oj jak sie cieszę ! Ta Pani z Kutna wydaje się na mój "spnielkowy nos" odpowiednia, jak kocha rasę, to zna ja na wylot a to ważne, list też był taki ciepły i to,że polkochała Jokiego na odległośc , to ważne ! Wiesz,że ja też mam spanielowate i im jestem wierna :) a JOKI bardzo jest do Wikusia podobny, zdaje się z charakteru też i to ciaganie posłanka po całym domu - Wikus też tak ma :) po prostu musisz być w zasięgu jego wzroku... chyba już cie pokochał i na pewno lekko mu nie będzie odjechać... :( od Ciebie i Xeni :( , ale jak tam znajdzie miłość i dzieci, to szybko i nowych ludzi pokocha !

Posted

Joki właściwie wszystkich ludzi których odwiedzamy, czy którzy nas odwiedzają, traktuje jak starych znajomych. Przyjacielem jest ten, kto głaszcze, albo rzuca aport.
Zrobiłam Jokiemu test, ile czasu jest w stanie wytrzymać moje głaskanie i mizianie :lol: Niestety test nie został ukończony, bo moja ręka nie wytrzymała - on nie miał dosyć. Test został powtórzony i zakończył się tak samo, jak ten pierwszy :lol:

Jedyne o co się martwię, to czy nowy domek będzie miał tyle cierpliwości i miłości, żeby przyzwyczaić go do majstrowania przy uszach. Mogę go po uszach głaskać, czesać, zaglądać do środka, ale jak zobaczy tubkę z kropelkami, to staję się wrogiem. Z tym psem wszystko trzeba wypracowywać spokojem - nic na siłę.

Posted

Mój Wikuś też tak się zachowuje , cockery tak mają, więc: nie grzebiemy w uszach, zostawiamy to wetowi :) albo : ja zakładam mu ( podczas zabawy ) namordnik, podkarmiając smaczkami przy tym, wtedy szybko krople do ucholka, jak skończy mruczeć namordnik zdejmuję, smaczek i zabawa. Spróbuj tak. I z cockerami tak trzeba, nic na siłę, one są bardzo wrażliwe i inteligentne ! Nie dają się przechytrzyć ! :) za to je kocham :) :)

Posted

Przepraszam, ale pomoc potrzebna...

mariamc napisał(a):
SZCZECINEK PROSI O POMOC!!!

w ankiecie dogo i miau ustalono, że SZCZECINEK będzie wspólnym kandydatem na krakvecie. tymczasem pojawiła się silna konkurencja! za chwilę będą na prowadzeniu a SZCZECINEK przegra!

PROSZĘ, GŁOSUJCIE NA SZCZECINEK!!!!!!
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopi...13065&start=45

POMÓŻCIE BO PRZEGRAMY!!! prosze rozsyłajcie dalej po swoich wątkach...

Posted

Czytałam na cavisiowie kolejny apel o umierających skatowanych szczeniaczkach .... Ile tej psiej niedoli...dlaczego ludzie są tacy PODLI !!!!!:(

Posted

Witam, nazywam się Bartosz i mieszkam w Kutnie.
na forum o spanielach dostałem wiadomość , że potrzebna jest wizyta przedadopcyjna w moim mieście. Oczywiście jestem gotowy pomóc, choć musze przyznać , że nigdy nie brałem w czymś takim udziału i nie wiem jak miałoby to wyglądać.
Pozdrawiam
Ps. miałem problemy z wysłaniem wiadomości na pw i dlatego pisze od razu tutaj ;)

Posted

Witamy
Fajnie że jesteś. Jednak tak sobie myślę, że dobrze by było gdyby jakaś doświadczona osoba z dogo poszła na tą wizytę z Tobą. Ty jako osoba, która zna rasę, jej wadi zalety i ktoś kto już takie wizyty robił i dokładnie wie o co pytać i ma tak zwanego dogomaniackiego czuja :D i nie da się oszukać. Sama niechętnie chodzę sama na wizyty, bo to jednak ryzyko jest, a mi łatwo kit wcisnąć, bo z natury wieżę ludziom i łatwo mnie przekonać. Bardzo mi zależy żeby Joki dobrze trafił, tym bardziej, że do nowego domu będzie musiał pokonać ze 300km. Mam nadzieję że mnie rozumiesz :)

Posted

Arabisaneta mnie przeraża to, co się dzieje dookoła, to jest jakaś eskalacja okrucieństwa i przemocy, które zwyrodnialcom bezkarnie uchodza...eskalacja okrucieństwa wobec zwierząt i dzieci, czyli istot słabych, bezbronnych, którymi ludzie powinni się opiekować !!!! ja nienawidzę takiego świata, on burzy moje wyobrażenie o człowieku, o humanizmie...dobrze,że są takie fora jak te, bo tu chociaż cos mozna zrobić dla piesiów...

Posted

as_ko rozumiem, rozumiem i w pełni zgadzam się z tym , co napisalaś, jednak z tego co wiem w Kutnie ciężko o kogoś kto wcześniej uczestniczył w wizytach przedadopcyjnych, więc musiałaby to byc osoba przyjezdna, a jak wiadomo, o to tez niełatwo :)
suma sumarum jestem otwarty na propozycje i zdecydowany pomóc ;)