Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 471
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wszystkiego najlepszego na nowej drodze pieseczku... Cavani nie płacz zrobiłaś coś fantastycznego. Pozwoliłaś Jokiemu odnaleźć mu nowy dom i przywróciłaś wiarę w człowieka. I mi zakręciła się łezka czytając te dobre wiadomości... Kolejnych udanych adopcji życzę. Jazzgotko dbaj o naszego wspólnego pupila...

Posted

Szczęścia kochany chrześniaku ! jazzgotko masz cudownego psa, dbaj o niego i patrz w jego mądre oczy to zrozumiesz, co chce powiedzieć, i łagodność, jeszcze raz łagodność i cierpliwość to najlepsza metoda postępowania z cockerkiem :)
Czekamy na zdjęcia z nowego domku !
Cavani caviśki nietesknią za Jokim ?:( był częścią ich stadka przez miesiąc... i napisz coś, jak to się odbyło...

Posted

dojechaliśmy bez problemów, psinka ułożyła się za fotelem kierowcy i całą drogę przedrzemała, po wyściu z auta obwąchałem całą klatkę, w końcu teraz to mój dom, potem obwąchałem wszystkie kąty, tylko kociołek nie jest do konca do mnie przekonany, chociaz jestem grzeczny i wcale jej nie zaczepiam, powąchałem i już,

Posted

JOKI masz już swój domek ! :) jazzgotko, jak się wam układa z nowym członkiem rodziny ? jak syn - już się z Jokim zaprzyjaźnił ? Mówię,że cockery są kochane, a Joki jest zupełnie wyjątkowy ! :) Kiedy zdjęcia ?

Posted

jazzgotka napisał(a):
fotki sa lokalnie na dysku, a nie w necie

To w ten sposób ich nie wkleisz - muszą być na jakimś portalu do przechowywania zdjęc - fotosik, onet foto, image shack i wtedy przekleja się linka :)

Posted

Jazzgotko, znowu pisałyśmy w tym samym czasie ;)

Jokuś pojechał do nowego domku w Lublinie dzisiaj rano. Nowa pańcia Jakiego to osoba bardzo ciepła, miła i o wielkim sercu do zwierząt. Kiedy weszła do pokoju, Joki natychmiast przylgnął do niej jak naleśnik do talerzyka. Chyba oboje przypadli sobie do gustu. Przywiozła też prezenty – dla piesków pyszne przysmaczki, a dla ludzi jeszcze pyszniejszą szarlotkę. Właśnie ją sobie podjadam w tej chwili, żeby sobie osłodzić gorycz rozstania. Jazzgotka mogła też na własne oczy zobaczyć zaloty zakochanej Xeni i opędzającego się od niej kawalera Jakiego.
Kiedy poszliśmy do samochodu, Joki zadziwił mnie po raz kolejny – nie wskoczył na siedzenie, ale na dole, jakby to było najzupełniej normalne, że tam właśnie jeżdżą psy. Tego psiaka ktoś naprawdę bardzo dobrze wychował. Mam nadzieję, że będzie wielką radością dla rodziny jazzgotki.
A u mnie w domu zrobiło się jakoś tak cicho, pusto. Nic rudego nie wspina się po głaski, nie kładzie pod nogami, nie bryka. Dziewczynki po wyjściu na podwórko natychmiast zaczynają Jakiego szukać, wąchać ślady, rozglądać się. Nie byłam do końca świadoma, że aż tak wrósł w naszą rodzinkę.
Życzę Ci szczęśliwego życia kochany przytulisku, a rodzinie Jakiego wielu radosnych chwil z cocerkiem, pełnych wzajemnej miłości i akceptacji.

Posted

Jaki on piękny i szczęśliwy, to widać z pycholka, ma swój dom i swoją Panią !!! daj więcej fotek ! trzeba nam się nacieszyc szczęściem Jokusia :) I napisz nam coś, jak się piesio czuje w nowym domku i wśród nowych - już swoich ludzi ?

Posted

Się wzruszyłam! I -już tradycyjnie-beczę...:oops: Dlaczego-zamiast cieszyć się jak głupia,że kolejny "nasz"psiak znajduje szczęśliwy dom-zawsze muszę ten fakt obficie pokropić łzami...? Badziewiasta konstrukcja psychiczna,ale przecież beczę ze szczęścia.:oops::roll::lol:

Cavani-pora chyba zmienić tytuł wątku!
:lol:

Posted

zauważyłam,że JOKUŚ ma identyczną smycz jak mój Wikuś, to najlepsza wróżba dla niego :) jazzgotko dobrałas umiejetnie , to idealna smycz dla cockerka, długa i mocna i w zielonym mu do pyszczka :)