Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 168
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

marmosia napisał(a):
A u Klusi co tam ?

No właśnie chyba nikt nie był i nie sprawdził, czy mała W OGÓLE tam jeszcze kwitnie, bo sreberko z niej było nieziemskie i powątpiewam, że wegetuje niezauważona...

Czyż Pani Autorka wątku cosik wie o Klusi?? ;)

Posted

Koperek napisał(a):
No właśnie chyba nikt nie był i nie sprawdził, czy mała W OGÓLE tam jeszcze kwitnie, bo sreberko z niej było nieziemskie i powątpiewam, że wegetuje niezauważona...

Czyż Pani Autorka wątku cosik wie o Klusi?? ;)

Szczerze mówiąc nie wie nic z wlasnej reki.
jedynie to co czytam tutaj zatem nici z wiesci. weekend spedzam w schronie wiec pojde do kluski.

Posted

byłam dziś odwiedzic kluseczkę. pierwszy raz widziałam ta ślicznote na zywo. jest przeurocza, w cale nie jest spasiona. jest żywym psiakiem, trochę na mnie poszczekała, ale to chyba dlatego, ze wiekszość psiaków z jej boksu jest rozszczekanych:) spotkałam tam tez prześliczna jamnisię, urocza, spokojna (chyba ma swój watek na dogo).
za chwile wstawię filmik i fotki.
byc może będe miała dla kluski dom tymczasowy na dwa miesiące (czerwiec, lipiec), ale w tym czasie tzrebaby intensywnie poszukac jej domu, albo tymczasu, bo inaczej będzie musiała znów wrócić do schronu:|

Posted

Dziewczyny,czy ktoras z Was moze przejac watek klusi? Zaangazowane jestescie w te male jamniczki itd a ja w sumie jak jestem w schronie mam tam duzo tych z ostatnich boksow(astow) i zwyczajnie ciezko mi angazowac sie jeszcze efektywnie w inne psiaczki. raczej z doskoku ide na ogolne boksy
jasna sprawa,ze w glowie kluske mam i jak cos sie pokaze dla niej z mojej strony zaraz bede pisac,mowic. To jakby ktos chcial przejac watek to napisze do moda zeby przepisal.

Posted

ok,to napisze do moda by przepisal na ciebie. bedziesz mogla na biezaco organizowac akcje na rzecz klusi natomiast jesli bedzie cos potrzeba dla niej zerknac w schronie to jestesm srednio 2 razy w tyg. tylko mowie, moje zaangazowanie moze byc mniejsze.

Posted

wiem,ze basia jakis czas temu zamieszczala ogloszenia, ja zwykle podsylalam znajomej do oglaszania ale planuje sama pologowac sie na stronach i oglaszac.jak ogarne temat zglosze sie i powrzucam ja na kilka. trzeba by napisac tekst lub korzystac z tego co stworzyla kiedys basia. to na poczatek no i wrzucac. kilka mozna porozwieszac po parkach.basiu,masz ten tekscik jeszcze?

Posted

poprosiłam jak na razie dziewczyny od jamników, zeby wznowiły jej ogłoszenie. czekam na odpowiedź. zrobiłam małej wydarzenie na fb, ale raczej tam mało osób sie przyłączyło:(

Posted

historia klusi i jej przypadek jest najbardziej chyba mozliwy z klasycznych wiec na fb faktycznie niewiele sie moze dziac. klusce 'krzywda'sie nie dzieje,nie jest chora itd.wiesz jak to funkcjonuje. skoro dziewczyny odswierza jej ogloszenia to zawsze cos na ta chwile. jesli jej robily to pewnie caly pakiet wiec juz w sieci o niej wiadomo. jesli masz ochote zrobic ten ogolny watke jamnikow to moze... mialabys chec stworzyc zbiorcze ogloszenie,ktore mozna by rozwieszac na miescie?kilka zdan. ja moge zrobic kolaz ze zdjec poszczegolnych jamnikow tak by zmiescilo sie pod tekstem na stronie A4. musialabym miec jednak fotki,co rozumie sie samo przez sie;) moge tez podrukowac ogloszenia.

Posted

ja mam fotki starszego pana jamnika, takiej rudej jamnikowatej bidy z kwarantanny (nawet nie wiem, czy to pies czy suka), no i jest jeszcze jamnisi i klusi z ich watków. ja zbiorczy wątek moge zrobić, ale bez pomocy osób częściej odwiedzajacych schron raczej nici z tego będa. nic o tych psiakach nie wiem niestety. a w birze tez niewiele mogłam sie dowiedzieć. nic o charakterze, stosunku do człowieka, czy psów.

Posted

niestety to jest ten klopot z psami z ogolnych:/ nie mozna ich zwykle zabierac i nie wiadmo jak je sprawdzic,poznac.chociaz czasem sie to jednak udawalo.jesli chcesz zaczac im konkretnie pomagac.jak bedziesz miala jakas sobote czy niedziele wolna i bedziesz mogla byc w schronie odezwij sie do mnie wczesniej i razem sporbujemy moze chociaz jednego uda sie zabrac na spacerek. na ta chwile w takim razie trzeba dzialac na rzecz kluski. o niej wiemy co nieco.