Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

o! i to byłby jakis pomysł. w ogóle ten boks klusi i jamniczki to same zwariowane wriatki:) szczekały niemiłosiernie:) a możnaby tak je wsyztskie zabrać?

mam jeszcze prośbe, zeby sprawdzić tego rudego jamnikowatego psa z kwarantanny (na lewo od starego jamnika), czy to pies, czy suka?

• Replies 168
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak karolinko. tylko chyba nie wszystkie te jamniki sa w jednym. poza tym wiesz jak bywa w tym schronie:/ jednak jest to jakas mysl! dziewczyny powodzenia! jakbym mogla jakos pomoc to piszcie do mnie priv natomiast PaniMyszo,kieruj sprawa!
:)

Posted

a co do kluski, jak juz wyzej pisałam, może byłby dla niej dom tymczasowy od czerwca, ale tylko na dwa miesiace (potem dziewczyny z tymczasu nie bedzie w polsce dwa miesiace). potrzebowałabym wtedy duzej pomocy w ogłaszaniu i szukaniu jej domu, zeby nie musiała znów do schronu trafić. ale klusce taki tymczas by sie przydał, wypiekniałaby tam, odchudziła się. poznalibysmy tez lepiej jej charakter. nie byłaby juz anonimowym psiakiem z bosku.

Posted

jasne. ale pod zadnym pozorem nie moglaby wrocic pozniej do schronu, to sa juz wtedy masakry. wiec przy takich tymczasach scisle okreslonych czasowo zawsze jest ryzyko.jednak kto nie ryzykuje... Trzeba sie zastanowic,jakie sa realne szanse ze wciagu 2 miesiecy znajdzie sie cos dla niej. wg mnie szanse sa. jednak trzeba myslec tak,zeby do schronu nie wrocila. trzeba miec jakas alternatywe po 2 miesiacach tego tymczasu na kolejne minimum 2 gdyby sie domek nie znalazl. zapytam jedna osobe.czyli powedzmy-2 misiace u osoby o ktorej mowisz pozniej ewentualnie 2 u kogos i moglaby wtedy dalej wrocic do pierwszego tymczasu gdyby sie domek nadal nie znalzl?

Posted

Uru napisał(a):
niestety to jest ten klopot z psami z ogolnych:/ nie mozna ich zwykle zabierac i nie wiadmo jak je sprawdzic,poznac.chociaz czasem sie to jednak udawalo.jesli chcesz zaczac im konkretnie pomagac.jak bedziesz miala jakas sobote czy niedziele wolna i bedziesz mogla byc w schronie odezwij sie do mnie wczesniej i razem sporbujemy moze chociaz jednego uda sie zabrac na spacerek. na ta chwile w takim razie trzeba dzialac na rzecz kluski. o niej wiemy co nieco.

Słuchajcie- nie wszystkie psiaki TRZEBA zabierać z boksów ogólnych na spacer, aby "POZNAĆ" ich reakcje. Niektórych "POZNAĆ" nie da się zwyczajnie podczas tych kilku chwil na zewnątrz, bo i tak wyjdzie coś zupełnie innego w nowym domu, a niektóre są do ODGADNIĘCIA z osobowości z zewnątrz boksu.

Zasada zabierania psów z boksu ogólnego W STARYM SCHRONIE jeszcze była taka, że robiło się to tylko i wyłącznie, kiedy przyjeżdżali ewentualni nowi opiekunowie i TO WSZYSTKO. Absolutnie nie brało się co chwilę, bo to ten wolontariusz chce zobaczyć, a to tamten, a to jeszcze coś innego.

Radzę się zastanowić, ponieważ może zacząć się za niedługo bonanza z wyprowadzaniem z boksów ogólnych, ze względu na to, iż trafi w końcu niedoświadczony wolontariusz na "doświadczonego" :) psa i będzie KONIEC ze spacerowaniem.

To taka moja mała dygresyjka na ten temat. A jeśli chodzi o KLUSIĘ to mała nadaje się wszędzie. Nad takim żywym sreberkiem ciężko zapanować, a z racji wielkości to nawet kotu nie jest w stanie zrobić krzywdy ;) Także POLECAM!!!

Posted

Uru napisał(a):
koperek,jasna jest to sprawa co piszesz. nie ma co tu komentowac. jest jak mowisz i wsio.

Dzięki za poparcie! ;)
A napisałam to z przyczyny zbyt spontanicznego i nieprzemyślanego podchodzenia do w/w tematu przez niektórych.

Posted

Koperek napisał(a):
Dzięki za poparcie! ;)
A napisałam to z przyczyny zbyt spontanicznego i nieprzemyślanego podchodzenia do w/w tematu przez niektórych.

nikt przecież nic na siłe i niczego nieodpowiedzialnego nie zrobił.

Posted

Koperku wiesz, że kto jak kto, ale ja jestem wybitnie ostrożna w temacie wyprowadzania psów z boksów ogólnych do zdjęć, dlatego dziś byłam w schronie, uprzedziłam o planowanej akcji, spisałam boksy , które nas interesują, dostałam zgodę na akcję i uprzedziłam opiekuna - legal i kontrola, żadnego hurra optymizmu i radosnej tfffórczości. A akcja ma na celu obfocenie wszystkich suk z danych boksów - trochę też z geriatrii i na tym koniec. Nikt nie ma zamiaru wyciągać pojedynczych psów, a testy na koty robione w warunkach schroniskowych oraz testy inne psy uważam wręcz za idiotyczne a ich miarodajność za znikomą.

Posted

wiadomo ze MY jestesmy odpowiedzialne. w czystej teorii jednak koperek ma racje;) z drugiej jednak strony-cioteczki, przeciez nie kazdemu kto do schronu przyjdzie dadza psa wyjac z boksu wiec ostatecznie mozna sie tym az tak nie martwic. mam nadzieje,ze jutro nie bedziecie miec klopotow i zadzialacie przy kluskach. mialam tez byc w schr. ale wlasnie dzisial skasowalam auto;/ ( nie z mojej winy:D ) i jutro pewnie bede miala spotkanie z rzeczoznawca itd itp zatem powodzenia!

Posted

Basia1244 napisał(a):
Koperku wiesz, że kto jak kto, ale ja jestem wybitnie ostrożna w temacie wyprowadzania psów z boksów ogólnych do zdjęć, dlatego dziś byłam w schronie, uprzedziłam o planowanej akcji, spisałam boksy , które nas interesują, dostałam zgodę na akcję i uprzedziłam opiekuna - legal i kontrola, żadnego hurra optymizmu i radosnej tfffórczości. A akcja ma na celu obfocenie wszystkich suk z danych boksów - trochę też z geriatrii i na tym koniec. Nikt nie ma zamiaru wyciągać pojedynczych psów, a testy na koty robione w warunkach schroniskowych oraz testy inne psy uważam wręcz za idiotyczne a ich miarodajność za znikomą.

Basiu, nie napisałam tego z wiedzą, iż Ty taką akcję prowadzisz, bo jej zwyczajnie nie miałam. Natomiast dla OSTRZEŻENIA, że pojawia się w schronie dużo nowych wolontariuszy, których nie tyle co sama nie znam, co inni o nich także niewiele wiedzą, a widziałam, że są "używani" (przepraszam) do różnych rzeczy przy pomocy znanych mi już ludzi/wolontariuszy. Nie będę pisać kto i co, ale staram się to jakoś delikatnie poruszyć, aby wszyscy mieli oczy szeroko otwarte i troszkę rozsądku ;)

Posted

no ja Cie koperku straszny;P rozumiem. natomiast to juz chyba faktycznie lezy w rekach tych odpowiedizlanych by tych nowych niedoswiadczonych do niewiadomo czego nie uzywac. my z diunka dosc mocno bierzemy sobie to do serca przy wyprowadzaniu astow. a juz nie jedna osoba chciala "sobie amstafka wyporwadzic" ;/
Czy udalo sie dzisiaj kluske i jej towarzyszy wyprowadzic, Basiu,Bros? jak sprawa wyglada?

Posted

KLUSIA :) przesympatyczna, rozdaje buziaki

[IMG]http://i52.tinypic.com/35194dk.jpg[/IMG]

[IMG]http://i52.tinypic.com/2mr9qir.jpg[/IMG]

[IMG]http://i51.tinypic.com/20p9aaq.jpg[/IMG]

[IMG]http://i56.tinypic.com/wtep04.jpg[/IMG]

[IMG]http://i55.tinypic.com/fwtagg.jpg[/IMG]

Posted

kluska sie przypomina.
na allegro ma nawet sporo wejść, ale nikt sie nie dezwał. moletuje znajomych, czy by nie chcieli wziąć, ale juz mnie raczej w kwestii psiaków ignorują. ech...

Posted

moge pomoc w ogloszeniach Klusi ale potrzebny byłby jakis ładny tekst,moze ktoś mógłby napisać?
przydało by sie tez wkleic linki ogłoszeniowe w 1 post by było widac gdzie juz ma ogłoszenia.

Posted

[quote name='danka1234']moge pomoc w ogloszeniach Klusi ale potrzebny byłby jakis ładny tekst,moze ktoś mógłby napisać?
przydało by sie tez wkleic linki ogłoszeniowe w 1 post by było widac gdzie juz ma ogłoszenia.

ja na allegro napisałam tak:

Kluska ma 5 lat. Trafiła do wrocławskiego schroniska w grudniu 2010 roku.
Do tej pory nikt z odwiedzających jej nie zauważył:(
Klusia jest wielkości dużego jamnika, waży około 14 kg.
Jest idealnym pieskiem do mieszkania i do domku z ogrodem.
Ma świetny charakter! Uwielbia ludzi, jest energiczna i wesoła. W boksie schronikowym mieszka z kilkoma koleżankami, z kórymi się dogaduje.
Wykapana i nakarmiona dobrym jedzonkiem, stanie sie ozdobą rodziny!:)
KLUSIA szuka kochającego domu.
Zabierz ja ze schroniska!