Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 536
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj rano brakowało jeszcze 430 zł.
Wiecie jak oglądam wczorajsze zdjęcia Pitka z poprzedniej strony,to po prostu uwierzyć nie mogę,że nikt tu u nas w Polsce nie chciał go pokochać:shake:
A że na trzech łapkach kica...
No cóż ,to tylko dodaje mu uroku.
Sami zobaczcie jaka śliczna i kochana z niego pociecha.
Jutro wstawię kolejny meldunek bankowy.
I przybyło mi dzisiaj jeszcze 25 zł .
Otrzymałam do rąk własnych.
Dziękuję:loveu:
Czyli brakuje 405 zł

Posted

Rano sprawdzałam stan konta.
Brakuje nam jeszcze tylko 280 zł.
Bardzo dziękujemy za błyskawiczne wpłaty z cegiełek pitusiowych :loveu:
Zostały 3 dni do wyjazdu.

Posted

A może ktoś mógłby wyłozyć, pozyczyc te brakujące 200 zł. Na pewno dotrą tylko nie wiadomo, czy w ciagu 3 dni. Jesli przez 200 zł miałby psiak do domu nie pojechać, byłby to koszmar.

Posted

Świeżutkie wieści z frontu :lol:
Na podróż Pitusia mamy już 813 zł:loveu::loveu::loveu:
Serdecznie wszystkim dziękuję.
Jeżeli jeszcze ktoś ma ochotę nam pomóc ,to bardzo prosimy.
Oczywiście brakujące pieniążki również wyłożymy.
Pit nieodwołalnie wyjeżdża w piątek o 4 rano.
Dzisiaj jedziemy jeszcze do hurtowni w celu zakupienia nowych,ale znanych i ukochanych przez Pitusia zabawek,obróżki i smyczki.
Pojedzie ze swoim kocykiem,jeżykiem,sznurkami,piłeczka,longiesem....
Nowe posłanko będzie już na niego czekało tak samo jak twarożek,indyk i kurczaś w nowym domku:cool3:
Muszę jeszcze jego preparaty wapniowo-mineralne spakować i czerwoną bandankę od mamy chrzestnej [znaczy irmy] i ...
Sama nie wiem co jeszcze.
Koniecznie zdjęcia rtg ,paszport i książeczka już spakowane:roll:
Mam nadzieję,że o niczym nie zapomniałam

Posted

Koszt podróży będzie większy,ale połowę zwrócą przyszli właściciele Pitusia.
To jest 3,5 tysiąca kilometrów w obie strony.
Należy policzyć koszty paliwa,1 noclegu i opłaty za autostrady:lol:
Biorąc pod uwagę koszty leczenia Pitusia do tej pory,to na prawadę nie jest to oszałamiająca kwota.
Nie mniej jednak jednorazowy wydatek tej wysokości dla mnie był by zabójczy dlatego poprosiłam o pomoc.
Wszyscy dogomaniacy znający Pitusia i mnie nie mają podobnych wątpliwości.
Proszę się nie martwic ja również współuczestniczę w tych kosztach.
Będzie ,to prawdopodobnie 387 zł
Dziękuje jednak za czujność.
Dodam również,że koszt czipowania i paszportu nie wchodzą do tej zbieranej przeze mnie kwoty.

Posted

wanda ABSOLUTNIE TO NIE PRZESADA! wiozłam 8 lat temu psa i kota z Włoch (samolotem) i koszty sa naprawde baaardzo wysokie :(
Z tym, ze podróz zwierzatka , które waży ponad 10 kg samolotem to koszmar - moja suczka Lola leciała w klatce z bagażem. Weterynarz uprzedzał mnie, że tam panuje bardzo niska temperatura, musiałam psu kupic pikowana kamizelkę. Kot jako małe zwierzatko leciał na pokładzie (na kolanach w torbie)> nie musze ci mówic jaki to stres dla psa taka podroz samolotem... wiec samochód to może dłuższa podróz ale najlepsze wyjście - biorąc pod uwage dobro psa.

Posted

Bunia-zrób Pitusiowi duzo, dużo zdjęć i przed wyjazdem i oczywiscie na miejscu w nowym domku-nie wiem -ale jakoś mi smutno, że Pituś wyjeżdża..
Bedziemy trzymac kciuki za szeroką droge, a Wy -ślijcie sms-y, do znajomych, którzy moga cos na forum napisac..-bedziemy się martwic..

Posted

Może i ładnie-tylko dlaczego ona tak daleko??
Pitus taki wyjątkowy (w końcu nie każdy pies taki doświadczony chorobowo:evil_lol:)to i wyjatkowy domek musi miec-tak sobie to tłumacze..ale pojedzie i go nie bedzie i ..-no dobra-bo zaraz sie rozrycze...
Postaram się cieszyć:roll: