nata od jadzi Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Buniu,ucałuj Pitusia ode mnie i moich zwierzaków,Jadzi,Szkieletka i Żaby ,życzymy żeby wszystko się Wam udało i żeby wyjazd był możliwy jak najszybciej! Powodzenia! (pisała jola) Quote
bunia Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Dziękuję Jola. Pitek wyjeżdża w przyszły weekend. Pituś i reszta zwierzaków ucałowane :lol: Quote
majafaja Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 następny weekend to dla mnie też czas zmian :) przeprowadzka... powodzenia!!! PS: dzieki za konto Quote
Benia-b Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Zapraszam na cegiełkowy bazarek wszystkich co mają dzieciaczki-(nie wazne, czy swoje:evil_lol:).. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4377132#post4377132 Quote
bunia Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Pituś się przypomina ;) Pituś już w piątek wybiera się do nowego domku. Quote
Benia-b Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Bunia-ja zamiast się cieszyć, to płakac będe:placz:-dobrze, że go sama zawozisz;)-on juz tak smutno patrzy.. Quote
Benia-b Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Z bazarku 88zł-dziewczyny obiecały szybkie przelewy;) Quote
beamicha Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 ja Cioteczki dziś przelałam za bazarek od Benia-b ile jeszcze brakuje? Quote
bunia Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Dzisiaj rano brakowało jeszcze 430 zł. Wiecie jak oglądam wczorajsze zdjęcia Pitka z poprzedniej strony,to po prostu uwierzyć nie mogę,że nikt tu u nas w Polsce nie chciał go pokochać:shake: A że na trzech łapkach kica... No cóż ,to tylko dodaje mu uroku. Sami zobaczcie jaka śliczna i kochana z niego pociecha. Jutro wstawię kolejny meldunek bankowy. I przybyło mi dzisiaj jeszcze 25 zł . Otrzymałam do rąk własnych. Dziękuję:loveu: Czyli brakuje 405 zł Quote
bunia Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Rano sprawdzałam stan konta. Brakuje nam jeszcze tylko 280 zł. Bardzo dziękujemy za błyskawiczne wpłaty z cegiełek pitusiowych :loveu: Zostały 3 dni do wyjazdu. Quote
majafaja Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 suuper!!! :) to jeszcze tylko ciut ciut!!! :) Quote
Benia-b Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 To ja jeszcze jeden expresowy bazarek.. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=55931 Quote
katya Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Ponieważ mój bazarek trwa do piątku, to przelałam właśnie na Pittkową podróż 20zł, jeśli konik osiągnie wyższą kwotę, to dopłacę. Quote
supergoga Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 A może ktoś mógłby wyłozyć, pozyczyc te brakujące 200 zł. Na pewno dotrą tylko nie wiadomo, czy w ciagu 3 dni. Jesli przez 200 zł miałby psiak do domu nie pojechać, byłby to koszmar. Quote
bunia Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Świeżutkie wieści z frontu :lol: Na podróż Pitusia mamy już 813 zł:loveu::loveu::loveu: Serdecznie wszystkim dziękuję. Jeżeli jeszcze ktoś ma ochotę nam pomóc ,to bardzo prosimy. Oczywiście brakujące pieniążki również wyłożymy. Pit nieodwołalnie wyjeżdża w piątek o 4 rano. Dzisiaj jedziemy jeszcze do hurtowni w celu zakupienia nowych,ale znanych i ukochanych przez Pitusia zabawek,obróżki i smyczki. Pojedzie ze swoim kocykiem,jeżykiem,sznurkami,piłeczka,longiesem.... Nowe posłanko będzie już na niego czekało tak samo jak twarożek,indyk i kurczaś w nowym domku:cool3: Muszę jeszcze jego preparaty wapniowo-mineralne spakować i czerwoną bandankę od mamy chrzestnej [znaczy irmy] i ... Sama nie wiem co jeszcze. Koniecznie zdjęcia rtg ,paszport i książeczka już spakowane:roll: Mam nadzieję,że o niczym nie zapomniałam Quote
wanda szostek Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Czy tysiąc złotych na transport do Francji to nie przesada? Moim zdaniem coś tu nie gra. Quote
bunia Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Koszt podróży będzie większy,ale połowę zwrócą przyszli właściciele Pitusia. To jest 3,5 tysiąca kilometrów w obie strony. Należy policzyć koszty paliwa,1 noclegu i opłaty za autostrady:lol: Biorąc pod uwagę koszty leczenia Pitusia do tej pory,to na prawadę nie jest to oszałamiająca kwota. Nie mniej jednak jednorazowy wydatek tej wysokości dla mnie był by zabójczy dlatego poprosiłam o pomoc. Wszyscy dogomaniacy znający Pitusia i mnie nie mają podobnych wątpliwości. Proszę się nie martwic ja również współuczestniczę w tych kosztach. Będzie ,to prawdopodobnie 387 zł Dziękuje jednak za czujność. Dodam również,że koszt czipowania i paszportu nie wchodzą do tej zbieranej przeze mnie kwoty. Quote
iwop Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 wanda ABSOLUTNIE TO NIE PRZESADA! wiozłam 8 lat temu psa i kota z Włoch (samolotem) i koszty sa naprawde baaardzo wysokie :( Z tym, ze podróz zwierzatka , które waży ponad 10 kg samolotem to koszmar - moja suczka Lola leciała w klatce z bagażem. Weterynarz uprzedzał mnie, że tam panuje bardzo niska temperatura, musiałam psu kupic pikowana kamizelkę. Kot jako małe zwierzatko leciał na pokładzie (na kolanach w torbie)> nie musze ci mówic jaki to stres dla psa taka podroz samolotem... wiec samochód to może dłuższa podróz ale najlepsze wyjście - biorąc pod uwage dobro psa. Quote
Benia-b Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Bunia-zrób Pitusiowi duzo, dużo zdjęć i przed wyjazdem i oczywiscie na miejscu w nowym domku-nie wiem -ale jakoś mi smutno, że Pituś wyjeżdża.. Bedziemy trzymac kciuki za szeroką droge, a Wy -ślijcie sms-y, do znajomych, którzy moga cos na forum napisac..-bedziemy się martwic.. Quote
iwop Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 benia czemu ci smutno? przeciez we Francji jest tak ładnie! :loveu: Quote
Benia-b Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Może i ładnie-tylko dlaczego ona tak daleko?? Pitus taki wyjątkowy (w końcu nie każdy pies taki doświadczony chorobowo:evil_lol:)to i wyjatkowy domek musi miec-tak sobie to tłumacze..ale pojedzie i go nie bedzie i ..-no dobra-bo zaraz sie rozrycze... Postaram się cieszyć:roll: Quote
Recommended Posts