olalolaa Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Wpłynęło: 15zł Ola z Krakowa 30zł Ula G. dziękujemy! Quote
Olena84 Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 poszlo na Pimpka za maj - bedzie pisac za kwiecien ale to pomylka Quote
olalolaa Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Tak wpłynęło od ciebie Olena ;) więc: 10zł Olena 150zł Bożena P. Zabrze ( za czerwiec, lipiec i sierpień) Quote
Beatkaa Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 __Lara napisał(a):Dajcie nr konta, dorzucę coś. już wysłałam nr konta :) Quote
Hotel KADIF Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Helou :loveu: Pimpkowe oczko całkowicie zagojone. Nie ma śladu po brodawce i mam nadzieję, że mu nie odrośnie. Szczerze mówiąc nie spodziewałam się aż takich problemów z okiem. Mój Rudy też miał taką brodawkę na oku i też miał wymrażaną. Nie chodził w kołnierzu i nie drapał tego oka. A Pimpek cały czas się w nie czochrał i chodził w kołnierzu praktycznie do końca leczenia. Czas zająć się teraz zębami. Czy mam się umawiać do zwierzusiowej tak jak ustalałyśmy?:cool3: Pimpek parę dni temu chapnął mnie za nogę. :diabloti: Coś gadałam do psów, które były w ogrodzie a część z nich się pchała do domu. Zagradzałam nogą drzwi coby nie wlazły a tu nagle CHAP! Niestety Pimpek jest dosyć "ciężkim" psem do współpracy z uwagi na jego niedosłuch i niedowidzenie. Pisałam już o tym wcześniej, że trudno przewidzieć jak się zachowa w danej sytuacji. Trzeba cały czas pamiętać o tym pamiętać. Nie wolno do niego podchodzić znienacka i dotykać, nie wolno mu machać przed nosem rękami i nogami, jak widać wyżej :evil_lol:. Ale można go już wyprowadzać z domu trzymając za obrożę, ale bez szarpania i ciągnięcia. Pamiętacie, że tego nie lubił - kłapał paszczą, jak tylko dotknęliśmy obroży. Przynajmniej tyle osiągnęłam... he... he.. Quote
Beatkaa Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 Wydaje mi się,że można się już umówić z tymi ząbkami :):) Oj Pimpek Pimpek,współpraca z Tobą to cięzki orzech do zgryzienia:evil_lol: Quote
Ingrid44 Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Z Pimpusiem to trzeba sie obchodzic jak ze smierdzacym jajem :) :) :) Quote
Bjuta Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Oj Pimpuś, Pimpuś... Przestaniemy się przyznawać, że pochodzisz z psitula! Quote
Hotel KADIF Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 [quote name='Bjuta']Oj Pimpuś, Pimpuś... Przestaniemy się przyznawać, że pochodzisz z psitula! Ale on bardzo lubi się "psitulać" i na pewno nie zapomniał o swoim pochodzeniu... ;) Dziewczyny! Wczoraj otworzyłam worek otrzymany od golf-a. Niestety najpierw otworzyłam a potem zobaczyłam CO i zaczęłam czytać opakowanie. Okazało się, że to Hils Performance. Karmy typu "performance" są karmami dla psów pracujących, zaprzęgowych, tropiących. Zawierają dużo białka i tłuszczu, są wysoko energetyczne i wysoko kaloryczne. Poza tym jest dla psów w wieku 1-7 lat. Wg mnie ta karma nie bardzo nadaje się dla Pimpka. Gadałam z malibo i golf na ten temat. Żeby osłabić kaloryczność tego Hilsa można go mieszać z inną karmą typu light np. boshem . A ponieważ są to karmy ubogie w mikroelementy i witaminy będzie je uzupełniać Hils. W ten sposób znowu zrobi się zapas karmy dla Pimpka a ja dokupię jeszcze jeden pojemnik na karmę, żeby nie wietrzały otwarte w workach. Co Wy na to?:razz: Quote
malibo57 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Kompromis, ale w miarę sensowny. Performance, z tytułu wieku Pimpka, jest karmą zbyt "bogatą". Z kolei, karmienie Pimpka nią w zmniejszonej ilości ograniczy potrzebne mu składniki. Jedyne wyjście, jakie widzę, to mieszanie pół na pół z czymś "lekkim". Quote
olalolaa Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Wydaje mi się ok pomysł, tylko żeby nie miał jakiejś biegunki, bo miał z nią problemy.. no ale trzeba być dobrej myśli. Bosch nawet polecam, moje psy bardzo chętnie tego lighta jadły. No i z tego co pamiętam ma małe chrupki ;) Quote
malibo57 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 No, tak, jest takie niebezpieczeństwo. Karmę trzeba wprowadzać powoli, więc Bosch potrzebny na cito. Quote
olalolaa Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 malibo57 napisał(a):No, tak, jest takie niebezpieczeństwo. Karmę trzeba wprowadzać powoli, więc Bosch potrzebny na cito. to co zamawiam? Będzie na jutro ;) Quote
olalolaa Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Zamówione, ale chyba będzie w środę, bo coś się w telekarmie zmieniło, zawsze było tak, że jeśli zamówienie przyjęte do godz. 15 to realizują na następny dzień.. teraz mi wyskoczyło że dostarczone będzie w środę, nie wiem dlaczego, no ale to chyba az takiej różnicy nie robi ;) Quote
danavas Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Wysłałam skromne 54,50 zł z mojego bazarku na Pimpulka-Gryzika... Cioteczko DIF zrób sobie porządek w skrzyneczce bo się do Ciebie dobijam na pw:) Quote
Hotel KADIF Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 danavas napisał(a):Wysłałam skromne 54,50 zł z mojego bazarku na Pimpulka-Gryzika... Cioteczko DIF zrób sobie porządek w skrzyneczce bo się do Ciebie dobijam na pw:) O rany, znowu się zapchała... Zaraz zrobię porządek... Super, że karma zamówiona. Na razie dopóki nie przyjdzie bosh przemieszałam mu resztki jego Puriny z hilsem. Mam nadzieję, że nie będzie problemów... A na tym filmiku widać jego oczko. Całkiem zdrowe :) [video=youtube;9nz7Q1XIs9Q]http://www.youtube.com/watch?v=9nz7Q1XIs9Q&feature=player_embedded[/video] :loveu::loveu::loveu: Quote
Mysia_ Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 widać, że oczko Pimpka miało profesjonalną opiekę ;)wspaniale, że tak pięknie się zagoiło. Quote
Hotel KADIF Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 [quote name='Mysia_']widać, że oczko Pimpka miało profesjonalną opiekę ;)wspaniale, że tak pięknie się zagoiło. Sama jestem zdziwiona po tym co się działo z tym okiem! :shake: Pozostało jedynie jasne wgłębienie na powiece po tej brodawce. To co? Teraz ząbki robimy? Quote
olalolaa Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 DIF napisał(a): To co? Teraz ząbki robimy? Tak jest! I szukamy domku! Quote
Ingrid44 Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Pimpek znowu wstydu narobi u weta:shake:;):cool3: Quote
Beatkaa Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 Ingrid44 napisał(a):Pimpek znowu wstydu narobi u weta:shake:;):cool3: Ale i tak go baaaardzo kochamy :lol: Quote
Recommended Posts