olalolaa Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 No własnie Pimpusiu ;) Dzis wpłynęło 10zł od Paulinken :) Quote
Beatkaa Posted April 20, 2011 Author Posted April 20, 2011 Zaglądam z niecierpliwością...co u Pimpka,jak po zabiegu.Mam nadzieję,że wszystko dobrze.DIF czekamy na informacje. Quote
Hotel KADIF Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Pimpuś jest po zabiegu! :p Muszę Wam powiedzieć, że jestem pod ogromnym wrażeniem lecznicy dr. Garncarza! Najpierw rozmawiała z nami dr. anastezjolog, potem dr. Garncarz. Niestety oboje Pimpek chciał zjeść na surowo. Na 100 % wykazywał agresję lękową! U nas, czyli w pimpkowym "domu" wobec malibo zachowywał się jak bylo pokazane wyżej, ale w lecznicy znalazł się w obcym pomieszczeniu, gdzie każdy chciał go dotykać, badać i kłuć. Był bardzo pobudzony i nie skory do współpracy... Ale udało się wszystko zrobić! Powieka była znieczulona lidokainą a Pimpali dostał głupiego jasia. Po 45 minutach był do odbioru...Brodawaka jest wymrożona. Na razie wisi ona w postaci strupa, powinna odpaść, ewentualnie odpadnąć :evil_lol:;) w ciągu 7 dni. Dostaliśmy receptę na difadol i tobrexan - muszę wykupić. Jutro dowiem się ile będą kosztowały. Przy okazji Pimpek miał zrobione EKG serducha, bo przy badaniu osłuchowym wyszły jakieś szmery w sercu. Okazała się, że szmery powstały najprawdopodobniej wskutek pobudzenia psa, dyszenia i braku mozliwości dokładnego zbadania. Ale EKG jest... :evil_lol: Przedstawiam skany dokumentów: I faktura: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/f9b4196717c045d9.html Wyliczę koszty transportu i zapytam w aptece ile będą kosztowały leki i jutro się odezwę.. Quote
olalolaa Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Uhh to dobrze że po wszystkim, mam nadzieję że nikogo nie ugryzł ;) Quote
Hotel KADIF Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 olalolaa napisał(a):Uhh to dobrze że po wszystkim, mam nadzieję że nikogo nie ugryzł ;) Miał kaganiec!:evil_lol::eviltong: Ale cały czas powtarzałam lekarzom, że on na co dzień i jak zaufa... jest po prostu "NORMALNY"! I jeszcze raz powtórzę: Pimpek jest jak "Media Markt - Nie Dla Idiotów"! He.. he...;) Quote
olalolaa Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 DIF napisał(a): Pimpek jest jak "Media Markt - Nie Dla Idiotów"! He.. he...;) Ooo! dobre! :) Quote
Hotel KADIF Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Pimpek w nocy rozwalił sobie to oko!:-( Rano jak wstałam było całe we krwi i w ropie. Przemyłam oko, oczyściłam i założyłam mu kołnierz. Lekarz mówił, że nie trzeba zakładać, bo pies nie będzie sobie tarł oka. Bo będzie go szczypać i boleć przy dotknięciu łapą. Poza tym Pimpek ma potworną biegunkę, taką jak na początku. Dzisiaj chyba pierwszy raz w życiu jak sprzątałam rano psi pokój zbierało mi się na wymioty. Zielona, śmierdząca, okropna kupa. :mdleje: Mam nadzieję, że to tylko w skutek stresu, ale jestem zdania, że powinniśmy powtórzyć odrobaczenie. Dwa dni temu zostały odrobaczone psy malibo a teraz chciałabym odrobaczyć resztę, żeby był komplet. Odrobaczamy Drontalem Plus. To bardzo dobry środek, jeden ze skuteczniejszych na rynku. Dla Pimpka na pełne odrobaczanie potrzebne są trzy tabletki. Stosuje się 1 tabl na 10 kg, a Pimpek waży 15 kg, czy na jedno odrobaczenie 1,5 tabletki. Po dwóch tygodniach powtórka. 1 tabletka kosztuje ok 13-14 zł. Potrzebne są trzy tabletki na prawidłowe odrobaczenie, czyli koszt ok 40 zł. Czy mam zakupić?:cool3: Aha i jeszcze jedno! Dostałam od malibo pieniądze na obrożę Kiltix. Oczywiście kupiłam i doczepiłam do obroży adresówkę, w razie gdyby Pimpali się zagubił w tej warszawc. Pimpek jest zabezpieczony przed pchłami i kleszczami na 5 miesięcy. :lol: Quote
LILUtosi Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Dif Drontal plus ma jeszcze w ofercie tabletkę na 35kg - jedna. Kosztuje 28zł. Tak wychodzi taniej. Po za tym na rynku pokazał się bardzo dobry środek zbliżony składem do drontala, Dechinal plus. 1 tabletka na 10kg - 7zł Quote
Hotel KADIF Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 LILUtosi napisał(a):Dif Drontal plus ma jeszcze w ofercie tabletkę na 35kg - jedna. Kosztuje 28zł. Tak wychodzi taniej. Po za tym na rynku pokazał się bardzo dobry środek zbliżony składem do drontala, Dechinal plus. 1 tabletka na 10kg - 7zł Rzeczywiście! Znalazłam takie porównanie środków na robaki. Wynika z niego, że te dwa preparaty są identyczne i działają na takie same robale. Zaraz przegrzebię internet głębiej! ;) Quote
olalolaa Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Oj nie dobrze że rozdrapał oczko :( mam nadzieje że tylko zerwał tego strupa a oczka sobie nie uszkodził.. Quote
Beatkaa Posted April 21, 2011 Author Posted April 21, 2011 Biegunka pewnie ze stresu... :( Bidulek...mam nadzieję,że z oczkiem nic poważnego sobie nie zrobił. Quote
Ingrid44 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Dobrze ze juz po wszystkim . Wspolczuje sprzatania tych zielonych kup ale to napewno ze stresu i glupiego jasia . Quote
danavas Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 dobrej nocki Pimpusiu...niech sie oczko szybko goi i nie rób już zielonych kupek z kosmosu...a Hasło :Pimpek...jak media nie dla idiotów powinno byc na jego ogłoszeniach wyborczych:) Quote
Beatkaa Posted April 21, 2011 Author Posted April 21, 2011 DIF jeśli uważasz,że trzeba powtórzyć odrobaczenie to wybierz coś optymalnego dla naszego Pimpka i oczywiście kupuj ;) Quote
Hotel KADIF Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 [quote name='danavas']dobrej nocki Pimpusiu...niech sie oczko szybko goi i nie rób już zielonych kupek z kosmosu...a Hasło :Pimpek...jak media nie dla idiotów powinno byc na jego ogłoszeniach wyborczych To może tak zagłosujmy?! :evil_lol: Przy czyszczeniu oka Pimpek dzisiaj mnie ugryzł! Nie chapnął, ale normalnie ugryzł! :diabloti: Nic się nie stało, krew się nie polała...;) Po prostu boli go to oczko i tyle.... Po czyszczeniu był przymilny i wesolutki!:p [quote name='Beatkaa']DIF jeśli uważasz,że trzeba powtórzyć odrobaczenie to wybierz coś optymalnego dla naszego Pimpka i oczywiście kupuj ;-) Beatko! Myslę, że zakupię ten Dehinal Plus... Przegrzebałam internet i wg informacji netowych jest to środek działający podobnie jak drontal plus. Ma podobny skład oraz podobnie działa na na glisty, tęgoryjce, włosogłówki oraz na tasiemce! Czyli full wypas....:-P Chyba kupię! ;-) Quote
malibo57 Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Dehinel Plus ma identyczny skład, jak Drontal Plus, czyli powinien być równie skuteczny. Po ostatnich wydarzeniach związanych z robaczycą, bardzo proszę, żeby moje psy zostały odrobaczone ponownie po 2 tyg. Ostrożności nigdy za wiele. te środki nie wchłaniają się do krwi, działają tylko w obrębie układu pokarmowego, dlatego odrobaczanie należy powtórzyć ze względu na larwy wędrujące. Przy dużej inwazji pasożytów nawet 2 lub 3 razy. A najlepiej, 10 dni po odrobaczeniu zbadać kał. Quote
olalolaa Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Wpłynęło 25zł od 26asia. Dif jak będziesz miała chwilkę, proszę o PW ile trzeba przelać za wszystko, wraz z hotelowaniem za kwiecień ;) Quote
Beatkaa Posted April 22, 2011 Author Posted April 22, 2011 olalolaa napisał(a):Wpłynęło 25zł od 26asia. Dif jak będziesz miała chwilkę, proszę o PW ile trzeba przelać za wszystko, wraz z hotelowaniem za kwiecień ;) Olu sprawdź czy w rozliczeniu wszystko się zgadza :) DIF napisał(a): Beatko! Myslę, że zakupię ten Dehinal Plus... Przegrzebałam internet i wg informacji netowych jest to środek działający podobnie jak drontal plus. Ma podobny skład oraz podobnie działa na na glisty, tęgoryjce, włosogłówki oraz na tasiemce! Czyli full wypas....:-P Chyba kupię! ;-) Kupuj kupuj kochana,wydaje się optymalny :) Quote
Hotel KADIF Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 Witamy już prawie poświątecznie!:p Niestety u nas święta minęły pod znakiem Pimpka... Po nocnym rozdrapaniu oczko fatalne, ropiejące i bolesne! W piątek wyglądało kiepsko i pojechałam do naszego weta. Pimpek dostał antybiotyk shotapen, ogólnie działający. Wet kazał cały czas stosować wykupione krople i powiedział, że dosyć często się zdarza, że pies sobie rozdrapuje oko po kriodestrukcji, ale krople powinny zrobić swoje. Żeby potwierdzić jego słowa wieczorem zadzwoniłam do Kliniki dr. Garnarza. Pani dr oddzwoniła do mnie i potwierdziła, że są możliwe wysięki i ropienie oka. Mam stosować krople i odezwać się po śwętach, jakby coś się działo. I rzeczywiście! Oczko z dnia na dzień jest lepsze, po nocy nie jest tak zaklejone ropą jak było wcześniej... Wczoraj podczas przemywania po prostu ta brodawka mu odpadła - została na waciku. Niestety Pimpali nie jest psem dobrym do współpracy... Na wszystko co się z nim robi reaguje bardzo agresywnie!:roll: Przemywanie oka i wszelkie zbiegi zakraplające odbywają się w kagańcu a mąż musi go mocno trzymać. Na początku było naprawdę ciężko nawet go utrzymać, bo się okropnie rzucał, ale z dnia na dzień jest coraz lepiej. Oczko mniej boli a dzielny Pimpek na koniec zabiegów dostaje w nagrodę smaki! :p Quote
Beatkaa Posted April 25, 2011 Author Posted April 25, 2011 DIF,no to macie z nim tam wesoło...Dobrze,że jakoś dajecie rade i że Pimpuś coraz lepiej znosi "zabiegi pielęgnacyjne" przy oczku ;) Quote
Mysia_ Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 no to rzeczywiście mieliście Święta :roll: Dobrze, że już jest lepiej ;) i że Pimpek ma takich zaradnych opiekunów :loveu: Quote
Beatkaa Posted April 26, 2011 Author Posted April 26, 2011 DIF proszę jeśli możesz to ułóż króciutki tekst o Pimpku jaki jest teraz,bo gdyby go ogłaszać to w sumie nie mamy żadnego nowego tekstu :( Quote
Recommended Posts