Hotel KADIF Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Bjuta napisał(a):Moj pies też się leni już trzeci miesiąc. No właśnie... Pimpek jest jedynym psem, który w takich ilościach gubi sierść. Mam przecież długowłosą Szantę i Alfa, ale tak nie lnieją...:roll: Quote
olalolaa Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Masakra z takim futrem.. furminator nic nie pomaga? Quote
Hotel KADIF Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 [quote name='olalolaa']Masakra z takim futrem.. furminator nic nie pomaga? No nie....:mdleje: Quote
Beatkaa Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 Pimpek - zrzucasz futro na lato :eviltong: Tylko kto by pomyślał,że tego tyle tam jest :cool3: Quote
Olena84 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 On sie po prostu dzieli tym co ma z innymi, a wy tego nie doceniacie! Quote
Ingrid44 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Poduchy mozna robic dla inych pieskow , bo innaczej to zginiecie w tym futrze :) Quote
Hotel KADIF Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Olena84 napisał(a):On sie po prostu dzieli tym co ma z innymi, a wy tego nie doceniacie! :roflt::roflt::roflt: Quote
Hotel KADIF Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Pimpuś to starunio jednak:-(. Sporo śpi i lata po ogrodzie z innymi psami. Wczoraj nagle nam zniknął. Poleciał do psiego pokoju i tam zasnął w fotelu. A ja go szukałam po ogrodzie jak ta jedna... :roll: Nagrałam taki filmiczek, dość smutny... Nie przestraszcie się bałaganu, ale Baster ściąga zasłony którymi są pozakrywane od góry klatki:diabloti:: [video=youtube;HAAToBiu4Ko]http://www.youtube.com/watch?v=HAAToBiu4Ko&feature=player_embedded[/video] Ale nagrałam również wesolutki filmik, tuż po tym jak nagrałam ten poprzedni. Pimpali łaskawie zszedł na dół i wspólnie rozmrażaliśmy lodówkę ..he..he... [video=youtube;IL9gEOlIX5E]http://www.youtube.com/watch?v=IL9gEOlIX5E&feature=player_embedded[/video] Na końcu widać jak Pimpek mnie chapnął za nogę, gdy zabawa już mu się przestała podobać. Widać też jak bierze uszy do tyłu a ja pomimo tego dalej się z nim bawię. I mam za swoje-ostrzegawcze chapnięcie za kapeć!:diabloti: Quote
malibo57 Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 No, przegięłaś, wyraźnie Ci pies mówił, że ma dość - Pimpuś ma swój charakterek:) A pierwszy filmik wcale nie jest smutny, ot, gorszy dzień, gorsza chwila - zmęczył się chłopina, a Ty przerwałaś mu drzemkę. I tak był bardzo uprzejmy;-) Quote
Hotel KADIF Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 malibo57 napisał(a):No, przegięłaś, wyraźnie Ci pies mówił, że ma dość - Pimpuś ma swój charakterek:) Oj mówił..mówił! Ale nie posłuchałam a wysyłał wyraźne sygnały:roll: Quote
malibo57 Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Przyznaj się - adrenalinka? Badanie granic? Nie krytykuję, broń Boże! Im lepiej poznasz Pimpka i jego granice, tym więcej info dla ew. DS. Quote
Beatkaa Posted May 28, 2011 Author Posted May 28, 2011 Pimpek w końcu nie pierwszej młodości,może miewać jakieś gorsze dni i to normalne...W schronisku przeciez byl ponad 7 lat,a ja w sumie nie wiem czy on od szczeniaka tam był czy trochę podrośnięty tam trafił.:roll: Bardzo lubię oglądać Pimpka jak sie bawi...w ogóle to ja strasznie lubię oglądać filmiki z Pimpusiem,uśmiecham się jak głupia do monitora :lol: Quote
Hotel KADIF Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 malibo57 napisał(a):Przyznaj się - adrenalinka? Badanie granic? Nie krytykuję, broń Boże! Im lepiej poznasz Pimpka i jego granice, tym więcej info dla ew. DS. Raczej badanie granic... Już wiadomo, że Pimpek nie lubi jak przy nim się gmera nogami. Kiedyś, nie pamiętam czy o tym pisałam, też chapnął mnie tak za nogę, jak zagradzałam mu stopą wejście do garażu z ogrodu. Beatkaa napisał(a): Bardzo lubię oglądać Pimpka jak sie bawi...w ogóle to ja strasznie lubię oglądać filmiki z Pimpusiem,uśmiecham się jak głupia do monitora :lol: Chyba teraz będę wklejała więcej filmików niż zdjęć... Jak wiadomo po Arktyce o wiele łatwiej jest psa z obory posadzić na łóżku i pstryknąć fotkę niż nagrać filmik jak siedzi na tym łóżku bez ruchu i tylko wytrzeszcza oczy ze strachu. Na filmach widać "prawdziwy" charakter psa i kontakt z opiekunem!;-) No i można łatwo wychwycić jakieś nieprawidłowe zachowania czy sygnały. Quote
Hotel KADIF Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Przepraszam Was bardzo, ale to bardzo pilne!! Kochani! Pomocy!!! Wczoraj, 30.05. br, w godzinach popołudniowych zaginął [SIZE=5]KUMPEL, mój hotelowicz!! Zaginął w okolicach Józefowa! Najprawdopodobniej przeskoczył ogrodzenie! Poszukiwania psa po okolicy nic nie dały, psa nie ma!!! Bardzo Was proszę roześlijcie info po znajomych, maile, pw! To młody psiak w typie bull jak trafi na walki to koniec!!! Quote
róża35 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Wczoraj ,czyli 29.5.,biedny piesio, na pewno się znajdzie:???: Quote
Beatkaa Posted May 30, 2011 Author Posted May 30, 2011 Biedny Kumpel...nieciekawa sprawa:shake::shake: DIF napisał(a): Chyba teraz będę wklejała więcej filmików niż zdjęć... Jak wiadomo po Arktyce o wiele łatwiej jest psa z obory posadzić na łóżku i pstryknąć fotkę niż nagrać filmik jak siedzi na tym łóżku bez ruchu i tylko wytrzeszcza oczy ze strachu. Na filmach widać "prawdziwy" charakter psa i kontakt z opiekunem!;-) No i można łatwo wychwycić jakieś nieprawidłowe zachowania czy sygnały. Oj tam oj tam :evil_lol: Filmik to super sprawa,ale zdjęcia koniecznie potrzebne do ogłaszania :p Quote
Hotel KADIF Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Beatkaa napisał(a):Biedny Kumpel...nieciekawa sprawa:shake::shake: Oj tam oj tam Filmik to super sprawa,ale zdjęcia koniecznie potrzebne do ogłaszania Ależ zdjęcia też będą oczywiście.... :) Dziewczyny! Dzisiaj Pimpek jakoś dziwnie się czuje.:roll: Rano nie chciał zejść na dół, ledwo wstał jakby go bolały stawy i mięśnie. Ledwo zlazł po tych schodach... Jakiś dziwny jest i zastanawiam się, czy nie przełożyć tych zębów. W końcu to kolejna narkoza obciążająca organizm..Może go przyobserwuję trochę? Jak myślicie? Quote
malibo57 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Sprawdź, czy nie ma temperatury. I qoopę koniecznie. A zęby to dziś miały być? Quote
_Goldenek2 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Ja myślę, że to nawet konieczne. Psiak ma swoje lata i na taki zabieg powinien być w dobrej kondycji, bo zamiast pomóc możemy szybko wyprawić go za TM. Quote
Hotel KADIF Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 malibo57 napisał(a):Sprawdź, czy nie ma temperatury. I qoopę koniecznie. A zęby to dziś miały być? Nie ma temperatury, qpa normalna. I niby normalnie się zachowuje, ale pali mi się czerwona lampka, bo jest "inny" niż zwykle. Zęby mają być w czwartek, ale wydaje mi się, że to krótki czas na obserwację psa... Chyba przełożę:roll:. Zresztą zaraz zadzwonię do Ewy i zobaczymy co powie... Quote
malibo57 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Miej na myśli, że w razie dalszego spadku formy trzeba go wetowi pokazać. Quote
Beatkaa Posted May 31, 2011 Author Posted May 31, 2011 Jeśli jest coś niepokojącego to może lepiej jednak te zęby przełożyć...:roll: Quote
olalolaa Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Nie ma co ryzykować, nawet jeśli to tylko jego samopoczucie bo temp. i kupa ok to przełóż zabieg.. Quote
Olena84 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Pimpuś cudny na obu filmach, nie może Cie ciagle zabawiac;). Quote
Recommended Posts