Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bjuta napisał(a):
Moj pies też się leni już trzeci miesiąc.

No właśnie... Pimpek jest jedynym psem, który w takich ilościach gubi sierść. Mam przecież długowłosą Szantę i Alfa, ale tak nie lnieją...:roll:

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Pimpuś to starunio jednak:-(. Sporo śpi i lata po ogrodzie z innymi psami.
Wczoraj nagle nam zniknął. Poleciał do psiego pokoju i tam zasnął w fotelu. A ja go szukałam po ogrodzie jak ta jedna... :roll:
Nagrałam taki filmiczek, dość smutny... Nie przestraszcie się bałaganu, ale Baster ściąga zasłony którymi są pozakrywane od góry klatki:diabloti::

[video=youtube;HAAToBiu4Ko]http://www.youtube.com/watch?v=HAAToBiu4Ko&feature=player_embedded[/video]

Ale nagrałam również wesolutki filmik, tuż po tym jak nagrałam ten poprzedni. Pimpali łaskawie zszedł na dół i wspólnie rozmrażaliśmy lodówkę ..he..he...

[video=youtube;IL9gEOlIX5E]http://www.youtube.com/watch?v=IL9gEOlIX5E&feature=player_embedded[/video]

Na końcu widać jak Pimpek mnie chapnął za nogę, gdy zabawa już mu się przestała podobać. Widać też jak bierze uszy do tyłu a ja pomimo tego dalej się z nim bawię. I mam za swoje-ostrzegawcze chapnięcie za kapeć!:diabloti:

Posted

No, przegięłaś, wyraźnie Ci pies mówił, że ma dość - Pimpuś ma swój charakterek:)
A pierwszy filmik wcale nie jest smutny, ot, gorszy dzień, gorsza chwila - zmęczył się chłopina, a Ty przerwałaś mu drzemkę. I tak był bardzo uprzejmy;-)

Posted

malibo57 napisał(a):
No, przegięłaś, wyraźnie Ci pies mówił, że ma dość - Pimpuś ma swój charakterek:)

Oj mówił..mówił! Ale nie posłuchałam a wysyłał wyraźne sygnały:roll:

Posted

Pimpek w końcu nie pierwszej młodości,może miewać jakieś gorsze dni i to normalne...W schronisku przeciez byl ponad 7 lat,a ja w sumie nie wiem czy on od szczeniaka tam był czy trochę podrośnięty tam trafił.:roll:

Bardzo lubię oglądać Pimpka jak sie bawi...w ogóle to ja strasznie lubię oglądać filmiki z Pimpusiem,uśmiecham się jak głupia do monitora :lol:

Posted

malibo57 napisał(a):
Przyznaj się - adrenalinka? Badanie granic? Nie krytykuję, broń Boże! Im lepiej poznasz Pimpka i jego granice, tym więcej info dla ew. DS.

Raczej badanie granic... Już wiadomo, że Pimpek nie lubi jak przy nim się gmera nogami. Kiedyś, nie pamiętam czy o tym pisałam, też chapnął mnie tak za nogę, jak zagradzałam mu stopą wejście do garażu z ogrodu.

Beatkaa napisał(a):

Bardzo lubię oglądać Pimpka jak sie bawi...w ogóle to ja strasznie lubię oglądać filmiki z Pimpusiem,uśmiecham się jak głupia do monitora :lol:

Chyba teraz będę wklejała więcej filmików niż zdjęć...
Jak wiadomo po Arktyce o wiele łatwiej jest psa z obory posadzić na łóżku i pstryknąć fotkę niż nagrać filmik jak siedzi na tym łóżku bez ruchu i tylko wytrzeszcza oczy ze strachu.
Na filmach widać "prawdziwy" charakter psa i kontakt z opiekunem!;-)
No i można łatwo wychwycić jakieś nieprawidłowe zachowania czy sygnały.

Posted

Przepraszam Was bardzo, ale to bardzo pilne!!

Kochani! Pomocy!!!

Wczoraj, 30.05. br, w godzinach popołudniowych zaginął [SIZE=5]KUMPEL
, mój hotelowicz!!
Zaginął w okolicach Józefowa! Najprawdopodobniej przeskoczył ogrodzenie! Poszukiwania psa po okolicy nic nie dały, psa nie ma!!!

Bardzo Was proszę roześlijcie info po znajomych, maile, pw! To młody psiak w typie bull jak trafi na walki to koniec!!!

Posted

Biedny Kumpel...nieciekawa sprawa:shake::shake:

DIF napisał(a):

Chyba teraz będę wklejała więcej filmików niż zdjęć...
Jak wiadomo po Arktyce o wiele łatwiej jest psa z obory posadzić na łóżku i pstryknąć fotkę niż nagrać filmik jak siedzi na tym łóżku bez ruchu i tylko wytrzeszcza oczy ze strachu.
Na filmach widać "prawdziwy" charakter psa i kontakt z opiekunem!;-)
No i można łatwo wychwycić jakieś nieprawidłowe zachowania czy sygnały.

Oj tam oj tam :evil_lol: Filmik to super sprawa,ale zdjęcia koniecznie potrzebne do ogłaszania :p

Posted

Beatkaa napisał(a):
Biedny Kumpel...nieciekawa sprawa:shake::shake:

Oj tam oj tam Filmik to super sprawa,ale zdjęcia koniecznie potrzebne do ogłaszania

Ależ zdjęcia też będą oczywiście.... :)

Dziewczyny!
Dzisiaj Pimpek jakoś dziwnie się czuje.:roll:
Rano nie chciał zejść na dół, ledwo wstał jakby go bolały stawy i mięśnie. Ledwo zlazł po tych schodach...
Jakiś dziwny jest i zastanawiam się, czy nie przełożyć tych zębów. W końcu to kolejna narkoza obciążająca organizm..Może go przyobserwuję trochę? Jak myślicie?

Posted

malibo57 napisał(a):
Sprawdź, czy nie ma temperatury. I qoopę koniecznie. A zęby to dziś miały być?

Nie ma temperatury, qpa normalna. I niby normalnie się zachowuje, ale pali mi się czerwona lampka, bo jest "inny" niż zwykle.
Zęby mają być w czwartek, ale wydaje mi się, że to krótki czas na obserwację psa... Chyba przełożę:roll:.
Zresztą zaraz zadzwonię do Ewy i zobaczymy co powie...