Hotel KADIF Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Mysia_ napisał(a):i jak tam Pimpuś dzisiaj się czuje? :) Dzisiaj Pimpek czuje się średnio, jeśli mogę tak powiedzieć. Ostatnio jakoś mu ciężko wstawać, tak jak na tym wklejonym wyżej filmiku. Przedwczoraj ledwo zjadł kolację, wczoraj śniadanie ledwo naruszył i qpa była luźna. Ale wczorajszą kolację opchnął całą. I cieszył się jak wariat jak ją niosłam na górę. Dzisiaj ciężko mu było wstać po nocy, ale jak się rozruszał jest OK. Ale tak czy inaczej zęby odmówiłam, na wszelki wypadek:roll:. Quote
asikowska Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 cioteczki tyle Was tutaj, zapraszam na wątek potrzebujmy pomocy dla Kilerka którego właścicielka będąc w ciąży oddała do schroniska http://www.dogomania.pl/threads/189825-Kiler-zn%C3%B3w-niechciany-Pa%C5%84cia-w-ci%C4%85%C5%BCy-pies-do-schroniska-zbieramy-deklaracje!/page14 Quote
olalolaa Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Może tak się czuje przez ta zmianę karmy hmm.. oby było lepiej z Pimpkiem. Quote
Ingrid44 Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 OSTRZEŻENIE z FB. "Ostrzeżenie ze schroniska w Gaju, że jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafów szkolonych do walk !!! Ten facet to Lukasz C. lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !" Quote
Hotel KADIF Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Ingrid! Dostałam maila w tej sprawie!:shake::angryy: Pimpek niby jest ok, ale nie do końca! COŚ się w nim zmieniło! Rano niechętnie wstaje, ale jak wstanie to jest dobrze. Wychodzi do ogrodu i lata z psiakami. Ale jak tylko wyczai, że może biec na gór ę do siebie to leci i już zostaje. Nie schodzi nawet jak coś się dzieje. Potrafi spać pół dnia na górze w otwartym (otwarta bramka i drzwi) psim pokoiku. A jak juz go "zmuszę" do zejścia jest ok. Dużo odpoczywa, dużo śpi i raczej się nie przemęcza. Quote
olalolaa Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Może dlatego ze zrobiło się gorąco, on jakby nie patrzeć sie starzeje, nie ma siły w upale się bawic biedak :( Quote
Mysia_ Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 też o tym pomyślałam, że to może przez te upały? :-( Po schroniskowych psiakach też widać, że dają im w kość :-( Quote
Beatkaa Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 oj..te upały to dają w kość :( może jak bedzie chłodniej to bedzie się Pimpek lepiej czuł..no zobaczymy. Quote
Ingrid44 Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Biedak ma takie grube futro ze te upaly napewno go mecza. Pozatym to juz nie mlodziaszek. Moze jak upaly mina trzeba bedzie go poobserwowac . Quote
olalolaa Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Zapłacone zostało za hotelik Pimpka (maj) 403zł i Dif poprosiła o przelanie 22zł za kropelki do oczu które musiała mu kupić w poprzednim miesiącu więc razem 425zł. Wpływy: 10zł - Bjuta 25zł - 26Asia Quote
Hotel KADIF Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 olalolaa napisał(a):Zapłacone zostało za hotelik Pimpka (maj) 403zł i Dif poprosiła o przelanie 22zł za kropelki do oczu które musiała mu kupić w poprzednim miesiącu więc razem 425zł. Dziękuję bardzo! Co prawda jeszcze nie mam na koncie, ale skoro wysłane to będą lada chwila :) Pimpek czuje się już dobrze. Nie mam pojęcia o mu było. Normalnie je, normalnie chodzi i schodzi ze schodów. Co prawda rano, po nocy budzi się cały sztywny i ledwo wstaje, ale ja też tak mam...;) Zęby robimy w czwartek o 10:30!! Quote
olalolaa Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Dziś na pewno będą zaksięgowane ;) Pimpusiu kochany trzymaj się jakoś i już nas nie strasz! Jak i ludzie, psiaki tez maja gorsze dni, ale martwi mnie to, że tak jak piszesz ciężko się zbiera itd, pewnie stawy coraz bardziej odmawiają posłuszeństwa biedakowi :( Może jemu potrzebne są jakieś suplementy? Choćby naturalne, typu kurze łapki ;) Niech wet dobrze obejrzy mu paszcze bo może być tak że dziąsła już są chore a to powoduje całe jego złe samopoczucie.. A jak z jedzonkiem? Chętnie? Quote
Hotel KADIF Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 olalolaa napisał(a):Dziś na pewno będą zaksięgowane ;) Pimpusiu kochany trzymaj się jakoś i już nas nie strasz! Jak i ludzie, psiaki tez maja gorsze dni, ale martwi mnie to, że tak jak piszesz ciężko się zbiera itd, pewnie stawy coraz bardziej odmawiają posłuszeństwa biedakowi :( Może jemu potrzebne są jakieś suplementy? Choćby naturalne, typu kurze łapki ;) Niech wet dobrze obejrzy mu paszcze bo może być tak że dziąsła już są chore a to powoduje całe jego złe samopoczucie.. A jak z jedzonkiem? Chętnie? Pieniążki wpłynęły! Dziękuję bardzo!:loveu: Olu, je chętnie i duuużo! Zawsze zjada całą porcję z michy, ale widzę, że ma dyskomfort przy gryzieniu. Zęby są naprawdę kiepskie a jeden chyba jest do ekstrakcji. Ponieważ Pimpali czuje się już dobrze jutro jedziemy. Na 10:30, już potwierdziłam, że będziemy. Quote
dangos19 Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Trzymaj się Pimpulu jutro u zębologa, napewno Ci ulży tylko go nie pogryź a zważ też na swoją opiekunke. Bądź zdrowy i nie daj się pogodzie. Quote
Mysia_ Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 no to trzymam kciuki, żeby wszystko poszło dobrze :) Quote
Beatkaa Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 Zaciskam mocno kciuki za naszego Pimpalińskiego :kciuki::kciuki: Quote
Ingrid44 Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Jak tam Pimalinski po zabiegach ? Wszyszy cali ? Quote
malibo57 Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Spotkałam dziś Pimpusia pod lecznicą - nie zjadł mnie, choć nie ukrywam, ze posiłkowałam się smaczkami;-) Zburzył się dopiero, jak zaczęłam wyskubywać mu kłaczki - szczeknął sobie ostrzegawczo, hehe. Niestety, nie ma informacji, jak poszło, bo sobie pojechałam, jak DIF z Pimpkiem weszli do lecznicy. Quote
Beatkaa Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 To czekamy z niecierpliwością na informacje o Pimpku :) Quote
Hotel KADIF Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Jestem, jestem! :) Było bosssko! :evil_lol: Pimpek był zdenerwowany całą sytuacją i warunkami warszawskimi, ale jakoś daliśmy radę. Okręcał mnie tylko smyczką na okrągło, tak biegał wokół mnie. Chciał troszkę zjeść malibo ale bardzo chciał zjeść zwierzusia.. he..he.. Tak szalał. Zęby były fatalne, ale Ewa powiedziała, że naprawdę widywała gorsze. Z koszmarnymi stanami zapalnymi dziąseł. A Pimpek jak na tyle lat pobytu w schronie ma "super" ząbki. Ani jeden się nie ruszał, kilka startych. Obejrzałyśmy paszczę dokładnie i okazało się, że Pimpali ma na dziąśle nadżerkę i w niektórych miejscach dziąsła były opuchnięte. Dostałam w związku z tym antybiotyk aniclidan do podawania. Czyszczenie zębów trochę trwało, bo było tego naprawdę sporo, ale ząbki ma teraz super! Skany, jeśli pozwolicie wkleję jutro, bo teraz lecę do Alfika, z którym byłam, też w Warszawie (ale wieczorem;)), na konsultacji u dr. Sterny. Muszę napisać jak było a padam po dzisiejszym dniu na buzię! Quote
Ingrid44 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Dziekujemy za relacje. Ciesze sie ze wszyscy przezyli i nikt nie stracil palcow albo i calej reki :) :) :) Quote
Hotel KADIF Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Skan z wizyty: http://imageshack.us/photo/my-images/823/skanowanie0002mm.jpg/ Jest widoczna kwota do zapłaty 102 zł. Poproszę o przelanie tej kwoty, bo muszę się rozliczyć z Ewą. Nie zapłaciłam jej i muszę wykonać przelew. Za przejazd policzymy się na koniec miesiąca, ok? Pimpuś czuje się dobrze. Dzisiaj rano dostał namoczone jedzonko i bardzo mu się nie podobało. Ale zjadł, bo był głodny. Wieczorną kolację wcinał już normalnie. Dostał też antybiotyk w wędlince. Też zjadł :) Myślę, że chłopak jest już w 100 % do adopcji! Zdrowy, sympatyczny pies. Ale musimy pamiętać o naszym haśle: Pimpek jest jak MediaMarkt - Nie Dla Idiotów!:evil_lol: Czy ogłoszenia Pimpka są odnawiane? A jak z allegro? Ma? Przepraszam, że pytam, ale może trzeba kogoś poprosić o pomoc. :hmmmm: Pimpek jest starszym psiakiem i niezbyt łatwym charakterem. Może być ciężko z adopcją, zwłaszcza, że rozpoczyna się sezon wakacyjny... Quote
Mysia_ Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Bardzo się ciesze, że wszystko tak sprawnie poszło :) nie licząc prób zjedzenia zwierzusia :D Quote
danavas Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Zapraszam tak po cichutku do pieseczka: http://www.dogomania.pl/threads/209090-Nieufny-kundelek-ze-sznurkiem-wro%C5%9Bni%C4%99tym-w-szyje..spr%C3%B3bujemy-z%C5%82apa%C4%87-i-zbieramy-na-dt Quote
Hotel KADIF Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Haloooo!!! Gdzie są fanki/fani Pimpka?:candle::hmmmm: Czy Pimpek ma ogłoszenia? Allegro? Piszcie kobitki....:modla: Quote
Recommended Posts