Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

A więc, moje drogie, Pimpuś umówiony do dr. Garncarza na wymrażanie brodawki.
Termin 20.04.2011 godz. 10 rano. Koszt ok. 150 zł. Wcześniej muszę przesłać wyniki krwi (robiona była 25 marca :))

Poza tym nic się nie dzieje.... Dzisiaj chłopina chapnął mnie za rękę jak chciałam go wyprowadzić za obrożę do ogrodu, ale się nie "przestraszyłam" i wyszedł. Bez szarpania, siłowania. No po prostu odpuścił jak ja nie puściłam tej obroży. Na 99 % jego agresja jest spowodowana jego niedowidzeniem i niedosłyszeniem.
Je ładnie, w sensie całą dzienną porcję. Ale niestety ma brzydki zwyczaj rozsypywania chrupek po podłodze. Po prostu wywala miskę i wysypuje chrupki. Pije normalnie, nie ma biegunki.
Aha.. Trzeba go zabezpieczyć antykleszczowo. Czekam na sugestie, obroża czy kropelki, jak uważacie?:p

Posted

oo to już za 6 dni. trzymam kciuki. Ale to się robi tak całkiem na 'żywce'? ;) Czy jakiś lekki 'głupi jaś' jest?

Co do kleszczy ja zawsze stosuje kropelki i działają super :)
Czy fiprex czy cos innego.. teraz mam ektopar, jak na razie żaden kleszcz się nie czepił ;)

Posted

golf napisał(a):
doszły mnie sluchy ze 15 kg Hillsa dotarło do Pimpusia wczoraj

Oj.. tam, oj.. tam! Od razu musisz rozgadywać!:evil_lol:;)

Oczywiście, że karma przyjechała! Przepraszam, że nie potwierdziłam wczoraj, ale zawiozłam Witusia z naszego hoteliku do nowego domu i byłam rozchwiana emocjonalnie! Witosław trafił do wspaniałego domu a ja poznałam cudnych ludzi! :loveu:

Ale jak to bywa w takie dni moje życie postawione na głowie, od rana nerwówka dzieciowo-psiowa, czy wszystko spakowane, czy picie na drogę wzięte, a dokumenty a co jak nawigacja nie znajdzie miejscowości, a ręczniki bo jak zwymiotuje w samochodzie, a to a tamto....

Wróciłam skonana a jeszcze kurier przywiózł nam żarcie dla naszych kotów i z tym też było zamieszanie straszne, ale to już na inną bajkę temat! :diabloti:

Dzisiaj była u nas ciocia malibo57! :loveu:
Przywiozła Alfika, który ponownie, po dwóch miesiącach przerwy, zamieszkał w naszym hoteliku! W połowie lutego pojechał do innego DT na leczenie akupunkturą, po tym jak zerwał więzadło kolanowe.
Oczywiście zalataną i zabieganą (jak zwykle) malibo bardzo poprosiłam :mad: o to, żebym mogła ją "poszczuć" Pimpkiem i wypróbować na niej jego agresję do obcych! Jak zwykle ochoczo się zgodziła! :buzi:

Oto efekty:

[video=youtube;Ye23C5EMmQQ]http://www.youtube.com/watch?v=Ye23C5EMmQQ&feature=player_embedded[/video]

:loveu::loveu::loveu:

Posted

Nie mogę się nacieszyć jak widzę Pimpusia takiego szczęśliwego :loveu::loveu:
DIF u Ciebie psiaki to mają super !!

Będę trzymać kciuki za Pimpka podczas zabiegu,oby grzeczny był i się nie bał pana doktora;)

Posted

_Goldenek2 napisał(a):
Psy wspaniale wyczuwają ludzi.... do dobrych ludzi zachowują się bez zarzutu.
[...]

Coś w tym jest...przecież nigdy cioteczki malibo57 nie widział,a jakoś nie rzucił się do niej z pazurami.;)

Posted

Beatkaa napisał(a):
Nie mogę się nacieszyć jak widzę Pimpusia takiego szczęśliwego :loveu::loveu:
DIF u Ciebie psiaki to mają super !!

:B-fly:

Beatkaa napisał(a):
Coś w tym jest...przecież nigdy cioteczki malibo57 nie widział,a jakoś nie rzucił się do niej z pazurami.;-)

Bo malibo ma coś takiego w sobie co przyciąga zwierzęta! :smile:
Moje dwie agresorki, Pinezka i Norka (które zawsze wywalam do ogrodu jak ktoś przychodzi) kochają Gosię i nie ma mowy, żeby ją chapnęły za łydkę!
Poza tym malibka wie jak się zachować wobec nieznanych psów. Od razu ustawiła się bokiem i unikała kontaktu wzrokowego, czyli wysyłała sygnały uspokajające.
Myślałam, że zaraz zacznie się oblizywać i wąchać pod pachą!:evil_lol:;-)

Dzisiaj zapoznałam Alfika z Pimpkiem. Jak macie ochotę zerknijcie wieczorem na wątek Alfika. Zaraz wkleję tam zdjęcia z zapoznania chłopaków. Obyło się bez większych problemów, aczkolwiek Pimpek się odgryzł Alfikowi za coś tam ale Alf natychmiast się wycofał i było ok!

Posted

No, wreszcie tu trafiłam! DIF normalnie ukrywała przede mną ten wątek! Teraz wiem, dlaczego - najpierw chciała wykorzystać mnie w roli pozoranta, a potem dopuścić do czytania:evil_lol:
Pimpek próbował mnie straszyć, ale, jak efekt był żaden, to postanowiś zostać moim kolegą.
Najpierw sprawdził, co mam w kieszeni, a potem wlazł na kanapę i mnie uczesał. Zażyczył sobie też drapania pod brodą, bez zbędnych przerw:p
Na cześć nowo zawartej znajomości zafunduję Pimpkowi obrożę Kilitix, co Wy na to?

Posted

[quote name='_Goldenek2']Psy wspaniale wyczuwają ludzi.... do dobrych ludzi zachowują się bez zarzutu.

http://www.dogomania.pl/threads/1908...pomocy...-NERO
Proszę pomóżmy Asi utrzymać tego pięknego psa.

Masz rację, znam psa który jest bardzo towarzyskim psiakiem ,ale 3 razy zdarzyło się że warczał, nochal zmarszczony, sierść na karku zjeżyła mu się, pokazał wszystkie ząbki i trzeba było z cała siłą trzymać smycz.

Posted

[quote name='malibo57']
Na cześć nowo zawartej znajomości zafunduję Pimpkowi obrożę Kilitix, co Wy na to?

Dziewczyny gdzieś zniknęły, ale ja podziękuję licznie w ich imieniu!

Kilitix to bardzo fajna obroża przeciw kleczowo/pchelna - wyczytałam info o niej w necie.

Posted

Iljova napisał(a):
Masz rację, znam psa który jest bardzo towarzyskim psiakiem ,ale 3 razy zdarzyło się że warczał, nochal zmarszczony, sierść na karku zjeżyła mu się, pokazał wszystkie ząbki i trzeba było z cała siłą trzymać smycz.

Każdy pies ma prawo warczeć, szczekać, a nawet ugryźć - od tego ma zęby. To jedyne dostępne mu narzędzia, aby uniknąć tego, co uzna za zagrożenie.