Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no właśnie też tak nieśmiało myślę jak obraczus, że może akurat uda się znaleźć domek czy przez resztę stycznia czy w lutym. Z tego co rozumiem od 16 stycznia do końca stycznia mamy do zwrotu dla Salo po 2 zł doba. W związku z tym, że na koncie malvaaa jest 90 zł to jak najwięcej rzeczy trzeba by porozliczać z fundacją, bo z konta malvaaa jest dostęp do pieniążków ekspresowy i bez żadnych papierków.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kinia1984 napisał(a):
ja moge napisac ale jakis prosty bo nie umiem żadnych cudow poetyckich...

prosty najlepszy, to fajny mały adopcyjny pies, to nie ma go co w poezję ubierać :)

Posted

to trzeba napisać jak najszybciej ogłoszenie i wysyłać Maline w świat :) jeśli pobyt Maliny może być opłacony z fundacji to dobrze, trzeba wystawić fakturę czy jak to się robi w takim wypadku?
Kana jak tam Manta sobie radzi :)?

Posted

malvaaa napisał(a):

Kana jak tam Manta sobie radzi :)?

Dziękujemy za pamięć! :loveu:
Mantula smarkula radi sobie świetnie.
Zachowuje czystość w domu, ma apetyt, broi co nie miara i cieszy się na nasz widok!
Ostatnio miała socjalizację z obcymi ludźmi i przebiegła bardzo pomyślnie.
Jest bardzo nieśmiała ale zaczyna spokojnie ufać człowiekowi.
Jak się przyzwyczai to jest super!
Jak nas widzi to ogonek jej się urywa, szczeka, biega i się cieszy.
Kradnie wszystko co złapie w pysio i ma z tego niezlą uciechę.
A jak ktoś do niej podchodzi to wywala się brzuchem do góry :loveu:

Posted

Chyba zrobię pakiet, bo właśnie przywiozłam ze stacji benzynowej pieska- podobny do Malinki, tylko deczko dłuższy i cały czerwony :mad:
No i milszy- nie wali po pysku każdego, kto się na niego popatrzy :lol:

Posted

tekst dla maliny, moze byc?:
Malinka urodziła się i wychowywała pod stertą desek , na opuszczonej posesji pod Warszawą. Nigdy nie miała domu, nie wiedziała co to głaskanie, czego spodziewać się po człowieku, nigdy nie miała swoich zabawek i swojego kocyka. Razem z rodziną żywiła sie tym co przerzucili ludzie przez siatkę, często były to zgniłe banany i suchy chleb. Dzięki zaangażowaniu i pomocy wielu wolonatariuszy udało się złapać całą rodzinę wraz z dziką mamą szczeniaków, którą czeka wiele miesięcy pracy socjalizacyjnej.
Malinka ma około 4 miesięcy, na początku bała się wszystkie , łącznie z podłogą, nie wiedziała jak się poruszać po domu, jednak z każdym dniem jest coraz bardziej ciekawska, potrafi mieć swoje zdanie, uwielbia psie przysmaki, zabawy, od razu zrozumiała że należy swoje potrzeby załatwiać na ligninę. Będzie małym psiakiem, teraz waży niecałe 3 kg. Malinka potrzebuje opieki, nauczyciela , przewodnika, który pokaże jej ,że człowiek potrafi kochać. Nie zalecamy adopcji do domu z malutkimi dziećmi, gdyż Malinka obawia się gwałtownych ruchów. Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna, podpisanie umowy adopcyjnej oraz zoobwiazanie do sterylizacji.
Malinka przebywa w hoteliku w okolicach Otwocka.
Filmy z Malinką:
http://www.youtube.com/watch?v=I-9norPLvqQ
http://www.youtube.com/watch?v=Ki2jmrxZutY
Kontakt w sprawie adopcji:
[email protected]
tel:505945510

Posted

Tattoi napisał(a):
Chyba zrobię pakiet, bo właśnie przywiozłam ze stacji benzynowej pieska- podobny do Malinki, tylko deczko dłuższy i cały czerwony :mad:
No i milszy- nie wali po pysku każdego, kto się na niego popatrzy :lol:

Jak to czerwony?? Co to za pies??

Kinia tekst super jak dla mnie :)

Posted

Praga Północ (blisko Wschodniego i Wileńskiego). Mogą też dojechać na Paluch (blisko schroniska).
A gdzie Ty mieszkasz? Może uda nam się podrzucić je w najbliższym czasie.

Posted

nagrałam wczoraj Bambino wiadomość na sekretarkę, przydałyby się jakieś zdjęcia, mama pewnie wymaga dużo pracy, ale może Melba mogłaby już wisieć w sieci tak na wszelki wypadek? wiadomo, że na odzew się troszkę czeka. Melba z mamusią powinna chyba być ogłaszana na wielkopolskie? co myślicie?

Posted

ajlii napisał(a):
Praga Północ (blisko Wschodniego i Wileńskiego). Mogą też dojechać na Paluch (blisko schroniska).
A gdzie Ty mieszkasz? Może uda nam się podrzucić je w najbliższym czasie.

ja w Wołominie wiec bardziej Praga pasuje:) podaj mi na pw numer tel. jak bede sie wybierala w tamte strony to dam znac.

Posted

a ogłoszenia też coś kosztują czy to zależy gdzie? a co z tą fv za pobyt Malinki? jest to możliwe, wtedy byśmy wzięły pieniądze z konta Fundacji.
Tekst super, o Malinę będą się bić :)

Posted

Hej. Do 15-ego stycznia Wasza suczka miała opłacony hotelik (odpaliłam 18 zł, więc spoko). Teraz chodzi mi jużtylko o to, aby rozliczyć się od tego 15-ego stycznia do końca miesiąca. Po 2 zł za dobę. :).

Posted

też tak myślę, że po panne będą kolejki stały :)

no właśnie z fakturą, jak to zrobić? bo za styczeń i luty salo trzeba zwrócić, bo Ona już zapłaciła Tattoi... więc dla Tattoi jest do zwrotu za szczepienie - to będzie z fundacji, a dla salo za pobyt. Teraz jeszcze pytanie za jakie faktury zgodzi się zwracać fundacja, bo oni też muszą mieć porządek w papierach.

Posted

Kinia1984 napisał(a):
Malina jest u Tattoi od 7 stycznia.

jest wszystko na pierwszej stronie. Salo przekazała dla Maliny 18 zł od swoich psiaków i dzięki temu pobyt był opłacony do 15 stycznia, więc teraz do rozliczenia jest od 16 stycznia do 31 stycznia. Salo pilnuj spraw finansowych, bo zaraz się pogubisz :)

Posted

Ale momencik. My na pewno nie bedziemy placic teraz za pobyt Malinki juz za luty.

Jesli Tattoi moze to niech wystawi fakture za szczepienie, (odrobaczenie?? było?) i za pobyt Malinki w styczniu za ktory my mamy zaplacic.
Fakture prosze wyslac na adres podany na pierwszej stronie (adres fundacji).

Posted

Achaaaa, już czaję :) . Ja i tak musiałam za swoje szczeniaki zapłacić do 10-ego stycznia za luty, bo my mamy troszku ciężą sytuację. Mamy aż cztery zwierzaki :( .