tripti Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 no właśnie też tak nieśmiało myślę jak obraczus, że może akurat uda się znaleźć domek czy przez resztę stycznia czy w lutym. Z tego co rozumiem od 16 stycznia do końca stycznia mamy do zwrotu dla Salo po 2 zł doba. W związku z tym, że na koncie malvaaa jest 90 zł to jak najwięcej rzeczy trzeba by porozliczać z fundacją, bo z konta malvaaa jest dostęp do pieniążków ekspresowy i bez żadnych papierków. Quote
Kinia1984 Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 ja moge napisac ale jakis prosty bo nie umiem żadnych cudow poetyckich... Quote
tripti Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 Kinia1984 napisał(a):ja moge napisac ale jakis prosty bo nie umiem żadnych cudow poetyckich... prosty najlepszy, to fajny mały adopcyjny pies, to nie ma go co w poezję ubierać :) Quote
obraczus87 Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Kinia1984 napisał(a):ja moge napisac ale jakis prosty bo nie umiem żadnych cudow poetyckich... Twoje teksty sa najlepsze Kochana :) Quote
malvaaa Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 to trzeba napisać jak najszybciej ogłoszenie i wysyłać Maline w świat :) jeśli pobyt Maliny może być opłacony z fundacji to dobrze, trzeba wystawić fakturę czy jak to się robi w takim wypadku? Kana jak tam Manta sobie radzi :)? Quote
Kana Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 malvaaa napisał(a): Kana jak tam Manta sobie radzi :)? Dziękujemy za pamięć! :loveu: Mantula smarkula radi sobie świetnie. Zachowuje czystość w domu, ma apetyt, broi co nie miara i cieszy się na nasz widok! Ostatnio miała socjalizację z obcymi ludźmi i przebiegła bardzo pomyślnie. Jest bardzo nieśmiała ale zaczyna spokojnie ufać człowiekowi. Jak się przyzwyczai to jest super! Jak nas widzi to ogonek jej się urywa, szczeka, biega i się cieszy. Kradnie wszystko co złapie w pysio i ma z tego niezlą uciechę. A jak ktoś do niej podchodzi to wywala się brzuchem do góry :loveu: Quote
Tattoi Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Chyba zrobię pakiet, bo właśnie przywiozłam ze stacji benzynowej pieska- podobny do Malinki, tylko deczko dłuższy i cały czerwony :mad: No i milszy- nie wali po pysku każdego, kto się na niego popatrzy :lol: Quote
Kinia1984 Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 tekst dla maliny, moze byc?: Malinka urodziła się i wychowywała pod stertą desek , na opuszczonej posesji pod Warszawą. Nigdy nie miała domu, nie wiedziała co to głaskanie, czego spodziewać się po człowieku, nigdy nie miała swoich zabawek i swojego kocyka. Razem z rodziną żywiła sie tym co przerzucili ludzie przez siatkę, często były to zgniłe banany i suchy chleb. Dzięki zaangażowaniu i pomocy wielu wolonatariuszy udało się złapać całą rodzinę wraz z dziką mamą szczeniaków, którą czeka wiele miesięcy pracy socjalizacyjnej. Malinka ma około 4 miesięcy, na początku bała się wszystkie , łącznie z podłogą, nie wiedziała jak się poruszać po domu, jednak z każdym dniem jest coraz bardziej ciekawska, potrafi mieć swoje zdanie, uwielbia psie przysmaki, zabawy, od razu zrozumiała że należy swoje potrzeby załatwiać na ligninę. Będzie małym psiakiem, teraz waży niecałe 3 kg. Malinka potrzebuje opieki, nauczyciela , przewodnika, który pokaże jej ,że człowiek potrafi kochać. Nie zalecamy adopcji do domu z malutkimi dziećmi, gdyż Malinka obawia się gwałtownych ruchów. Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna, podpisanie umowy adopcyjnej oraz zoobwiazanie do sterylizacji. Malinka przebywa w hoteliku w okolicach Otwocka. Filmy z Malinką: http://www.youtube.com/watch?v=I-9norPLvqQ http://www.youtube.com/watch?v=Ki2jmrxZutY Kontakt w sprawie adopcji: [email protected] tel:505945510 Quote
obraczus87 Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Tattoi napisał(a):Chyba zrobię pakiet, bo właśnie przywiozłam ze stacji benzynowej pieska- podobny do Malinki, tylko deczko dłuższy i cały czerwony :mad: No i milszy- nie wali po pysku każdego, kto się na niego popatrzy :lol: Jak to czerwony?? Co to za pies?? Kinia tekst super jak dla mnie :) Quote
ajlii Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Mam cały czas transportery, w których jechała Melba z mamą. Czyją są własnością? Quote
Kinia1984 Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 moja wlasnosci tzn ten duzy to agi35 a maly moj...powiedz mi skad mozna je odebrac? Quote
ajlii Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Praga Północ (blisko Wschodniego i Wileńskiego). Mogą też dojechać na Paluch (blisko schroniska). A gdzie Ty mieszkasz? Może uda nam się podrzucić je w najbliższym czasie. Quote
wiga138 Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 ...przepraszam za offa... Zajrzyjcie prosze na mój banerek... Quote
tripti Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 nagrałam wczoraj Bambino wiadomość na sekretarkę, przydałyby się jakieś zdjęcia, mama pewnie wymaga dużo pracy, ale może Melba mogłaby już wisieć w sieci tak na wszelki wypadek? wiadomo, że na odzew się troszkę czeka. Melba z mamusią powinna chyba być ogłaszana na wielkopolskie? co myślicie? Quote
Kinia1984 Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 ajlii napisał(a):Praga Północ (blisko Wschodniego i Wileńskiego). Mogą też dojechać na Paluch (blisko schroniska). A gdzie Ty mieszkasz? Może uda nam się podrzucić je w najbliższym czasie. ja w Wołominie wiec bardziej Praga pasuje:) podaj mi na pw numer tel. jak bede sie wybierala w tamte strony to dam znac. Quote
malvaaa Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 a ogłoszenia też coś kosztują czy to zależy gdzie? a co z tą fv za pobyt Malinki? jest to możliwe, wtedy byśmy wzięły pieniądze z konta Fundacji. Tekst super, o Malinę będą się bić :) Quote
Salo Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Hej. Do 15-ego stycznia Wasza suczka miała opłacony hotelik (odpaliłam 18 zł, więc spoko). Teraz chodzi mi jużtylko o to, aby rozliczyć się od tego 15-ego stycznia do końca miesiąca. Po 2 zł za dobę. :). Quote
tripti Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 też tak myślę, że po panne będą kolejki stały :) no właśnie z fakturą, jak to zrobić? bo za styczeń i luty salo trzeba zwrócić, bo Ona już zapłaciła Tattoi... więc dla Tattoi jest do zwrotu za szczepienie - to będzie z fundacji, a dla salo za pobyt. Teraz jeszcze pytanie za jakie faktury zgodzi się zwracać fundacja, bo oni też muszą mieć porządek w papierach. Quote
tripti Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 Kinia1984 napisał(a):Malina jest u Tattoi od 7 stycznia. jest wszystko na pierwszej stronie. Salo przekazała dla Maliny 18 zł od swoich psiaków i dzięki temu pobyt był opłacony do 15 stycznia, więc teraz do rozliczenia jest od 16 stycznia do 31 stycznia. Salo pilnuj spraw finansowych, bo zaraz się pogubisz :) Quote
Salo Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 obraczus87 napisał(a):Ale momencik. My na pewno nie bedziemy placic teraz za pobyt Malinki juz za luty. Czemu? Idzie już do nowego domku? Quote
obraczus87 Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Ale momencik. My na pewno nie bedziemy placic teraz za pobyt Malinki juz za luty. Jesli Tattoi moze to niech wystawi fakture za szczepienie, (odrobaczenie?? było?) i za pobyt Malinki w styczniu za ktory my mamy zaplacic. Fakture prosze wyslac na adres podany na pierwszej stronie (adres fundacji). Quote
Salo Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Dobrze. Będę pamiętać o tym. Od 16-ego do 31-ego stycznia. Quote
Salo Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Achaaaa, już czaję :) . Ja i tak musiałam za swoje szczeniaki zapłacić do 10-ego stycznia za luty, bo my mamy troszku ciężą sytuację. Mamy aż cztery zwierzaki :( . Quote
Recommended Posts