_bubu_ Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 memory napisał(a): Może warto zaktualizować tytuł na coś w stylu: Zapieluchowana Luna - dług w lecznicy, konieczna sterylka aborcyjna, brak DT ? Możemy spróbować. Lunka ćwiczy łapki na rehabilitacji do poniedziałku. Potem przerwa na sterylkę. Niestety jej zachowanie bez zmian, wciąż koncertuje. Quote
Poker Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Biedna sunia,czy kiedyś to wszystko się skończy ? A może by ją do skarpety sterylkowej zgłosić? Ale jeżeli jest pod opieką fundacji , to nie można.:shake: Quote
_bubu_ Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 Lunka została dziś pochwalona, że wyje troszkę krócej :) Może to mały kroczek do przodu w jej zachowaniu ? Miejmy nadzieję , że będzie coraz lepiej. Choć nadal jest ciężko w tej kwestii. Quote
Lenurek Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Lunko śpiewaczko:-) nie bądź smutna! Wszystko będzie dobrze:-) Trzymam kciuki...mocno...z całych sił! Quote
togaa Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [QUOTE]pochwalona, że wyje troszkę krócej [IMG]http://www.dogomania.pl/threads/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG] [/QUOTE] No pięknie...! A kiedy zabieg ? Biedactwo z niej straszne, tyle cierpienia... Quote
_bubu_ Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 Luna już po zabiegu. Wszystko w porządku. Nie było żadnych komplikacji . Tak jak sugerowała wcześniej Pani doktor , ciąża przebiegała nieprawidłowo z powodu dużej ilości leków , które Luna dostawała. Przed operacją miała RTG, po poprzedniej operacji wszystko wygląda dobrze. W trakcie operacji obejrzano pęcherz moczowy, nie wygląda za dobrze , ściana bardzo pogrubiona, widać , że w ogóle nie pracuje. Dlatego szanse na poprawę są bardzo małe. Ale przynajmniej nie powinno być gorzej. Luna ma ładny mocz , radzi sobie z opróżnianiem go bez stanów zapalnych. Być może za tydzień wrócimy na rehabilitację , zobaczymy w jakiej Luna będzie formie. Quote
Lenurek Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Dobrze chociaż, że bez stanów zapalnych:-) Będzie dobrze! Skoro tak pięknie "śpiewać" potrafi ;-) to na pewno ma mnóstwo siły aby walczyć... Quote
Agnieszka Co. Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Pozdrowienia dla tej specjalnej pacjentki Quote
Katioczka Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 przeczytałam wątek, bardzo dzielna Luna! Śliczna psiurka, trzymam za nią kciuki z całych sił, wspomogę chociaż drobnym groszem... sama mam bigielkę, uwielbiam te psy! No i koteczkę Lunę mam, więc tym większy sentyment dla tej biedy kochanej... Quote
Cleo2008 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 dotarlam na ten watek dzieki Memory Moze ja cos bolalo i dlatego "spiewala", moze byl jakis ucisk na pecherz ? Jak jest teraz? Quote
memory Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='Cleo2008']dotarlam na ten watek dzieki Memory Moze ja cos bolalo i dlatego "spiewala", moze byl jakis ucisk na pecherz ? Jak jest teraz?[/QUOTE] :crazyeye: yyyyyy Nie śpiewałam i nic mi nie uciskało! Słowo! :evil_lol: Chyba, że chodzi o Lunę ;) To faktycznie boli i uwiera... Dzięki kochana Cleo2008, że zajrzałaś do Luny, ona bardzo potrzebuje wsparcia. I Tobie, Katioczka. Luną zajmują się ludzie o złotych sercach i to jest bezcenne, ale sercem nie zapłacą za leczenie malutkiej. :( A tak przy okazji, na jakie konto można coś wpłacić dla Luny? To samo co na Allegro, czy na PW? Quote
Agnieszka Co. Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Z rana zaglądam ciekawa jak sie ma Luna... Quote
Cleo2008 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='memory']:crazyeye: yyyyyy Nie śpiewałam i nic mi nie uciskało! Słowo! :evil_lol: Chyba, że chodzi o Lunę ;) To faktycznie boli i uwiera... Dzięki kochana Cleo2008, że zajrzałaś do Luny, ona bardzo potrzebuje wsparcia. I Tobie, Katioczka. Luną zajmują się ludzie o złotych sercach i to jest bezcenne, ale sercem nie zapłacą za leczenie malutkiej. :( A tak przy okazji, na jakie konto można coś wpłacić dla Luny? To samo co na Allegro, czy na PW?[/QUOTE] Hehe, masz racje, jak to przeczytalam... Memory, ty niedlugo bedziesz moim prywatnym bankiem (wieczorem), a ja pojde z torbami... Jakies nowe wiesci? Quote
_bubu_ Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 To nie tak , że Luna już nie śpiewa. Niestety śpiewa dalej ale tak jakby troche mniej ;) . I zdecydowanie przyczyną jest protest , że nie chce zostawać sama. Ponieważ skończyliśmy rejestrować nową Fundację, powoli przenosimy się na nowe konto i Luna razem z nami. Można zatem wpłacać już na nowe konto. Cegiełki z allegro będą jeszcze szły przez konto Stowarzyszenia dopóki nie uruchomimy nowego allegro. Fundacja Zmieńmy Los Ul. Trzech Diamentów 36/20 Bielsko-Biała 43-380 Nr Konta 65103000190109853000303048 A Lunka przywitała mnie dziś swoim radosnym śpiewem, Wygląda teraz dużo zgrabniej bez tego brzucha :) I na pewno jej lżej :) Quote
memory Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Pozwolę sobie powtórzyć pytanie o konto do wpłat dla Luny. To, które podano na bazarku cegiełkowym na Allegro? Czy prywatne na PW? Bo jeśli tak, to poproszę. edit: :) zbiegło się. To z mini mini-bazarku dla Luny http://www.dogomania.pl/threads/201118 jest już mini-pieniążek - 65,- zł. Zaraz prześlę. edit 2: Poszło. Będzie jeszcze jeden, mniejszy grosik, za drugi mini-bazarek. I tak nieśmiało - może warto to konto wpisać do pierwszego postu? Żeby było widoczne i by nikt nie musiał przekopywać się przez cały temat? Quote
_bubu_ Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 super :) dziękuję !! można też przekazać 1% dla Luny poprzez Fundację AFN : Nazwa : Alarmowy Fundusz Nadziei na Życie Nr KRS 0000264523 Koniecznie z dopiskiem: Fundacja Zmieńmy Los Quote
Cleo2008 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Memory, to moge Cie znow wykorzystac? Chce sie dorzucic, ale bez paypala ani rusz Quote
memory Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='Cleo2008']Memory, to moge Cie znow wykorzystac? Chce sie dorzucic, ale bez paypala ani rusz[/QUOTE] Jasne, że tak :) Quote
memory Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Przed chwilką przelałam na konto dla Luny - 38,00 zł od Cleo2008 (równowartość 10 EUR po dzisiejszym kursie w PayPal) Quote
_bubu_ Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 dziękuję ! :) Lunka odpukać dziś dużo grzeczniejsza. Została bardzo pochwalona. Chodzi dużo lepiej, z łatwością wspina się na tylnych łapkach. Odbyt też ładniejszy, nie taki podrażniony. Dziś same plusy :) W przyszłym tygodniu wracamy na rehabilitację. Luna ma obiecany mocniejszy laser ;) Quote
Recommended Posts