memory Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 To jakie Luna ma wymiary? Rozmiar dla beagle to przeważnie M - A (długość) 45-55, B (obwód szyi) 35-45, C (obwód klatki) 60-75. Do zakupu kubraczka potrzebna głównie długość, bo ubranka zwykle mają w obwodach regulację w granicach kilku centymetrów. Warto byłoby też smarować jej poduszki łapek kremem ochronnym, pewnie są wydelikacone i szybko przenika zimno. A czy Luna ma jakieś zabawki? Quote
Cleo2008 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Memory, wysylam koleljne deklaracje, takze na Lune, dziekuje z gory za pomoc! Quote
memory Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Pieniądze od Cleo2008 - 38,87 (równowartość 10 EUR) już w drodze - przelew z mBanku. Quote
_bubu_ Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 Zabijcie mnie ale za każdym razem jak idę do Luny, dziś również to zapominam o miarce :( Ale jeśli memory masz wymiary na beagla to myślę , że Luna jest typowym przedstawicielem rasy i można przyjąć średni wymiar. Ubranka i tak zwykle mają jakąś regulację . Luna niestety ma w lecznicy kolejne zniszczenia na swoim koncie.. Wyjęła wielką szufladę pogryzła ją i jej zawartość :( O porzartych nowych butach to już lepiej nie mówić.. Materycak , który jej ostatnio dałam też już na wykończeniu. Kiedy jest z ludzmi to jest kochana jak aniołek.. Quote
memory Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Luneczka się nudzi :( Kubraczka nie znalazłam, no to 'na oko' kupuję jej sweterek i zabawki, może będzie gryzła. Na bazarku : http://www.dogomania.pl/threads/203322 18.Zabawka 19.Karlie,sweterek 64.Zabawka Tylko proszę _bubu_ - podaj adres do wysyłki. Quote
_bubu_ Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 super :) dziękuję w imieniu Lunki ! zaraz wyślę adres, sweterek nawet lepszy bo we razie potrzeby łatwo się rozciągnie Quote
olenka1987 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 faktycznie, jeśli dług z 1 postu jest aktualny to masakra i póki luna jest w lecznicy to trudno będzie mu zmaleć.. Może ktoś ma jakieś pomysły na spłacenie? widzę co jakiś czas aukcje na allegro Lunki, teraz też jest? a na co jest w 1 kolejności potrzebna kaska? Quote
_bubu_ Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 jest troche nowych wpłat ale tez sa kolejne rachunki takze dług mniej wiecej podobny. W pierwszej kolejności trzeba spłacać lecznice i rehabilitacje, co 2 tygodnie dostaje rachunek, jeden za drugim, czas szybko leci. Cegiełki juz słabo sie sprzedają, chyba sie ludziom opatrzyło. Wystawie jeszcze jedna aukcje. Quote
memory Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Nie ręczę, ale jest szansa, że jakiś grosik z mini-bazarku wpadnie w kieszonkę naszej małej księżniczki :) http://www.dogomania.pl/threads/204011 Quote
Cleo2008 Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 zagladam do Luny, i mysle co tu zrobic, jak jej jeszcze pomoc... Quote
_bubu_ Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 Martwię się o finanse.. jest coraz gorzej.. Quote
olenka1987 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 no nie jest dobrze.. porozsyłam link cegiełkowy z allegro.. a jest jakiś termin na spłatę tych wszystkich długów? Quote
_bubu_ Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 Odebrałam dziś następny rachunek. To kolejne 400zł do zapłacenia.. Trzeba też zamówic pieluchy bo idzie znów ostatnia paczka. A Luna miała dziś ważny dzień z wrażeniami. Wybrałyśmy się na spacer z Panią rozważającą adopcję Luny. Lunka musiałaby się zgodzić z drugim bigielkiem Goldim. Pierwsze wrażenia są obiecujące. Będziemy je stopniowo przyzwyczajać na spacerach. Luna była zachwycona nowym terenem do węszenia. To chyba odwróciło jej uwagę od Goldiego i momentami w ogóle jej nie interesował. Szła na przód jak mały ciągnik. W poniedziałek mamy kolejne widzenie :) Trzymajcie kciuki! Quote
memory Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Trzymam i zaciskam z całych sił! Czy sweterek doszedł do Luny? Quote
_bubu_ Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 oj jeszcze go nie ma. Może dojdzie jutro. Przydałby się na poniedziałkowy długi spacerek :) Quote
memory Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Jak dojdzie, daj znać proszę, bo pewnie trzeba potwierdzić na bazarku? Tak sobie myślę - może należałoby updatować event Luny na FB, dodać info o zniszczeniach w lecznicy, które trzeba pokryć, o powiększającym sie długu, który trzeba spłacic nawet, gdyby Luna znalazła domek. Wspomnieć o szansie. I ponownie powiadomić uczestników wydarzenia. Może kogoś to wzruszy wymiernie? Domek dla Luny i to w pobliżu, gdzie mogłaby kontynuować rehabilitacje i żyć szczęśliwie... To byłoby szczęście! Beagle to pieski stadne, mam nadzieję, że w Lunie odezwie się instynkt i wykorzysta szansę . Quote
kado Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Bubu, ale cudowne wieści nam serwujesz...:multi: Oczywiście trzymamy kciuki bardzo, bardzo mocno..!! Żeby tylko ten domek dla Lunki "wypalił" Dług jakoś wspólnymi siłami na pewno spłacimy:) Quote
_bubu_ Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 Ja jestem zielona w fb, ale myślę , że to dobry pomysł. Domek z ogródkiem, w pobliżu rzeczka z miejscem do pływania gdzie Lunka mogłaby latem ćwiczyć łapki.. czas pokaże czy coś z tego wyniknie. Quote
olenka1987 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 _bubu_ napisał(a): Domek z ogródkiem, w pobliżu rzeczka z miejscem do pływania gdzie Lunka mogłaby latem ćwiczyć łapki.. czas pokaże czy coś z tego wyniknie. ale miałaby fajnie :) a co ta pani na zdrowie Lunki? nie zniechęca ją opieka nad nią? czy może są jakieś postępy u niej? może nie będzie musiała pampersów nosić? Quote
_bubu_ Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 oj na postępy bym nie liczyła szczególnie. Chociaż w przyszłym tygodniu znowu będziemy jezdzić na rehabilitację. Pani jest pielęgniarką więc opieka jej nie przeraża. Ale musiałaby zaangażować się cała rodzina. Zobaczymy, nie zapeszajmy. Teraz dla Lunki największą potrzebą jest ogródek gdzie mogłaby chodzic jak najwięcej bez pieluchy , zmniejszyłoby to ryzyko zapalenia pęcherza. Niestety mocz znowu nieładny. Quote
Recommended Posts