Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam, to mój pierwszy post na forum, Wasza sunia ma też wątek u nas na e-beagle forum w dziale informacje ogólne (nie mogę wkleić linku :(), zmobilizowaliśmy się i parę allegrowych cegiełek wpadło od nas dla Lunki, zrobiliśmy też dla niej ogloszonka w necie z prośba o wsparcie leczenia, mam nadzieję, że nie będziecie mieli nic przeciwko jeśli będę informować beaglowcow co u Lunki, a jak sunia poczuje się lepiej, pomożemy w szukaniu Domku dla niej, pozdrawiam serdecznie :)

• Replies 278
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='scindapsus']Witam, to mój pierwszy post na forum, Wasza sunia ma też wątek u nas na e-beagle forum w dziale informacje ogólne (nie mogę wkleić linku :(), zmobilizowaliśmy się i parę allegrowych cegiełek wpadło od nas dla Lunki, zrobiliśmy też dla niej ogloszonka w necie z prośba o wsparcie leczenia, mam nadzieję, że nie będziecie mieli nic przeciwko jeśli będę informować beaglowcow co u Lunki, a jak sunia poczuje się lepiej, pomożemy w szukaniu Domku dla niej, pozdrawiam serdecznie :)Ojejej!!To cudowna wiadomośc!!:):) BArdzo dziękujemy i witamy na dogo:)
NA pewno tu nikt sie nie obrazi- wręcz przeciwnie, będziemy dozgonnie wdzięczni:)

[quote name='togaa']Sa w juz w Bielsku. Bubu wstąpila pożyczyc Lolusiowych pieluch. Jak odpocznie, pewnie sama wszystko napisze...Czekamy więc spokojnie:)

Posted

Wizyta we Wrocławiu wypadła pomyślnie. Luna przeszła skomplikowaną operacje miednicy. Ma założoną płytę na kość biodrową. Lekarz powiedział, że przesunięcia kości mogły powodować ucisk na nerwy.
Czas pokaże jakie będą efekty operacji. Prawdopodobnie będzie potrzebna jeszcze druga operacja - amputacja ogona. No i myślę jak tu zorganizować rehabilitację , która jest Lunie bardzo potrzebna.
Sunia wszystko dobrze zniosła, jest bardzo dzielna i kochana. Humorek dopisuje. Nie przepada za innymi psami, startuje do wszystkich, im większy tym lepiej ;) Za to z kotkami nie ma problemu. Pięknie jezdzi tez samochodem.
Zrobię dziś jakieś nowe fotki.

Posted

_bubu_ napisał(a):
Wizyta we Wrocławiu wypadła pomyślnie. Luna przeszła skomplikowaną operacje miednicy. Ma założoną płytę na kość biodrową. Lekarz powiedział, że przesunięcia kości mogły powodować ucisk na nerwy.
Czas pokaże jakie będą efekty operacji. Prawdopodobnie będzie potrzebna jeszcze druga operacja - amputacja ogona. No i myślę jak tu zorganizować rehabilitację , która jest Lunie bardzo potrzebna.
Sunia wszystko dobrze zniosła, jest bardzo dzielna i kochana. Humorek dopisuje. Nie przepada za innymi psami, startuje do wszystkich, im większy tym lepiej ;) Za to z kotkami nie ma problemu. Pięknie jezdzi tez samochodem.
Zrobię dziś jakieś nowe fotki.
Dziękujemy za wieści:):) Bardzo się cieszę, że "pierwsze koty za płoty":p ...cos mi się zdaje, ze Luna to jednaj szcześciara w całym tym nieszczęsciu...;)

Posted

[quote name='leonarda']http://allegro.pl/sparalizowana-polamana-luna-beagle-charytatywna-i1410839578.html

A teraz w drugą stronę: ten link do aukcji cegiełkowej też kopiuję z beagli - chyba tu się jeszcze nie pojawił?Zajrzałam na allegro- śliczne jest:)Mam propozycje, żeby dopisać aktualności pod aukcją(jest chyba taka mozliwość), żeby ludzie wchodzący widzieli, ze cos sie robi i co jest aktualnie..to zachęca. Tak zawsze stara się robić nasza "allegorwa guru"- cioteczka Isadorka:)

Posted

leonarda napisał(a):
A to już by trzeba do autora - ja tylko przekleiłam..
Wiem, wiem:) Tylko, ze ja nie wiem kto jest autorem, dlatego napisałam tutaj:) Ale to oczywiscie nie jest mus tylko sugestia:) Aukcja jest śliczna sama w sobie:)

Posted

aktualizacja na allegro na pewno będzie, jak tylko będę mieć luzniejszą chwilkę. pewnie jutro.

A tymczasem Lunka pozdrawia :) Bardzo nie lubi niestety być sama wtedy daje piękne koncerty.

czwarta łapka coraz więcej w użyciu choć jeszcze bardzo słabiutka, oby tak dalej..

Posted

jessssssooo..jaka ona jest sliczna!!!!!!!!!!!Normalnie cudenko!!AAA..to nie wiedzialm, ze to Ty bubu jestes autorką allegro:) Pewnie ze nie masz czasu na to:)
Powiedz..a Luna nie kontroluje potrzeb..czy to się da "naprawić", jest szansa??, czy juz zawsze tak zostanie???

Posted

Nie kontroluje. Szansa na poprawę jest ale czy poprawa będzie, czas pokaże. Ma zamówiony lek , który może pomóc w tej kwestii. Liczę też na rehabilitację.

Posted

_bubu_ napisał(a):
Nie kontroluje. Szansa na poprawę jest ale czy poprawa będzie, czas pokaże. Ma zamówiony lek , który może pomóc w tej kwestii. Liczę też na rehabilitację.

AAAaaa..no to dobrze, że chociaz cien nadziei jest:) Ale na łapeczki to juz slicznie staje:) Dzielna dziewczynka bardzo:):)

Posted

na najsłabszą łapkę staje jeszcze koślawo i delikatnie, tylko jak powolutku chodzi albo stoi. jeszcze się trochę podwija. A jak idzie szybciej to trzyma w górze. Ale mam nadzieje , że z czasem będzie lepiej.

Posted

_bubu_ napisał(a):
na najsłabszą łapkę staje jeszcze koślawo i delikatnie, tylko jak powolutku chodzi albo stoi. jeszcze się trochę podwija. A jak idzie szybciej to trzyma w górze. Ale mam nadzieje , że z czasem będzie lepiej.

Będzie!!Musi byc!!Pod opieką takiej cioteczki....nie ma bata;) nie popusci przeciez:D

Posted

Moja suczka -mieszana jamniczka-jeszcze tydzień temu leżała na posłaniu bez ruchu.W piatek 14 maja byliśmy u Doktora Sekuli w Piotrowicach. Przeszła przez "tortury",które prawdopodobnie uratowały jej życie. Dziś jest piąty dzień od wizyty. Nora zrobiła samodzielnie kilka kroków. Sama się podnosi z leżenia, siedzi, drapie się za uchem. Z dnia na dzień jest coraz lepiej. Niesamowite! W piątek druga wizyta u doktora.Mamy szczęście, że do Piotrowic spod Żagania jest tylko 160 km. Polecam doktora Sekulę wszystkim właścicielom unieruchomionych psów.