terra Posted August 24, 2013 Posted August 24, 2013 Biedna Lizunia. Żeby zdążyć z wizytą u neurologa. Quote
Murka Posted August 25, 2013 Author Posted August 25, 2013 Sunia nie ma już ataków, udało się je zatrzymać, uf :) Quote
Maciek777 Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 [quote name='Murka']Sunia nie ma już ataków, udało się je zatrzymać, uf :)[/QUOTE] Super!!!:) Quote
zozola77 Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 bidusia..oby na jak najdłuzej sie udało... Quote
terra Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 Dobrze, że się ataki uspokoiły, oby to trwało jak najdłużej. Quote
Kocurek Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 oj oby...już tak się nacierpiała ta Lizunia:( Quote
Tola Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 Nie wiem co się dzieje , ale wciąz nie mam info o tej konsultacji w Warszawie:shake:. Quote
Murka Posted August 30, 2013 Author Posted August 30, 2013 Super! A ja mam wpłatę dla Lizy: 300 zł od jess :) Quote
Murka Posted September 3, 2013 Author Posted September 3, 2013 [quote name='Reno2001']Z mojego bazarku mam dla Lizuni 84,15.[/QUOTE] Mam już wpłatę :) Jeszcze raz dzięki wielkie! :) Quote
Murka Posted September 5, 2013 Author Posted September 5, 2013 Dostałam w końcu odpowiedź od pani neurolog: [QUOTE]-na wstępie nie można przerywać ataków zwiększona dawką luminalu, do przerywania ataków służy diazepam ( relanium) we wlewkach doodbytniczych, muszą Panie się uposażyć w takie wlewki i w przypadku ataku od razu podać wymierzoną porcję ( 1mg/kg). Luminal służy do przewlekłego leczenia padaczki, stopniowo osiąga oczekiwany poziom w surowicy i nie wolno!!! nigdy nagle modyfikować dawki w dół. - chciałabym aby Panie wykonały podstawowe badanie krwi i poziom wolnej Tyroksyny, ale proszę o wykonanie tych badań w referencyjnym laboratorium np.Vetidexx i każde następne badanie także wykonywać w tym samy laboratorium. - proponuje wprowadzić suczce do terapii III leki p-padaczkowy, jednocześnie nie zmieniają dawek pozostałych. Mianowicie gabapentynę ( neurontin 100mg) w dawce 10mg/kg 3x dziennie czyli 3x dz 1 kapsułka. Ważne by pilnować podawania leku 3x dziennie, gdyż jego okres półtrwania jest krótki i lek ten nie nadaje się do podawania rzadziej niż 3x dz. - zalecam wprowadzenie preparatu acetazolamid (diuramid) 7mg/kg 1 x dz czyli 1/3 tbl 1x dz. - jeżeli bedzie możliwość przywiezienia Lizy do warszawy na wizytę zapraszam, jednak na ta chwile najważniejsze jest wprowadzenie tych leków. - proszę mi napisać od kiedy startują Panie z terapią, informować o atakach i jeżeli ich nie będzie to raz na miesiąc napisac krótka notkę o braku ataków. czekam na wyniki krwi. - w trakcie stosowania acetazolamidu musimy raz na 2mce monitorować poziom elektrolitów we krwi. - być może jeżeli stan będzie db będziemy wycofywać się z bromku potasu, ale to dopiero po kilku miesiącach stabilnej terapii bez ataków. Mimo wszystko trzeba uznać stan Lizy za przewlekle postępujący i liczyć się z powolnym narastaniem objawów i brakiem możliwości zapanowania nad nimi. [/QUOTE] Jutro to sobie wydrukuję i będę konsultować z naszym wetem (trzeba załatwić nowe leki). Quote
Maciek777 Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 Czytając tekst od neurologa, nabierałem nadziei, że inna metoda leczenia okaże się zbawienna, a tu w ostatnim zdaniu coś takiego:( Quote
Jo37 Posted September 6, 2013 Posted September 6, 2013 Zapraszamy na bazarek z cebulkami . 50% ewentualnego dochodu przypada Lizie. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/246880-Cebulki-wiosennych-kwiatów-na-trzy-chore-psiaki?p=21277684#post21277684[/URL] Quote
Recommended Posts