Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

24 lutego

[SIZE=2]Wszystkie trzy sunie siedzą w DT i hotelu... nic się nie rusza w ich sprawie, totalna załamka

wpłaty na sunie są śladowe, wydaliśmy masę kasy na sterylizacje (2 aborcje) oraz utrzymanie (hotel 300 zł za miesiąc razy dwa...)

[SIZE=2]

30 grudnia

[SIZE=3]udało nam się dziś odłowić
(hip hip hurra dla biegania po piernatach) [SIZE=4]TRZY SUNIE!

Dwie z nich to sunie w WYSOKICH CIĄŻACH :( trzecia to ta biała łaciata...

POTRZEBNA jest KASA - to masakra, wzięliśmy na siebie jednego dnia trzy psy...

czekają nas rachunki za sterylizacje aborcyjne sztuk dwie plus sterylizację zwykłą no i.... HOTELOWANIE :(

[SIZE=2] jeśli ktoś może pomóc...

[SIZE=2]
22 1370 1109 0000 1706 4838 7304
Fundacja Międzynarodowy Ruch Na Rzecz Zwierząt Viva!
ul. Kopernika 6 m 8, 00-367 Warszawa

tytułem „psy z pustostanu”

[SIZE=2]

27 grudnia

psów jest pięć, są półdzikie niestety...

są na pewno trzy sunie:
1. bardzo gruba - zaawansowana ciąża...
2. mniej gruba - też ciąża...
3. łaciata - to ponoć suka, ale nie wygląda na ciążę ani na karmienie

są też dwa chyba psy (na 100% płeć nie określona)
1. młodziutki dość mały szczeniak
2. większy czarny

te psy są wszystkie do siebie bardzo podobne rzecz jasna. w sumie te cztery to niemal identyczne. szczeniak się może trochę wyróżnia no i łaciata sunia.

psów w ogóle było ok. 13... także stan na dziś to stan po "selekcji naturalnej" jaką stworzyły psom: zima, brak pożywienia, ruchliwa trasa tuż przy posesji i bóg wie co jeszcze...

zabudowań jest sporo, także przed śniegiem psy ukryć się mogą, gorzej z mrozami... szczeniaków nigdzie nie słychać chociaż nie wszędzie da się bezpiecznie lub w ogóle wejść...

aha - psy są dzikawe, posesja nieogrodzona. psy uciekają w pola... :-( potrzeba nam ludzi do pomocy, inaczej nici z łapania czegokolwiek a już na pewno nie da się zrobić tak, że łapiemy suki w ciąży tylko...

psy do jedzenia przychodzą, podchodzą blisko, ale na tyle daleko, że łapać się ich wtedy nie da. no i od razu zwiewają jak się szybciej człowiek poruszy...

psy są wszystkie średnie/małe - chyba największy do kolana gdzieś, ta łaciata to w ogóle mała jest.

proszę o wszelkie pomysły/pomoc:
1. potrzeba nam ludzi do łapania psów (w dwa samochody najlepiej...) kto się zgłasza jako fizyczny?
2. gdzie umieścić psy? jasne, możemy zacząć od suk i powinniśmy tylko ciężko będzie złapać akurat sukę, którą chcemy...
3. realnie nas stać teraz na wzięcie jednego psa pod swoja opiekę :-( i to na zasadzie "jakoś to będzie"... co z resztą???

*

Psów jest co najmniej 5...

pan zmarł, psy dziczeją, wychodzą za posesję i wpadają pod auta

jednego potrącił samochód to reszta go zjadła.

jest jedna suka - być może szczenna a być może z małymi...

trzeba jechać się rozeznać, proszę o pomoc osobową :):roll:

• Replies 185
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ja i Abra mamy wolne, to sie zapisujemy :loveu: , tylko kiedy :( W swieta juz...? Moze byc ciezko, ale nie mowie nie ...
Czy tamta dziewczyna podala Ci adres zmarlego ??? Ten dom stoi sam? Pusty? Czy jest jakas rodzina? Ktos kto moze okreslic ilosc psow?

Posted

Ania (co o psiakach najpierw mówiła paulinie a potem mi) faktycznie napisała, że lekko nioe będzie :( tam są przynajmniej 4 suki... 2 w ciąży... jedna w cieczce chyba i jedna może mieć małe gdzieś... aż się boję.

Posted

raczej tak na szybko nie :( to jest najgorsze: co ja niby mam z 5 psami zrobić? na pewno nie dam rady, finansowo szczególnie... przecież to 3 sterylki na już :( ale jak któraś jest w zaawansowanej ciąży to nie wolno zostawić...

Posted

Moze jakas fundacja pomoglaby w sterylkach?a urzad miasta?tak naprawde to ich obowiazek,zrobic porzadek z psami.Choc z drugiej strony istnieje obawa,ze pojada do schroniska.

Posted

właśnie jak pojedziemy to zobaczymy co to za psy i będziemy żebrać. do urzędu też pójdziemy, tylko boję się że nas jedynie wyśmieją :) ale to jest ich obowiązek i jesli jest tam jakiś hycel z doskoku to weźmie więcej niż my na pewno...

Posted

psów jest pięć, są półdzikie niestety...

są na pewno trzy sunie:
1. bardzo gruba - zaawansowana ciąża...
2. mniej gruba - też ciąża...
3. łaciata - to ponoć suka, ale nie wygląda na ciążę ani na karmienie

są też dwa chyba psy (na 100% płeć nie określona)
1. młodziutki dość mały szczeniak
2. większy czarny

te psy są wszystkie do siebie bardzo podobne rzecz jasna. w sumie te cztery to niemal identyczne. szczeniak się może trochę wyróżnia no i łaciata sunia.

psów w ogóle było ok. 13... także stan na dsziś to stan po "selekcji naturalnej" jaką stworzyły psom: zima, brak pożywienia, ruchliwa trasa tuż przy posesji i bóg wie co jeszcze...

zabudowań jest sporo, także przed śniegiem psy ukryć się mogą, gorzej z mrozami... szczeniaków nigdzie nie słychać chociaż nie wszędzie da się bezpiecznie lub w ogóle wejść...

aha - psy są dzikawe, posesja nieogrodzona. psy uciekają w pola... :( potrzeba nam ludzi do pomocy, inaczej nici z łapania czegokolwiek a już na pewno nie da się zrobić tak, że łapiemy suki w ciąży tylko...

psy do jedzenia przychodzą, podchodzą blisko, ale na tyle daleko, że łapać się ich wtedy nie da. no i od razu zwiewają jak się szybciej człowiek poruszy...

psy są wszystkie średnie/małe - chyba największy do kolana gdzieś, ta łaciata to w ogóle mała jest.

proszę o wszelkie pomysły/pomoc:
1. potrzeba nam ludzi do łapania psów (w dwa samochody najlepiej...) kto się zgłasza jako fizyczny?
2. gdzie umieścić psy? jasne, możemy zacząć od suk i powinniśmy tylko ciężko będzie złapać akurat sukę, którą chcemy...
3. realnie stać nas teraz na wzięcie jednego psa pod swoja opiekę :( i to na zasadzie "jakoś to będzie"...

trzeba działać SZYBKO - ta gruba sunia nie wiadomo kiedy sie rozsypie :(

Posted

mru,a kiedy jedziecie? Ja jak mowilam Abrze, mam teraz syna w domu az do 4 stycznia, ale jakby chlop byl w domu jaki dzis,to jade!
Tylko ja nie mam gdzie wcisnac juz :(

Posted

Ktora :)? Ta jedna to "Wasza" (?) :) to pytajata :) (ta wiem...), a druga ma teraz zagwozdke co z ta sunia znaleziona - ta po zmarlej, bo tam jest na DT :(:(:( Nie upchne... wiecej :(