Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kiedys marlena z warki wziela szczeniaki spod grojca,wojt nie chcial nic pomoc i zalatwila artykul w lokalnej prasie/chyba nad wisla to pismo sie nazywa/moze oni pomoga,niedaleko dziala hycel pan G z minska. MOZE WOJT SIE ZMIENIL i chociaz na odlowienie da.moge wplacic cos.we czwartek wyjezdam na urlop.moze zrobic sterylki na razie i karmic bo gdzie umiescic 5 psow jak wszyscy szukaja dt

• Replies 185
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

powiedziałam o wątku Ani, która psiaki zgłaszała Wam i do mnie dzwoniła.

Ania mówi, że podać środki nasenne - ale to trzeba wszystkim :( i tu jest problem... samo podanie to ok, pomysł ok, tylko:
a) trzeba podać wszystkim, one jedzą na raz więc nie da się dawki podać dobrej każdemu (jeden może zjeść za 4 a inny w ogóle nie...)
b) jeśli je w ten sposób uśpimy, co oczywiście zrobić możemy, to musimy je WSZYSTKIE wtedy zabrać. nie możemy wybrać tych w ciąży i zabrać a reszty zostawić (one mogą spać od paru godzin, do paru dni - zamarzną...). Jeśli będzie gdzie zabrać - można spróbować.
c) tam jest OTWARTA PRZESTRZEŃ - jeśli one zjedzą sedalin i pójdą... nie dogonimy/znajdziemy ich, potrzeba do tego więcej osób, dziś byliśmy we trójkę z Abrą tylko - potrzeba MINIMUM jedną osobę na psa! a jedna to i tak mało...

czyli pomysł ok, tylko trzebaby więcej ludzi i mieć co z psami (i za co) zrobić po akcji...

inny pomysł Ani to kontakt do sołtysa i do osoby, która karmi psy (raz w tygodniu chyba) - może do niej podchodzą? pytanie jak zawsze w takim przypadku: czy ta osoba pójdzie na współpracę jeśli dowie się, że chcemy poddać sunie aborcjom...

Posted

mtf zalesie napisał(a):
kiedys marlena z warki wziela szczeniaki spod grojca,wojt nie chcial nic pomoc i zalatwila artykul w lokalnej prasie/chyba nad wisla to pismo sie nazywa/moze oni pomoga,niedaleko dziala hycel pan G z minska. MOZE WOJT SIE ZMIENIL i chociaz na odlowienie da.moge wplacic cos.we czwartek wyjezdam na urlop.moze zrobic sterylki na razie i karmic bo gdzie umiescic 5 psow jak wszyscy szukaja dt

o dobrze wiedzieć, będziemy ich męczyć na pewno o kasę... nie chcemy na razie robić szumu, żeby nie wyszło nic gorszego z tego...

nie pamiętasz jaka to była gmina?

no ja bym chciała chociaż sterylki na razie zrobić, złapać chociaż suki tylko kurde to jest cwane stado, lecą w pola... nie chowają się w zabudowania nawet, nie wiem czy jakby strzelać to dałoby radę trafić w dobrego psa, bo one są takie same...

Posted

no właśnie jest ponoć ktoś kto karmi je raz w tygodniu. w czwartek była tam Ania, my dziś też zostawiliśmy kilka kg suchego... tyle :(

Posted

Boze! Nie zalatwione psy z torow,a jeszcze teraz to! Tylko moje pytanie, czemu dopiero teraz taka wiesc do nas doszla?
Od kiedy to trwa...??? Psow bylo 13...,wiec w jakim czasie ZGINELY? Od kiedy facet nie zyje itd....???

Posted

proponujemy sobotę 1wszego - powinniśmy jechać wcześniej... już, ale chyba nie uda nam się zebrać... stąd sobota, jakoś wcześnie (nie mówię, że o 6 ale jakoś w dzień, słońce zachodzi ok. 15:30 teraz a potrzebujemy paru godzin...)

kto się pisze?

Posted

Do mnie wejdzie (oprócz mnie ) 4 osoby. Werbuję 2 kolegów. Mru, pamietaj o Awit. Yumanji, myślę, ze powinnaś się załapać
SBD może dałaby rade? Pogadam z nia jutro.

Ps.Postanowiłyśmy jutro z Paulina skoczyć do Stanisławowa, obczaić co z psiakami z torów. Ponieważ nie znamy dokładnej lokalizacji - zadzwonimy do Ciebie Mru :) Pokierujesz nas?

Posted

Abrakadabra napisał(a):

Ps.Postanowiłyśmy jutro z Paulina skoczyć do Stanisławowa, obczaić co z psiakami z torów. Ponieważ nie znamy dokładnej lokalizacji - zadzwonimy do Ciebie Mru :) Pokierujesz nas?

a o której jedziecie i czy z Ursynowa? może mogłybyście mnie zabrać, jeśli planujecie w dzień :) jak nie to jasne, ze Was pokieruję!

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Awit, z tymi dziećmi to szkoda, takie fajne , wyrywne do pracy, bez narzekania, grzeczni dla STARSZYCH:} Szkoda, oj szkoda...

Bo Awit to skromna i dobra matka, nie to co ja:):):)! Moj to grzeczny w szkole, a domu DIABEL!, na dodatek narzeka :)! Moze wyrosnie :) W koncu ma jeszcze czas :)

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Do mnie wejdzie (oprócz mnie ) 4 osoby. Werbuję 2 kolegów. Mru, pamietaj o Awit. Yumanji, myślę, ze powinnaś się załapać
SBD może dałaby rade? Pogadam z nia jutro.

Daj znac dokad musialabym w sobote dojechac.