mtf zalesie Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 kiedys marlena z warki wziela szczeniaki spod grojca,wojt nie chcial nic pomoc i zalatwila artykul w lokalnej prasie/chyba nad wisla to pismo sie nazywa/moze oni pomoga,niedaleko dziala hycel pan G z minska. MOZE WOJT SIE ZMIENIL i chociaz na odlowienie da.moge wplacic cos.we czwartek wyjezdam na urlop.moze zrobic sterylki na razie i karmic bo gdzie umiescic 5 psow jak wszyscy szukaja dt Quote
mru Posted December 27, 2010 Author Posted December 27, 2010 powiedziałam o wątku Ani, która psiaki zgłaszała Wam i do mnie dzwoniła. Ania mówi, że podać środki nasenne - ale to trzeba wszystkim :( i tu jest problem... samo podanie to ok, pomysł ok, tylko: a) trzeba podać wszystkim, one jedzą na raz więc nie da się dawki podać dobrej każdemu (jeden może zjeść za 4 a inny w ogóle nie...) b) jeśli je w ten sposób uśpimy, co oczywiście zrobić możemy, to musimy je WSZYSTKIE wtedy zabrać. nie możemy wybrać tych w ciąży i zabrać a reszty zostawić (one mogą spać od paru godzin, do paru dni - zamarzną...). Jeśli będzie gdzie zabrać - można spróbować. c) tam jest OTWARTA PRZESTRZEŃ - jeśli one zjedzą sedalin i pójdą... nie dogonimy/znajdziemy ich, potrzeba do tego więcej osób, dziś byliśmy we trójkę z Abrą tylko - potrzeba MINIMUM jedną osobę na psa! a jedna to i tak mało... czyli pomysł ok, tylko trzebaby więcej ludzi i mieć co z psami (i za co) zrobić po akcji... inny pomysł Ani to kontakt do sołtysa i do osoby, która karmi psy (raz w tygodniu chyba) - może do niej podchodzą? pytanie jak zawsze w takim przypadku: czy ta osoba pójdzie na współpracę jeśli dowie się, że chcemy poddać sunie aborcjom... Quote
P78 Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 A kto bedzie karmil? Jest ktos z TAMTYCH stron??? Quote
mru Posted December 27, 2010 Author Posted December 27, 2010 mtf zalesie napisał(a):kiedys marlena z warki wziela szczeniaki spod grojca,wojt nie chcial nic pomoc i zalatwila artykul w lokalnej prasie/chyba nad wisla to pismo sie nazywa/moze oni pomoga,niedaleko dziala hycel pan G z minska. MOZE WOJT SIE ZMIENIL i chociaz na odlowienie da.moge wplacic cos.we czwartek wyjezdam na urlop.moze zrobic sterylki na razie i karmic bo gdzie umiescic 5 psow jak wszyscy szukaja dt o dobrze wiedzieć, będziemy ich męczyć na pewno o kasę... nie chcemy na razie robić szumu, żeby nie wyszło nic gorszego z tego... nie pamiętasz jaka to była gmina? no ja bym chciała chociaż sterylki na razie zrobić, złapać chociaż suki tylko kurde to jest cwane stado, lecą w pola... nie chowają się w zabudowania nawet, nie wiem czy jakby strzelać to dałoby radę trafić w dobrego psa, bo one są takie same... Quote
mru Posted December 27, 2010 Author Posted December 27, 2010 no właśnie jest ponoć ktoś kto karmi je raz w tygodniu. w czwartek była tam Ania, my dziś też zostawiliśmy kilka kg suchego... tyle :( Quote
P78 Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Boze! Nie zalatwione psy z torow,a jeszcze teraz to! Tylko moje pytanie, czemu dopiero teraz taka wiesc do nas doszla? Od kiedy to trwa...??? Psow bylo 13...,wiec w jakim czasie ZGINELY? Od kiedy facet nie zyje itd....??? Quote
Abrakadabra Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Qrde, od środy zapowiadają snieżyce... Bez wsparcia liczebnego nie mamy się chyba po co wybierać? Quote
kam. Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 ja pier.... ja mogę wam pomóc w łapaniu, ale niestety tylko na dniach (tj, jutro, środa, czwartek) później do piątego mnie nie ma :( Quote
yumanji Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Moge od srody od 13,takze w czwartek..moge zabrac do pomocy 14-letniego dzieciaka swojego tzn niby faceta mlodego... Quote
Marta67 Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 przyszłam ja. sytuacja straszna. macie już jakiś termin łapanki? jakieś dt już jest? Quote
mru Posted December 27, 2010 Author Posted December 27, 2010 proponujemy sobotę 1wszego - powinniśmy jechać wcześniej... już, ale chyba nie uda nam się zebrać... stąd sobota, jakoś wcześnie (nie mówię, że o 6 ale jakoś w dzień, słońce zachodzi ok. 15:30 teraz a potrzebujemy paru godzin...) kto się pisze? Quote
yumanji Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Jesli bede na Sylwestra w w-wie,to ja. Quote
mru Posted December 27, 2010 Author Posted December 27, 2010 ok, my dwoje z P. + Abra + może yumanji piszcie, czy macie czym przyjechać Quote
yumanji Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Ja musialabym sie z kims zabrac z w-wy...jesli jest taka mozliwosc... Quote
Abrakadabra Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Do mnie wejdzie (oprócz mnie ) 4 osoby. Werbuję 2 kolegów. Mru, pamietaj o Awit. Yumanji, myślę, ze powinnaś się załapać SBD może dałaby rade? Pogadam z nia jutro. Ps.Postanowiłyśmy jutro z Paulina skoczyć do Stanisławowa, obczaić co z psiakami z torów. Ponieważ nie znamy dokładnej lokalizacji - zadzwonimy do Ciebie Mru :) Pokierujesz nas? Quote
Awit Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Mój stary będzie odpoczywał w sobotę, więc mogę być sama. W dodatku nie jeżdżę. A dzieci są na wyjeździe, więc ich nie będzie<szkoda> Quote
Abrakadabra Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Awit, z tymi dziećmi to szkoda, takie fajne , wyrywne do pracy, bez narzekania, grzeczni dla STARSZYCH:} Szkoda, oj szkoda... Quote
mru Posted December 27, 2010 Author Posted December 27, 2010 Abrakadabra napisał(a): Ps.Postanowiłyśmy jutro z Paulina skoczyć do Stanisławowa, obczaić co z psiakami z torów. Ponieważ nie znamy dokładnej lokalizacji - zadzwonimy do Ciebie Mru :) Pokierujesz nas? a o której jedziecie i czy z Ursynowa? może mogłybyście mnie zabrać, jeśli planujecie w dzień :) jak nie to jasne, ze Was pokieruję! Quote
P78 Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Ahaha! Wiedzialam :) Jak bedzie mru,to Abra podjedzie na URSYNOW :) 2 na 1 :) Jutro mamy sie zdzwonic,ok.10.00 :) Quote
P78 Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Abrakadabra napisał(a):Awit, z tymi dziećmi to szkoda, takie fajne , wyrywne do pracy, bez narzekania, grzeczni dla STARSZYCH:} Szkoda, oj szkoda... Bo Awit to skromna i dobra matka, nie to co ja:):):)! Moj to grzeczny w szkole, a domu DIABEL!, na dodatek narzeka :)! Moze wyrosnie :) W koncu ma jeszcze czas :) Quote
yumanji Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Moge prosic o link do watku tych z torow?jesli jest... Quote
yumanji Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Abrakadabra napisał(a):Do mnie wejdzie (oprócz mnie ) 4 osoby. Werbuję 2 kolegów. Mru, pamietaj o Awit. Yumanji, myślę, ze powinnaś się załapać SBD może dałaby rade? Pogadam z nia jutro. Ps.Postanowiłyśmy jutro z Paulina skoczyć do Stanisławowa, obczaić co z psiakami z torów. Ponieważ nie znamy dokładnej lokalizacji - zadzwonimy do Ciebie Mru :) Pokierujesz nas? Daj znac dokad musialabym w sobote dojechac. Quote
Recommended Posts