Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sunia, bo tak na razie ją nazywamy jest 1.z psów uratowanych przed wywózką do mordowni w M.
Przyjechała do Wrocławia 11 grudnia w transporcie "mnogim "dzięki Budrysek. Z nią dotarła Livia i Foks. Piesek znajduje się u mojej znajomej , która ofiarowała mu BDT.Będzie miał osobny wątek.
Livia znajduję się u córki gonia66.

Tak wyglądały sunie w"przechowalni" , dokąd trafiły od osoby chorej psychicznie.Z całą pewnością biła ona psy i nie karmiła właściwie.

Tak pisała o nich klaudus

[FONT=Comic Sans MS]Te dwie bieduleczki zaistniały w Naszym życiu w czwartek...
Zabierałyśmy wtedy Zenia do hotelu...
Kiedy zobaczyłyśmy,że są nowi lokatorzy...
Między wieloma innymi były One ...
Żeby dowiedzieć się co za psiak chowa się w budzie musiałyśmy podnieść dach budy...
Wtedy je zobaczyłam... Były przerażone!!
Błagały wzrokiem,żeby nie spoglądać w Ich stronę...
Jedynym ratunkiem była obecność ich drugiej połówki...
DRUGIEJ SIOSTRY...
Tuliły się do siebie, a w Ich oczkach szło wyczytać,że są gotowe na najgorsze...
Chyba nie chcę wiedzieć co je w życiu spotkało...
Ale pewne jest to,że musiał Im ktoś wyrządzić straszną krzywdę.
To straszne patrzeć na takie maleństwa tak zrażone do człowieka...
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][/FONT]

Sunia , która jest u nas nie ma jeszcze imienia.Nie możemy się zdecydować .Była propozycja Vesty , potem wymyśliłam ARBA, ale ciągle to nie jest to co do niej pasuje, więc na razie niech pozostanie SUNIĄ.
A więc jest ona rzeczywiście mała, tak z 35 cm w kłębie, waga nie jest prawdziwa, bo wszystko wskazuje na to ,że ma żywą zawartość w brzuszku:-(
Jest umówiona na sterylizację jutro ,na 19.
Sunia jest bardzo miłym i łagodnym pieskiem.Ciągle jednak wycofanym.Pomału się otwiera.Wczoraj nawet wskoczyła do mnie do łózia , ale szybko uciekła, mimo że ją przytulałam.podchodzi nieśmiało i pytającym wzrokiem prosi o głaski, czasem zadziera łapki na kolana.
Kotów nie zauważa, do naszych chłopaków łagodna. 4.Letniej wnuczki trochę się bała.
Na spacerki chodzi ładnie ,ale oszczekuje niektórych ludzi i większość psów.Myślę ,że to ze strachu.
Je bardzo dobrze, jak mały smok.Lubi gotowane.
Myślę ,że można robić ogłoszenia. Wiadomo ,że DS nie znajdzie się natychmiast, chociaż cuda się zdarzają.

Sunia po przyjeździe

i dzisiaj

• Replies 299
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękujemy za odwiedziny. i pomoc .
SUNIA jest półkudłaczem :evil_lol:
Jest ładniutka i milutka ,ale niestety jak na razie nic nie jest w stanie przyćmić miłości do Zuni. :-(

Posted

Śliczna sunieczka :happy1: troszkę podobna do mojej znajdki Koli. I tak samo śpi z brzuszkiem do góry ;-) Trzymam kciuki za jutrzejszą sterylkę :kciuki:
Koksa to oryginalne imię :bigok:

Posted

My ją nazywamy KokSUNIĄ.
Mam nadzieję,że będzie dobrze, ale kciuki zawsze się przydadzą .Dzięki.
Jeszcze muszę potwierdzić termin .

Posted

Ewanka napisał(a):
kciuki z pogotowiu ... może być też Koksinella ;)

Bardzo ładnie, brzmienie trochę z włoskiego chyba :evil_lol:
Dziś mam pod opieką 15. miesięcznego wnusia i Koksa ucieka przed nim jak szalona.Musiała mieć jakieś przykre doświadczenia z dziećmi.

Posted

Ślicznota z tej Koksy!
Ale brzusio faktycznie urósł.U mnie jeszcze nie miała tak pękatego;/ Sutki też już spore.Dobrze,że już dzisiaj sterylka to niestety jedyne racjonalne wyjście.

Posted

Już jesteśmy po i całe szczęście, bo ciąża była wysoka, ok.45 dni czyli za ok.2 tygodnie poród. Były cztery maluchy. Bardzo nam przykro ,ale to było słuszne wyjście.
Koksunia wybudziła się ,a teraz śpi na psim łóżeczku pod kocykiem.Jeszcze z pełnym brzuszkiem ważyła 8.800, to pewnie teraz z kilo mniej.