Asia & Ginger Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 greatmadwomen napisał(a)::angryy: maksia odebrał KTOZ po interwencji... ludzie nieźle mi kolorowali przez telefon... został wysłany tam KTOZ na kontrolę, facet bił i dusił żonę, syf w domu, maksio nie czesany, nie kąpany bo gryzł... wrócił do schroniska na szczęście na kwarantannę a nie na obserwację... brak mi słów... nie widziałam go jeszcze... po kwarantannie opiszę więcej... załamać się można :-( O matko! Brak słów... :shake: Biedny Maksiu. :-( Quote
Foksia i Dżekuś Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 natalek napisał(a):jak sie o tym dowiedzialam, to uwierzyc nie moglam, dopóki kawałka pyszczka Maksia z daleka nie zobaczyłam na kwarantannie (tylko pracownicy mają możliwość tam wchodzić). :angryy: zastanawiam się, czy w ogóle komukolwiek można ufać? najgorsze jest to, że pośrednicząc w adopcji, wolontariusze nie mają możliwości zrobić kontroli przedadopcyjnej. BIEDNY MAKSIO, choć nie miałam do tej pory z nim więcej do czynienia, cieszyłam się bardzo, że nawet pies, który jest uznawany za "gryzącego", znalazł ciepły dom. i że w takim razie inne też mają szansę na miłość. pomyliłam się :( natalek wolontariusze pośredniczące adopcje jak najbardziej mogą sprawdzic dom wcześniej , jeżeli tylko osba zadzwoni do nich na telefon ,a nie przyjedzie bezpośrednio do schroniska.Jka ktos nie będzie chciał sie zgodzic na wizyte przedadopcyjna to znaczy że cos jest nie tak i nalezy poinformowac schronisko. Szkoda Maksia bo teraz jego resocjalizacja będzie utrudniona bo na pewno wpłynęło to negatywnie na jego juz i tak zwajchrowaną psychikę Quote
Noelle Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Foksia i Dżekuś napisał(a):natalek wolontariusze pośredniczące adopcje jak najbardziej mogą sprawdzic dom wcześniej , jeżeli tylko osba zadzwoni do nich na telefon ,a nie przyjedzie bezpośrednio do schroniska.Jka ktos nie będzie chciał sie zgodzic na wizyte przedadopcyjna to znaczy że cos jest nie tak i nalezy poinformowac schronisko. ooo, dziękuję za info :) w takim razie będę wiedzieć na przyszłość, jak ktoś nie będzie mi się za bardzo podobał, to będę prosić kogoś doświadczonego o przeprowadzenie wizyty ;) myślałam, że wolontariusze nie mają prawa takiego czegoś robić. Quote
Foksia i Dżekuś Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 natalek napisał(a):ooo, dziękuję za info :) w takim razie będę wiedzieć na przyszłość, jak ktoś nie będzie mi się za bardzo podobał, to będę prosić kogoś doświadczonego o przeprowadzenie wizyty ;) myślałam, że wolontariusze nie mają prawa takiego czegoś robić. Ntalaek my przewaznie ale nie zawsze sprawdzamy domy przed adopcja ,a napewno zawsze te ktore mamy w hoteliku pod opieka . Quote
sylwija Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 przykra sprawa :( czasem i wizyta przed-adopcyjna nie pomoże uniknąć kłopotów.. Quote
Ank@ Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Właśnie wczoraj na kwarantannie widziałam spaniela. Nawet miałam do Pauliny pisać w tej sprawie. A to się okazuje, że to Max. Jeju, jak on trafił.... Jeśli chcecie go sobie pooglądać, to z wybiegu H dobrze widać :cool3: Quote
Rumi. Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 Hihi ja na spacerek chce z nim iść a nie oglądać... a chyba dopiero za jakiś tydzień z kwarantanny wyjdzie... gdyby można było wejść do niego to już bym była szczęśliwa Quote
Rumi. Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 Ank@ napisał(a):Teraz to Ci tylko oglądanie zostaje. pocieszenie normalnie.... boję się że go gdzieś wrzucą do mnóstwa psów i będzie trudno wyprowadzać je.... Quote
Ank@ Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Masz gdzieś boks gdzie jest teraz luz ? Wszędzie zapchane. :shake: Jak tak dalej pójdzie to zeszłoroczny wynik przebijemy Co prawda na C3 są teraz 2 psy, na C7 i A2 po 3 psy ale zakładam, że w przyszłym tygodniu zastaniemy już w każdym boksie po 6 psów i będzie 'wesoło' :diabloti: Na kwarantannie jest też ładny husky - to tak, jakbyś była zainteresowana. Quote
Rumi. Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 [quote name='Ank@']Masz gdzieś boks gdzie jest teraz luz ? Wszędzie zapchane. :shake: Jak tak dalej pójdzie to zeszłoroczny wynik przebijemy Co prawda na C3 są teraz 2 psy, na C7 i A2 po 3 psy ale zakładam, że w przyszłym tygodniu zastaniemy już w każdym boksie po 6 psów i będzie 'wesoło' :diabloti: Na kwarantannie jest też ładny husky - to tak, jakbyś była zainteresowana. no tak, ale wolę 3 duże psy i on, niż 6 małych i on.... haszczaki często zwiewają więc nawet nie pytam się o psa, dopóki nie wyjdzie z kwarantanny Quote
paoiii Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Widziałam Maxa już na boksach dziś, jest z jednym mniejszym pieskiem. Strasznie cieszył się przez kraty. Zrobiłam mu parę zdjęc i nagrałam filmik. Jakoś na dniach postaram się je dodać Quote
Rumi. Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 ufff kamień spadł mi z serca że nie dali go do 6 innych psów... ale może jeszcze coś dadzą tam... ja wczoraj się nie wyrobiłam lecz dziś idę do schronu więc zdam relację. On się zawsze cieszy przez kraty :loveu: Quote
Rumi. Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 byłam dziś z Maksiem na spacerku, jezu jaki tłusty jest.... normalnie tłuszcz się trzęsie jak pies biegnie, ale co gorsza to jest cały w dredach... na łapach, na karku, na piersi i za uszami.... dziś minimalnie go wycięłam lecz jeśli będą mieli fryzjerzy czas w piątek to go obetniemy chyba na łyso... minimalnie go obcięłam ponieważ nie wiem gdzie się kończy skóra a gdzie zaczyna się dred :( Najbardziej widoczne jest to że obcięłam mu włosy na głowie(prowizorka to jest), lecz naprawdę wycięłam mu także kilka kołtunów na piersi, karku i za uszami, były prawie polowe warunki więc nie dało zbytnio dobrze obciąć. Maksio nadal pięknie oddaje zabawki, lecz nie biega już z nia wszędzie, zapał do aportowania się zmniejszył. A to zdjęcie po wyczesaniu tylko pleców, tak jak go prawie zobaczyłam(był mokry dość): Quote
Rumi. Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 a tu po minimalnym strzyżonku(wiem iż nierówno ale się już niecierpliwił) i czesaniu, jego oczy śmiejące się są niezapomniane :loveu: : Quote
Asia & Ginger Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 O kurczę, rzeczywiście pulpecik z niego. ;) Dobrze, że wycięłaś mu te włosy na pysiu, bo go bardzo postarzały. Myślę, że gdyby dorwał go fryzjer, to by mu baaardzo ulżyło. Quote
Klaudia M. Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 greatmadwomen naprawdę fajnie wyszło ci to strzyżenie i czesanie, chyba podeślę Ci moją sunię. A pulpecik rozkoszny..., trudno uwierzyć, że sprawiał kłopoty komukolwiek. Quote
Felka z Bagien Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Pies jest w ogóle kłopotliwy, bo trzeba go wyprowadzić na siku i koopę,i jeszcze kupić mu coś do jedzenia, a w dodatku szczeka i wnosi brud do domu.Nie wiedziałaś?Oni już to wiedzą!Brrr Quote
Klaudia M. Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Ojejku, to muszę jak najszybciej pozbyć się swoich trzech psów i kota:/ No i męża bo też mi brudzi w domu, je i "szczeka":D Jutro zmienię zamki w drzwiach;) A poważnie mówiąc, gdybym z każdym niepowodzeniem miała oddawać swoje zwierzaki do schroniska to trafiały by tam po kilkanaście razy w miesiącu. Zarówno ja i mąż mieliśmy ślady ugryzień ( w pierś też:D) Ponadto nie wspomnę już nawet o poniszczonych rzeczach (w tym moja suknia ślubna) czy o tym że ulubionym miejscem do załatwiania się przez mojego psa w pierwszym miesiącu u mnie, był mój materac. Ponadto problemy zdrowotne a co za tym idzie koszta. No ale cóż dla niektórych pies to zabawka i jak nie działa jak należy to się ją wyrzuca. Quote
Rumi. Posted June 19, 2011 Author Posted June 19, 2011 Niestety wszystkie psy w schronisku to wyraz nieodpowiedzialności ludzkiej. Haha mało co mu wycięłam do gruntownego cięcia pójdzie w tym tygodniu :) Pulpet z niego niezły... Napewno na dokarmianie nie musi chodzić :D Quote
Ank@ Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Dorzucono Ci jeszcze Rodiego do boksu Maxa. Ale Rodi jest kochany :) Quote
Rumi. Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 Tak słyszałam że dwa psy są oprócz maxa w boksie, ale w tym boksie nadal jest Bolo czy nie? Quote
Foksia i Dżekuś Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 greatmadwomen napisał(a):Tak słyszałam że dwa psy są oprócz maxa w boksie, ale w tym boksie nadal jest Bolo czy nie? Bolo nie jest na pojedynczych boksach ? przecież on jest agresywny i nie tylko do ludzi , przecież na aukcji w zeszlym roku ugryzł psa w tyłek z nienacka. Quote
Recommended Posts