Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wczoraj też jacyś ludzie się nim zainteresowali. podeszłam do nich, gdy stali przy boksie, pomyślałam, że może coś pomogę w wyborze psa. była to starsza pani, oraz jej ponad 40letni syn, który okazał się alkoholikiem. :shake: starał się nic nie mowić i nie wzbudzać podejrzeń, ale ja od razu zauważyłam i "zmusiłam" go do rozmowy. no i śmierdział wódką na kilometr. :pissed: a była godzina 11... na 1 rzut oka wydawali się normalni, więc myślę, że dyżurna mogłaby wydać im psa. ale na szczęście skutecznie ich zniechęciłam, mówiąc, że jest nieprzewidywalny i cały czas gryzie i że został zwrócony z powodu agresji.. bo przecież dom u alkoholika, to raczej nieciekawe rozwiązanie dla psa... :/ w ostateczności zdecydowali, że oni chcą małego pudelka, a tu takich nie ma. i dobrze. :)

• Replies 213
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ank@']Maksio straszliwie przytył w schronisku. Wygląda jak dwa psy :) Ktoś go dzisiaj odwiedzał, jakaś para. Ale nie wiem czy się zdecydowali.
W schronisku jest tez inna spanielka - ma 9 lat, po śmierci właściciela.[/QUOTE]
Czy możecie pofocić tą sunię i dowiedzieć się czegoś więcej o niej? Ją też trzeba porozgłaszać.

Posted

Tak byli dzisiaj ludzie z ogłoszenia, lecz muszą się zastanowić i oni woleli sunię itp. raczej nic z tego nie będzie, w tym tygodniu jeszcze jedna osoba przyjdzie zobaczyć go. A co do spanielki to nie widziałam jej bo akurat trafiłam na porę karmienia w szpitalu, lecz jest to sunia 9 letnia, po zmarłym właścicielu i ma problemy z sercem, w przyszłym tygodniu jak będę to zobaczę ją i zrobię jej jakieś zdjęcia

Posted

[quote name='Asia & Ginger']Czy możecie pofocić tą sunię i dowiedzieć się czegoś więcej o niej? Ją też trzeba porozgłaszać.[/QUOTE]

CHYBA (pewna nie jestem) Agamika ma zdjęcia ....

Posted

Heh to był Salvador, mix wyżła ale to był szczególny przypadek, strasznie znosił schronisko i każdy spacer był na wagę złota. Ale spoko, lubię rasowe psy :)

• 2 weeks later...
Posted

Maksio od jakiegoś tygodnia w domu :) dziś się dopiero dowiedziałam o tym, słyszałam różne plotki lecz nie będę tu o nich pisać, aby nie szargać nerwów Wam, dostałam do państwa numer telefonu i będę dzwonić i się wszystkiego dowiadywać :) Oczywiście doradzę państwu co lepiej nie robić przy maksiu :)

Posted

właśnie rozmawiałam z Państwem, Maksio trafił na wspaniałych ludzi, przez piętnaście minut mówili jaki to jest wspaniały i kochany i co tam u niego. Maksio juz zdążył ugryźć i Pana i Panią, lecz mówią że oni wybaczają bo to ich głupota była, raz Pan go odciągnął gdy maksio szczekał na balkonie i to był pierwszy raz a Panią gdy go chciała rozczesać i pociągnęła go. Zdążyli Maksia już wykąpać, podobno bardzo grzeczny był w wannie. Ma mnóstwo zabawek i swoją budkę, lecz i tak śpi z państwem w łóżku, a najlepsze że okazało się że mieszkają osiedle w osiedle z moim, ma dużo biegania bo obok są łąki. Przez całą rozmowę z państwem się uśmiechałam i jestem strasznie szczęśliwa że tam trafił, państwo co krok podkreślali że jest kochany i zostanie do końca życia z nimi. Pani miała wcześniej spanielka i opowiadała mi jak to mu uszyła buciki bo mu się gródki śniegu robiły pod łapkami i mu marzły łapki :evil_lol: Podałam Panu swojego maila i czekam właśnie na zdjęcia. Jezu jak ja się cieszę :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

Posted

Brzmi fajnie. Ale może jednak państwo daliby się namówić na jakąś wizytę ze szkoleniowcem/behawiorystą. Pies już zdążył 2 razy ugryźć, nie mówię że ugryzie kolejny raz. Ale właściciele mogą przez swoją niewiedzę (chociaż może mają duże doświadczenie ...) popełnić jeszcze kilka błędów, a taka osoba może te błędy w porę wyłapać i dać kilka wskazówek.

Przy okazji zapraszam na wątek weteranów:
http://www.dogomania.pl/threads/2049...7#post16581507

Posted

[quote name='Ank@']Brzmi fajnie. Ale może jednak państwo daliby się namówić na jakąś wizytę ze szkoleniowcem/behawiorystą. Pies już zdążył 2 razy ugryźć, nie mówię że ugryzie kolejny raz. Ale właściciele mogą przez swoją niewiedzę (chociaż może mają duże doświadczenie ...) popełnić jeszcze kilka błędów, a taka osoba może te błędy w porę wyłapać i dać kilka wskazówek.

Przy okazji zapraszam na wątek weteranów:
http://www.dogomania.pl/threads/2049...7#post16581507
Jestem tego samego zdania.

Posted

Rozmawiałam z Państwem i mówiłam czego powinno się unikać, jak by co żeby się do mnie zwracali i napomknę im że jak by chcieli to znam behawiorystę dobrego. Dziewczyny Państwo mieli psy i wiedzą jak postępować, nie można im nic narzucać, wejdźcie m.in. na wątek Brego tam można się wiele nauczyć, właśnie Breguś jedzie do DS i taka sama dyskusja się nawiązała, ludzie muszą tylko wiedzieć czego nie można przy nim robić. Ah zapomniałam napisać że Maksio ma rany na uszku i coś na głowie(jak guz) ludzie się martwią i mają iść do jakiegoś specjalisty(wymieniali nazwisko ale nie pamiętam)

• 2 months later...
Posted

:angryy: maksia odebrał KTOZ po interwencji... ludzie nieźle mi kolorowali przez telefon... został wysłany tam KTOZ na kontrolę, facet bił i dusił żonę, syf w domu, maksio nie czesany, nie kąpany bo gryzł... wrócił do schroniska na szczęście na kwarantannę a nie na obserwację... brak mi słów... nie widziałam go jeszcze... po kwarantannie opiszę więcej... załamać się można :-(

Posted

jak sie o tym dowiedzialam, to uwierzyc nie moglam, dopóki kawałka pyszczka Maksia z daleka nie zobaczyłam na kwarantannie (tylko pracownicy mają możliwość tam wchodzić). :angryy: zastanawiam się, czy w ogóle komukolwiek można ufać? najgorsze jest to, że pośrednicząc w adopcji, wolontariusze nie mają możliwości zrobić kontroli przedadopcyjnej. BIEDNY MAKSIO, choć nie miałam do tej pory z nim więcej do czynienia, cieszyłam się bardzo, że nawet pies, który jest uznawany za "gryzącego", znalazł ciepły dom. i że w takim razie inne też mają szansę na miłość. pomyliłam się :(