Noelle Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 wczoraj też jacyś ludzie się nim zainteresowali. podeszłam do nich, gdy stali przy boksie, pomyślałam, że może coś pomogę w wyborze psa. była to starsza pani, oraz jej ponad 40letni syn, który okazał się alkoholikiem. :shake: starał się nic nie mowić i nie wzbudzać podejrzeń, ale ja od razu zauważyłam i "zmusiłam" go do rozmowy. no i śmierdział wódką na kilometr. :pissed: a była godzina 11... na 1 rzut oka wydawali się normalni, więc myślę, że dyżurna mogłaby wydać im psa. ale na szczęście skutecznie ich zniechęciłam, mówiąc, że jest nieprzewidywalny i cały czas gryzie i że został zwrócony z powodu agresji.. bo przecież dom u alkoholika, to raczej nieciekawe rozwiązanie dla psa... :/ w ostateczności zdecydowali, że oni chcą małego pudelka, a tu takich nie ma. i dobrze. :) Quote
Asia & Ginger Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 [quote name='Ank@']Maksio straszliwie przytył w schronisku. Wygląda jak dwa psy :) Ktoś go dzisiaj odwiedzał, jakaś para. Ale nie wiem czy się zdecydowali. W schronisku jest tez inna spanielka - ma 9 lat, po śmierci właściciela.[/QUOTE] Czy możecie pofocić tą sunię i dowiedzieć się czegoś więcej o niej? Ją też trzeba porozgłaszać. Quote
Rumi. Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 Tak byli dzisiaj ludzie z ogłoszenia, lecz muszą się zastanowić i oni woleli sunię itp. raczej nic z tego nie będzie, w tym tygodniu jeszcze jedna osoba przyjdzie zobaczyć go. A co do spanielki to nie widziałam jej bo akurat trafiłam na porę karmienia w szpitalu, lecz jest to sunia 9 letnia, po zmarłym właścicielu i ma problemy z sercem, w przyszłym tygodniu jak będę to zobaczę ją i zrobię jej jakieś zdjęcia Quote
Ank@ Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 [quote name='Asia & Ginger']Czy możecie pofocić tą sunię i dowiedzieć się czegoś więcej o niej? Ją też trzeba porozgłaszać.[/QUOTE] CHYBA (pewna nie jestem) Agamika ma zdjęcia .... Quote
Rumi. Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 To napiszę do niej że jak by miała to aby mi podesłała Quote
Ank@ Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 A na C3 jest coś wyżłopodobnego ....To tak info dla Ciebie GMW bo wiem że chodzisz z tymi rasowymi psami. Quote
Rumi. Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 Hahaha... Nie całkiem tak jest, chodzę z każdym spanielem i huskym a reszta to który mi przypadnie do serca :) Ale dzięki za info Quote
Ank@ Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Widziałam Cię kiedyś z jakimś wyżłem to myślałam, że i wyżłami się zajmujesz :) Quote
Rumi. Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 Heh to był Salvador, mix wyżła ale to był szczególny przypadek, strasznie znosił schronisko i każdy spacer był na wagę złota. Ale spoko, lubię rasowe psy :) Quote
Rumi. Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 Maksio od jakiegoś tygodnia w domu :) dziś się dopiero dowiedziałam o tym, słyszałam różne plotki lecz nie będę tu o nich pisać, aby nie szargać nerwów Wam, dostałam do państwa numer telefonu i będę dzwonić i się wszystkiego dowiadywać :) Oczywiście doradzę państwu co lepiej nie robić przy maksiu :) Quote
Noelle Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 SUPER! :D niech ta dobra passa nadal trwa! 4 super psy poszły ostatnio do domu, oby tak dalej! :D Quote
Rumi. Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 właśnie rozmawiałam z Państwem, Maksio trafił na wspaniałych ludzi, przez piętnaście minut mówili jaki to jest wspaniały i kochany i co tam u niego. Maksio juz zdążył ugryźć i Pana i Panią, lecz mówią że oni wybaczają bo to ich głupota była, raz Pan go odciągnął gdy maksio szczekał na balkonie i to był pierwszy raz a Panią gdy go chciała rozczesać i pociągnęła go. Zdążyli Maksia już wykąpać, podobno bardzo grzeczny był w wannie. Ma mnóstwo zabawek i swoją budkę, lecz i tak śpi z państwem w łóżku, a najlepsze że okazało się że mieszkają osiedle w osiedle z moim, ma dużo biegania bo obok są łąki. Przez całą rozmowę z państwem się uśmiechałam i jestem strasznie szczęśliwa że tam trafił, państwo co krok podkreślali że jest kochany i zostanie do końca życia z nimi. Pani miała wcześniej spanielka i opowiadała mi jak to mu uszyła buciki bo mu się gródki śniegu robiły pod łapkami i mu marzły łapki :evil_lol: Podałam Panu swojego maila i czekam właśnie na zdjęcia. Jezu jak ja się cieszę :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Quote
Ank@ Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Brzmi fajnie. Ale może jednak państwo daliby się namówić na jakąś wizytę ze szkoleniowcem/behawiorystą. Pies już zdążył 2 razy ugryźć, nie mówię że ugryzie kolejny raz. Ale właściciele mogą przez swoją niewiedzę (chociaż może mają duże doświadczenie ...) popełnić jeszcze kilka błędów, a taka osoba może te błędy w porę wyłapać i dać kilka wskazówek. Przy okazji zapraszam na wątek weteranów: http://www.dogomania.pl/threads/2049...7#post16581507 Quote
polciuaa Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 [quote name='Ank@']Brzmi fajnie. Ale może jednak państwo daliby się namówić na jakąś wizytę ze szkoleniowcem/behawiorystą. Pies już zdążył 2 razy ugryźć, nie mówię że ugryzie kolejny raz. Ale właściciele mogą przez swoją niewiedzę (chociaż może mają duże doświadczenie ...) popełnić jeszcze kilka błędów, a taka osoba może te błędy w porę wyłapać i dać kilka wskazówek. Przy okazji zapraszam na wątek weteranów: http://www.dogomania.pl/threads/2049...7#post16581507 Jestem tego samego zdania. Quote
Rumi. Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 Rozmawiałam z Państwem i mówiłam czego powinno się unikać, jak by co żeby się do mnie zwracali i napomknę im że jak by chcieli to znam behawiorystę dobrego. Dziewczyny Państwo mieli psy i wiedzą jak postępować, nie można im nic narzucać, wejdźcie m.in. na wątek Brego tam można się wiele nauczyć, właśnie Breguś jedzie do DS i taka sama dyskusja się nawiązała, ludzie muszą tylko wiedzieć czego nie można przy nim robić. Ah zapomniałam napisać że Maksio ma rany na uszku i coś na głowie(jak guz) ludzie się martwią i mają iść do jakiegoś specjalisty(wymieniali nazwisko ale nie pamiętam) Quote
Noelle Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 wspaniale, Maksio dobrze trafił! dobrze, że są cierpliwi. bardzo się cieszę :multi: Quote
sylwija Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 z tego, co piszesz, wyglądają na poważnych, odpowiedzialnych ludzi Myślę, że dobrze trafił :) Quote
Asia & Ginger Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Ostatnio sporo spanielków znajduje nowe domki. :p Niesty w ich miejsce sporo też się pojawia do adopcji... Ale najbardziej cieszę się, że nawet psiaki problemowe znajdują domki. :multi: Quote
Ank@ Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 greatmadwoman - jak możesz wejdź na wątek weteranów (http://www.dogomania.pl/threads/204948-Krakowscy-weterani-czekaj%C4%85-tak-d%C5%82ugo-prosimy-o-spacery-og%C5%82oszenia-!!!?p=16582040#post16582040) i powiedz czy dalej będziesz wyprowadzać Dukata. Wiem, że 'odpadł' Ci z tego boksu Maks więc nie wiem jakie masz dalsze plany.... Quote
terra Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Bardzo się cieszę, że Maksiu nareszcie ma swój dom. Powodzenia piesku! Quote
Rumi. Posted June 5, 2011 Author Posted June 5, 2011 :angryy: maksia odebrał KTOZ po interwencji... ludzie nieźle mi kolorowali przez telefon... został wysłany tam KTOZ na kontrolę, facet bił i dusił żonę, syf w domu, maksio nie czesany, nie kąpany bo gryzł... wrócił do schroniska na szczęście na kwarantannę a nie na obserwację... brak mi słów... nie widziałam go jeszcze... po kwarantannie opiszę więcej... załamać się można :-( Quote
Felka z Bagien Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 No i jak ten pies ma znaleźć dom?Maksiu,to naprawdę nie twoja wina!Ile ten pies jeszcze musi przejść w swoim życiu:-(:-(:-( Quote
Noelle Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 jak sie o tym dowiedzialam, to uwierzyc nie moglam, dopóki kawałka pyszczka Maksia z daleka nie zobaczyłam na kwarantannie (tylko pracownicy mają możliwość tam wchodzić). :angryy: zastanawiam się, czy w ogóle komukolwiek można ufać? najgorsze jest to, że pośrednicząc w adopcji, wolontariusze nie mają możliwości zrobić kontroli przedadopcyjnej. BIEDNY MAKSIO, choć nie miałam do tej pory z nim więcej do czynienia, cieszyłam się bardzo, że nawet pies, który jest uznawany za "gryzącego", znalazł ciepły dom. i że w takim razie inne też mają szansę na miłość. pomyliłam się :( Quote
Rumi. Posted June 5, 2011 Author Posted June 5, 2011 ja nadal mam taką nadzieję... w końcu Guzik(poprzedni "agresywny cocker") znalazł domek Quote
Recommended Posts