Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiem iż wszystkich to myli i tez się zdziwiłam iż kolejnemu psiakowi dali na imię Bolo, tak duży agresywny Bolo jest na wybiegu V z moim Mauritiusem niestety, a mału sznaucerkowaty Bolo był jeszcze w sobotę z Maksiem na G10 i jestem ciekawa czy nadal z nim jest czy go przenieśli, oto jak wygląda mały Bolo:

• Replies 213
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

greatmadwomen napisał(a):
Wiem iż wszystkich to myli i tez się zdziwiłam iż kolejnemu psiakowi dali na imię Bolo, tak duży agresywny Bolo jest na wybiegu V z moim Mauritiusem niestety, a mału sznaucerkowaty Bolo był jeszcze w sobotę z Maksiem na G10 i jestem ciekawa czy nadal z nim jest czy go przenieśli, oto jak wygląda mały Bolo:

kamien z serca

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
kamien z serca

no ja niestety ubolewam, ponieważ nie mam jak wychodzić z Mauritiusem ponieważ Bolo dali mi na jego wybieg, a dla Mauritiusa bardzo ważny jest kontakt z człowiekiem :(

Posted

no ja niestety ubolewam, ponieważ nie mam jak wychodzić z Mauritiusem ponieważ Bolo dali mi na jego wybieg, a dla Mauritiusa bardzo ważny jest kontakt z człowiekiem :(

kamien z serca ,ze nie jest z Bolo agresywny z cocelem ,a nie znam Mauritiusa ale mam nadzieje że to duzy psiak i poradzi sobie jak by co z Bolem?

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
kamien z serca ,ze nie jest z Bolo agresywny z cocelem ,a nie znam Mauritiusa ale mam nadzieje że to duzy psiak i poradzi sobie jak by co z Bolem?

niby jest ok, ale widać iz Mauritius się go boi :( A Maksio myślę iż by sobie poradził nawet z jakimś zadziorem :evil_lol:

Posted

Greatmadwomen, jak to odebrany przez KTOZ? jak już było mówione to sory, ale nie mam za bardzo czasu teraz nadrabiać wątków, a ta zmiana w tytule mnie zaciekawiła.

Poza tym serdecznie chciałabym zaprosić wszystkie krakowskie cioteczki na drugi już bazarek na AFNowskie kociaki, który odbędzie się 26.06 (czyli w tą niedzielę już ;) ) w Pracowni Cafe&Pub na ulicy Brzozowej 15 w Krakowie. ;) Każdy moze przynieść swoje fanty do sprzedaży, przy okazji może coś wpadnie w oko to od razu można kupić za dosłowne grosze, na prawdę polecam. ;) Każdy znajdzie coś dla siebie. :D

Posted

dogomanka_ napisał(a):
Greatmadwomen, jak to odebrany przez KTOZ? jak już było mówione to sory, ale nie mam za bardzo czasu teraz nadrabiać wątków, a ta zmiana w tytule mnie zaciekawiła.

Poza tym serdecznie chciałabym zaprosić wszystkie krakowskie cioteczki na drugi już bazarek na AFNowskie kociaki, który odbędzie się 26.06 (czyli w tą niedzielę już ;) ) w Pracowni Cafe&Pub na ulicy Brzozowej 15 w Krakowie. ;) Każdy moze przynieść swoje fanty do sprzedaży, przy okazji może coś wpadnie w oko to od razu można kupić za dosłowne grosze, na prawdę polecam. ;) Każdy znajdzie coś dla siebie. :D

Pani dyżurna wysłała kontrolę do domu Maksia i został on odebrany ponieważ ludzie bali się go czesać i kąpać bo gryzł oraz facet dusił żonę, to tak w skrócie.

A co do bazarku to może przyjdziemy jak będziemy wracać z wystawy :)

Posted

Widziałam ostatnio Maksa, wygląda okropnie. Jest gruby, sierść ma jak pióra, plus na nogach, za uszami i pod brzuchem filc i dredy co kawałek. Biedny pies, nie dośc że od początku miał łatkę agresywnego, to jeszcze teraz taki świetny 'dom'..

Posted

niestety, za tydzień w piatek się zajmiemy jego dredami... niestety nie jutro bo ani ja ani Pani fryzjerka nie ma możliwości być jutro, do tego jakaś dziwna dyskusja się rozpętała o do jego strzyżenia na tablicy.

Posted

kurcze, czyli Ance dojdzie jeszcze jeden boks (ona kocha Rodiego). one to juz musza wyprowadzac po 10 boksow w kazdym dniu jak sa w schr biedne... :/

Posted

Pani dyżurna wysłała kontrolę do domu Maksia i został on odebrany ponieważ ludzie bali się go czesać i kąpać bo gryzł oraz facet dusił żonę, to tak w skrócie.

facet dusił żonę? no to ciekawie tam musiało być. A Maksiu to taki kochany psiak. :roll:

Przyjdzcie przyjdzcie. ;) Ja też będę w niedziele na pewno na wystawie bo mama chce zobaczyć jak to wszystko wygląda, poza tym w niedziele mam pony. :evil_lol: niestety będziemy max do 12 bo na ten bazarek musze lecieć. ;)

Posted

[quote name='Asia & Ginger']O kurczę, rzeczywiście pulpecik z niego. ;)

Dobrze, że wycięłaś mu te włosy na pysiu, bo go bardzo postarzały.
Myślę, że gdyby dorwał go fryzjer, to by mu baaardzo ulżyło.

ajjj, ale te wásiory sá najfajniejsze u spanieli ;ppp moja ma takie króciutkie tylko i zawijam jej do góry to wygláda jak "pan Kleks" :>>>

[quote name='greatmadwomen']Pani dyżurna wysłała kontrolę do domu Maksia i został on odebrany ponieważ ludzie bali się go czesać i kąpać bo gryzł oraz facet dusił żonę, to tak w skrócie.

dusil zoné podczas kontroli? :OOOO chcialabym to zobaczyc :>>> Biedny Maksiu, trafil na jakás patologié- to ich powinno sié oddac do zakladu a nie jego. Co to w ogóle za opinia od kogos z takiego "domu". Tlusciosiu musi trafic na swojego spanielarza.

Posted

[quote name='emilia2280']ajjj, ale te wásiory sá najfajniejsze u spanieli ;ppp moja ma takie króciutkie tylko i zawijam jej do góry to wygláda jak "pan Kleks" :>>>
[/QUOTE]
Emilia co się komu podoba. ;)
Nie zmienia to jednak faktu, że te wąsiska postarzają i sprawiają, że psiak wygląda na zaniedbanego.
Mojej spanielicy też rosną takie bokobrody i gdy tylko je obetnę, to wygląda na znacznie młodszą. :p

Maksiu teraz w piątek będzie miał strzyżonko?

Posted

[quote name='Asia & Ginger']Emilia co się komu podoba. ;)
Nie zmienia to jednak faktu, że te wąsiska postarzają i sprawiają, że psiak wygląda na zaniedbanego.
Mojej spanielicy też rosną takie bokobrody i gdy tylko je obetnę, to wygląda na znacznie młodszą. :p

Maksiu teraz w piątek będzie miał strzyżonko?[/QUOTE]

no wlasnie mi się podoba bez wąsów :D tak jutro będzie miał strzyżenie, zobaczymy co z tego wyjdzie :D

Posted

No i strzyżenie Maksia znowu musieliśmy odłożyć na następny piątek, lecz wtedy napewno wszystkich przypilnuję aby przybyli na strzyżenie :mad:

Posted

[quote name='greatmadwomen']no wlasnie mi się podoba bez wąsów :D tak jutro będzie miał strzyżenie, zobaczymy co z tego wyjdzie :D[/QUOTE]

ale moja nie ma baków tylko naprawdé takie tycienkie, na 1 cm wásiki na srodku nosa i wygláda to uroczo lekko podwiniéte do góry ;ppp ale widzialam ze Maksiu mial nie wásiki ale wásiory :lol:

• 2 weeks later...
Posted

przepraszam iż dopiero teraz piszę ale jakoś tak się dopiero zebrałam, no więc Maksia ostrzygliśmy w całości, napewno będzie miał lżej, fryzjerka która go goliła mówiła iż w ostatnim momencie chyba go wzięliśmy bo by był dramat, miał kilka odparzeń już, był całkiem grzeczny na stole, lecz na końcu juz się niecierpliwił, w piątek będziemy go kąpać jeszcze :) A tu zdjęcia z tego samego dnia przed strzyżeniem:

i po: