Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='hotelamok']2 godziny analizowałam wyciągi bankowe co nie jest taką fajną sprawą jak się prowadzi firmę.

Wpłaty:
11.07 -400zł
11.07 -300zł
13.09 -300zł
03.10 -700zł
06.10 -2128zł

Styczeń - (minus)58zł
luty- powinno być- 560zł było 0zł
marzec -powinno być 620zł było 0zł
kwiecień -powinno być 600zł było 0zł
maj- powinno być 620zł było 0zł
czerwiec -powinno być 600 zł było 0zł
lipiec- powinno być 620 zł
sierpień -powinno być 620 zł
wrzesień -powinno być 600 zł
październik -powinno być 620zł

Razem od lutego do października powinno być 5460zł
Wpłynęło 3828zł
Czyli długu jest 1632zł

Proszę by wybrać jedną osobę która będzie zajmowała się finansami, nie jestem w stanie tym się zajmować.

Konto, które dostaje skarbnik jest to moje konto firmowe i pod koniec miesiąca zawsze wypisywany jest na niego rachunek. Rachunków czy wyciągów bankowych nie udostępniam publicznie (ma to tylko mój księgowy).

Co do opłat za usługi wet. dokładnie wszystkich nie pamiętam więc +/- 5zł
wścieklizna 20zł
wirusówki 42zł
odrobaczenie 5zł/10kg masy ciała
założenie książeczki 3zł
transport weta 20zł

wczorj przelalam wszystko co bylo na moim koncie na chlopcow-187zl- czyli 1,632 i 187 =1,445 -tyle wynosi dlug za hotelowanie na dzien dzisiejszy plus za usl.wet. ok 85zl

Posted

tak tak,
napiszcie szczegółowo =
nawet jeśli ktoś inny przejmie finanse R&R będzie wiadomo skąd zacząć na nowo liczyć.
Wrzucam maluchy ponownie na FB

wawer napisał(a):
Ja też nie posądzam nikogo o złą wolę czy o "manipulowanie" finansami. Wcale nie przyszło mi to do głowy ;). Tylko, jak tak trochę poczytałam różne posty o finansach, ogromnym długu i ciągłe prośby o wpłaty i bazarki, a w poście rozliczeniowym... nadwyżka, to nie tylko ja się pogubiłam. Dlatego mogłam odebrać inaczej wypowiedź Moniki w tym kontekście. Na wątkach często są takie nieporozumienia, przecież się nie znamy i nie wyczuwamy tonu wypowiedzi ;). I tak sobie je wyjaśniamy powoli ;). Niemniej, żeby nie robić kolejnego zamieszania, nadal poproszę o konto hoteliku, bo z bazarku parę groszy na R&R wpadnie ;).

Posted

1445+ 85 = 1530zł długu za R&R

monika083 napisał(a):
wczorj przelalam wszystko co bylo na moim koncie na chlopcow-187zl- czyli 1,632 i 187 =1,445 -tyle wynosi dlug za hotelowanie na dzien dzisiejszy plus za usl.wet. ok 85zl

Posted

iwoniam napisał(a):
1445+ 85 = 1530zł długu za R&R

Jeszcze będą pieniądze z bazarku kosmicznego. Na bazarku zostało już tylko 10 rakietek. Tak, że w sumie 2600 zł będzie utargowanych na bank. Chłopaki na razie siedzą w hoteliku i trzeba szukać deklaracji.

Posted

Z bazarku kosmicznego poszło do hoteliku 2128 zł. Jeszcze powinno być 470 zł. Może ktoś by zrobił allegro cegiełkowe i wydarzenie na FB gdzie można by to allegro reklamować. Nie znam się na FB ale czytam że wydarzenie trzeba rozsyłać. Potrzebne są w związku z tym osoby do rozsyłania.

Posted

Olena84 , za długi jakimże cudem Ty mialabyś odpowiadać? Rola skarbnika to rzetelne rozliczanie od kogo ile wpłynelo, kto się deklarowal i wpłaca a kto nie i to wsio i wcale nie codziennie tak uważam. No i przesyłanie pieniążków za hotelikowanie. Halo ? Halo ? Jest tu ktoś ? Rysio i Romuś czekają, nie można pozwolic aby znowu długi rosły i to takie . Ewa

Posted

Dobra, wezme to na siebie, niech tam, na innym wątku tez mnie poproszono, wiec wydaje sie byc uczciwa;) hehe. To jak robimy, od tego miesiaca? Dopiero poczatek listopada, ktos juz cos wplacicl na konto Moniki lub hotelu?

Posted

Ja niedługo będę wpłacać z bazarku :). Też z Warszawy, więc możemy ominąć banki. Ale najpierw niech Cioteczki zatwierdzą zmianę. Czy jest formalny właściciel tych psiaków, który o wszystkim ostatecznie decyduje? Bo ja lubię jasne sytuacje, już wcześniej o to pytałam i nic...

Posted

jak tam chłopaki? czy jest jakaś szansa że zostaną w tym hoteliku?
ja jeszcze nie wpłacałam w listopadzie ,jeśli konto się zmieni proszę o dane.
mam fanty w razie jak by ktoś robił bazarek,mogę podarować parę rzeczy na ten cel ;)

Posted

Jak widać na razie są w Amoku. Jeżeli jest kandydatka na nowego skarbnika to nie ma co czekać. Trzeba chyba w pierwszym lub drugim poście napisać kto jest skarbnikiem oraz napisać w którym bedą rozliczenia. Niech skarbnik napisze kto daje deklaracje stałe a ostatnio doszło kilka osób i powysyła konto do wszystkich darczyńców. Trzeba zbierać pieniądze. Mania 1979 oferuje fanty , może ktoś jeszcze coś ma i trzeba zrobić bazarek. Ja mogę wysyłać zaproszenia.

Posted

[quote name='hotelamok']Na razie są u mnie, nie mam co z nimi zrobić a właścicielki się nie kontaktują:roll:

Dwa dni temu Agnieszkę czy ja mam dzwonić czy Ona zadzwoni do Iwony - powiedziała,że zadzwoni.
Nie wiedziałam,że nie kontaktowała się z Tobą - zadzwonię jutro rano...

Posted

Olena84 napisał(a):
Dobra, wezme to na siebie, niech tam, na innym wątku tez mnie poproszono, wiec wydaje sie byc uczciwa;) hehe. To jak robimy, od tego miesiaca? Dopiero poczatek listopada, ktos juz cos wplacicl na konto Moniki lub hotelu?

nikt juz do mnie nie wplacal. 2gi post jest aktualny.

Posted

Olena84 napisał(a):
To w takim razie wysylam swoj nr konta, ale Klaudus zadzwon prosze do hotelu i dogadajcie sie, oby zostaly tam:(...

Przypuszczam że nie będą wyrzuceni na ulicę. Trzeba zbierać pieniądze i szukać deklaracji.

Posted

[quote name='Klaudus__']Dwa dni temu Agnieszkę czy ja mam dzwonić czy Ona zadzwoni do Iwony - powiedziała,że zadzwoni.
Nie wiedziałam,że nie kontaktowała się z Tobą - zadzwonię jutro rano...

I jaki efekt ustaleń?

A może lepiej, by jedna osoba przejęła pieczę bezpośrednią i decyzyjną wobec chłopaków? Łatwiej zapanować nad finansami, ogłoszeniami i przyszłym losem psiaków.

Posted

bakusiowa napisał(a):
Przypuszczam że nie będą wyrzuceni na ulicę. Trzeba zbierać pieniądze i szukać deklaracji.

Nie no, o tym w ogóle nie myślałam, raczej o zmianie hotelu, tylko na jaki... tańszego nie będzie:(.