wawer Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Ja jeszcze wrócę do kwestii rozliczenia. Powinno być tak, że każdy wydatek jest udokumentowany na wątku. Przynajmniej formalnie powinno tak być. Ostatnio zamknięto kilka bazarków, bo cel, na który ktoś je robił, nie był dostatecznie udokumentowany (chodzi o rozliczenie, nie o cel jako taki). Tutaj posty rozliczeniowe już rozciągają się na drugi rok i miesiące się powtarzają, a brak zapisu, którego roku to dotyczy. Może być tak, że kolejna edycja aktualizująca zostanie wpisana do poprzedniego roku (nota bene i tak nie mogę rozszyfrować, który to jest ten poprzedni) nawet przez czystą, ludzką pomyłkę, bo nie dopatruję się na siłę złej woli. Nie uczestniczyłam w tym wątku od początku i nie ja jedna. Chcę pomóc. Niedługo skończy się mój bazarek, z którego psiaki będą też korzystać. Zanim wpłacę proszę jednak o uporządkowanie obu postów rozliczeniowych tak, aby było wiadomo, ile w końcu i komu się zalega. Musimy wiedzieć, na co są zbierane pieniądze. To forum to forum społecznego zaufania wysokiego stopnia, bo mało kto ma możliwość weryfikacji zapisów na wątku. Były sytuacje wstawiania psów niewiadomego pochodzenia i zbieranie na nie pieniędzy, fałszywych bazarków itd. Absolutnie nie podejrzewam o to tego wątku, ale domagam się porządku w pieniądzach. To, co napisał hotelik nie ma pokrycia w zapisach osób, które -jak się wydaje - mają wpływ na finanse i nimi zarządzają. Nawet, gdyby pieniądze zbierała fundacja, to i tak osoba prowadząca wątek i rozliczenia powinna podać wydatki i udokumentować je skanami dokumentów. Inaczej gdzieś rodzi się brak zaufania. Quote
mania1979 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 szkoda takiej szansy..ale moze Ci ludzie jeszcze raz rozmyślili by adopcję tego psiaczka?? Przecież taka miłość od "pierwszego wejrzenia" tak szybko nie umiera... moze jeden telefon,tak na spokojnie porozmawiać z nimi? taka szansa moze się nie powtórzyć...oni chyba nie dostali tej szansy..trzymam kciuki moze nie jest za późno...:-( Quote
Klaudus__ Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Aga pisałaś ,że masz jeszcze jakiś awaryjny domek dla malucha - jeszcze aktualne? Quote
monika083 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Rozliczenie w pierwszym poscie prowadze i ja 187zl znajduje sie w tej chwili na moim koncie. Zostalam poproszona o prowadzenie rozliczenia i nie prowadzilam go od samego poczatku istnienia watku, tylko od kilku miesiecy. Jesli ktos moglby przejac prowadzenie rozliczen to bardzo prosze.Nie potrafie prowadzic tego inaczej.Oprocz Ri R mam jeszcze kilka psiakow do rozliczen , uwiezcie , ze to jest czasochlonne zajecie, a ja czasu ostatnio mam bardzo malo. Kto ma glowe do takich rozliczanek?? Quote
bakusiowa Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Rozliczenie jest następujące. Należność za styczeń-58 zł. Od lutego do października włącznie przez 9 miesięcy po 600 zł , to jest 5448 zł razem do zapłaty dla hoteliku. Proszę sobie odjąć wszystkie wpłaty które robiła monika083 oraz z bazarku kosmicznego. Według mnie monika wpłaciła 1700 zł. Z bazarku kosmicznego jest 2128 zł przelane, tj.razem 3828 zł. W tej chwili za kosmiczny wpłynęło jeszcze 205 zł na konto Agnieszki a monika083 ukazuje + 187 ZŁ tj. razem 392 do wpłacenia. Za kosmiczny jeszcze wpłyną pieniądze a do wystrzelenia zostało jeszcze 25 rakietek. Tak czy inaczej będą zadłużeni. Quote
bakusiowa Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 grzenka napisał(a):Czy chłopaki mają Allegro? Allegro dzisiaj im się skończyło. Linki są zamieszczone na wątku dwa tygodnie temu. Quote
ŚWIAT Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Podrzucam wątek i odświeżam im ogłoszenia (co prawda tylko na paru portalach) Quote
iwoniam Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Jak uważacie, ja tak oschle usłyszałam, że to już "nieaktualne i oni już nie są zainteresowani", że ja nie będę telefonować :-( mania1979 napisał(a):szkoda takiej szansy..ale moze Ci ludzie jeszcze raz rozmyślili by adopcję tego psiaczka?? Przecież taka miłość od "pierwszego wejrzenia" tak szybko nie umiera... moze jeden telefon,tak na spokojnie porozmawiać z nimi? taka szansa moze się nie powtórzyć...oni chyba nie dostali tej szansy..trzymam kciuki moze nie jest za późno...:-( Quote
grzenka Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Zrobić chłopakom Allegro?Ale to będzie takie zwykłe bo tylko takie niestety potrafię... Quote
Klaudus__ Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 [quote name='iwoniam']Jak uważacie, ja tak oschle usłyszałam, że to już "nieaktualne i oni już nie są zainteresowani", że ja nie będę telefonować :-( Nie ma sensu na siłę - nie to nie... Widocznie nie byli warci naszego chłopaczka Quote
BUDRYSEK Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Panstwo zrezygnowali poniewaz za dlugo to trwało i kupili szczeniaczka drugi domek zrezygnowal z tego samego powodu Quote
Klaudus__ Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 [quote name='BUDRYSEK']Panstwo zrezygnowali poniewaz za dlugo to trwało i kupili szczeniaczka drugi domek zrezygnowal z tego samego powodu Więc dorabiam ogłoszeń. Quote
monika083 Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 [quote name='bakusiowa']Rozliczenie jest następujące. Należność za styczeń-58 zł. Od lutego do października włącznie przez 9 miesięcy po 600 zł , to jest 5448 zł razem do zapłaty dla hoteliku. Proszę sobie odjąć wszystkie wpłaty które robiła monika083 oraz z bazarku kosmicznego. Według mnie monika wpłaciła 1700 zł. Z bazarku kosmicznego jest 2128 zł przelane, tj.razem 3828 zł. W tej chwili za kosmiczny wpłynęło jeszcze 205 zł na konto Agnieszki a monika083 ukazuje + 187 ZŁ tj. razem 392 do wpłacenia. Za kosmiczny jeszcze wpłyną pieniądze a do wystrzelenia zostało jeszcze 25 rakietek. Tak czy inaczej będą zadłużeni. te pieniazki (1,700) zostaly wplacone bezposrednio do hotelu przez cioteczki organizujace bazarek, to jesli w sumie (u mnie i Agi) jest 392zl, to moze do konca miesiaca uzbiera sie jeszcze te 208 i pazdziernik bedzie chociaz w calosci oplacony.. Quote
zuzlikowa Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Może ktoś wykupi pakiety dla chłopaków? [quote name='plina']Zapraszam na bazarek ogłoszeniowy 60 ogłoszeń za 10zł. Kup ogłoszenia dla swojego psiaka na najbardziej popularnych portalach! Ogłoszenia tanio, szybko, rzetelnie! http://www.dogomania.pl/threads/216725 Quote
Olena84 Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Czyli chlopaki maja tydzien na znalezienie czegos? Czy mimo zmniejszenia dlugu tak bardzo mozna dac im jeszcze miesiac? Quote
karolinasz Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 prosiłabym o podanie konta, na które mam wpłacić pieniądze. Quote
ŚWIAT Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Zrobiłam Rysiowi wyróżnione ogłoszenie na Tablicy (tam można płacić smsem), oczekuje na weryfikację http://tablica.pl/oferta/pieszczoch-rysio-szuka-domu-ID999B.html Quote
karolinasz Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 halo ludziska! chcę pomóc! czy to właściwe konto na wpłatę czy jest już inne? nr konta [FONT=Times New Roman]12 1140 2004 0000 3202 5721 0875 [/FONT] [FONT=Times New Roman]MONIKA FLORKIEWICZ [/FONT] koniecznie z dopiskiem ''nick+Romus i Rysio'' Quote
bakusiowa Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Na razie konto nie zmieniło się. Możesz śmiało wpłacić:lol: Quote
Olena84 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Ja slyszalam ze lepiej od razu na hotel, ale juz nie wiem sama. Quote
ŚWIAT Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Wysłałam nowy tekst i zdjęcia Rysia do podmiany na stronę Radia Bielsko, psiak tam ma ogłoszenie jako "Do adopcji" już od marca, to wyjątkowy pech bo stamtąd jest dość duże zainteresowanie zwykle. Osoba która się tym zajmuje w Radiu jest na urlopie, ale myślę że jak wróci (niestety gdzieś za 2 tyg. dopiero) to podmieni. Chyba że do tego czasu Rysiek znajdzie dom. Quote
bakusiowa Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Olena84 napisał(a):Ja slyszalam ze lepiej od razu na hotel, ale juz nie wiem sama. Do hotelu bezpośrednio poszły pieniądze tylko z bazarku kosmicznego. Chyba wszyscy obecni wtedy na wątku pamiętają jaka była sytuacja w tamtym czasie. Quote
monika083 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 [quote name='karolinasz'] halo ludziska! chcę pomóc! czy to właściwe konto na wpłatę czy jest już inne? nr konta [FONT=Times New Roman]12 1140 2004 0000 3202 5721 0875 [/FONT] [FONT=Times New Roman]MONIKA FLORKIEWICZ [/FONT] koniecznie z dopiskiem ''nick+Romus i Rysio'' dziekujemy za pomoc, w poniedzialek przeleje do hotelu to co mam na koncie. Quote
ŚWIAT Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Zrobiłam wyróżnione na Tablicy także Romusiowi, czeka na akcept http://tablica.pl/oferta/pies-romus-szuka-domu-ID99aN.html Quote
Recommended Posts