m.aleksandrzak Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Witam serdecznie, jestem zainteresowana adopcją yorkopodobnego pieska. Od roku mieszka z nami kochana sunia - Fredka. Jest naszym oczkiem w głowie - a mnie marzy się jakieś psie towarzystwo dla Fredzioszka. Mamy też kota - ale Joga, jako dachowa arystokratka ignoruje zaproszenia do psiej zabawy ;-))) Mój mąż zgodzi się na kolejnego psiaka, pod warunkiem, że będzie to jednocześnie "dobry uczynek" i w ten sposób pomożemy, a może nawet ocalimy jakiegoś psiaka. Myślę o przygarnięciu pieska (płeć nie gra roli) w typie yorka, aby gabarytowo "zgrał się" z Fredzią (kruszyna waży zaledwie 2 kg). Nasza sunia jest wysterylizowana, nie zamierzamy rozmnażać zwierzaków. Mieszkamy, wraz z dwójką dzieci (13 i 7 lat) tuż pod Kaliszem w Wielkopolsce, zwierzaki mają do dyspozycji ogromny trawnik i... nasze łóżka ;-))). Jeśli znajdzie się piesek, któremu moglibyśmy dać lepsze życie, dobry dom i mnóstwo miłości - proszę o kontakt. Oczywiście chętnie przyjmiemy wizytę preadopcyjną i chętnie podpiszemy umowę adopcyjną. Podam również kontakt do weterynarza, który opiekuje się naszym pieskiem i kotem, jeśli wskazany będzie wgląd w kartoteki naszych zwierząt. pozdrawiam :-) [email protected] tel. 508 577 705 Quote
matucham Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 (edited) Witam, Chciałabym przygarnąć Yorka. Edited September 28, 2012 by matucham ach te błędy... Quote
mshume Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 2 sierotki: york i maltanczyk - Gucio i Maniuś : Pańcia odeszła, zostaliśmy sami DT?DS http://www.dogomania.pl/threads/222060-YORK-i-MALTA%C5%83CZYK-Gucio-i-Maniu%C5%9B-Pa%C5%84cia-odesz%C5%82a-zostali%C5%9Bmy-sami-DT-DS Quote
moni12 Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Proszę, oddajcie swój głos na psiaki z Klembowa w ankiecie Krakvetu, one bardzo potrzebują karmy.KAŻDY głos się liczy ! http://img100.imageshack.us/img100/408/klembow01.jpg Quote
paniMysza Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 zapraszam na wydarzenie Karolka (w typie yorka) - piesek nazleziony przez znajoma - już po wizycie u fryzjera - wykąpany, ostrzyzony i pachnacy czeka na dom:) http://www.facebook.com/events/34924...9240105100801/ karolek próbował swoich sił na torze agility i radzi sobie wspaniale, dlatego fajnie jakby trafił na lubiacego sport człowieka:) Quote
IVV Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 dziewczyny ratujcie !!!! ona zamarznie !!!! http://www.facebook.com/#!/events/289038877817852/ Quote
mshume Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Karolek jest cudny, są na niego chętne domy?paniMysza napisał(a):zapraszam na wydarzenie Karolka (w typie yorka) - piesek nazleziony przez znajoma - już po wizycie u fryzjera - wykąpany, ostrzyzony i pachnacy czeka na dom:) http://www.facebook.com/events/34924...9240105100801/ karolek próbował swoich sił na torze agility i radzi sobie wspaniale, dlatego fajnie jakby trafił na lubiacego sport człowieka:) Quote
matucham Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 paniMysza napisał(a):zapraszam na wydarzenie Karolka (w typie yorka) - piesek nazleziony przez znajoma - już po wizycie u fryzjera - wykąpany, ostrzyzony i pachnacy czeka na dom:) http://www.facebook.com/events/34924...9240105100801/ karolek próbował swoich sił na torze agility i radzi sobie wspaniale, dlatego fajnie jakby trafił na lubiacego sport człowieka:) wysłałam zapytanie o tego psiaka :) Quote
dorobella Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 (edited) IVV napisał(a):dziewczyny ratujcie !!!! ona zamarznie !!!! http://www.facebook.com/#!/events/289038877817852/ http://www.dogomania.pl/threads/222208 Edited February 2, 2012 by dorobella Quote
paniMysza Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 mshume napisał(a):Karolek jest cudny, są na niego chętne domy? witaj, wczoraj dzwoniła fajna rodzina. natalia, która ma karolka u siebie spotka sie z nimi. zobaczymy, co z tego wyniknie. szukamy dla niego aktywnych ludzi, którzy będa chodzili z nim np. na agility, bo świetnie sobie rodzi na torze i sprawia mu to frajdę:) a znasz może jakis fajny domek dla niego?:) Quote
matucham Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Dalej szukam psiaka w typie yorka najlepiej z włosami w wieku tak do roku Karolek strasznie mi się spodobał ale niestety jest za daleko jeśli znacie takiego psiaczka z okolic Wawy do adopcji to prosze dajcie znać. Quote
Fundacja Medor Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 PŁEĆ: WIELKOŚĆ: mała MAŚĆ: jasna SIERŚĆ: krótka W OKOLICY: Lipiny DATA ZGŁOSZENIA: 2012-02-03 KONTAKT: 510810894 Z powodu braku czasu oddam zadbaną suczkę rasy York 2 letnia książeczka zdrowia wytresowana zna różne komandy od łapa po daj głos. Ale wyłącznie w dobre ręce! POWROT... http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=zgzn_det&w=18243 łodz dobrze było by ja wziażć bo niewysterylizowana i trafi do pseudo Quote
Fundacja Medor Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 numer: 36 numer chip: 967000009243457 imię: Zuzia płeć: suka wiek: ok. 4 lat wielkość: mala rasa: mix yorka data przyjęcia: 2012-01-28 kwarantanna do 2012-02-11 przebywa w boksie: zwierzętarnia opis: Zuzia to sunia w typie yorka, która została podrzucona w kartonowym pudle razem z dwiema innymi suczkami - Rózią i Marysią. Sunie prawdopodobnie pochodzą z pseudohodowli, przestały być potrzebne, więc wyrzucono je jak śmieci... Psinki są łagodne i przyjacielskie wobec otoczenia, ale troszkę płochliwe, potrzebują chwilkę, żeby zapoznać się z nową osoba. Zuzia bardzo bała sie aparatu, ale jak został schowany podchodziła i też domagała się głasków, jest delikatna i płochliwa, potrzebuje cierpliwej i wyrozumiałej osoby. Wszystkie suczki są przeurocze, czekają na dobre, spokojne domy, ich życie na pewno nie było łatwe, potrzebują delikatnego i wyrozumiałego traktowania. Polecamy sunie do adopcji. SCHRONISKO MARMUROWA 4 W ŁODZI 42 656-78-42 Quote
bogusika1 Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 :crazyeye::crazyeye:prawdziwe pieknosci Quote
moni12 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Ta jedna przypomina troszke z wyglądu moją Ircie . Cudne są. Quote
Fundacja Medor Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 (edited) WRÓCIŁ DO WŁAŚCICIELA Edited February 10, 2012 by Fundacja Medor Quote
sacred PIRANHA Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 są;-) yorki kiedyś (wcale nie tk dawno temu) były wieksze i to sporo, waga około 6-7 kg to była norma, miniaturyzacja rasy to dość nowy pomysł hodowców;-) akurat wtedy rasa zrobiłą się modna i każdy myśli, że prawdziwy york to karzełek 2 kg ale geny czasem dają o sobie znac i nawet psy z rodowodem wyrastają sporo ponad aktualna norme;-) Quote
matucham Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Taki większy jest fajniejszy - ciężej go zdeptać... Quote
m.aleksandrzak Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 matucham napisał(a):Taki większy jest fajniejszy - ciężej go zdeptać... ...i bardziej grzeje pod kołdrą ;-) Quote
Natalia&Lola Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 sacred PIRANHA napisał(a):są;-) yorki kiedyś (wcale nie tk dawno temu) były wieksze i to sporo, waga około 6-7 kg to była norma, miniaturyzacja rasy to dość nowy pomysł hodowców;-) akurat wtedy rasa zrobiłą się modna i każdy myśli, że prawdziwy york to karzełek 2 kg ale geny czasem dają o sobie znac i nawet psy z rodowodem wyrastają sporo ponad aktualna norme;-) Wydaje mi się, i widzę po wypowiedziach wielu ludzi jak widzą moje yorki, że cały czas jest stereotyp, że jak york mały to zapewne MINIATURKA... Tłumaczę zawsze w jasny sposób, że to tak jak u ludzi, jeden ma 2 metry a inny 1,5m i też normalny człowiek. Bond jest z rodowodem, rodzice byli normalnymi/ dużymi yorkami. A Bondek wyrósł nam na do 1,7kg. I normalny z niego pies. Quote
Natalia&Lola Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 [quote name='Fundacja Medor']no i mamy pseudo yorka,jest dość duży, bo taki do połowy łydki, waży pewnie z 7kg,pies wiek ok 4lat jak na yorka z wyglądu to ładny tyle że duży. Nie wiem czy są duże yorki? Mikropsy nazwały go Dragon Kontakt w sprawie adopcji: tel 793 046 770 (po godz. 18 oraz weekendy) [email protected] schronisko w pabianicach A on nie jest już zaadoptowany/ oddany właścicielom? Dziś coś mi na necie mignęło, że już trafił do domu. Quote
kiniaaa Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Natalia&Lola napisał(a):A on nie jest już zaadoptowany/ oddany właścicielom? Dziś coś mi na necie mignęło, że już trafił do domu. Tal. Na fb znalazłam info, że psiak został odebrany przez właścicieli. Quote
sacred PIRANHA Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Natalia&Lola napisał(a): Tłumaczę zawsze w jasny sposób, że to tak jak u ludzi, jeden ma 2 metry a inny 1,5m i też normalny człowiek. Bond jest z rodowodem, rodzice byli normalnymi/ dużymi yorkami. A Bondek wyrósł nam na do 1,7kg. I normalny z niego pies. wśród ludzi też mamy rasy, różniące się wyglądem/wzrostem itp ;-) Jednak hodowanie danej rasy ma na celu jak najbardziej wyrównane mioty, psy mają być jak najbardziej zgodne ze wzorcem i takie cechy przekazywać dalej, po to się wogole rasy hoduje. Oczywiście zawsze się znajdą jakieś psy odmienne i nei znaczy to , że są gorsze;-) Problem pojawia się wtedy kiedy wzorzec rasy się zmienił;-) nagle psy powyżej 3 kg to już za duże, wiec kazdy za duzy pies jest eliminowany z hodowli, ale geny to geny i gdzieś kiedyś wyjdą;-) Twoj psiak był po większych rodzicach ale przodków wczesniej mogl miec gdzies malutkich i stąd jego niewielki rozmiar. Tak czy siak utarło się, że prawdziwe yorki powinny być malutkie a to guzik prawda;-) Bo patrząc na historie rasy, to te malutkie, zwane błędnie miniaturkami są odmieńcami w rasie, tylko po prostu kiedys komus się spodobało poprowadzić rase w tym kierunku, zresztą wedlug wielu znawców rasy z niekorzyścią dla yorkow jako psów;-) Quote
Recommended Posts