Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

IVV napisał(a):
pumka czy Ty zagladasz na FB ? tam jest grupa -psiegrane marzenia ...byla tam oferta DT pod W-wa dla tego 13letniego malucha ...nie wiem czy to jeszcze aktualne ,ale moze zajrzyj tam prosze .
dziekuje kochana :),ze zrobisz zdjecia i bedziemy miec wiecej info na jego temat . zrobie mu wydarzenia i zobaczymy co dalej .

Tak, zaglądam na fb. Niestety dom, który myślał o daniu piaskowo domu chyba zrezygnował. Pod momentu kiedy zostało napisane co pieskowi dolega zero odpowiedzi :(

Posted

Ja tam nie bede walczył poczekam cierpliwie. lepszego dt niż u mnie nie ma:) ale najwazniejsze zeby mała juz zawsze była szczęsliwa:)gdziekolwiek bedzie:)
Mala czeka zabieg,sterylka i usuniecie zabkow gornej szczeki sadze ze warto pieczolowicie wybrac jej dom czy to staly czy tymczasowy.u nas mialaby opieke 24 na dobe,ale dziewczyny napewno wybiorą najwasciwszevrozwiązanie:)

Posted

Roch napisał(a):
Ja tam nie bede walczył poczekam cierpliwie. lepszego dt niż u mnie nie ma:) ale najwazniejsze zeby mała juz zawsze była szczęsliwa:)gdziekolwiek bedzie:)
Mala czeka zabieg,sterylka i usuniecie zabkow gornej szczeki sadze ze warto pieczolowicie wybrac jej dom czy to staly czy tymczasowy.u nas mialaby opieke 24 na dobe,ale dziewczyny napewno wybiorą najwasciwszevrozwiązanie:)

niestety nie zawsze tak jest ....mam nadzieje w tym przypadku tak bedzie !
a co myslisz o tym maluszku z Palucha ? ma 13 lat i go ktos wywalil :(
jesli nie mozesz zobaczyc jego zdjecia kilka stron wczesniej ,to zajrzyj prosze na grupe psiegrane marzenia na FB

Posted

Kochani oczywiscie ze tak,ja juz pisalem w jego sprawie do palucha ale nic nie odpisali:(jedyne na co musze uwazac to zdrowie naszej GRanduni no i to czy psiaki sie dogadają tj czy one polubią Grande bo ona kocha wszystkich:)dlatego zwykle celuje,y w suczki ale nie widze powodu żeby nie pomóc malcowi jeśli bedzie chęć współpracy:).

Ale ja widze na fb ze jakaś dziewczyne już sie zdecydowła na dt więc mamy sukces:)jeśli bedzie potrzeba dorzuce sie do trnsportu dla tego biedaka dla AGnieszki dajcie tylko znaka gdzie przesłac .

Posted

Roch napisał(a):
Kochani oczywiscie ze tak,ja juz pisalem w jego sprawie do palucha ale nic nie odpisali:(jedyne na co musze uwazac to zdrowie naszej GRanduni no i to czy psiaki sie dogadają tj czy one polubią Grande bo ona kocha wszystkich:)dlatego zwykle celuje,y w suczki ale nie widze powodu żeby nie pomóc malcowi jeśli bedzie chęć współpracy:).

Ale ja widze na fb ze jakaś dziewczyne już sie zdecydowła na dt więc mamy sukces:)jeśli bedzie potrzeba dorzuce sie do trnsportu dla tego biedaka dla AGnieszki dajcie tylko znaka gdzie przesłac .

dziękuję Ci za dobre serce :) powiem tak jestem wolontariuszka na Paluchu i jeśli chodzi o odpisywanie na e-maila top musisz uzbroić się w cierpliwość. Jeśli kiedykolwiek Ci odpisza :(
Powiem tak, jeśli domek u Agnieszki z jakiś powodów by nie wypalił to odezwę się do Ciebie. Mam tylko pytanie, gdzie Ty mieszkasz? :)
Natomiast jeśli chodzi o chęć dorzucenia się do benzyny to z przyjemnością skorzystamy, ale dopiero po mojej wtorkowej wizycie jak będzie więcej wiadome o stanie zdrowia psiaczka :)
Jeszcze też dziękuję za chęć pomocy maluchowi :)

Posted

:)Mieszkam na Mokotowie.
Wiadomo na co ten malec konkretnie choruje?
Trzeba zalatwic mu jakąś fundacje żeby AGnieszce pomóc z opieką weterynaryjną

Posted

Ze względu na Twoje miejsce zamieszkania nie wiem czy nie byłoby lepiej jakby psiak zamieszkał u Ciebie. Niestety tak jak mówisz masz innego psiaka, więc trzeba przede wszystkim zadbać o to, aby york był zdrowy... psiak jest starszy i schorowany, więc dla bezpieczeństwa Jego serduszka prorok Go nie narażać na zbyt długie podróże - 120 kilometrów to sporo...

Posted

No tak tyle ze najwazniejsza jest zeby nasza psinka byla bezpieczna.pierwsza w kolejce jest sunia a przed nią psiaki z pseudohodowli (tam czekamy na wyrok sądu )malec pojawił sie troszke nadprogramowo:)wiec sama rozumiesz wolelibyśmy byc pomocą w ostateczności dla tego biedaczka.

Nazbiera,y na ten transport ,takie maluszki czuja sie bezpiecznie w samochodach wystarczy zeby ktos je tulil .mam dla niego ubranko troszke dziewczynskie ale sie przyda i royalka tez moge dac mam kupie podklady tak pomoc moge napewno:)

Posted

Roch napisał(a):
No tak tyle ze najwazniejsza jest zeby nasza psinka byla bezpieczna.pierwsza w kolejce jest sunia a przed nią psiaki z pseudohodowli (tam czekamy na wyrok sądu )malec pojawił sie troszke nadprogramowo:)wiec sama rozumiesz wolelibyśmy byc pomocą w ostateczności dla tego biedaczka.

Nazbiera,y na ten transport ,takie maluszki czuja sie bezpiecznie w samochodach wystarczy zeby ktos je tulil .mam dla niego ubranko troszke dziewczynskie ale sie przyda i royalka tez moge dac mam kupie podklady tak pomoc moge napewno:)

No dobrze. W takim razie małych jedzie do Agnieszki. Z Twojej pomocy też bym skorzystała. Szczególnie z ubranka. To Mu na pewno przyda. Powiedz mi kiedy istniałaby jakakolwiek możliwość odebrania tego? Dobrze by było gdyby małych miał to na podróż.. Liczę, ze usa się Go zabrać we wtorek ze schroniska :)

Posted

Witajcie
Czy wiesz coś może na temat suni yorkowatej -jest na kwarantannie 3063/11 lub o piesku 2832/11 z palucha,jesteśmy rodzinką z Warszawy ,mamy 9 letnią córkę i 2,5 letnią jamnikowatą sunię (adoptowaną 1,5 roku temu) jesteśmy zainteresowani adopcją yorka lub w typie rasy ,próbowałam dodzwonić sie na paluch w ich sprawie ,ale nie udało mi sie :(

Posted

katia_793 napisał(a):
Witajcie
Czy wiesz coś może na temat suni yorkowatej -jest na kwarantannie 3063/11 lub o piesku 2832/11 z palucha,jesteśmy rodzinką z Warszawy ,mamy 9 letnią córkę i 2,5 letnią jamnikowatą sunię (adoptowaną 1,5 roku temu) jesteśmy zainteresowani adopcją yorka lub w typie rasy ,próbowałam dodzwonić sie na paluch w ich sprawie ,ale nie udało mi sie :(

Sobota o numerze 3063/11 po sterylizacji jedzie do nowego domku - jeśli nie znajdzie się poprzedni właściciel :)
Jeśli chodzi o psiaka o numerze 2832/11 to psiak jak szedl na leczenie to uciekł ze schroniska. Niestety czy się znalazł będę wieczorka dopiero we wtorek...
Na Paluchu jest wiele pięknych psów. Mogę pomoc w wyborze :)

Posted

właśnie o tą sunie nam chodziło :) to fajnie,że ma juz domek-byliśmy już raz na paluchu z darami dla piesków,ale bez naszej suni a zależy nam na poznaniu piesków przed adopcją i w wakacje ze znajomymi wtedy oni adoptowali pieska-my wtedy nie byliśmy zdecydowani,ale teraz decyzja zapadła i myślimy o yorku bądź w typie rasy
mam nadzieję ,że mały uciekinier sie znalazł a na co miał być leczony?

Posted

katia_793 napisał(a):
będę zaglądać jak będę w pracy we wtorek lub poproszę o info o nim na PW,najbardziej mnie intreresuje czy lubi inne psy i dzieci

Jeśli się czegoś dowiem to dam znać :)

Posted

Możemy malcowi zrobic wiecej fotek i filmik promocyjny ,bez tego bedzie ciezko z ogloszeniami .MUsimy tez wiedziec dokladnie co z jego zdrówkiem ,jak sie zachwuje w stosunku do innych psiaków i dzieci.UDałoby sie wynieść go z palucha na jakieś 2godz czy to a-wykonalne?

Posted

A skąd taki pomysł? Wyciąganie psa na próbę na 2 godz? Zachowania psa jest zupełnie nieadekwatne w schronisku i prawdziwy charakter pokazuje się po wyjściu ze stresu, jakim jest pobyt w schronisku.

Roch napisał(a):
No tak,tylko ze juz wiemy od PUmki ze malca nie da sie wyciagnac ze schronu nawet na godzine:(Kuuuuurde:(