Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja chciałam jeszcze podziekowac wszystkim, którzy byli tutaj z nami, trzymali kciuki.
Dziękuję za wpłaty, za allegro - Isadora - to dla Ciebie:Rose:, bo dzięki allegro p. Mirosław zobaczył Nelę.
Marlena - a dla Ciebie - za wspaniałą opiekę nad sunią - kolejny bukiet:Rose:
Dziękuję tez - Pchele i jej siostrze, że parę miesięcy temu nie pozwoliły zginąc szczeniakom bezdomnej suczki.
Jak tu zajrzą, to na popłaczą sobie ze szczęścia.

A teraz trzymajmy kciuki, zeby taki wspaniały dom znalażła siostra Neli - Luna
http://www.dogomania.pl/threads/198030-7-miesięczna-duża-czarna-Luna-szuka-domku!

• Replies 556
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cały czas śledziłyśmy z siostrą losy Nelki:) rzeczywiście w oczach pojawiły się łzy szczęścia:) Bardzo się cieszymy, że maleńka znalazła cudownych ludzi, którzy się nią zaopiekują. Taka historia, jak ta pokazuje, że warto się nie poddawać:) my również dziękujemy, że wszyscy włożyli tyle serca i pracy, aby Nelka była szczęśliwa:)
Pozdrawiamy

Posted

A to Nelka wczoraj raniutko:cool3:

I wiadomości o suni:loveu:
[FONT=Arial][FONT=Arial]Nelusia wita wszystkich dobrych ludzi. Mówi, że już jest jej coraz lepiej. Ma dobre jedzonko, lubi się głaskać, trochę potarmosić, być drapaną. Niedługo może misie będą fajne do zabawy. Coraz lepiej śpi się w łóżeczku. Już do żadnego innego domku nie pójdzie. Myślę że wie o tym i się cieszy. Kiedy coś usłyszy ja jestem tym obrońcą i biegnie na opka. Żonę też już uznała za swoją. Z noskiem wszystko dobrze, to były nerwy. Powiem, że jest to bardzo inteligentny piesek. Już widzę, że będzie spokojna i bardzo zrównoważona. Lubi chodzić na spacery po parku. Kiedy zbliżają się pieski robi pozycję „waruj”, ale się nie boi. Zapoznaje okolicę i sąsiadów. Drogę do domku sama pokazuje. W windzie też jedzie bez problemu. Ciekawe gdzie w samochodzie znajdzie sobie miejsce. Ale to po niedzieli. Będziemy jechać do lekarza i do sklepu dobrać nowe szelki. Teraz jeszcze nie chcę zbyt stresować. To dopiero druga doba. Tak więc na pewno wszystko będzie dobrze.[/FONT][/FONT]

[FONT=Arial][FONT=Arial]Serdecznie pozdrawiam [/FONT][/FONT]

Posted

de_sade napisał(a):
rozumiem że imię Nelka zostaje i nowi państwo nie będą go zmieniać ?? :) bo pasuje do tej ślicznej czarnulki :)

Tak, imie pozostało.
Są nowe zdjęcia, ale wrzucę moze jutro.

Rozliczenie:
Na konto Jo37 wpłynęło dla Neli 367.50,

Ponieważ Marlena zapłaciła z własnych pieniedzy za sterylizację 200zł - Jo37 przelała jej 122.50 zł z zebranych pieniędzy.

Pozostało na koncie 245 zł.

Jest propozycja przekazania 50 zł dla zamojskiego Baja
http://www.dogomania.pl/threads/201325-Baju-Baju-chcę-do-raju!!!-Zamojski-Baj-szuka-domu!!!

[SIZE=4]Kwota ta 195 zł zostanie przekazana dla zamojskiej suni, która czeka w kolejce na miejsce w hoteliku u Murki.

Wkrótce napiszę szczegóły.

• 2 weeks later...
Posted

Nela juz bez kubraczka pooperacyjnego:)

[FONT=Verdana][FONT=Arial]Nela jest zdrowa. Chętnie je i chodzi na spacerki do parku. Tu jest zamknięty plac i parking. Sunia pieknie szaleje, to znaczy biega za samochody i bawi się w chowanego. Skacze tak, że jednocześnie 4 łapki są w górze. Jest jednak niesamowicie płochliwa. Chociaż nas już dobrze zna, pieści się na kanapie i fotelu, chętnie podchodzi i się łasi, daje mordkę do głaskania, to zaobserwowałem, że boi się kiedy jesteśmy w pozycji stojącej. Często podchodzi w ten sposób, że mordeczkę kładzie na sam dół, a dupkę wypina do góry. Jest to pozycja psinki zastraszonej. Kiedy je z miski dobre jedzonko jest niesamowicie czujna. Wystarczy, że parę metrów dalej ktoś z nas przejdzie, a ona ucieka za stół i zaraz wraca ponownie jeść. Nadzwyczaj boi się dźwięku butów. Wystarczy, że na dworzu stuknę trochę butem o but, żeby zleciał śnieg, a Nela natychmiast z drżeniem staje na baczność. Mam nadzieję, że pomału to ustąpi. Że nie trzeba będzie stosować środków na uspokojenie. Ma u nas dużo ciepła i miłości. Nigdy nikt na nią nie krzyknie. Zawsze jest podejście spokojne i łagodne. Będzie wiosna, więcej będziemy na powietrzu. Może zrozumie że już nic jej nie grozi.[/FONT][/FONT]

• 2 weeks later...
Posted

Dzisiaj byliśmy z Sąsiadką w odwiedzinach u Nelki :)
Malutka ma się świetnie, początkowo wcale nie miała ochoty się z nami przywitać, później natomiast, kiedy już nas 'wyczuła' wspomnienia wróciły i nie chciała się odkleić. Spędziliśmy u Państwa Wyciechowskich kilka godzin, później Pan Mirek odwiózł nas razem z Nelą i wspólnie z naszymi psami wyruszyliśmy na spacer :)
Psiaki były w siódmym niebie, a Nela dosłownie kipiała z radości.
Trafiła świetnie jest przeszczęśliwa i mnóstwo szczęścia wnosi do tego domu. Państwo są w niej zakochani. I urosła! Waży już całe 9 kg! :D

• 3 months later...
  • 4 weeks later...