Tola Posted February 10, 2011 Author Posted February 10, 2011 Ja chciałam jeszcze podziekowac wszystkim, którzy byli tutaj z nami, trzymali kciuki. Dziękuję za wpłaty, za allegro - Isadora - to dla Ciebie:Rose:, bo dzięki allegro p. Mirosław zobaczył Nelę. Marlena - a dla Ciebie - za wspaniałą opiekę nad sunią - kolejny bukiet:Rose: Dziękuję tez - Pchele i jej siostrze, że parę miesięcy temu nie pozwoliły zginąc szczeniakom bezdomnej suczki. Jak tu zajrzą, to na popłaczą sobie ze szczęścia. A teraz trzymajmy kciuki, zeby taki wspaniały dom znalażła siostra Neli - Luna http://www.dogomania.pl/threads/198030-7-miesięczna-duża-czarna-Luna-szuka-domku! Quote
Isadora7 Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Marlenie szczególnie się należą podziękowania. Mogła jak jej rówieśnicy zająć się czymś innym. Zdecydowała się pomóc Nelce. Quote
de_sade Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 nooo Nelka ma super domek i świetną rodzinkę ;) życzę jej i nowym opiekunom wszystkiego co najlepsze :) Quote
Pchela Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Cały czas śledziłyśmy z siostrą losy Nelki:) rzeczywiście w oczach pojawiły się łzy szczęścia:) Bardzo się cieszymy, że maleńka znalazła cudownych ludzi, którzy się nią zaopiekują. Taka historia, jak ta pokazuje, że warto się nie poddawać:) my również dziękujemy, że wszyscy włożyli tyle serca i pracy, aby Nelka była szczęśliwa:) Pozdrawiamy Quote
Marlena:) Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Nelka mówi dobranoc w nowym domu (zdjęcie z wczorajszego wieczoru) Quote
de_sade Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 to się panna na skórach teraz wyleguje :) taka to pożyje ;D Quote
Energy Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Słodki maluch:loveu:, wygląda na bardzo zadowoloną:lol: Quote
Tola Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 A to Nelka wczoraj raniutko:cool3: I wiadomości o suni:loveu: [FONT=Arial][FONT=Arial]Nelusia wita wszystkich dobrych ludzi. Mówi, że już jest jej coraz lepiej. Ma dobre jedzonko, lubi się głaskać, trochę potarmosić, być drapaną. Niedługo może misie będą fajne do zabawy. Coraz lepiej śpi się w łóżeczku. Już do żadnego innego domku nie pójdzie. Myślę że wie o tym i się cieszy. Kiedy coś usłyszy ja jestem tym obrońcą i biegnie na opka. Żonę też już uznała za swoją. Z noskiem wszystko dobrze, to były nerwy. Powiem, że jest to bardzo inteligentny piesek. Już widzę, że będzie spokojna i bardzo zrównoważona. Lubi chodzić na spacery po parku. Kiedy zbliżają się pieski robi pozycję „waruj”, ale się nie boi. Zapoznaje okolicę i sąsiadów. Drogę do domku sama pokazuje. W windzie też jedzie bez problemu. Ciekawe gdzie w samochodzie znajdzie sobie miejsce. Ale to po niedzieli. Będziemy jechać do lekarza i do sklepu dobrać nowe szelki. Teraz jeszcze nie chcę zbyt stresować. To dopiero druga doba. Tak więc na pewno wszystko będzie dobrze.[/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]Serdecznie pozdrawiam [/FONT][/FONT] Quote
Tola Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 Na dniach rozliczę wpłaty na Nelę. Quote
Isadora7 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Tola napisał(a):Na dniach rozliczę wpłaty na Nelę. Kasa mi sie na fonie skończyła Quote
Tola Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 Isadora7 napisał(a):Kasa mi sie na fonie skończyła Ok:cool3: Proszę więc o mediacje.... Quote
Joodith Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Cudowne zakończenie, a relacje Pana Neli po prostu trafiają do serca :) Quote
de_sade Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 rozumiem że imię Nelka zostaje i nowi państwo nie będą go zmieniać ?? :) bo pasuje do tej ślicznej czarnulki :) Quote
Tola Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 de_sade napisał(a):rozumiem że imię Nelka zostaje i nowi państwo nie będą go zmieniać ?? :) bo pasuje do tej ślicznej czarnulki :) Tak, imie pozostało. Są nowe zdjęcia, ale wrzucę moze jutro. Rozliczenie: Na konto Jo37 wpłynęło dla Neli 367.50, Ponieważ Marlena zapłaciła z własnych pieniedzy za sterylizację 200zł - Jo37 przelała jej 122.50 zł z zebranych pieniędzy. Pozostało na koncie 245 zł. Jest propozycja przekazania 50 zł dla zamojskiego Baja http://www.dogomania.pl/threads/201325-Baju-Baju-chcę-do-raju!!!-Zamojski-Baj-szuka-domu!!! [SIZE=4]Kwota ta 195 zł zostanie przekazana dla zamojskiej suni, która czeka w kolejce na miejsce w hoteliku u Murki. Wkrótce napiszę szczegóły. Quote
Energy Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Słodziaczek kochany:loveu: http://img27.imageshack.us/img27/1175/imgp2194.jpg Quote
Jo37 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Jak dojdą pieniądze to bardzo proszę o potwierdzenie. Przelew na Baja też został zrobiony. Quote
Marlena:) Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Przepraszam, ze dopiero teraz, ale 122 zł wpłynęło na moje konto. Dziękuję! :) Quote
Tola Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 Nela juz bez kubraczka pooperacyjnego:) [FONT=Verdana][FONT=Arial]Nela jest zdrowa. Chętnie je i chodzi na spacerki do parku. Tu jest zamknięty plac i parking. Sunia pieknie szaleje, to znaczy biega za samochody i bawi się w chowanego. Skacze tak, że jednocześnie 4 łapki są w górze. Jest jednak niesamowicie płochliwa. Chociaż nas już dobrze zna, pieści się na kanapie i fotelu, chętnie podchodzi i się łasi, daje mordkę do głaskania, to zaobserwowałem, że boi się kiedy jesteśmy w pozycji stojącej. Często podchodzi w ten sposób, że mordeczkę kładzie na sam dół, a dupkę wypina do góry. Jest to pozycja psinki zastraszonej. Kiedy je z miski dobre jedzonko jest niesamowicie czujna. Wystarczy, że parę metrów dalej ktoś z nas przejdzie, a ona ucieka za stół i zaraz wraca ponownie jeść. Nadzwyczaj boi się dźwięku butów. Wystarczy, że na dworzu stuknę trochę butem o but, żeby zleciał śnieg, a Nela natychmiast z drżeniem staje na baczność. Mam nadzieję, że pomału to ustąpi. Że nie trzeba będzie stosować środków na uspokojenie. Ma u nas dużo ciepła i miłości. Nigdy nikt na nią nie krzyknie. Zawsze jest podejście spokojne i łagodne. Będzie wiosna, więcej będziemy na powietrzu. Może zrozumie że już nic jej nie grozi.[/FONT][/FONT] Quote
Energy Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Cudowna sunieczka:loveu:, ale fotki i wiadomości fajne:lol: Udało się małej, strasznie się cieszę:lol: Quote
Marlena:) Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Dzisiaj byliśmy z Sąsiadką w odwiedzinach u Nelki :) Malutka ma się świetnie, początkowo wcale nie miała ochoty się z nami przywitać, później natomiast, kiedy już nas 'wyczuła' wspomnienia wróciły i nie chciała się odkleić. Spędziliśmy u Państwa Wyciechowskich kilka godzin, później Pan Mirek odwiózł nas razem z Nelą i wspólnie z naszymi psami wyruszyliśmy na spacer :) Psiaki były w siódmym niebie, a Nela dosłownie kipiała z radości. Trafiła świetnie jest przeszczęśliwa i mnóstwo szczęścia wnosi do tego domu. Państwo są w niej zakochani. I urosła! Waży już całe 9 kg! :D Quote
Marlena:) Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Nie, ale poproszę Pana Mirka o zrobienie i podesłanie :) Marto - skontaktuj się proszę z Pańciem Neli, bo Rimadyl chciałby przekazać - pewnie wiesz coś na ten temat. Quote
Energy Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Słoneczko kochane:loveu: Dziękuję Marlena za informacje:lol: Quote
Tola Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 Pozostałość po Neli została przekazana na potrzeby zamojksiej suni Frajdy http://www.dogomania.pl/threads/208385-Maleńka-Frajda-o-niezwykłej-urodzie-zamieszkała-w-Lublinie-) Quote
Tola Posted July 25, 2011 Author Posted July 25, 2011 [quote name='Tola']Pozostałość po Neli została przekazana na potrzeby zamojksiej suni Frajdy http://www.dogomania.pl/threads/208385-Maleńka-Frajda-o-niezwykłej-urodzie-zamieszkała-w-Lublinie-) Pieniądze po Neli rozliczone: [quote name='Murka'] Wpłynęło 145,20 zł od Jo37 - dług pozostały po Frajdzie został uregulowany! Quote
Recommended Posts