bric-a-brac Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 Podczytuję w milczeniu... Odszukałam na poczcie linki z ogłoszeń, które kiedyś Spajkowi robiłam i odświeżyłam te, które jeszcze się było można. No fakt, długo siedzi.... ale nie łam się! W końcu się ludź znajdzie! Musi. Lepiej mu w kojcu niż w Klembowie, także... no ;) Quote
mala_czarna Posted January 30, 2014 Author Posted January 30, 2014 Bric, dzięki za odświeżanie. A co do załamki, to u mnie już nie może chyba być gorzej, bo żaden ludź nie chce Spajka. 4 lata, a telefony w jego sprawie można policzyć na palcach jednej ręki. Quote
mala_czarna Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 W sobotę miałam telefon w sprawie Spajka. Rozmowa wyglądała następująco: Dzień dobry, ja w sprawie tego psa, on jest jeszcze do adopcji? Pytam, jakiego psa, bo ogłaszam też inne. No takiego czarnego, dużego. A czy on jest za darmo, czy trzeba płacić? A jaka to rasa? Mówię, że kundelek, przecież widać na zdjęciach. A to dziękuję, do widzenia. Quote
mysza 1 Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 [quote name='mala_czarna']W sobotę miałam telefon w sprawie Spajka. Rozmowa wyglądała następująco: Dzień dobry, ja w sprawie tego psa, on jest jeszcze do adopcji? Pytam, jakiego psa, bo ogłaszam też inne. No takiego czarnego, dużego. A czy on jest za darmo, czy trzeba płacić? A jaka to rasa? Mówię, że kundelek, przecież widać na zdjęciach. A to dziękuję, do widzenia.[/QUOTE] No niestety, to moje ulubione telefony...Przykro, czasami tak wspaniałe psy siedzą :( Poogłaszam go u nas trochę chociaż domy znajdują zwykle tylko psy z przytulisk, schronisk a nie z hoteli czy DT :( Quote
Nutusia Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 To dziwne, bo o psie z DT czy z hotelu można cokolwiek powiedzieć, a ludzie zazwyczaj tak wolą... Quote
mala_czarna Posted February 4, 2014 Author Posted February 4, 2014 [quote name='mysza 1']No niestety, to moje ulubione telefony...Przykro, czasami tak wspaniałe psy siedzą :( Poogłaszam go u nas trochę chociaż domy znajdują zwykle tylko psy z przytulisk, schronisk a nie z hoteli czy DT :([/QUOTE] Najgorsze, że ludziom nie dogodzisz. Jak pies długo siedzi w hotelu, albo w domowym dt, to też weszą jakiś podstęp, a może pies chory, może agresywny, źle ułożony, itp., itd. [quote name='Nutusia']To dziwne, bo o psie z DT czy z hotelu można cokolwiek powiedzieć, a ludzie zazwyczaj tak wolą...[/QUOTE] To chyba zależy jakiego się psa szuka, ale rzeczywiście byłam pewna, że te hotelowe i z dt mają większe "wzięcie". Quote
Nutusia Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 W razie czego nie trzeba mówić, że tak długo domu szuka... ;) Quote
mysza 1 Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 Zdecydowanie lepiej działają hasła " ma kilka dni i jedzie do Radys" czy innej mordowni. Zwykle znajdują się domy tymczasowe ale paradoksalnie te psy potem tez o wiele szybciej znajdują domy. W DT mam cały czas jakiś obrót, w hotelach mniejszy. Te zasiedziałe psy, które tyle czekają też nie działają, bo oznaczają, że pies jest już stary. Dla ludzi 5 lat to starszy pies. Błędne koło, naprawdę. Nie ma reguły. Quote
mala_czarna Posted February 4, 2014 Author Posted February 4, 2014 No i ja się boję, że on już niedługo będzie na tyle "dorosłym" psem, że nikt go nie będzie chciał. Dziewczyny z Fundacji rzadko kiedy umieszczają go na swojej stronie na FB, a tam tez sporo ludzi zagląda. Quote
joaaa Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Spajk ma nowego kolegę, Gambisia. [IMG]https://dimsbq.bn1304.livefilestore.com/y2pbKPPBA0vjYFaBRIfDq8nDJmVQraOVro6YABXsdpZftYVBze8Tz-fyL_vfaRnjLh0JnGDgXbdYKDEKqeIaTg7E4uW5HdG4aXsTZyJNKytLms/P1170682.JPG?psid=1[/IMG] [IMG]https://dimsbq.bn1301.livefilestore.com/y2pMJUmB51LqOqAOArYqnBHdQovqN4ZgDiO7esv_tnoIMBzJuqYUccCtuRtcVljtXpIMcPehlcDWtWvRhFq4uUaX5flRe8XAdUvWqosMG_Renw/P1170696.JPG?psid=1[/IMG] Quote
mala_czarna Posted February 7, 2014 Author Posted February 7, 2014 Dobrze, że żadnych spięć nie ma między nimi! :) Quote
Ewa Marta Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 Fajny i zupełnie nie wiem, dlaczego nikt go nie chce:-( Kama, wpłaciłam kilka dni temu deklarację. Quote
mala_czarna Posted February 7, 2014 Author Posted February 7, 2014 [quote name='Ewa Marta']Fajny i zupełnie nie wiem, dlaczego nikt go nie chce:-( Kama, wpłaciłam kilka dni temu deklarację.[/QUOTE] Wiem Ewunia, już dawno zaznaczyłam :) A co do tego, że Spajk fajny, ale nikt go nie chce to ja już nawet nie mam siły pisać :( Quote
mala_czarna Posted February 11, 2014 Author Posted February 11, 2014 Wczoraj miałam kolejny, niestety nic nie wnoszący telefon w sprawie Spajka. Do 2-pokojowego mieszkania w bloku i trójką dzieci. Na Spajka "napalił" się sześcioletni syn pani, i ma doświadczenie z psami bo wyprowadza na spacery psa sąsiadki. Pani zapytała, jakiej wielkości jest Spajk. Zgodnie z prawdą odpowiedziałam, że mniej więcej jak onek, może nawet ciut wyższy. Pani się przestraszyła, a w tle słychać było zawodzące dziecko, że to nie szkodzi, bo ona CHCE i koniec. Quote
mala_czarna Posted February 13, 2014 Author Posted February 13, 2014 Na Dogo to coraz mniej ludzi zagląda, a juz do Spajka to w ogóle :( Quote
mala_czarna Posted February 13, 2014 Author Posted February 13, 2014 [quote name='Nutusia']Ja zaglądam. I nie tracę nadziei...[/QUOTE] Z każdym kolejnym dniem szanse na adopcję maleją, ludzie chcą młode psy :( Quote
Nutusia Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 Nie rycz, mała, nie rycz ;) Spajko jeszcze ma sporo do... emerytury :) Quote
Ewa Marta Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 Ja zaglądam, ale co tu pisać... szkoda psiaka i Ciebie Kama:-( Quote
Ewanka Posted February 15, 2014 Posted February 15, 2014 [quote name='mala_czarna']Z każdym kolejnym dniem szanse na adopcję maleją, [B]ludzie chcą młode psy[/B] :([/QUOTE] ... i najchętniej nie czarne, nie wiem dlaczego? Quote
gameta Posted February 16, 2014 Posted February 16, 2014 [quote name='Ewanka']... i najchętniej nie czarne, nie wiem dlaczego?[/QUOTE] No właśnie ja tego zupełnie nie rozumiem - sama mam czarnego i od początku miał nie być jasny... Ale faktycznie czarne się gorzej rozchodzą :( Spajkuś, cholernie mi żal że wciąż nie masz swojego ludzia :( Quote
3 x Posted February 16, 2014 Posted February 16, 2014 [quote name='mala_czarna']Na Dogo to coraz mniej ludzi zagląda, a juz do Spajka to w ogóle :([/QUOTE]i ja zaglądam ale co Ci po tym? :( [quote name='Ewanka']... i najchętniej nie czarne, nie wiem dlaczego?[/QUOTE] [quote name='gameta']No właśnie ja tego zupełnie nie rozumiem - sama mam czarnego i od początku miał nie być jasny... Ale faktycznie czarne się gorzej rozchodzą :( Spajkuś, cholernie mi żal że wciąż nie masz swojego ludzia :([/QUOTE] czarne są najlepsze :) Quote
mala_czarna Posted February 17, 2014 Author Posted February 17, 2014 On mi spędza sen z powiek, jak żyje żaden mój podopieczny nie spędził tyle lat w hotelu. To jest jakaś masakra. Quote
Ewanka Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 [quote name='mala_czarna']On mi spędza sen z powiek, jak żyje żaden mój podopieczny nie spędził tyle lat w hotelu. To jest jakaś masakra.[/QUOTE] To smutne, adopcje niestety jakoś przyhamowały. [COLOR=#a9a9a9]Również Dosia o hrabiowskich manierach (nie jest czarna), a też już kilka lat w DT i hoteliku :( dla chętnych jej wątek: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/182555-Dosia-w-hotelu-ale-GROZI-JEJ-SCHRONISKO-bo-nie-mamy-kasy%21-POMOCY-BRAKUJE-210-zl-%21[/url] [/COLOR] Quote
Recommended Posts