Kociabanda2 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 podniosę Salsę i przy okazji zaproszę na wątek pieska, który marznie w śniegu :( http://www.dogomania.pl/threads/197421-ma%C5%82y-czarny-piesek-marznie-w-%C5%9Bniegu!!-POMOCY!?p=15846267#post15846267 Co u Salsy??? Jakoś mało tu informacji Aniu :eviltong: Wrzuć jakieś foty czy newsy, co? Quote
Neigh Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 No i przypominam o glosowaniu.......na foto bazarku. Kasa z wygranej za zdjęcia Malwiny idzie na Salsę..... Quote
Kociabanda2 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 dobrze, że przypomniałaś :) Już pędzę Quote
Aneczka&Sułtan Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 przeklejam z astowego :) [quote name='"ankub"'] [quote name='"Keiti"']Rozliczenie: Wpłaty: Monika O. 50zł Agnieszka N. 46,36zł Anna R. 20zł Katarzyna S. 20zł Katarzyna Cz. 20zł Jakub Ł. 46,61zł Krzysztof K. 50zł Dorota J. 20zł Magdalena J. 50zł Małgorzata M. 500zł Nina Ż. 20zł Jolanta D. 50zł Anna O. 12zł Karolina J. 30zł Katarzyna D. 38zł Małgorzata O. 100zł Iwona B. 30zł Razem wpłat: 1102,97zł Wypłaty: 160zł - pierwsza wizyta u weta 220zł - ACANA 18kg Lamb &Rice RAZEM: 722,97zł Przed nami opłacenie dotychczasowego leczenia u weta, bo fakturę dostaniemy na koniec, USG jamy brzusznej oraz badanie łapki. Na tę diagnostykę powinno wystarczyć. Gorzej jeśli będzie potrzebna operacja nóżki. Dziękujemy ogromnie wszystkim tym, którzy pomogli Salsie, dziewczynom za zorganizowanie zbiórki na taką skalę oraz Ani i Kubie za opiekę nad rekonwalescentką. [quote name='"ankub"']dzisiaj oddałam siśki salsy na badanie bo mała ma powiększony srom i nie wiemy co się dzieje-wieczorem będą wyniki...zołza zrobiła się już wybredna-suchej acany ona już niekoniecznie :roll: a od wujka i ciotki lala dostała dziś różową obrożę-bo pasuje do fioletowo-czarnego swetra ;) i już z niej dama pełnym pyskiem :D fotki jutro bo dziś już nie dałam rady zrobić [quote name='"ankub"']mocz salsy wyszedł ok tylko znaleziono "kulki tłuszczu" co przemawia za badaniem krwi w kierunku nerek w przyszłości... dzisiaj salsa biegała z foksterierem przez płot i nie było agresji tylko co chwilka zerkała na mnie czy jej można czy pozwalam...rozkokosiła się poza tym u nas na dobre miziałki coraz częściej kończą się na grzbiecie z otwartym uśmiechniętym pysiem i ząbkami na wierzchu :D buziaki też już zaczyna coraz śmielej rozdawać :D Quote
Kociabanda2 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Pszczółeczka :D Aneczka&Sułtan napisał(a): mocz salsy wyszedł ok tylko znaleziono "kulki tłuszczu" co przemawia za badaniem krwi w kierunku nerek w przyszłości... o rany :( Zupełnie jak Stefanek. On też miał ciągle kulki tłuszczu w moczu :( Quote
Nutusia Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 To kiedy wreszcie "pszczółka Maja" zacznie dotrzymywać towarzystwa Bulisławowi?... Quote
Aneczka&Sułtan Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Nutusia - Salsa przyjedzie w przyszłym tygodniu Quote
Aneczka&Sułtan Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Kociabanda2 napisał(a):Pszczółeczka :D o rany :( Zupełnie jak Stefanek. On też miał ciągle kulki tłuszczu w moczu :( tak właśnie mi się wydawało. Stefcio jadł karmę dla nerkowców? Quote
Nutusia Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Aneczka&Sułtan napisał(a):Nutusia - Salsa przyjedzie w przyszłym tygodniu Czyli w nagrodę za... pięknie zdany egzamin! :) Quote
Aneczka&Sułtan Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 oby Nutusiu:) zdjęcia laleczki: [quote name='"ankub"'] i wieści: [quote name='"ankub"']ciotka bullet melduję że salsucha gotowa do przekazania :) vetka dzisiaj zdjęła reszte szwów...suka ma miedzy palcami przedniej łapki jakąś siną zmianę-vet określił to jako"zapalenie tkanki głębokiej?coś takiego i dał maść do smarowania...rozkręciła się już panna na maxa :D dziś ganiała z piłką i gryzakiem a zaczęła od wykopania sobie kijaszka ogólnie super z niej sunia taka pitowata ale filigranowa...łaskawa delikatna dla dzieci(dziś ją głaskały gdy była baaardzo rozbawiona)trochę boi się veta ale np w misce można jej grzebać gdy je i spokojnie kombinować z kością jak ją obgryza...nieziemsko uszczęśliwi jakiś dom :D przyp: - bullet to ja:) Quote
Kociabanda2 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Aneczka&Sułtan napisał(a):tak właśnie mi się wydawało. Stefcio jadł karmę dla nerkowców? Tak. Według zaleceń weta jadł Royal Canin Urinary S/O. Jak przechodził na normalne jedzenie od razu pojawiały się kulki tłuszczu i niewłaściwe zakwaszenie moczu. ale laseczka z tej naszej Salsy :D Quote
Kociabanda2 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 (...) ale np w misce można jej grzebać gdy je i spokojnie kombinować z kością jak ją obgryza...nieziemsko uszczęśliwi jakiś dom :-Dgrzebanie w misce testowałyśmy już jak była w schronie :eviltong: Ja taka "inteligentna" jestem, że już na pierwszym spacerku z Salsą wygrzebywałam jej z miski palcami resztki tego co nie udało jej się wylizać :roll: Dopiero po spacerze zatrybiłam, że w sumie chyba nie powinnam grzebać w misce psu, którego kompletnie nie znam, a on mnie... grunt to myśleć :evil_lol: Miałam jednak farta, bo Salsunia jest CUDOWNA! Ogromnie ufna i łagodna. Nawet chyba była mi wdzięczna (mi - obcej wtedy jeszcze babie), że jej wygrzebuję te resztki :D Zlizywała je z palców :loveu: Quote
Nutusia Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Salsa cudna i jaka "elegantka". Już w dwóch fraczkach nam się tu zaprezentowała i w obu jest jej bardzo do pysia! :) Quote
Aneczka&Sułtan Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 u mnie czeka na nią jeszcze pelerynka :D Quote
Nutusia Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Aneczka&Sułtan napisał(a):u mnie czeka na nią jeszcze pelerynka :D A szafę już zanabyłaś?... :) Quote
Seymour666 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Bardzo podobna do naszej Pit. I nawet imię podobne- moja pierwotnie była Rumba. Może i do niej los się usmiechnie. Trzymamy kciuki! Quote
Aneczka&Sułtan Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Nutusia napisał(a):A szafę już zanabyłaś?... :) zanabędę :) bo i Bulisławowi się przyda :D ma więcej obroży niż TZ krawatów :D i jeszcze czerwony kombinezon do nas jedzie :D już widzę jak go psi kumple za ten kombinezon po ziemi wloką :D:D:D Quote
Neigh Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Pies patriota - biało - czerwony. A ja ustawicznie przypominam o głosowaniu na zdjęcie autrostawa Ani - kasa idzie na tę laskę własnie....Taki miałam chytry plan. Zamiast dać 20 zł usiłuje je rozmnożyć....... Quote
Kociabanda2 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Neigh napisał(a):Pies patriota - biało - czerwony. A ja ustawicznie przypominam o głosowaniu na zdjęcie autrostawa Ani - kasa idzie na tę laskę własnie....Taki miałam chytry plan. Zamiast dać 20 zł usiłuje je rozmnożyć....... Przypominaj przypominaj :) tylko linka do bazarku nie zapominaj przy tej okazji wstawiać, bo pewnie nie wszyscy wiedzą o co chodzi :P Ja już oddałam swój głos :) Quote
doddy Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 Salsa to ma life.. [img]http://lh4.ggpht.com/_9B-OCRs1HWc/TPqcCeIEqcI/AAAAAAAAABc/cAriLv5Epr0/s512/DSC00705.JPG[/img] Quote
Nutusia Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 [quote name='Neigh']Rozwaliła mnie ta różowa obróżka:-)[/QUOTE] Szczególnie w komplecie z pasującym kolorystycznie fraczkiem! :) Quote
Recommended Posts