Jump to content
Dogomania

SALSA - malutka amstaffka, zostaje na stałe w DT u Bulletów :))))

Recommended Posts

Posted

[FONT=Times New Roman]Patrzyła jak w obrazek w tego, który już nie chciał jej widzieć..[/FONT][FONT=Times New Roman]Chodziła krok w krok za tym, który chciał, by odeszła na zawsze..[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Kochała bezgranicznie tego, który okazał się bezgranicznie okrutny..[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Nagrodzona za swą miłość i wierność - ogromną kolczatką, przytłaczającą do ziemi drobny kark.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Uhonorowana za oddanie i ufność - swoim drzewem w lesie, przy którym miała skonać.[/FONT]

Salsa
Malutka sunia o bursztynowych oczach i z bagażem trudnych doświadczeń.
Mimo swojego młodego wieku - około 3 lat - przed skazaniem na śmierć głodową w lesie
przeżyła już nieudolne kopiowanie uszu, porody.
Uratowana z łap śmierci trafiła do schroniska, w którym nie potrafiła się odnaleźć bez człowieka.
Z pyszczkiem między kratami i cudnymi oczami nieustannie wypatrującymi kogoś, kto do niej przyjdzie.
Tęsknota była tak silna, że sunia jadła jedynie na spacerach - w towarzystwie człowieka, pełna miska w samotności kojca zupełnie jej nie interesowała.
Cudna mała urzekła jednak kogoś, kto postanowił zapewnić jej dom tymczasowy, opiekę, miłośći pomoc w szukaniu domu stałego.

Salsa ma swoją tymczasową przystań, ale przed nią jeszcze długa droga leczenia - związana głownie z tylnymi łapkami.
Dlatego zwracamy się do Was o wsparcie i pomoc dla tej niesamowitej suni, która mimo wszystkiego,co przeszła wciąż lgnie do ludzi, ufa i zabiega o kontakt.
Dla nas to tak niewiele - zaledwie złotówki przekazane na jej rzecz - dla niej to szansa na
normalność, zdrowie i prawdziwy dom..

Każda złotówka wpłacona na konto Fundacji AST z dopiskiem "Salsa" to potwierdzenie,
że ufność i miłość tej suni do człowieka ma sens..
[FONT=lucida grande]
AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
ul. Żwirki i Wigury 1b/37,
02-143 Warszawa

Konto bankowe:
79 1160 2202 0000 0000 8061 3463
W przypadku przelewów z zagranicy:
BIGBPLPW Bank Millenium S.A.
Branch Millenium
IBAN: PL 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463

[/FONT]

• Replies 332
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to przyszłam podziwiać ubarwioną Tygrysiowo.......

Aniaaaaaa bez pytania wstawiłam zdjęcia Malwinki na bazarek fotograficzny........nie gniewaj się, a jak by jakimś cudem wygrały, to będzie grosik na pręgusię:-)

Posted

Ło matko, jak jej do pysia w... zielonym! :) A te uszy to rzeczywiście ktoś w pijanym widzie kopiował :(
Śliczna malutka! Trzymam kciuki za powtórkę ze szczęścia malwuszkowego :)

Posted

Neigh napisał(a):
No to przyszłam podziwiać ubarwioną Tygrysiowo.......

Aniaaaaaa bez pytania wstawiłam zdjęcia Malwinki na bazarek fotograficzny........nie gniewaj się, a jak by jakimś cudem wygrały, to będzie grosik na pręgusię:-)

link do zdjęć Bulisława i Malwuszki, gdyby ktoś zechciał zagłosować na psio-kocie karaoke :D
http://www.dogomania.pl/threads/196677- ... c-psiakom-)-III-Edycja-Kalendarzowa-do-6.12/page8

Posted

Salsa zjada 3 posiłki dziennie. chyba nie była ważona, zresztą zapytam u źródła :) z rezydentem super :) mimo tego, że rezydent Piraś takie samo ziółko do psów jak Bulisław. Laski po prostu nie da się nie kochać :D
Salsa była dziś na kontroli u weta. Ania tak pisze:

"ankub" napisał(a):
z dobrych wiadomości salsa zaczęła pić sama wodę :D
ze złych-była dzisiaj u veta,po sterylce wdał się stan zapalny zszyte brzegi rany nie stykają się do końca i narasta tzw dzikie mięso :( ku naszemu zdziwieniu suka po sterylce ma 2 rany :?: znaleźliśmy też mały guzek na karku w skórze (do ustalenia w przyszłości co to jest i co z nim zrobić)

Posted

Cel owych dróg bardzo skuteczny, po prostu :) A jak Gretka - co postanowiono w sprawie słodkiej dzieciny? Podajcie, proszę jej wątek, bo mi umknął i jako etatowy tuman internetowy nie mogę odnaleźć...