Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 347
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No właśnie :shake:
Jak się szuka DS,to wiadomo: ogłoszenia i czekanie....ale w takim przypadku:roll:
Jak można znaleźć na jakiś czas dom z osobą dobrze znającą psiaki???...Gdzie uderzyć???

Posted

Wrzuciłam ogłoszenie na Gumtree
[url]http://poznan.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=244154812&MessageId=MSG.VIEW_AD.AD_ACTIVATED_WITH_PAYMENT_CONFIRMMXTicketMZ1AQAAASw4O1AAAM8AAAABKoHg0bdm5klrVNzb2QVBTQ5dVE7vwCGRMXEmailMZagla68%40wp.pl&mpinv=LocClass-Feature_36140946%3B244154812%3B36140946%3B3200006%3B9124%3B%3B%3B%3B20%3B1290533083571&mpinv=LocClass-Feature_36140946%3B244154812%3B36140946%3B3200006%3B9124%3B%3B%3B%3B20%3B1290533083571&mpname=LocClass-PreAuthAd&mpname=LocClass-FreeAd&mpuid=36140946%3B244154812%3B36140946%3B3200006%3B9124%3B%3B%3B%3B20%3B1290533083571&secev=AQAAASxuThYAAM0AAAABACAxMmM3OWM0MTliMy5hMjBiMjZmLjg1Zi5mZmZmYjE0NAAAAAEAAAAADo2BvACMd3TK0n5Zsm0hil8sRstFm44TzA**&wmid=244154812[/url]

Ale dłuuuuugi ten link:crazyeye:

Pewnie to żadne rozwiązanie,ale nie wiem co robić:shake:
Są jakieś propozycje?...gdzie szukać i jak?...

Posted

Myślę o ośrodku gdzie jest Orion, tylko czy damy radę odłowic i tam zawieźć. Jest a raczej są - były jeszcze 2 miejsca. Pytałam.
Ale jest problem - od środy idę to szpitala, mam nadzieje, że z niego wrócę, a gdyby nie...cóż, świat się nie kończy...
Ja mówiłam o jeszcze jednym pse w hoteliku, myślałam o innym, ale ten też w potrzebie.

Posted

Oświećcie mnie dziewczyny bom zielona:p
Jeśli udałoby się Wam znaleźć dla Onki miejsce w tym ośrodku,to musimy zebrać kaski na ile czasu z góry? I czy osobno też na ewentualne leczenie? i w ogóle jak to się robi?....kurcze,jak ja mało wiem;)

Posted

Agiojoj, o tym właśnie ośrodku mówiłam rozmawiając z Tobą.
Chciałabym też zapytać o to "naderwane ucho"... Czy ktoś widział je z bliska? Bo jest wiele psiaków, które mają jedno uszko postawione, a drugie klapnięte. Z zamieszczonych zdjęć nic nie wynika. Może to tylko natura? Odpowiadając na Twoje pytanie, to zwykle za hotele płaci się "z góry". Jeśli ten hotel liczy sobie 18zł za dobę, to łatwo policzyć ile trzeba uzbierać. (ok 540zł/mies) Do tego należy doliczyć ew. leczenie....

Posted

No tak....właściwie ucha to nikt z bliska nie oglądał:roll: Na moje oko jak ją obserwowałam(a właściwie próbowałam) to to ucho jakoś tak mocno wisi.Nie ma co,póki jej się nie złapie to nie wiadomo co i jak.
....czytałam przed chwilą wątek Oriona...i w te pędy poleciałam zaglądać moim psiakom w mordki:evil_lol: wniosek:przygarnęłam bestie:mad:...

No to ja czekam na akcje ZBIÓRKA! Ciężko tyle uzbierać.Osobiście już w tym msc trochę z psami "zaszalałam",ale mogę rzucić 50 i po 10-tym znowu tyle,tylko nie wiem co,gdzie i jak.

Posted

Martwię się,gdzie w tą pogodę jest nasza biedna Onka :-(. Nie mogę tam nawet teraz pojechać,żeby sprawdzić jak się ma,bo właśnie taka pogoda karze mi cały czas siedzieć w pogotowiu w razie śniegu czy ślizgawicy:mad:
Są jakieś pomysły odnośnie akcji na psiaka?

Posted

Czyli to sunia :)
Ucho może takie byc w wyniku choroby jakiejś którą przeszła (świeżb, zapalenie) lub urazu ze szczenięctwa.
Jak teraz nie przekrzywia głowy lub nie trzepie to raczej stara sprawa.
540pln/m-c za psa. Nic tylko zakładac hotel.

Posted

Ehhh Paulina i tak byśmy nic nie zarobiły tylko bankructwo ogłosiły. Tyle jest psiaków w potrzebie, nie miałbybyśmy (rzecz oczywista) serca odmówić a tym bardziej wyciągać kasy bo od kogo i...

Posted

Jak to nie - czysta komercja by była. Jak nie kasa, to smalec, coś zawsze można - wystarczy się rozejrzeć ile ludzie mają pomysłu na życie.

Co do suni - miejsce do zabrania psicy jest. Tylko jak logistycznie to przeprowadzaić. Na razie moge tylko służyc radą - do środy musze być zdrowa, nie przeziębiona - i odpocząć.

Posted

[quote name='supergoga']Jakżebym smiała cosik zlecać. W zyciu.... nigdy.
[/QUOTE]
Gosia ale wiesz, Krzysiek bardzo lubi organizować i tylko mu rzucić temat, to zaraz opracuje cały plan łapanki :D

Posted

Skoro planujecie złapanie psiaka,to mam rozumieć,że macie go gdzie od razu zabrać???:multi:
A była mowa,że trzeba pieniążki uzbierać najpierw.....
Dzwoniła do mnie dziś Pani ze szkoły Onka.Martwi się bardzo o niego i śledzi wątek na dogo.Ciesze się,że zadzwoniła,bo oznacza to,że nasza sunia ma się dobrze:loveu:
Co do odłowu,to pies na pewno jest na terenie szkoły mniej więcej tak o 6:30 do 7:00.Jak chcecie dać mu jakieś prochy przedtem,to warto poprzedniego dnia pogadać z tą miłą Panią ze szkoły,żeby wrzuciła to w miskę z mniejszą ilością mokrej karmy.
Ja dziś polazłam do Rossmana i wydrukowałam parę takich fotek:

[IMG]http://img210.imageshack.us/img210/723/onekdo.jpg[/IMG]

W wolnej chwili polatam po znajomych,pójdę do mojego ZOO i zobaczymy jakie będą efekty tych niby cegiełek....zanim doszłam z Rossmana do domu(mam blisko) już sąsiad kupił fotke za 5 zł co daje 4zł na psiaka odliczając wydruk:multi: