Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Selenga']dzięki kochana za uznanie - ja nie jestem całkiem zadowolona, to tak na szybko było robione[/QUOTE]

Nie bądź taka skromna. Teraz to nie w modzie ;)

Zaglądam i czekam dzisiaj na same dobre wieści.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Selenga']dzięki kochana za uznanie - ja nie jestem całkiem zadowolona, to tak na szybko było robione[/QUOTE]

jeżeli to było na szybko i Ty nie jesteś zadowolona ... to ja nie potrafię sobie wyobrazić jak wygląda takie z którego jesteś zadowolona

zamierzam na swoim rofilu zrobić jej wydarzenie - na stronie fundacji nie ma możliwości rozsyłania wydarzenia
Czy moglabym skopiować tekst?

Posted

Słuchajcie jest już widoczny oddzew!!!

Na koncie fundacji obecnie w ostatnich dniach wpłynęlo 600zł na leczenie TINKI

dogo, fb, miau, allegro !!!

ludzie mają serce

Posted

[quote name='EVA2406']Nie bądź taka skromna. Teraz to nie w modzie ;)

Nie jestem skromna - na prawdę powinno być lepiej zrobione, zwłaszcza, że robienie takich rzeczy to mój zawód i każdy fachowiec wytknie błędy

[quote name='Yorija']
zamierzam na swoim rofilu zrobić jej wydarzenie - na stronie fundacji nie ma możliwości rozsyłania wydarzenia
Czy moglabym skopiować tekst?
Oczywiście

[quote name='Yorija']Słuchajcie jest już widoczny oddzew!!!

Na koncie fundacji obecnie w ostatnich dniach wpłynęlo 600zł na leczenie TINKI

dogo, fb, miau, allegro !!!

ludzie mają serce
Oj mają, mają - żebyś widziała co się działo na allegro spalonego Kuby...
A tak przy okazji to Tinka chyba jest w tej samej klinice co Kuba? Dobrze mi się wydaje?

Posted

Wybaczcie, że nie przeczytałam całego wątku, a tylko pierwszą i ostatnią stronę.
Grosik jakiś wysupłam, oczywiście.

A co z tym właścicielem, co to taką kruszynę na łańcuchu trzymał. Sprawa interwencji ma jakiś dalszy ciąg?

Posted

Poproszono mnie o pomoc, więc pozwolę sobie zapytać:

na czym polega operacja i na jak długo przyniesie efekt? Czy padaczka minie? Czy płyn przestanie się tworzyć? Czy raz po raz trzeba będzie operację powtarzać, czy cewnik na stałe będzie jej z łepka wystawał i będzie można tę wodę odprowadzać? Na jakim poziomie utrzymuje się reakcja bólowa na stałe cewnikowanie mózgu?

Posted

[quote name='diuna_wro']na czym polega operacja i na jak długo przyniesie efekt? Czy padaczka minie? Czy płyn przestanie się tworzyć? Czy raz po raz trzeba będzie operację powtarzać, czy cewnik na stałe będzie jej z łepka wystawał i będzie można tę wodę odprowadzać? Na jakim poziomie utrzymuje się reakcja bólowa na stałe cewnikowanie mózgu?[/QUOTE]
Nie wiem jak jest w tym wypadku i u psów w ogóle, ale u ludzi cewnik jest wstawiany na stałe, prowadzi się odprowadzenie pod skórą do jamy otrzewnowej (nic nie wystaje na zewnątrz z głowy) i stale jest odprowadzany nadmiar płynu mózgowo-rdzeniowego (wymaga to pewnych ingerencji póki nie ustali się odpowiedniego przepływu, mogą występować zawroty głowy, mdłości itp.). Po samej operacji jest ból (na skutek ingerencji chirurgicznej i podaje się środki przeciwbólowe) ale potem sam cewnik nie boli. A czy przyniesie efekt i na jak długo - oto jest pytanie... myślę, ze niełatwo jest prognozować, operacje neurochirurgiczne sa zawsze bardzo ryzykowne :(

Posted

dokładnie ale trzeba było zaryzykowac te ataki padaczki były zbyt silne i zbyt czeste maleńka nie potrafi samodzielnie trafic do miseczki musielismy pomimo wielkich wątpliwości zaryzykowac bo tinka musi życ

Posted

jestem na zaproszenie z pw. obejrzałam filmiki z allegro jak maleństwo je i jak kręci się w kółko :( :(
biedactwo...! trzymam kciuki za operację.
link do allegro rozsyłam dalej.

Posted

[quote name='diuna_wro']dzięki Equus, Twoja rzeczowa odpowiedź mnie nieco uspokoiła[/QUOTE]

Wiesz, ja nie jestem neurochirurgiem ani weterynarzem, najlepiej jakby napisał o tym ktoś kto rozmawiał z jej wetem - on najlepiej powie jak to ma wygladać w tym konkretnym przypadku. Pewnie też może coś powiedzieć o rokowaniach.
Oby ta operacja jej pomogła... Trzymam kciuki!

Posted

[quote name='adamo1974']jak rozmawiałam dzis rano z pielegniarka to mówiła ze nadal ma kłopoty z trafieniem do miseczki

Moj Bozeeeeeeee, az ciezko sobie wyobrazic to malutkie cialko na lancuchu! Co za bestia w ludzkiej skorze ja tak potraktowala?! Przeciez to sie w glowie nie miesci! Miejmy nadzieje, ze wszystko po operacji sie zmieni na lepsze :) Tinunia bedzie zyc... sliczna malutka perelka widac, ze ma wole zycia...
Obejrzalam sobie z nia filmiki i zdjecia... rzeczywiscie bez twojej pomocy Adamo to tej biedulce trudno byloby jesc, ma apetyt ale ta mordka jej ucieka z miseczki :( Serce peka...

[FONT=Arial][SIZE=2]Tutaj nastepne biedactwo szuka domku, zajrzyjcie: TOFIK pies staruszki SZUKA DOMU! bez psów PRO[FONT=Segoe UI][FONT=Segoe UI]ŚBA O WSPARCIE FINANSOWE kastr. DT[/FONT][/FONT]
[/FONT]
[FONT=Arial]http://www.dogomania.pl/threads/177085-TOFIK-pies-staruszki-SZUKA-DOMU!-bez-ps%C3%B3w-PRO%C5%9ABA-O-WSPARCIE-FINANSOWE-kastr.-DT!/page7[/FONT]

Posted

zaglądam na zaproszenie na wątek. Bardzo sie ciesze ze sunia z tego co wywnioskowałam (niestety nie czytałam całego watku) bedzie miała niedługo operacje. Trzymam za nią kciuki mam nadzieje ze wszystko przebiegnie dobrze,bez komplikacji i mała będzie zdrowa....