Atomowka Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Cudownie :) Bardzo pasuje mu takie kolorek Quote
Atomowka Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Cudownie :) Bardzo pasuje mu takie kolorek Quote
marra Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 [quote name='Ingrid44']Zycze wykupkania tego nylonu :lol::cool3: Liskowi oczywiscie:evil_lol: [FONT=Times New Roman]Haha :D koopa była, ale bez nylonu :mad: nie ma wymiotów, zachowuje się normalnie :)[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] Jeszcze tylko wspomnę wczorajszą uwagę, bo uważam że psy pokazane w tym reportażu to miały rajskie życie w porównianiu do wsiowych realiów...łańcuchy po kilka metrów(nie wszystkie ma się rozumieć), w mirę normane budy...wiadomo dla nas psiarzy to i tak zgroza ale naprawdę bywa gorzej...czystym przykłdem jest lis :( naprawdę szkoda że nie pokazali ludziom gorszych sytuacji, ale i tak po reportażu wzięłam rudzieca na ręce i szepnęłm mu na uszko że tak bardzo się cieszę że już tu jest:-( Ta daaaaaaam :cool3: Cioteczki zajrzyjcie tu http://www.koalicja.org.pl/ co myślicie ?? Quote
Ingrid44 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Jaka ladna chuste ma Lisek Chytrusek :) Teraz mmusi sie gdzies po miescie lansowac . Jesli chodzi o Kolalicje dla Zwierzat to pomysl warty poparcia. Poniewaz nie mieszkam w Polsce wiem mniej niz wy ale trzeba walczyc o zmiane prawa wtraktowaniu zwierzat . To co sie ostatnio dzieje jest nie do pomyslenia :( Quote
Gosiara Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Lisek bardzo przystojny facet z tą chustką:) Quote
phase Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Super mu w tej chustce.!! :) marra - Zgodzę się z Tobą , jednak jeden był tam psiak taki biały , który miał sierść poplątaną , sklejona a inny metr łańcucha... Quote
jogolcia@pdx Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='marra']To też jakiś sposób, ale Lisek jest za bardzo strachliwy na takie metody, jemu wystarczy podniesiony głos, i ja go przyczaje w weekend oj zrobimy porządek a co :D[/QUOTE] Ale szczerze - mój Luluś dostaje codziennie do śniadanka plaster ekologicznej szyneczki z indyka (jego regularna dieta to specjalnie mielona i doprawioną wiatminami, i innymi suplementami surowizna) - więc chyba też go troszkę rozpieszczam.... a metkę to sama bym podkradła ze stołu (gdyby nikt nie widział, hihihihih) edit - Lisek powinien TYLKO CZERWONE dodatki nosić, wygląda zupełnie jak John Wayne z jakiegoś westernu ;-) Quote
marra Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 [quote name='phase']Super mu w tej chustce.!! :) marra - Zgodzę się z Tobą , jednak jeden był tam psiak taki biały , który miał sierść poplątaną , sklejona a inny metr łańcucha...[/QUOTE] To prawda, piekne psisko :( a takie zaniedbane. [quote name='jogolcia@pdx']Ale szczerze - mój Luluś dostaje codziennie do śniadanka plaster ekologicznej szyneczki z indyka (jego regularna dieta to specjalnie mielona i doprawioną wiatminami, i innymi suplementami surowizna) - więc chyba też go troszkę rozpieszczam.... a metkę to sama bym podkradła ze stołu (gdyby nikt nie widział, hihihihih) edit - Lisek powinien TYLKO CZERWONE dodatki nosić, wygląda zupełnie jak John Wayne z jakiegoś westernu ;-)[/QUOTE] Haha, teraz będzie się chytrusek lansował na spacerach :) Ależ to Luluś ma się dobrze !! ;) Co do tej koalicji dla zwierząt, rozmawiałam wczoraj ze swoją znajomą na ten temat która jest prawnikiem, i powiedziała że tego nie podpisze, bo z jej perspektywy to co jest tam napisane jest wogóle nie jasne i przede wszystkim nie ma szans na poparcie przez rząd, że to jest niestety nie realne. Jest wiele nieścisłości, kolejna petycja która jest napisana pod wpływem emocji czy chwili, nieprzemyślana itd. lepiej przysiąśc trochę dłużej i nad takim pismem, przemyśleć żeby było to możliwe do zrealizowania. Powiem Wam że trochę w tym racji jest bo nie wydaje mi się żeby to przeszło ;/ no nic ale podpisy zbieram oczywiście :) Quote
Gosiara Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Wielki buziak na cały dzień dla Liska,ciotka Gosiara do stajni koty karmić i psy myka:* Quote
marra Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 [quote name='Gosiara']Wielki buziak na cały dzień dla Liska,ciotka Gosiara do stajni koty karmić i psy myka:*[/QUOTE] Ja jutro do stajni :D:D:D:D Quote
phase Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 A ja dzisiaj już byłam u psiaków. :) Ale pogoda się straszna zrobiła !! Wiatrzysko , śnieg to w oczy daje. ;/ Quote
Selenga Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='marra'] Co do tej koalicji dla zwierząt, rozmawiałam wczoraj ze swoją znajomą na ten temat która jest prawnikiem, i powiedziała że tego nie podpisze, bo z jej perspektywy to co jest tam napisane jest wogóle nie jasne i przede wszystkim nie ma szans na poparcie przez rząd, że to jest niestety nie realne. Jest wiele nieścisłości, kolejna petycja która jest napisana pod wpływem emocji czy chwili, nieprzemyślana itd. lepiej przysiąśc trochę dłużej i nad takim pismem, przemyśleć żeby było to możliwe do zrealizowania. Powiem Wam że trochę w tym racji jest bo nie wydaje mi się żeby to przeszło ;/ no nic ale podpisy zbieram oczywiście :)[/QUOTE] Hmmm, biorąc pod uwagę, że ustawa była pisana przez 2 lata przez najlepszych w Polsce specjalistów od prawa, ekspertów od procesów ustawodawczych, to chyba trochę dziwna ta opinia twojej znajomej prawniczki. I cokolwiek by o projekcie nie powiedzieć, to na pewno nie to, że nie była przemyślana i że była pisana pod wpływem emocji czy chwili. No chyba, że uznamy, że 2 lata to chwila... Nie mówiąc juz o tym, że nie jest to petycja. Oczywiście opór przed jej uchwaleniem będzie. Ale nie dlatego, że nie jest przemyślana albo jest niesłuszna, tylko dlatego, że społeczeństwo, w tym również posłowie, mają bardzo niski poziom świadomości - taki mniej więcej na poziomie Kłopotka. Tylko czy to wina projektu ustawy czy społeczeństwa? Quote
marra Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 [quote name='Selenga']Hmmm, biorąc pod uwagę, że ustawa była pisana przez 2 lata przez najlepszych w Polsce specjalistów od prawa, ekspertów od procesów ustawodawczych, to chyba trochę dziwna ta opinia twojej znajomej prawniczki. I cokolwiek by o projekcie nie powiedzieć, to na pewno nie to, że nie była przemyślana i że była pisana pod wpływem emocji czy chwili. No chyba, że uznamy, że 2 lata to chwila... Nie mówiąc juz o tym, że nie jest to petycja. Oczywiście opór przed jej uchwaleniem będzie. Ale nie dlatego, że nie jest przemyślana albo jest niesłuszna, tylko dlatego, że społeczeństwo, w tym również posłowie, mają bardzo niski poziom świadomości - taki mniej więcej na poziomie Kłopotka. Tylko czy to wina projektu ustawy czy społeczeństwa? Tak to nie petycja, ja źle napisałam to po pierwsze a po drugie zgadzam się z Twoją opinią. Tylko np. jej zdaniem jest tam kilka odnośników niejasnych np.: zakaz stałego trzymania psów na uwięzi lub w zamknięciu; jej zdaniem czytając taki podpunkt ona nie wie czy mając teraz psa na łańcuchu i wypuści go na 10 min żeby pobiegał to to już nie jest stałe trzymanie psów na uwięzi ? zakaz pośredniego zabijania kotów wolno żyjących przez uniemożliwianie im dostępu do pożywienia i schronienia; znajoma przy tym podpunkcie zapytała czy teraz ma wszystkie koty zbierać z ulicy i powiedzmy zabierać do domu i nakarmić, czy jeżeli przejdzie obojętnie obok bezdomnego kota to już łamie prawo ? A domagając się większej ilości inspektorów kiedy teraz jest największe cięcie kosztów i właśnie oni są ograniczani do minimum, czy zwiększenie ilości schronisk kiedy jest brak funduszy ? Albo np. zakaz rozmnażania zwierząt ona rozumie tak że teraz powie „pieski to teraz się nie rozmnażajcie” i będzie ok. To tak w skrócie wielkim Wam piszę. Ja jej wiele wyjaśniłam z tego aczkolwiek ona patrząc z perspektywy człowieka (już nawet nie prawnika) nie „siedzącego” w tym temacie jak my to może faktycznie jest to nielogiczne ? Quote
marra Posted February 5, 2011 Author Posted February 5, 2011 Chesterek po spacerku wita odwiedzających :) Quote
marra Posted February 5, 2011 Author Posted February 5, 2011 Gosiara napisał(a):Byłaś u koników?:):):) BYłam u klaczki obok mnie, pojeździłam, poczyściłam, wymiaziałam :) jutro jadę do reszty stadka :D:D:D:D Quote
Gosiara Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Ja też biorę mojego psiurka i jedziemy do koleżanki co ma stajnie w Gliwicach:)Mój pies uwielbia konie i jest bardzo ostrożny przy nich:) Quote
marra Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Gosiara napisał(a):Ja też biorę mojego psiurka i jedziemy do koleżanki co ma stajnie w Gliwicach:)Mój pies uwielbia konie i jest bardzo ostrożny przy nich:) Wiem, do Magdy M. :) Quote
marra Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Ches za godzinkę wyrusza na spcerek :D Quote
phase Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 marra napisał(a):Ches za godzinkę wyrusza na spcerek :D A jaka tam pogoda u Was?. Może jakieś fotki?. :) Quote
Recommended Posts