Jump to content
Dogomania

W typie Leonbergera koczuje na kopalni.Jest DT, Lenka dalej niewidoczna...

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kaja555 napisał(a):
muszę jedno stwierdzić, piesa nam wyładniała, jest odkarmiona, futro zimowe

to nie jest już ten pies z pierwszych zdjęć :)

Kaja przy Twojej opiece to jak miała nie wyładnieć ??????? Niejeden psiak by chciał żebyś się tak nim zajęła jak Lenką:lol:

Posted

dziewczeta widzialam Lenke na FB,,,, nie do wiary
jak ona slicznie wyglada, futerko piekne, spokojna , patrzy z ciekawoscia na Kaje, ktora zapewne stoi po drugiej stronie kamery....
to nie ta sama wystraszona i wycofana Lenka sprzed trzech miesiecy...

Kaja ale masz fajnego psa....

Posted

AlfaLS napisał(a):
Niejeden psiak by chciał żebyś się tak nim zajęła jak Lenką:lol:

I pewnie nie tylko psiak...:eviltong:
No własnie, a gdzie fotki dla wiernych kibiców...:crazyeye:

Posted

Proszę pomóżcie nagłośnić.
W związku z ostatnimi wydarzeniami dotyczącymi faktów znęcania się nad zwierzętami została utworzona petycja skierowana do Ministra Sprawiedliwości:

http://www.petycje.pl/6464

Cytat:

"Jest Pan Ministrem - proszę pokazać, że jest Pan, także człowiekiem."

Posted

dzisiaj Lenka dostanie dużą puszke Chapi od pracowników - nie będzie zachwycona :diabloti:, nie lubi tego dziadostwa.

Ale ma dostać też 3 kiełbasy i kurzą wędzoną łapkę - co lubi bardzo. Oprócz tego ma 3 miski suchego.

Posted

kaja555 napisał(a):
dzisiaj Lenka dostanie dużą puszke Chapi od pracowników - nie będzie zachwycona :diabloti:, nie lubi tego dziadostwa.

Ale ma dostać też 3 kiełbasy i kurzą wędzoną łapkę - co lubi bardzo. Oprócz tego ma 3 miski suchego.

Tak mi przyszło do głowy, że gdy przyszły opiekun Lenki przeczytałby jej wątek, mógłby zwątpić czy wydoli na żarełko! :diabloti: Z tego co opisujesz, Kaja, to Lenka pochłania jak smok wawelski!;) I jeszcze wybrzydza!:evil_lol:

Posted

Nutusia napisał(a):
Tak mi przyszło do głowy, że gdy przyszły opiekun Lenki przeczytałby jej wątek, mógłby zwątpić czy wydoli na żarełko! :diabloti: Z tego co opisujesz, Kaja, to Lenka pochłania jak smok wawelski!;) I jeszcze wybrzydza!:evil_lol:

No i dlatego pewnie byle kto Lenki nie dostanie....;)

Posted

Lenka zjada tyle co moje trzy razem....

Boooze, a moze ja im daje za malo????? one zjadlyby konia w skarpetkach to wiem,, ale czy sie nalezy?
:shake:

Posted

ona nie je tak dużo - wybrzdza, a suche pewnie będzie dzisiaj leżeć

dowiedziałam się, że dokarmiają ją także za torami na oczyszczalni ścieków - ona tam często leży bo tam jest mały ruch w tygodniu

Posted

coś sobie symbolicznie odliczę, bo dzisiaj idę znowu kupić 2kg mięska na ten tydzień:

[IMG]http://lh3.ggpht.com/_0ZcWZoaRBi8/TUZktPJ00XI/AAAAAAAACxU/kZmXeCXqdA0/s576/Rachunek-3.jpg[/IMG]

Posted

czytam ciagle co tu sie dzieja i przyszla mi mysl ze moze te miseczki zamontowac do klatki aby ich nie przesuwała ,albo np na sznurku do klatki wewnatrz przywiazac kawał spory miesa gdyby to ja skusiło moze nie odrazu ale pare wejsc

Posted

[quote name='savahna']To chyba w tym tygodniu będziecie próbować?:roll:
Lenka to chyba najlepiej odżywiony pis w naszym kochanym KRAJU>>>>:evil_lol:[/QUOTE]

prawdopodobnie w niedzielę

oczywiście puszka nie zjedzona, zamrazło więc odmrażam i potem to wysypie gdzieś blisko, za drugim razem często zjada :)

suchego został jeden pojemnik

dzisiaj ma dwie ćwiartki kurczaka z makaronem, no i przesuwam miskę już prawie na koniec klatki, jak chce kuraka to niech włazi

Posted

[quote name='abilab']czytam ciagle co tu sie dzieja i przyszla mi mysl ze moze te miseczki zamontowac do klatki aby ich nie przesuwała ,albo np na sznurku do klatki wewnatrz przywiazac kawał spory miesa gdyby to ja skusiło moze nie odrazu ale pare wejsc[/QUOTE]

Z tymi miskami - zamontowanymi w klatce - to bardzo dobry pomysł. Szkoda, że nie pomyślałyśmy, by umocowac uchwyty na miski na ścianie klatki, niczym Kaja zaczęła zamawiać klatkę. Teraz nie wiadomo czy boki wytrzymają ciężar jedzenia i czy jest jakiś zaczep by powiesić miski. Chyba jedyne rozwiązanie to postawienie misek na podłodze i przywiazanie ich do klatki – ale to Ty Kaja jesteś na miejscu i na pewno wiesz, co będzie najlepsze w celu złapania Lenki :)

Posted

nie, nie będę przywiązywać, bo jej ciężko jest jeść w takiej pozycji w klatce

ona często się wyprostowuje i rozgląda czy nikt nie idzie - a tego w klatce nie może zrobić, więc niech sobie wyciąga te miski na zewnątrz i tam je, najważniejsze że wchodzi do klatki - przecież tylko o to chodzi, jak wejdzie i będzie nastawiona, to juz zjeść nie zdąży

a póki co niech je w spokoju tak jak lubi

Posted

[quote name='yumanji']Wyobrazam sobie,jak bedac na emeryturze prosze wnusia swojego"wejdz na dogo,kochaniutki,poczytaj babuni,moze juz Lenke zlapali"...[/QUOTE]

:) :) dobre

Posted

[quote name='yumanji']Wyobrazam sobie,jak bedac na emeryturze prosze wnusia swojego"wejdz na dogo,kochaniutki,poczytaj babuni,moze juz Lenke zlapali"...[/QUOTE]
Wypluj Yumanji! I odpukaj w niemalowane!!:razz:;)